Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Q6600 Help!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Q6600 Help!

post #1 of 8
Thread Starter 
I'm aware my board isn't the best for quads, but could somebody please explain why my Core temp will not see 4 cores? My msconfig won't either.


edit: Okay, it sees 4 cores, but only display the temperature for 2 of them
post #2 of 8
Thread Starter 
Anybody?
post #3 of 8
Thread Starter 
Annnyybody? :S
post #4 of 8
try task manager,maybe bios update is in order.
The little beast
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3 3320 BIOSTAR TZ77A ONBOARD 4 x2 (8) GIGS 1600"s OF RED TRACERS 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WESTERN DIGITAL 500 GIG AAKS 2X Lite on dvd-rw burners GAMEMAXX 300 BY DEEP COOL win7 64 bit PRO 
MonitorKeyboardPowerCase
ACER 23 LED,LCD labtecc- keyless key board ocz 700 watt STEALTH X STEAM RAIDMAX DIRKTOOTH: "SMILODON" 
MouseMouse PadAudio
microsoft wireless stock ONBOARD 
  hide details  
Reply
The little beast
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3 3320 BIOSTAR TZ77A ONBOARD 4 x2 (8) GIGS 1600"s OF RED TRACERS 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WESTERN DIGITAL 500 GIG AAKS 2X Lite on dvd-rw burners GAMEMAXX 300 BY DEEP COOL win7 64 bit PRO 
MonitorKeyboardPowerCase
ACER 23 LED,LCD labtecc- keyless key board ocz 700 watt STEALTH X STEAM RAIDMAX DIRKTOOTH: "SMILODON" 
MouseMouse PadAudio
microsoft wireless stock ONBOARD 
  hide details  
Reply
post #5 of 8
this guy has a different board, but grunion pointed out, that because he went from duo to quad, there was a problem with vista. see what you think. could be something else entirely.http://www.overclock.net/intel-cpus/...600-temps.html
My Gaming System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 @ 4.0GHz @ 1.25v ASUS P6X58D-E GTX 580 Gskill 1600's 3x2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x Corsair F120's in RAID0 Win 7 Ultimate 64bit Apple 30" 2560x1600 microsoft reclusa 
PowerCaseMouse
1000w Corsair antec 1200 razer diamondback 
  hide details  
Reply
My Gaming System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 @ 4.0GHz @ 1.25v ASUS P6X58D-E GTX 580 Gskill 1600's 3x2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x Corsair F120's in RAID0 Win 7 Ultimate 64bit Apple 30" 2560x1600 microsoft reclusa 
PowerCaseMouse
1000w Corsair antec 1200 razer diamondback 
  hide details  
Reply
post #6 of 8
Maybe the other 2 cores are disabled in the bios, if not. Then you need to update your MB bios.
WaterCooling
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @3.60Ghz EVGA 122-CK-NF68-A1 EVGA GTX 285 2GB GSkill 4GB @ 800Mhz 4-4-4-8 1T 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2X WB 500GB Raid 0 Windows Vista Ultimate 32Bit HP W2207 Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
Ultra X3 800W CM Stacker Cooler Master MX-Revolution Razer 
  hide details  
Reply
WaterCooling
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @3.60Ghz EVGA 122-CK-NF68-A1 EVGA GTX 285 2GB GSkill 4GB @ 800Mhz 4-4-4-8 1T 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2X WB 500GB Raid 0 Windows Vista Ultimate 32Bit HP W2207 Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
Ultra X3 800W CM Stacker Cooler Master MX-Revolution Razer 
  hide details  
Reply
post #7 of 8
Quote:
Originally Posted by gibsonnova74 View Post
this guy has a different board, but grunion pointed out, that because he went from duo to quad, there was a problem with vista. see what you think. could be something else entirely.http://www.overclock.net/intel-cpus/...600-temps.html
in device manager under processors, does it show 4 processors?

also what type does it show

if so they are there and its a core temp issue. If not, update drivers under processors and computer, in device manager.

also in your bios does it read it as a C2Q?
The Money Pit
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-950 - 4.24 @ 1.40v Batch #3941B089 EVGA X58 SLI LE MSI 580 GTX Lightning - 950/1900/2200 @ 1.1v 6GB Mushkin @ 1475 - 6-8-6-24 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
120GB Vertex Plus 2 x 500GB WD Blues RAID0 Lite-On DVD/CD Custom H20 Loop 
OSMonitorPowerCase
Win 7 Ulti-64 25" I-Inc iH253 Antec TruePower New TP-750 CoolerMaster HAF 932 
  hide details  
Reply
The Money Pit
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-950 - 4.24 @ 1.40v Batch #3941B089 EVGA X58 SLI LE MSI 580 GTX Lightning - 950/1900/2200 @ 1.1v 6GB Mushkin @ 1475 - 6-8-6-24 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
120GB Vertex Plus 2 x 500GB WD Blues RAID0 Lite-On DVD/CD Custom H20 Loop 
OSMonitorPowerCase
Win 7 Ulti-64 25" I-Inc iH253 Antec TruePower New TP-750 CoolerMaster HAF 932 
  hide details  
Reply
post #8 of 8
Thread Starter 
Actually, I managed to solve it. My e6420 was still "installed" in task manager. I just uninstalled them, rebooted, and now it sees all 4 cores. Thanks though guys!
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Q6600 Help!