Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › PCI-E locked at x1 - GA P35 DS3L rev 2.0
New Posts  All Forums:Forum Nav:

PCI-E locked at x1 - GA P35 DS3L rev 2.0 - Page 4

post #31 of 42
Thread Starter 
Bumped the northbrige voltage .1 - nothing

would it be safe to go higher to check if it works?
(as you can tell flashing the bios scares me so I'm trying everything else first)
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @ 3.30 [34C/58C] GA-P35-DS3L Visontek 4870 [800/1120] 4GB G.Skill DDR2 800 @ 1050, 5-5-5-12 
Hard DriveOSMonitorPower
250+500GB Barracudas Vista 64 19" HannsG Widescreen 1440x900 OCZ Stealth-X-Stream 600W 
CaseMouseMouse Pad
CoolerMaster 690 MX 518 DKT Megamat 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @ 3.30 [34C/58C] GA-P35-DS3L Visontek 4870 [800/1120] 4GB G.Skill DDR2 800 @ 1050, 5-5-5-12 
Hard DriveOSMonitorPower
250+500GB Barracudas Vista 64 19" HannsG Widescreen 1440x900 OCZ Stealth-X-Stream 600W 
CaseMouseMouse Pad
CoolerMaster 690 MX 518 DKT Megamat 
  hide details  
Reply
post #32 of 42
..I would try the BIOS update, it might work.

Without the option to bump the SBv.. and with all the other things you have tried..have you tried just reseting the CMOS and umpluging the cpu for a minute? My P5B-Dlx has a querky BIOS.. and locked the PCI-E freq to 1x quite a few times. Scaling the FSB down some, worked a few times to fix it.. unpluging the cpu and reseting CMOS worked a few times too. Overall though, I never had another way to fix it reliably without bumping the SBv.
post #33 of 42
Thread Starter 
Just flashed to F8a (success!) but still at 1x... going to try to bump northbridge voltage again and change PCI-E frequency
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @ 3.30 [34C/58C] GA-P35-DS3L Visontek 4870 [800/1120] 4GB G.Skill DDR2 800 @ 1050, 5-5-5-12 
Hard DriveOSMonitorPower
250+500GB Barracudas Vista 64 19" HannsG Widescreen 1440x900 OCZ Stealth-X-Stream 600W 
CaseMouseMouse Pad
CoolerMaster 690 MX 518 DKT Megamat 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @ 3.30 [34C/58C] GA-P35-DS3L Visontek 4870 [800/1120] 4GB G.Skill DDR2 800 @ 1050, 5-5-5-12 
Hard DriveOSMonitorPower
250+500GB Barracudas Vista 64 19" HannsG Widescreen 1440x900 OCZ Stealth-X-Stream 600W 
CaseMouseMouse Pad
CoolerMaster 690 MX 518 DKT Megamat 
  hide details  
Reply
post #34 of 42
Thread Starter 
Synopsis..
BIOS flashed to latest F8a bios (successfull) - still at x1
northbridge voltage bumped +.1 - still at x1
pci-e frequency bumped to 105 - still at x1

Anyone else any ideas?

Should I pull out the little battery on the mobo and reset everything? =/ I've already reinstalled vista twice...

