Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › No sound from motherboard?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

No sound from motherboard?

post #1 of 2
Thread Starter 
Hai all,

About 20 minutes ago, i completely dissassembled my computer, to clean it, took out RAM GPU, HDD, Optical drive, and the motherboard tray as well as the PSU. Then i clean it, then i put everything together, make sure all connections are connected as well.

I re-boot, everything seems to be working fine, then i get to vista - no sound what so ever. so then i think, maybe its just vista.. reboot, go into ubuntu, still no sound.

I have a front panel audio system that measures dB, and no matter how loud it it, it still reports 0 dB.

Checked in the BIOS, USB audio is on...

Any help guys?
Project 2K
(15 items)
 
Callisto
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5 3570K P8Z77-V PRO MSI R7970 Corsair Vengeance 8GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
840 PRO 128 GBytes LG Blu-Ray Combo Custom WC loop Win7 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 21.5" LED CM Storm Trigger 650 Watt SeaSonic  Fractal R4 
MouseMouse PadAudio
G700 Rosewill pad Z623 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X2 550 BE ASUS M4A79XTD EVO 9600 GT 4GB G.Skill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB Seagate, 1TB WD Lite-ON Win 7 19" viewsonic HDTV 1080i 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 650W Crosair Antec 1200 Logitech G9 
Mouse Pad
Belkin 
  hide details  
Reply
Project 2K
(15 items)
 
Callisto
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5 3570K P8Z77-V PRO MSI R7970 Corsair Vengeance 8GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
840 PRO 128 GBytes LG Blu-Ray Combo Custom WC loop Win7 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 21.5" LED CM Storm Trigger 650 Watt SeaSonic  Fractal R4 
MouseMouse PadAudio
G700 Rosewill pad Z623 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X2 550 BE ASUS M4A79XTD EVO 9600 GT 4GB G.Skill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB Seagate, 1TB WD Lite-ON Win 7 19" viewsonic HDTV 1080i 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 650W Crosair Antec 1200 Logitech G9 
Mouse Pad
Belkin 
  hide details  
Reply
post #2 of 2
Thread Starter 
Nvm guys, i anwsered my own question.

Turns out the cable for the front panel that connected to my motherboard acted as a jumper, and completely disabled my sound, because i inserted it wrong .

Lol.
Project 2K
(15 items)
 
Callisto
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5 3570K P8Z77-V PRO MSI R7970 Corsair Vengeance 8GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
840 PRO 128 GBytes LG Blu-Ray Combo Custom WC loop Win7 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 21.5" LED CM Storm Trigger 650 Watt SeaSonic  Fractal R4 
MouseMouse PadAudio
G700 Rosewill pad Z623 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X2 550 BE ASUS M4A79XTD EVO 9600 GT 4GB G.Skill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB Seagate, 1TB WD Lite-ON Win 7 19" viewsonic HDTV 1080i 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 650W Crosair Antec 1200 Logitech G9 
Mouse Pad
Belkin 
  hide details  
Reply
Project 2K
(15 items)
 
Callisto
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5 3570K P8Z77-V PRO MSI R7970 Corsair Vengeance 8GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
840 PRO 128 GBytes LG Blu-Ray Combo Custom WC loop Win7 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 21.5" LED CM Storm Trigger 650 Watt SeaSonic  Fractal R4 
MouseMouse PadAudio
G700 Rosewill pad Z623 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X2 550 BE ASUS M4A79XTD EVO 9600 GT 4GB G.Skill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB Seagate, 1TB WD Lite-ON Win 7 19" viewsonic HDTV 1080i 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 650W Crosair Antec 1200 Logitech G9 
Mouse Pad
Belkin 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Sound Cards and Computer Audio
Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › No sound from motherboard?