Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › 8800GT sli help
New Posts  All Forums:Forum Nav:

8800GT sli help

post #1 of 13
Thread Starter 
I have installed both 8800gt cards but do not have the option to enable sli. It tells me that my MB can't run sli but I know it can.
Any thoughts?
post #2 of 13
There may be a kind of jumper you need to flip on your mobo physically, check your BIOS first to see if you can activate it there. Or google it first of all, I usually find answers like that, as there's at least one other person out there who has encountered this problem as well.
post #3 of 13
Thread Starter 
I set the jumper before I installed the cards. Both cards are shown in device manager ,which means that the jumpers are correct, but can't enable sli.
I googled and found many people with the same problem but no answers.
post #4 of 13
I would go and pull up all the info on your board possible and make sure how your SLI is supposed to be set-up. most cases use the bridge, but iv heard of a few (and not the best idea) that use a controller to communicate GPUs thru the slots. Is it a possibility that your bridge could be bad? Is the option for SLI just grey'ed out or isnt there a option at all? you might have to use a updated program... GPUs can be really fussy as well as motherboards. you could be dealing with a bad board or GPU any one of these will stand in the way. Good luck in figuring it out, i know the heartache of having well spent $$$ collecting dust.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon 64 X2 6400+ Windsor Black 3.2GHz Lapped! ASUS M2N-SLI Deluxe AM2 NVIDIA nForce 570 GeForce 8800GTS (G92) 512MB Kingston HyperX 2G x2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital Caviar SE 500GB 7200 HP DVD+RW 20x XP PRO 64bit builders self slipstreamed w/ SP2 22" Wide-screen Starlogic 
KeyboardPowerCaseMouse
Compaq OCZ GameXStream 700W Thermaltake Armor Black Full Tower w/ 25CM Fan MS Laser Wired 
Mouse Pad
Anything laying on desk... 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon 64 X2 6400+ Windsor Black 3.2GHz Lapped! ASUS M2N-SLI Deluxe AM2 NVIDIA nForce 570 GeForce 8800GTS (G92) 512MB Kingston HyperX 2G x2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital Caviar SE 500GB 7200 HP DVD+RW 20x XP PRO 64bit builders self slipstreamed w/ SP2 22" Wide-screen Starlogic 
KeyboardPowerCaseMouse
Compaq OCZ GameXStream 700W Thermaltake Armor Black Full Tower w/ 25CM Fan MS Laser Wired 
Mouse Pad
Anything laying on desk... 
  hide details  
Reply
post #5 of 13
Thread Starter 
I tried a few different bridges and there is just no option to enable SLI. My guess is that it's a motherboard issue so I have e-mailed Gigabyte.
post #6 of 13
I had the same problem when I got my BFG 8800 GT's. I loaded the software it came with and it did not give an option for SLI. I downloaded new drivers off Nvidia and PRESTO there it was. The option for SLI. Boy was I releaved. Good luck.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980X @ 4.1 eVGA X58 Classified eVGA GTX 780 Classified SLI 12 GB DDR 3 GSkill Ripjaws 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Samsung 240GB SSD / 1TB Mushkin SSD Win 8.1 64 Bit Acer XB270HU Logitech G710+ 
PowerCaseMouse
Corsair AX1200 ANTEC 1200 Logitech G700s 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980X @ 4.1 eVGA X58 Classified eVGA GTX 780 Classified SLI 12 GB DDR 3 GSkill Ripjaws 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Samsung 240GB SSD / 1TB Mushkin SSD Win 8.1 64 Bit Acer XB270HU Logitech G710+ 
PowerCaseMouse
Corsair AX1200 ANTEC 1200 Logitech G700s 
  hide details  
Reply
post #7 of 13
yeah install new nvidia drivers, use the 174.74 and make sure you go through the driver cleaner process.
Easy V3
(17 items)
 
