Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Need major help, keep getting blue screen with 4g's installed????
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Need major help, keep getting blue screen with 4g's installed????

post #1 of 3
Thread Starter 
Yep just got a new evga 780i motherboard and 4g's of g-skill memory. At first I thought it was my overclocking that was making me have blue screens every time I tried to boot but then it was doing it at even normal auto settings. I thought well maybe its my nvidia drivers (which it still maybe) since my onboard sound turned off and came back on magically. But anyways after taking out a 2g stick of memory leaving 2gs in I dont get the blue screen anymore.

This is what my computer said was the three problems encountered during blue screen:

c:\\windows\\minidump\\mini041708-06.dmp
c:\\Ryan\\Appdata\\local\emp\\WER-34975-0.sysdata.xml
c:\\Ryan\\Appdata\\local\emp\\WER-8DCD.TMP.Version.txl

Now im not sure if this is caused by having 4gs of memory installed on windows or my nvidia drivers.

Also how can I find my latest version of bios on my board. I installed the newest P04 version but I dont know if it installed correctly.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q9650 Core 2 Quad Gigabyte EP45-UD3R EVGA Geforce GTX 580 8G Mushkin DDR2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160g Intel X25-M SSD Asus DVRW /w Lightscribe Windows 7 HP 64 Dell 27" Widescreen 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Elite LE Thermaltake toughpower modular w/ESA 850w Thermaltake Element G Logitech G700 Wireless 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q9650 Core 2 Quad Gigabyte EP45-UD3R EVGA Geforce GTX 580 8G Mushkin DDR2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160g Intel X25-M SSD Asus DVRW /w Lightscribe Windows 7 HP 64 Dell 27" Widescreen 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Elite LE Thermaltake toughpower modular w/ESA 850w Thermaltake Element G Logitech G700 Wireless 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
post #2 of 3
I have read about people having this problem before. Initially the 4gigs is a problem but if I recall right, after that initial boot up with 2 gigs, you can now shutdown and put the other 2 in and be ok. Something about formatting vista with 4 gigs installed with a new system. I'm sure someone will come along soon and verify this or correct me but I'm pretty sure.
Easy V3
(17 items)
 
12 Pack
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4820k Asus Rampage IV BE evga 1080ti FE w/ hybrid kit 16 GB G.Skill Trident X 2400mhz  
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 840 EVO 120gb Samsung 840 EVO 1TB Samsung Blu-ray Corsair H110 
OSMonitorKeyboardPower
windows 10 Asus PG278Q Ducky Shine 3 - blue led - cherry mx browns Seasonic Platinum-1000 
CaseMouseMouse PadAudio
Dimastech Easy V3 Mionix NAOS 8200 Mionix Ensis 320 titanium HD  
Other
audio technica ATH-A900X 
  hide details  
Reply
Easy V3
(17 items)
 
12 Pack
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4820k Asus Rampage IV BE evga 1080ti FE w/ hybrid kit 16 GB G.Skill Trident X 2400mhz  
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 840 EVO 120gb Samsung 840 EVO 1TB Samsung Blu-ray Corsair H110 
OSMonitorKeyboardPower
windows 10 Asus PG278Q Ducky Shine 3 - blue led - cherry mx browns Seasonic Platinum-1000 
CaseMouseMouse PadAudio
Dimastech Easy V3 Mionix NAOS 8200 Mionix Ensis 320 titanium HD  
Other
audio technica ATH-A900X 
  hide details  
Reply
post #3 of 3
Thread Starter 
Yah when I started to format the first time I had all 4gs installed and I got the blue screens so I took 1 stick out and formated with only 2gs and after the install was done i put the other 2gs back in for a total of 4gs. Blue screens still coming though
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q9650 Core 2 Quad Gigabyte EP45-UD3R EVGA Geforce GTX 580 8G Mushkin DDR2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160g Intel X25-M SSD Asus DVRW /w Lightscribe Windows 7 HP 64 Dell 27" Widescreen 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Elite LE Thermaltake toughpower modular w/ESA 850w Thermaltake Element G Logitech G700 Wireless 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q9650 Core 2 Quad Gigabyte EP45-UD3R EVGA Geforce GTX 580 8G Mushkin DDR2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160g Intel X25-M SSD Asus DVRW /w Lightscribe Windows 7 HP 64 Dell 27" Widescreen 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Elite LE Thermaltake toughpower modular w/ESA 850w Thermaltake Element G Logitech G700 Wireless 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Need major help, keep getting blue screen with 4g's installed????