Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Computer wont start, help!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Computer wont start, help!

post #1 of 12
Thread Starter 
Hi!

So i bought some new computer parts for my brother. An Amd 5200, Asus motherboard and some corsair 2Gb memory put together with his old parts.

The problem is the computer wont start. The green light on the motherboard is on and when i press the on button only the fan to the PSU goes on, nothing else.

I get no sounds nothing, and i have checked that the case speaker is plugged in. I am using his old harddrive with windows installed could that be it or not?

Thanks in advance!
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Intel Pentium D, 930 ASUS P5LD2 Deluxe Windows XP Professional Dell 19" 
KeyboardPowerCaseMouse
Dell Silverstone Zeuz 650W Lian Li PC6070A Scand Ed. Dell 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Intel Pentium D, 930 ASUS P5LD2 Deluxe Windows XP Professional Dell 19" 
KeyboardPowerCaseMouse
Dell Silverstone Zeuz 650W Lian Li PC6070A Scand Ed. Dell 
  hide details  
Reply
post #2 of 12
take out the ram and see if it BEEPS if it does then the ram is dead. if it beeps, then put the ram back in and take out the CPU and try and boot it,, if it does not beep the mobo is dead
Full Time Folder
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
P4 661 @ 3.6Ghz ASUS P5LD2 Geforce 6600LE 256mb 2gig DDR2-667 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
Send me one plz Send me one plz Windows XP (x64?) Aspire 
PowerCaseMouseMouse Pad
Send me one plz Send me one plz Aspire Wax paper 
  hide details  
Reply
Full Time Folder
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
P4 661 @ 3.6Ghz ASUS P5LD2 Geforce 6600LE 256mb 2gig DDR2-667 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
Send me one plz Send me one plz Windows XP (x64?) Aspire 
PowerCaseMouseMouse Pad
Send me one plz Send me one plz Aspire Wax paper 
  hide details  
Reply
post #3 of 12
did you plug the 24pin and 4pin correctly to mobo ?
Alpha-Omega
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i920 @ 4.2ghz EVGA 3-Way SLi EVGA 8800 GTS 640 OCZ Gold DDR3 1600 12gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
150gb Raptor + Server Samsung Lightdrive Windows 7 Ultimate x64 LG 26" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Enermax EVO 1250 80+ Silverstone TJ07 BTX modded Logitech Mx-518 
Mouse Pad
Wacom Tablet 
  hide details  
Reply
Alpha-Omega
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i920 @ 4.2ghz EVGA 3-Way SLi EVGA 8800 GTS 640 OCZ Gold DDR3 1600 12gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
150gb Raptor + Server Samsung Lightdrive Windows 7 Ultimate x64 LG 26" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Enermax EVO 1250 80+ Silverstone TJ07 BTX modded Logitech Mx-518 
Mouse Pad
Wacom Tablet 
  hide details  
Reply
post #4 of 12
Hate it when these problems occur. Im doing my first build at the moment. I dread the first startup
First build!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AM2 64 6000+ Asus m2n SLI-deluxe XFX 8800GT 512mb Alpha Dog edition 4gb OCZ Reaper 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Segate 160GB Asus Lightscribe Vista Home Premium x64 NEC 22'' LCD TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech 2nd Gen G15 Hiper type R 580W Raidmax Smilodon Logitech G5 
  hide details  
Reply
First build!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AM2 64 6000+ Asus m2n SLI-deluxe XFX 8800GT 512mb Alpha Dog edition 4gb OCZ Reaper 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Segate 160GB Asus Lightscribe Vista Home Premium x64 NEC 22'' LCD TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech 2nd Gen G15 Hiper type R 580W Raidmax Smilodon Logitech G5 
  hide details  
Reply
post #5 of 12
Thread Starter 
First startups are hell. Thanks for the answers. I double checked the pins, and Im pretty sure they´re right. I mean you cant really force them in right ?

I also took out my RAM and I heard no Beeps so my RAM is okay right ?

I´ll try taking out the CPU aswell now.

