Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › AMD Athlon64 X2 5200+ OC Trouble
New Posts  All Forums:Forum Nav:

AMD Athlon64 X2 5200+ OC Trouble - Page 2

post #11 of 13
Thread Starter 
Okay I was able to get it to complete a 2 minute Orthos Blend test at 3.00Ghz. However, under load the CPU is hitting 59-60*C. Should I turn it down a little or should it be fine? It's running at about 35*C while idle.

Screenshots of semi-success:
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon64 X2 5200+ @ 2.74Ghz Gigabyte GA-MA69GM-S2H eVGA GeForce 8800GTS 320MB G.Skill 2x2GB DDR2 1000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB Western Digital Caviar LG DVD/RW Dual-Layer Microsoft Windows Vista Ultimate x86 FujiPlus 19" LCD 
PowerCaseMouse
Corsair 650W Antec P182 Microsoft Laser Mouse 6000 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon64 X2 5200+ @ 2.74Ghz Gigabyte GA-MA69GM-S2H eVGA GeForce 8800GTS 320MB G.Skill 2x2GB DDR2 1000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB Western Digital Caviar LG DVD/RW Dual-Layer Microsoft Windows Vista Ultimate x86 FujiPlus 19" LCD 
PowerCaseMouse
Corsair 650W Antec P182 Microsoft Laser Mouse 6000 
  hide details  
Reply
post #12 of 13
lower you HT link to x4, bump your Vcore up to 1.35v and change your Ram:CPU ratio
Agent Orange
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 920 Gigabyte GA-790x-UD4 HIS 4870 512mb 2x2gb Patrior Viper 
Hard DriveOSMonitorPower
WD 250gb Windows Vista 24" Samsung 2433W OCZ GameXstream 700w 
Case
Orangetec 900 
  hide details  
Reply
Agent Orange
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 920 Gigabyte GA-790x-UD4 HIS 4870 512mb 2x2gb Patrior Viper 
Hard DriveOSMonitorPower
WD 250gb Windows Vista 24" Samsung 2433W OCZ GameXstream 700w 
Case
Orangetec 900 
  hide details  
Reply
post #13 of 13
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by hangemhi View Post
lower you HT link to x4, bump your Vcore up to 1.35v and change your Ram:CPU ratio
I'm unsure where to find the HT Link on my motherboard. There's a section in the CPU configuration area that says HT Link, but when I go into it there's nothing that will let me lower the HT link. I can change the frequency it operates at, change it to 16 bit or 8 bit.

EDIT:
Also I assume that in order to get a 1:1 CPU/RAM ratio, I'd need to set my RAM to DDR 400, since my stock FSB is 200Mhz. Am I correct, or is there some other way to do this.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon64 X2 5200+ @ 2.74Ghz Gigabyte GA-MA69GM-S2H eVGA GeForce 8800GTS 320MB G.Skill 2x2GB DDR2 1000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB Western Digital Caviar LG DVD/RW Dual-Layer Microsoft Windows Vista Ultimate x86 FujiPlus 19" LCD 
PowerCaseMouse
Corsair 650W Antec P182 Microsoft Laser Mouse 6000 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon64 X2 5200+ @ 2.74Ghz Gigabyte GA-MA69GM-S2H eVGA GeForce 8800GTS 320MB G.Skill 2x2GB DDR2 1000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB Western Digital Caviar LG DVD/RW Dual-Layer Microsoft Windows Vista Ultimate x86 FujiPlus 19" LCD 
PowerCaseMouse
Corsair 650W Antec P182 Microsoft Laser Mouse 6000 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › AMD Athlon64 X2 5200+ OC Trouble