Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › 8800GT & rivatuner/3dmark06 troubles
New Posts  All Forums:Forum Nav:

8800GT & rivatuner/3dmark06 troubles

post #1 of 4
Thread Starter 
Well maybe I'm having a blonde moment but I'm having trouble with Vista 64bit ultimate and running my 8800GT properly (I think). It plays my hd/bluray encoded movies just fine, looks great, but when I try to OC through Rivatuner (v2.07 and Vista does not have SP1 installed) I can adjust the fan settings and it sticks...I then adjust the GPU specs and hit apply, it stays, but when I hit ok, just before Rivatuner closes it reverts back to stock settings
3dMark06 also only runs 2-7 FPS when I run it in default that shows 1280x1024 (also manually adjust the monitor settings from 1368x768 to the 1280x1024)...shouldn't matter that it's on a 37" LCD right?
Any suggestions would be appreciated.
It's probably the keyboard right....need to find the "any" key first !!
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X3360 C1 @ 4.014Ghz 1.368v Asus Rampage Formula XFX 8800Ultra Extreme 710/2.4Ghz @ 115GB/s 4GB GSkill PC8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD/Seagate/Hitachi/Lacie LG GGC-H20L Bluray/HD DVD - LG BH08-LS20 BluRay Windows 7 Ultimate Acer P243 Samsung 245BW Samsung 940bw 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX5000 Antec TPQ 1000 TT Armor 8003BWS Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X3360 C1 @ 4.014Ghz 1.368v Asus Rampage Formula XFX 8800Ultra Extreme 710/2.4Ghz @ 115GB/s 4GB GSkill PC8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD/Seagate/Hitachi/Lacie LG GGC-H20L Bluray/HD DVD - LG BH08-LS20 BluRay Windows 7 Ultimate Acer P243 Samsung 245BW Samsung 940bw 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX5000 Antec TPQ 1000 TT Armor 8003BWS Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
post #2 of 4
Thread Starter 
well it's come down to Vista 64bit I can only assume is the problem. I've gone over dozens of possibilities hardware & software and it seems no matter what I install/clearout/reinstall, same thing still happens with 3dmark06. Changed out video drivers and board bios as well with all no luck. Heck Rivatuner all of a sudden started barking with unsigned drivers which never happened the previous 3 installs as well. I give up unless someone chimes in over the next few days. Vista for the 11th time will be history.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X3360 C1 @ 4.014Ghz 1.368v Asus Rampage Formula XFX 8800Ultra Extreme 710/2.4Ghz @ 115GB/s 4GB GSkill PC8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD/Seagate/Hitachi/Lacie LG GGC-H20L Bluray/HD DVD - LG BH08-LS20 BluRay Windows 7 Ultimate Acer P243 Samsung 245BW Samsung 940bw 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX5000 Antec TPQ 1000 TT Armor 8003BWS Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X3360 C1 @ 4.014Ghz 1.368v Asus Rampage Formula XFX 8800Ultra Extreme 710/2.4Ghz @ 115GB/s 4GB GSkill PC8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD/Seagate/Hitachi/Lacie LG GGC-H20L Bluray/HD DVD - LG BH08-LS20 BluRay Windows 7 Ultimate Acer P243 Samsung 245BW Samsung 940bw 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX5000 Antec TPQ 1000 TT Armor 8003BWS Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
post #3 of 4
How do games run ? You shouldnt ever get 3fps unless its a CPU test ,,,,

If games run fine and fast and problem free, I say forget about 3dmark ,,,,, Or maybe try compatibility mode XP ,,,, thats worth a shot,, who knows,, GL ,,
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Q6600 GO @ 3760 Mhz@1.504v 0.0 vdrop ASUS P5K @ 1880 Mhz FSB @1.7v Pencil Voltmod 470x8 EVGA 8800 GT SC @740/1850/1085 Mhz@1.1v G.SKILL PC8000 8GB 2GBx4@ 940 Mhz@2.10v@5-5-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Tt iCage SATA WDC 320GB & 120GB Barracuda 80GB Memorex External DVD RAM Windows 7 Ultimate x64 RTM 7600 24" Sony FW900@ 2304x1440@80hz/23"Dell W2300 HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Tarantula with Battle Light Tt ToughPower Modularized Cable Managment@700w Black Full Tt Big WaterSE Tt P500 Pump & TMG2 Rad Razer Lachesis 
Mouse Pad
Razer 3M Precise Mousing Surface 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Q6600 GO @ 3760 Mhz@1.504v 0.0 vdrop ASUS P5K @ 1880 Mhz FSB @1.7v Pencil Voltmod 470x8 EVGA 8800 GT SC @740/1850/1085 Mhz@1.1v G.SKILL PC8000 8GB 2GBx4@ 940 Mhz@2.10v@5-5-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Tt iCage SATA WDC 320GB & 120GB Barracuda 80GB Memorex External DVD RAM Windows 7 Ultimate x64 RTM 7600 24" Sony FW900@ 2304x1440@80hz/23"Dell W2300 HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Tarantula with Battle Light Tt ToughPower Modularized Cable Managment@700w Black Full Tt Big WaterSE Tt P500 Pump & TMG2 Rad Razer Lachesis 
Mouse Pad
Razer 3M Precise Mousing Surface 
  hide details  
Reply
post #4 of 4
Thread Starter 
I found a little program through futuremark called game - o meter and it measured the 3dmarks on it's quick little test well over 13K so something maybe wrong with my 3dmark06 install, although I did that twice as well.
And seeing that Rivatuner had driver signing issues for the first time after 3 installs I don't know we'll see I guess. Performance seems to be there although I can't prove it to myself other than this little test.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X3360 C1 @ 4.014Ghz 1.368v Asus Rampage Formula XFX 8800Ultra Extreme 710/2.4Ghz @ 115GB/s 4GB GSkill PC8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD/Seagate/Hitachi/Lacie LG GGC-H20L Bluray/HD DVD - LG BH08-LS20 BluRay Windows 7 Ultimate Acer P243 Samsung 245BW Samsung 940bw 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX5000 Antec TPQ 1000 TT Armor 8003BWS Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X3360 C1 @ 4.014Ghz 1.368v Asus Rampage Formula XFX 8800Ultra Extreme 710/2.4Ghz @ 115GB/s 4GB GSkill PC8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD/Seagate/Hitachi/Lacie LG GGC-H20L Bluray/HD DVD - LG BH08-LS20 BluRay Windows 7 Ultimate Acer P243 Samsung 245BW Samsung 940bw 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX5000 Antec TPQ 1000 TT Armor 8003BWS Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › 8800GT & rivatuner/3dmark06 troubles