Any other tips ?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Intel Pentium D, 930 ASUS P5LD2 Deluxe Windows XP Professional Dell 19" 
KeyboardPowerCaseMouse
Dell Silverstone Zeuz 650W Lian Li PC6070A Scand Ed. Dell 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Intel Pentium D, 930 ASUS P5LD2 Deluxe Windows XP Professional Dell 19" 
KeyboardPowerCaseMouse
Dell Silverstone Zeuz 650W Lian Li PC6070A Scand Ed. Dell 
  hide details  
Reply
post #6 of 12
Ok, first un-plug all connections and re plug them back in making sure you get a firm seat. Golden rule, never panic....and that includes video card. try that and let us know.
El-Diablo
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom X4 940 Deneb@3.8 DFI DK 790FX-M2RS EVGA GTX 260 core 216 G.Skill 4 gigs DDR2 1066 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
120 Seagate Windows 7 x64 21" view sonic G810 wireless 
PowerCaseMouseMouse Pad
850w Thermaltake Black Widow el-diablo 320mm fan wireless putting green 
  hide details  
Reply
El-Diablo
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom X4 940 Deneb@3.8 DFI DK 790FX-M2RS EVGA GTX 260 core 216 G.Skill 4 gigs DDR2 1066 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
120 Seagate Windows 7 x64 21" view sonic G810 wireless 
PowerCaseMouseMouse Pad
850w Thermaltake Black Widow el-diablo 320mm fan wireless putting green 
  hide details  
Reply
post #7 of 12
Thread Starter 
okay.. so I took out the CPU and turned the computer back on again. I got no beep (maybe its the pins that dont work since the Restart button doesnt work as well) but my Chassi fans started working and probably my harddrive i think.

Can we learn anything from this?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Intel Pentium D, 930 ASUS P5LD2 Deluxe Windows XP Professional Dell 19" 
KeyboardPowerCaseMouse
Dell Silverstone Zeuz 650W Lian Li PC6070A Scand Ed. Dell 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Intel Pentium D, 930 ASUS P5LD2 Deluxe Windows XP Professional Dell 19" 
KeyboardPowerCaseMouse
Dell Silverstone Zeuz 650W Lian Li PC6070A Scand Ed. Dell 
  hide details  
Reply
post #8 of 12
Quote:
Originally Posted by Dr_Fil View Post
okay.. so I took out the CPU and turned the computer back on again. I got no beep (maybe its the pins that dont work since the Restart button doesnt work as well) but my Chassi fans started working and probably my harddrive i think.

Can we learn anything from this?
Dr Fil, I'd suggest taking everything out of the case and placing it on a non-static surface. You may have a grounding issue with a standoff. Make sure all the standoffs in the case are properly screwed in and snug. Try the motherboard out of the case and see if you can get it to POST (power on self test).

Let us know

Good luck
Workstation
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 620 Asus M4A785-M Asus 5770 G.Skill 8GB DDR2-800 
Hard DriveOSMonitorPower
WD3200AAJS Windows 7 Pro Acer AL2216W, Samsung P2770 Corsair 550VX 
Case
Tagan Black Pearl 
  hide details  
Reply
Workstation
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 620 Asus M4A785-M Asus 5770 G.Skill 8GB DDR2-800 
Hard DriveOSMonitorPower
WD3200AAJS Windows 7 Pro Acer AL2216W, Samsung P2770 Corsair 550VX 
Case
Tagan Black Pearl 
  hide details  
Reply
post #9 of 12
If it is not any connections then i would say its the mobo.

Because if you took the ram out and it did not scream at you, then IMPE ( in my personal experience) thats a mobo issue
Full Time Folder
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
P4 661 @ 3.6Ghz ASUS P5LD2 Geforce 6600LE 256mb 2gig DDR2-667 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
Send me one plz Send me one plz Windows XP (x64?) Aspire 
PowerCaseMouseMouse Pad
Send me one plz Send me one plz Aspire Wax paper 
  hide details  
Reply
Full Time Folder
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
P4 661 @ 3.6Ghz ASUS P5LD2 Geforce 6600LE 256mb 2gig DDR2-667 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
Send me one plz Send me one plz Windows XP (x64?) Aspire 
PowerCaseMouseMouse Pad
Send me one plz Send me one plz Aspire Wax paper 
  hide details  
Reply
post #10 of 12
Definately sounds like the mobo even if u took the mem out and no beep and the cpu and no beep. how about taking video out and see if it beeps.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Computer wont start, help!