12 Pack
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4820k Asus Rampage IV BE evga 1080ti FE w/ hybrid kit 16 GB G.Skill Trident X 2400mhz  
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 840 EVO 120gb Samsung 840 EVO 1TB Samsung Blu-ray Corsair H110 
OSMonitorKeyboardPower
windows 10 Asus PG278Q Ducky Shine 3 - blue led - cherry mx browns Seasonic Platinum-1000 
CaseMouseMouse PadAudio
Dimastech Easy V3 Mionix NAOS 8200 Mionix Ensis 320 titanium HD  
Other
audio technica ATH-A900X 
  hide details  
Reply
Easy V3
(17 items)
 
12 Pack
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4820k Asus Rampage IV BE evga 1080ti FE w/ hybrid kit 16 GB G.Skill Trident X 2400mhz  
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 840 EVO 120gb Samsung 840 EVO 1TB Samsung Blu-ray Corsair H110 
OSMonitorKeyboardPower
windows 10 Asus PG278Q Ducky Shine 3 - blue led - cherry mx browns Seasonic Platinum-1000 
CaseMouseMouse PadAudio
Dimastech Easy V3 Mionix NAOS 8200 Mionix Ensis 320 titanium HD  
Other
audio technica ATH-A900X 
  hide details  
Reply
post #8 of 13
Quote:
Originally Posted by Extreme Newbie View Post
I have installed both 8800gt cards but do not have the option to enable sli. It tells me that my MB can't run sli but I know it can.
Any thoughts?
SLi is only added to the nVidia control panel when you first install the Forceware drivers. You cannot simply insert a second card at a later date and expect SLi to suddenly appear as an option in the control panel. Anytime you add a second card for SLi you need to uninstall and then reinstall the Forceware drivers. After doing this the option to select SLi will appear.
post #9 of 13
Yeah, like tactic said, you have to reinstall the drivers. Sometimes it will work if you just install the card, boot into windows, let it install the drivers for the second card, then reboot, aside from that, you'll just have to uninstall and reinstall the latest drivers.
Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 Gigabyte GA-EP45-UD3P Sapphire 5870 Cypress XT EF6 2GB 4GB (2x2GB) G.SKILL 1066 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
32GB Corsair SSD + 2x 320 + 1x 250 Lightscribe drive Windows 7 Ultimate Hanns-G HG-216DPO 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Gaming Keyboard OCZ GameXStream 850W HAF 932 Logitech G5 Laser Gaming Mouse 
Mouse Pad
Allsop 
  hide details  
Reply
Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 Gigabyte GA-EP45-UD3P Sapphire 5870 Cypress XT EF6 2GB 4GB (2x2GB) G.SKILL 1066 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
32GB Corsair SSD + 2x 320 + 1x 250 Lightscribe drive Windows 7 Ultimate Hanns-G HG-216DPO 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Gaming Keyboard OCZ GameXStream 850W HAF 932 Logitech G5 Laser Gaming Mouse 
Mouse Pad
Allsop 
  hide details  
Reply
post #10 of 13
i got the option by merely putting the second card,i didnt need to reinstall drivers.
?????????
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Quad Q6600 G0 @3000Mhz 1.35vcore Gigabyte GA-P35-DS3L Radeon HD 4870 1GB XFX 2GB DDR2 Novatech (2x1GB) + 1GB OCZ DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160 GB WD SATA2 + 500 GB WD SATA 2 SONY DVD-RW 16x DL Windows XP Home Telefunken 22" 1366x768 (unknown model) 
KeyboardPowerCaseMouse
A4 Tech X7 Satellite 600W Some Sentey Case A4 Tech Glaser 5 
Mouse Pad
Generic 
  hide details  
Reply
?????????
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Quad Q6600 G0 @3000Mhz 1.35vcore Gigabyte GA-P35-DS3L Radeon HD 4870 1GB XFX 2GB DDR2 Novatech (2x1GB) + 1GB OCZ DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160 GB WD SATA2 + 500 GB WD SATA 2 SONY DVD-RW 16x DL Windows XP Home Telefunken 22" 1366x768 (unknown model) 
KeyboardPowerCaseMouse
A4 Tech X7 Satellite 600W Some Sentey Case A4 Tech Glaser 5 
Mouse Pad
Generic 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › 8800GT sli help