Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › HD Not Showing Up In Explorer...HELP!!!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

HD Not Showing Up In Explorer...HELP!!!

post #1 of 3
Thread Starter 
I have 2 hard drives running in RAID 0 and another stand alone drive on its own. For some reason the stand alone drive is not showing up in windows explorer. I can see it in the Device Manager and in Disk Management. In Disk Management it shows up as "unallocated". I have used the drive before on this system with no issues. This problem happened after reinstalling Vista. I'm sure I can just partition & format the drive and Vista will recognize it, but I had been using it as my backup and I have a lot of valuable stuff on it. Is there anyway to get Vista to recognize the drive without losing all my files?
Lucy
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D E8400 Wolfdale @ 4.05 GHz Asus P5Q XFX 8800GT 512MB 4GB OCZ DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x Excelstor Jupiter SATA3 RAID0 Lite-On DVD-RW Windows Vista Home Premium HP w2207 22" Widescreen 
PowerCaseMouse
Thermaltake Purepower RX 600W Ultra Grid Microsoft Intellimouse 
  hide details  
Reply
Lucy
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D E8400 Wolfdale @ 4.05 GHz Asus P5Q XFX 8800GT 512MB 4GB OCZ DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x Excelstor Jupiter SATA3 RAID0 Lite-On DVD-RW Windows Vista Home Premium HP w2207 22" Widescreen 
PowerCaseMouse
Thermaltake Purepower RX 600W Ultra Grid Microsoft Intellimouse 
  hide details  
Reply
post #2 of 3
the easiest way to get your files back would be to put the drive in an external unit and transfer the data to your raid setup.

The reason why it doesnt show is because vista encrypts drives when formating them. Its a security feature in the higher end versions if i remember correctly.

However i'm sure there are other ways of making vista recognize it, so try some google searches.
Cosmos
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 EVGA 680i SLI A1 Radeon HD 7950 8gig Balistix 8500 DDR2 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2x120gig vertex2 Pioneer D212 H60 Win7 
MonitorKeyboardPowerCase
Westinghouse 37'' Logitech G15 Antec True 650W Cosmos S 
MouseMouse PadAudio
Razer Deathadder Razer eXactMat X-Fi Fatality 
  hide details  
Reply
Cosmos
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 EVGA 680i SLI A1 Radeon HD 7950 8gig Balistix 8500 DDR2 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2x120gig vertex2 Pioneer D212 H60 Win7 
MonitorKeyboardPowerCase
Westinghouse 37'' Logitech G15 Antec True 650W Cosmos S 
MouseMouse PadAudio
Razer Deathadder Razer eXactMat X-Fi Fatality 
  hide details  
Reply
post #3 of 3
Thread Starter 
That sucks! Damn Vista.

Believe me, I have Googled!
Lucy
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D E8400 Wolfdale @ 4.05 GHz Asus P5Q XFX 8800GT 512MB 4GB OCZ DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x Excelstor Jupiter SATA3 RAID0 Lite-On DVD-RW Windows Vista Home Premium HP w2207 22" Widescreen 
PowerCaseMouse
Thermaltake Purepower RX 600W Ultra Grid Microsoft Intellimouse 
  hide details  
Reply
Lucy
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D E8400 Wolfdale @ 4.05 GHz Asus P5Q XFX 8800GT 512MB 4GB OCZ DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x Excelstor Jupiter SATA3 RAID0 Lite-On DVD-RW Windows Vista Home Premium HP w2207 22" Widescreen 
PowerCaseMouse
Thermaltake Purepower RX 600W Ultra Grid Microsoft Intellimouse 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Hard Drives & Storage
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › HD Not Showing Up In Explorer...HELP!!!