Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › Computer Lights Up, but No Power
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Computer Lights Up, but No Power

post #1 of 8
Thread Starter 
Ok... this just started a few days ago.

I have a 6100-M9 Biostar mobo. When I push the power button, it lights up, but nothing actually powers on. No harddrives, no PSU...

UNLESS, I unplug/plug in the PSU and then it will start up.

Btw, I thought it was a PSU issue in the first place, so this is a new one.

Any ideas?
800:D
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 950 @ 4GHz Gigabyte X58-USB3 2x GTX480 8GB A-DATA DDR3 
Hard DriveOSMonitorPower
60GB SSD + 2x 1TB WD Blacks Snow Leopard / Win7 / XP 24" Viewsonic LCD Mushkin 650 
Case
Corsair 800D 
  hide details  
Reply
800:D
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 950 @ 4GHz Gigabyte X58-USB3 2x GTX480 8GB A-DATA DDR3 
Hard DriveOSMonitorPower
60GB SSD + 2x 1TB WD Blacks Snow Leopard / Win7 / XP 24" Viewsonic LCD Mushkin 650 
Case
Corsair 800D 
  hide details  
Reply
post #2 of 8
Sounds more like the motherboard.
Rig
(15 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 5820K MSI X99A SLI PLUS EVGA GTX 1070 FTW 4x8GB G.Skill Ripjaws  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 850 Pro Samsung 850 Evo Noctua NH-D15 Windows 10 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2515H Happy Hacking Keyboard 2  EVGA Supernova 750 G2 Corsair 600Q 
MouseMouse PadAudio
Logitech G403 Steelseries QcK Mass M-Audio AV40 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 @ 3.7 HT Gigabyte X58A-UD3R VisionTek 4870x2 3x4GB's G.Skill Ripjaws 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB AAKS, 2x 640GB AAKS, 2x 1TB Samsung SH-S203B Windows 7 Ultimate 64-bit Samsung 245BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Happy Hacking Keyboard 2 Silverstone OP850 Antec 1200 [Three Nanoxia FX12] [Two San Ace 1011] Logitech G500 
Mouse Pad
Razer eXactMat 
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7 3615QM GT 650M 16GB DDR3 256GB SSD 
OS
OS X Mountain Lion 
  hide details  
Reply
Rig
(15 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 5820K MSI X99A SLI PLUS EVGA GTX 1070 FTW 4x8GB G.Skill Ripjaws  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 850 Pro Samsung 850 Evo Noctua NH-D15 Windows 10 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2515H Happy Hacking Keyboard 2  EVGA Supernova 750 G2 Corsair 600Q 
MouseMouse PadAudio
Logitech G403 Steelseries QcK Mass M-Audio AV40 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 @ 3.7 HT Gigabyte X58A-UD3R VisionTek 4870x2 3x4GB's G.Skill Ripjaws 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB AAKS, 2x 640GB AAKS, 2x 1TB Samsung SH-S203B Windows 7 Ultimate 64-bit Samsung 245BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Happy Hacking Keyboard 2 Silverstone OP850 Antec 1200 [Three Nanoxia FX12] [Two San Ace 1011] Logitech G500 
Mouse Pad
Razer eXactMat 
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7 3615QM GT 650M 16GB DDR3 256GB SSD 
OS
OS X Mountain Lion 
  hide details  
Reply
post #3 of 8
i would think its the psu too
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5-430M Intel HM55 Mobility Radeon HD 5650 4 GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate Momentus XT DVD Super Multi Windows 7 Home Premium 64-bit 15.6" 
PowerMouse
6-Cell Lithium-Ion (4400 mAh) Logitech G7 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5-430M Intel HM55 Mobility Radeon HD 5650 4 GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate Momentus XT DVD Super Multi Windows 7 Home Premium 64-bit 15.6" 
PowerMouse
6-Cell Lithium-Ion (4400 mAh) Logitech G7 
  hide details  
Reply
post #4 of 8
is everything plugged in? recheck all wires that is power related,does the fan even go on and die? i doubt it's a psu issue otherwise it won't even power up at all. you maybe shorting out somewhere if u still can't figure it out power up ur system outside the case.
My System
(13 items)
 
