Overclock.net › Forums › Specialty Builds › Servers › Need help with raid 0
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Need help with raid 0

post #1 of 8
Thread Starter 
I had a raid drive die on me, so I got an rma. I put the drive back in and the raid utility says degraded. What do I do to get the raid working again?
post #2 of 8
Unless you imaged the array before something happened there is nothing you can do now to get the original array working again.

To set the new array you'll need to set both disks as RAID and then create the partition.
Legendary
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6750 ASUS P5B Deluxe XFX 8600GT 2 x 2GB G.Skill PQ 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate 250GB Windows 7 x64 Samsung 225BW Saitek Eclipse 
PowerCaseMouseMouse Pad
PC P&C Quad 750W Silencer Thermaltake Tsunami Dream Logitech MX518 Func 1030 
  hide details  
Reply
Legendary
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6750 ASUS P5B Deluxe XFX 8600GT 2 x 2GB G.Skill PQ 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate 250GB Windows 7 x64 Samsung 225BW Saitek Eclipse 
PowerCaseMouseMouse Pad
PC P&C Quad 750W Silencer Thermaltake Tsunami Dream Logitech MX518 Func 1030 
  hide details  
Reply
post #3 of 8
format both and reset up the raid, sorry dude your info is fragged (why I have a backup)
post #4 of 8
legend and cravin are both correct you will need to create the array again
post #5 of 8
Thread Starter 
WAIT, I'm confused again. I don't have a raid 0 it's a raid 1.
The data was mirrored !!!
post #6 of 8
http://www.intel.com/support/chipset.../CS-021014.htm

I think this will help you with your problem.
Hope this helps.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Mobile Core 2 Duo P8600 2.4Ghz ASUS N50Vn-X1B ASUS NVIDIA GeForce 9650M GT 4GB DDR2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB SATA 5400rpm DVD Super Multi Windows 7 Professional 64bit 15.4" WXGA/LED 
KeyboardPowerCaseMouse
ASUS Laptop Extended Keyboard 6-Cell Lithium Ion Battery & 90-watt AC adapter ASUS N50Vn-X1B Logitech VX Nano 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Mobile Core 2 Duo P8600 2.4Ghz ASUS N50Vn-X1B ASUS NVIDIA GeForce 9650M GT 4GB DDR2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB SATA 5400rpm DVD Super Multi Windows 7 Professional 64bit 15.4" WXGA/LED 
KeyboardPowerCaseMouse
ASUS Laptop Extended Keyboard 6-Cell Lithium Ion Battery & 90-watt AC adapter ASUS N50Vn-X1B Logitech VX Nano 
  hide details  
Reply
post #7 of 8
Quote:
Originally Posted by spearsar View Post
WAIT, I'm confused again. I don't have a raid 0 it's a raid 1.
The data was mirrored !!!
In case a disk fails, data do not have to be rebuild, they just have to be copied to the replacement disk.

http://www.raidrepair.com/rr_raidlevels.htm
post #8 of 8
Thread Starter 
Im reformating the new drive now in windows. But im in safe mode cause vista is freaking out. I hope the raid utility doesnt error this time. And I hope vista will be happy to.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Servers
Overclock.net › Forums › Specialty Builds › Servers › Need help with raid 0