Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › Vista taking forever to connect to the internet on startup....
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Vista taking forever to connect to the internet on startup....

post #1 of 3
Thread Starter 
OK, i'll start off by saying i'm not bashing vista, i'm just wondering why something is happening and if i can fix it or not. When i boot up, everything comes up REALLY quick, except, the internet connection, which takes like an extra 20 seconds. So is the Ethernet driver not in the right order or something...seems like it shouldn't take that long to come online...so is there anything i can do to fix this? It's not a huge deal...but it is annoying...
SFF Goodness
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770k ASRock z87m OC formula MSI GTX 780 GAMING 8GB G Skill Ripjaw DDR3 2400MHz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
SanDisk Extreme II 480 GB Seagate 2TB Noctua NH-D14 Windows 8.1 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2312HM x3 Das Model S Professional Silverstone Strider Gold Evolution 750w Silverstone SG10 
MouseAudioAudioAudio
Logitech G500 Xfi Titanium HD Audioengine 5+ Velodyne Impact 12 
  hide details  
Reply
SFF Goodness
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770k ASRock z87m OC formula MSI GTX 780 GAMING 8GB G Skill Ripjaw DDR3 2400MHz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
SanDisk Extreme II 480 GB Seagate 2TB Noctua NH-D14 Windows 8.1 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2312HM x3 Das Model S Professional Silverstone Strider Gold Evolution 750w Silverstone SG10 
MouseAudioAudioAudio
Logitech G500 Xfi Titanium HD Audioengine 5+ Velodyne Impact 12 
  hide details  
Reply
post #2 of 3
What chipset? Make sure it has the latest drivers.
Lee XT
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-6300 Asus M5A97 SAPPHIRE Radeon HD 7850 AMD 4GB DDR3 1333MHZ 
RAMRAMRAMHard Drive
AMD 4GB DDR3 1333MHZ AMD 4GB DDR3 1333MHZ AMD 4GB DDR3 1333MHZ OCZ Vertex 4 256GB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H80 Windows 8.1 Pro MCE Dell P2414H WHXV7  Microsoft Generic 
PowerCaseMouseMouse Pad
Ultra 600W Limited Edition NZXT Black Steel Razer Deathadder Razer Goliath 
Audio
Realtek HD Audio 
  hide details  
Reply
Lee XT
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-6300 Asus M5A97 SAPPHIRE Radeon HD 7850 AMD 4GB DDR3 1333MHZ 
RAMRAMRAMHard Drive
AMD 4GB DDR3 1333MHZ AMD 4GB DDR3 1333MHZ AMD 4GB DDR3 1333MHZ OCZ Vertex 4 256GB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H80 Windows 8.1 Pro MCE Dell P2414H WHXV7  Microsoft Generic 
PowerCaseMouseMouse Pad
Ultra 600W Limited Edition NZXT Black Steel Razer Deathadder Razer Goliath 
Audio
Realtek HD Audio 
  hide details  
Reply
post #3 of 3
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Licht View Post
What chipset? Make sure it has the latest drivers.
680i chipset...it's in my sig...latest network drivers make all kinds of stuff not work...my IM client won't work right...the internet will just cut out randomly...so if it's a driver problem, then i'll just stick with slow startup....
SFF Goodness
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770k ASRock z87m OC formula MSI GTX 780 GAMING 8GB G Skill Ripjaw DDR3 2400MHz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
SanDisk Extreme II 480 GB Seagate 2TB Noctua NH-D14 Windows 8.1 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2312HM x3 Das Model S Professional Silverstone Strider Gold Evolution 750w Silverstone SG10 
MouseAudioAudioAudio
Logitech G500 Xfi Titanium HD Audioengine 5+ Velodyne Impact 12 
  hide details  
Reply
SFF Goodness
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770k ASRock z87m OC formula MSI GTX 780 GAMING 8GB G Skill Ripjaw DDR3 2400MHz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
SanDisk Extreme II 480 GB Seagate 2TB Noctua NH-D14 Windows 8.1 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2312HM x3 Das Model S Professional Silverstone Strider Gold Evolution 750w Silverstone SG10 
MouseAudioAudioAudio
Logitech G500 Xfi Titanium HD Audioengine 5+ Velodyne Impact 12 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Windows
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › Vista taking forever to connect to the internet on startup....