Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › New motherboard problem
New Posts  All Forums:Forum Nav:

New motherboard problem

post #1 of 7
Thread Starter 
I finally had to the chance to boot up with my new board (T2RS) and when windows loaded, the mouse and keyboard would not work. I never replaced a motherboard in an existing system, but is this a common problem? Also, the mouse and keyboard do not require drivers.
post #2 of 7
Its a good idea to reinstall your OS when you replace a motherboard.
Low Tide
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K @ 4.7GHz Asus P8Z77-V Pro EVGA GTX 670 FTW 8GB G. Skill 2133MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 Pro 256GB Prolimatech Megahalems Rev. C Windows X Samsung T240HD 
KeyboardPowerCaseAudio
Ducky DK9008G2 Red Corsair TX850W V1 Corsair Carbide 300R X-Fi XtremeGamer 
  hide details  
Reply
Low Tide
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K @ 4.7GHz Asus P8Z77-V Pro EVGA GTX 670 FTW 8GB G. Skill 2133MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 Pro 256GB Prolimatech Megahalems Rev. C Windows X Samsung T240HD 
KeyboardPowerCaseAudio
Ducky DK9008G2 Red Corsair TX850W V1 Corsair Carbide 300R X-Fi XtremeGamer 
  hide details  
Reply
post #3 of 7
USB or PS2 Keyboard?

Not that it should matter, as both should easily be recognised from the get go.

I'm with Losttsol - Reinstall Windows.
post #4 of 7
Thread Starter 
I cant reinstall without backing up my documents.
post #5 of 7
Maybe you can find an online backup site with a free trial. Just a thought. Either that or buy another cheap harddrive. I put my OS and games only on my raptor and keep all my other crap on the Seagate just for situations like this. That way upgrading is easier and all I have to do is reinstall the games I want to play, not all my other stuff like CPU-Z, Core Temp, various documents, etc...
Low Tide
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K @ 4.7GHz Asus P8Z77-V Pro EVGA GTX 670 FTW 8GB G. Skill 2133MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 Pro 256GB Prolimatech Megahalems Rev. C Windows X Samsung T240HD 
KeyboardPowerCaseAudio
Ducky DK9008G2 Red Corsair TX850W V1 Corsair Carbide 300R X-Fi XtremeGamer 
  hide details  
Reply
Low Tide
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K @ 4.7GHz Asus P8Z77-V Pro EVGA GTX 670 FTW 8GB G. Skill 2133MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 Pro 256GB Prolimatech Megahalems Rev. C Windows X Samsung T240HD 
KeyboardPowerCaseAudio
Ducky DK9008G2 Red Corsair TX850W V1 Corsair Carbide 300R X-Fi XtremeGamer 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
A couple of things you could check.....

Are the USB BIOS settings correct?

Try the keyboard in the PS2 slot

Install the Mobo drivers
Orb
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6900k @ 4.0GHz  ASUS X99 Deluxe II Zotac GTX1070 AMP 32GB Corsair Dominator DDR4 3GHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung Evo M.2 NVMe | 4x Seagates (12TB) TR Venomous X Windows 7 Ultimate x64 SP1 32" LG32LS575T | 2 x AOC 24" E2460s 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 LUX Enermax Revolution85+ 1250W Antec 1200 with 5 Noctua NF-F12 Fans Logitech MX Master 2s 
Mouse PadAudio
Allsop Metal Asus Xonar D2X 
  hide details  
Reply
Orb
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6900k @ 4.0GHz  ASUS X99 Deluxe II Zotac GTX1070 AMP 32GB Corsair Dominator DDR4 3GHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung Evo M.2 NVMe | 4x Seagates (12TB) TR Venomous X Windows 7 Ultimate x64 SP1 32" LG32LS575T | 2 x AOC 24" E2460s 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 LUX Enermax Revolution85+ 1250W Antec 1200 with 5 Noctua NF-F12 Fans Logitech MX Master 2s 
Mouse PadAudio
Allsop Metal Asus Xonar D2X 
  hide details  
Reply
post #7 of 7
Probably installed wrong chipset drivers, no worries, I had the same thing happen, I used Vista ones on XP.
Edit System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
830x4 ASUS blah blah blah PRO/USB3 FiveEightFiveZer0 2x4 AMD entertainment edition memory lolwut 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Seagate Barracuda >:] WD Scorpio >:] idk lol 212 
OSMonitorKeyboardPower
xx64en_client_en-us_Retail_Ultimate-_EN_DVD LED 23'' 1080P 5MS no dead pixels :D Goodwill 500w PCP+C 80+<3 
CaseMouseMouse Pad
Antec 300 Was a G500 :*( Steel Series 
  hide details  
Reply
Edit System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
830x4 ASUS blah blah blah PRO/USB3 FiveEightFiveZer0 2x4 AMD entertainment edition memory lolwut 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Seagate Barracuda >:] WD Scorpio >:] idk lol 212 
OSMonitorKeyboardPower
xx64en_client_en-us_Retail_Ultimate-_EN_DVD LED 23'' 1080P 5MS no dead pixels :D Goodwill 500w PCP+C 80+<3 
CaseMouseMouse Pad
Antec 300 Was a G500 :*( Steel Series 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › New motherboard problem