  
OSMonitor
Win7 Dell 37" Lcd 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
OSMonitor
Win7 Dell 37" Lcd 
  hide details  
Reply
post #5 of 8
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by roningai View Post
is everything plugged in? recheck all wires that is power related,does the fan even go on and die? i doubt it's a psu issue otherwise it won't even power up at all. you maybe shorting out somewhere if u still can't figure it out power up ur system outside the case.
no, just the lights come on.. no fans.

i'm on the comp right now... maybe its a ground issue?
800:D
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 950 @ 4GHz Gigabyte X58-USB3 2x GTX480 8GB A-DATA DDR3 
Hard DriveOSMonitorPower
60GB SSD + 2x 1TB WD Blacks Snow Leopard / Win7 / XP 24" Viewsonic LCD Mushkin 650 
Case
Corsair 800D 
  hide details  
Reply
800:D
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 950 @ 4GHz Gigabyte X58-USB3 2x GTX480 8GB A-DATA DDR3 
Hard DriveOSMonitorPower
60GB SSD + 2x 1TB WD Blacks Snow Leopard / Win7 / XP 24" Viewsonic LCD Mushkin 650 
Case
Corsair 800D 
  hide details  
Reply
post #6 of 8
It's definitely a motherboard issue if you have light but no fans. Unless you have fans plugged directly into the PSU. It's just fans plugged onto fan headers on the mobo that don't spring up right?

If so, I'd try reseating your processor and rechecking all the motherboard connections before anything else.

If not (IE if fans plugged directly into power are involved), then you probably have a more serious issue. Is that PSU modular cabling?
Suzanne
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Wolfdale 8400@Stock, 1.1125 Vcore, 1.07 post droop Gigabyte GA-p35-DS3L 8800GT (EVGA) OCZ DDR2 1066 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 7200.10 250gb Samsung IDE XP Home SP2B Hanns G 17' 
KeyboardPowerCaseMouse
GE Ps2 PC Power and Cooling 610w NZXT hush (Black) Microsoft optical 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
Suzanne
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Wolfdale 8400@Stock, 1.1125 Vcore, 1.07 post droop Gigabyte GA-p35-DS3L 8800GT (EVGA) OCZ DDR2 1066 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 7200.10 250gb Samsung IDE XP Home SP2B Hanns G 17' 
KeyboardPowerCaseMouse
GE Ps2 PC Power and Cooling 610w NZXT hush (Black) Microsoft optical 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
post #7 of 8
Quote:
Originally Posted by arbalest View Post
no, just the lights come on.. no fans.

i'm on the comp right now... maybe its a ground issue?
Arbalest, have you tried taking the motherboard out of the case and placing it on a non-static surface to test it that way? Check all of the standoffs and make sure they are all properly screwed in and secure.

Good luck
Workstation
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 620 Asus M4A785-M Asus 5770 G.Skill 8GB DDR2-800 
Hard DriveOSMonitorPower
WD3200AAJS Windows 7 Pro Acer AL2216W, Samsung P2770 Corsair 550VX 
Case
Tagan Black Pearl 
  hide details  
Reply
Workstation
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 620 Asus M4A785-M Asus 5770 G.Skill 8GB DDR2-800 
Hard DriveOSMonitorPower
WD3200AAJS Windows 7 Pro Acer AL2216W, Samsung P2770 Corsair 550VX 
Case
Tagan Black Pearl 
  hide details  
Reply
post #8 of 8
Thread Starter 
thanks everyone.. turns out my mobo was just on its last limb

Replaced it w/ a TForce and now its all good !!!

Thanks again!
800:D
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 950 @ 4GHz Gigabyte X58-USB3 2x GTX480 8GB A-DATA DDR3 
Hard DriveOSMonitorPower
60GB SSD + 2x 1TB WD Blacks Snow Leopard / Win7 / XP 24" Viewsonic LCD Mushkin 650 
Case
Corsair 800D 
  hide details  
Reply
800:D
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 950 @ 4GHz Gigabyte X58-USB3 2x GTX480 8GB A-DATA DDR3 
Hard DriveOSMonitorPower
60GB SSD + 2x 1TB WD Blacks Snow Leopard / Win7 / XP 24" Viewsonic LCD Mushkin 650 
Case
Corsair 800D 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › Computer Lights Up, but No Power