Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › 9600 GT SLI Problems...
New Posts  All Forums:Forum Nav:

9600 GT SLI Problems...

post #1 of 4
Thread Starter 
Ok so I purchased 2 9600 GT cards to SLI together on my computer. I had been planning to re-install xp for while so I decided to do that at the same time. I installed both card before re-installing xp. Was this a mistake? Anyways here's my setup. XFX 680i LT mobo, 650w Coolermaster PSU, E8400 CPU, 4 Gigs ram... if any of that matters.

What Iv'e done so far.

Both cards are installed.
Bridge connector is installed.
Both Cards plugged into PSU.
Downloaded lastest drivers.
SLI enabled in Nvidia Control.
Turned on SLI visual indicators.
Monitored temp with rivatuner.

Here's the problems...
In Crysis (same framerate with SLI on and off) <--iv heard this could just be Crysis not supporting SLI well.
SLI indicator is not displaying.

Finally Temps not displaying for second card. In riva on coretemp0 It shows the card idle at 49 degrees steady (I mean its a straight line)... it stays here even when gaming. For coretemp1 it also idles at 49 but you can see the line fluctuating slightly. When gaming it behaves normal and reaches 65 max load.

So what do you guys think, is SLI really enabled? or is nvidia control panel not telling the whole truth and riva is messing the temps up. Iv tried 2 different drivers for the cards and no changes. Any Ideas?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.3ghz XFX 680i LT 9600GT SLI 2x 2gb OCZ PC6400 @ 5,4,4,15,2T @ 1000mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 150 Raptor and 250 SG ASUS DVD XP Pro x64 Samsung 226bw 
KeyboardPowerCaseMouse
Firefly Coolermaster 650w Lian Li PC-65B PlusII G7 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.3ghz XFX 680i LT 9600GT SLI 2x 2gb OCZ PC6400 @ 5,4,4,15,2T @ 1000mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 150 Raptor and 250 SG ASUS DVD XP Pro x64 Samsung 226bw 
KeyboardPowerCaseMouse
Firefly Coolermaster 650w Lian Li PC-65B PlusII G7 
  hide details  
Reply
post #2 of 4
Thread Starter 
I forgot to mention im running xp 64bit Pro. I think what I will try tonight is testing each card one at a time to see if one is maybe defective. Then If they both work i'll switch them around and see how the temps behave. I don't know what else to try...
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.3ghz XFX 680i LT 9600GT SLI 2x 2gb OCZ PC6400 @ 5,4,4,15,2T @ 1000mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 150 Raptor and 250 SG ASUS DVD XP Pro x64 Samsung 226bw 
KeyboardPowerCaseMouse
Firefly Coolermaster 650w Lian Li PC-65B PlusII G7 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.3ghz XFX 680i LT 9600GT SLI 2x 2gb OCZ PC6400 @ 5,4,4,15,2T @ 1000mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 150 Raptor and 250 SG ASUS DVD XP Pro x64 Samsung 226bw 
KeyboardPowerCaseMouse
Firefly Coolermaster 650w Lian Li PC-65B PlusII G7 
  hide details  
Reply
post #3 of 4
Thread Starter 
One more thing I just thought of, I am running my ram in SLI mode, would this conflict with the video cards running in SLI? I wouldn't think so but thats just a thought.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.3ghz XFX 680i LT 9600GT SLI 2x 2gb OCZ PC6400 @ 5,4,4,15,2T @ 1000mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 150 Raptor and 250 SG ASUS DVD XP Pro x64 Samsung 226bw 
KeyboardPowerCaseMouse
Firefly Coolermaster 650w Lian Li PC-65B PlusII G7 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.3ghz XFX 680i LT 9600GT SLI 2x 2gb OCZ PC6400 @ 5,4,4,15,2T @ 1000mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 150 Raptor and 250 SG ASUS DVD XP Pro x64 Samsung 226bw 
KeyboardPowerCaseMouse
Firefly Coolermaster 650w Lian Li PC-65B PlusII G7 
  hide details  
Reply
post #4 of 4
Thread Starter 
nobody has any ideas?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.3ghz XFX 680i LT 9600GT SLI 2x 2gb OCZ PC6400 @ 5,4,4,15,2T @ 1000mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 150 Raptor and 250 SG ASUS DVD XP Pro x64 Samsung 226bw 
KeyboardPowerCaseMouse
Firefly Coolermaster 650w Lian Li PC-65B PlusII G7 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.3ghz XFX 680i LT 9600GT SLI 2x 2gb OCZ PC6400 @ 5,4,4,15,2T @ 1000mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 150 Raptor and 250 SG ASUS DVD XP Pro x64 Samsung 226bw 
KeyboardPowerCaseMouse
Firefly Coolermaster 650w Lian Li PC-65B PlusII G7 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › 9600 GT SLI Problems...