-The card is seated correctly
-I've used both PCI power connectors

I'm all out of ideas
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @ 3.30 [34C/58C] GA-P35-DS3L Visontek 4870 [800/1120] 4GB G.Skill DDR2 800 @ 1050, 5-5-5-12 
Hard DriveOSMonitorPower
250+500GB Barracudas Vista 64 19" HannsG Widescreen 1440x900 OCZ Stealth-X-Stream 600W 
CaseMouseMouse Pad
CoolerMaster 690 MX 518 DKT Megamat 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @ 3.30 [34C/58C] GA-P35-DS3L Visontek 4870 [800/1120] 4GB G.Skill DDR2 800 @ 1050, 5-5-5-12 
Hard DriveOSMonitorPower
250+500GB Barracudas Vista 64 19" HannsG Widescreen 1440x900 OCZ Stealth-X-Stream 600W 
CaseMouseMouse Pad
CoolerMaster 690 MX 518 DKT Megamat 
  hide details  
Reply
post #35 of 42
odd.. try .2. My friend had a ds3 that did that and .1 always fixed it ;/
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4690K @ 4.4/1.13v | 4.7/1.28v ASROCK Z97M-ITX/ac 560TI Crucial 1600lv @ 1900 / 999 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial M550 256 Random 1TB RAID1 Noctua NH-D14 10 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
BENQ 24" 1200p + 22" 1080p Razer cr@p CX750M Cooler Master Microatx 
MouseAudio
Logitech G402 Onboard FTL - CMOY amp + Beyer DT770 80ohm 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4690K @ 4.4/1.13v | 4.7/1.28v ASROCK Z97M-ITX/ac 560TI Crucial 1600lv @ 1900 / 999 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial M550 256 Random 1TB RAID1 Noctua NH-D14 10 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
BENQ 24" 1200p + 22" 1080p Razer cr@p CX750M Cooler Master Microatx 
MouseAudio
Logitech G402 Onboard FTL - CMOY amp + Beyer DT770 80ohm 
  hide details  
Reply
post #36 of 42
Quote:
Originally Posted by Xecuter2 View Post
odd.. try .2. My friend had a ds3 that did that and .1 always fixed it ;/
Mines at 16x with that voltage on auto, different board might require something other than auto. I wouldn't be inclined to expect that since everyone with a 16x capable card would want it to run at that speed.

I had this same issue back in the day with my old 680i board, let me see if I can find it, one min.

Edit: Ok I found it. If I would raise my FSB voltage too much my multi would drop to x1 on my pci-e x16 bus. Here is the thread. Maybe you will find something useful.

http://www.overclock.net/nvidia-driv...-stuck-1x.html
post #37 of 42
Thread Starter 
I've done everything people have suggested in that thread and there is no south bridge voltage control on the DS3L
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @ 3.30 [34C/58C] GA-P35-DS3L Visontek 4870 [800/1120] 4GB G.Skill DDR2 800 @ 1050, 5-5-5-12 
Hard DriveOSMonitorPower
250+500GB Barracudas Vista 64 19" HannsG Widescreen 1440x900 OCZ Stealth-X-Stream 600W 
CaseMouseMouse Pad
CoolerMaster 690 MX 518 DKT Megamat 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @ 3.30 [34C/58C] GA-P35-DS3L Visontek 4870 [800/1120] 4GB G.Skill DDR2 800 @ 1050, 5-5-5-12 
Hard DriveOSMonitorPower
250+500GB Barracudas Vista 64 19" HannsG Widescreen 1440x900 OCZ Stealth-X-Stream 600W 
CaseMouseMouse Pad
CoolerMaster 690 MX 518 DKT Megamat 
  hide details  
Reply
post #38 of 42
Id say Faulty Motherboard.
post #39 of 42
last resort-> have you tried contacting DFI for support on this matter? They might have a solution or recommend to RMA.
post #40 of 42
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by CL3P20 View Post
last resort-> have you tried contacting DFI for support on this matter? They might have a solution or recommend to RMA.
I will be contacting Gigabyte (not DFI) tonight and I'll get back with some answers hopefully.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @ 3.30 [34C/58C] GA-P35-DS3L Visontek 4870 [800/1120] 4GB G.Skill DDR2 800 @ 1050, 5-5-5-12 
Hard DriveOSMonitorPower
250+500GB Barracudas Vista 64 19" HannsG Widescreen 1440x900 OCZ Stealth-X-Stream 600W 
CaseMouseMouse Pad
CoolerMaster 690 MX 518 DKT Megamat 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @ 3.30 [34C/58C] GA-P35-DS3L Visontek 4870 [800/1120] 4GB G.Skill DDR2 800 @ 1050, 5-5-5-12 
Hard DriveOSMonitorPower
250+500GB Barracudas Vista 64 19" HannsG Widescreen 1440x900 OCZ Stealth-X-Stream 600W 
CaseMouseMouse Pad
CoolerMaster 690 MX 518 DKT Megamat 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › PCI-E locked at x1 - GA P35 DS3L rev 2.0