Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › Floppy = no boot / no post
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Floppy = no boot / no post

post #1 of 7
Thread Starter 
What the title was trying to say is this:

I just bought myself a nice floppy drive, and some rounded floppy cables.

I hooked up floppy, installed floppy connector to floppy drive, hooked up floppy connector to floppy on motherboard. Hooked up the psu's 4-pin floppy power connector to floppy drive.

After all that: no boot / no post at all.

The light on the floppy is green. It's getting power.

I remove floppy connector from motherboard, I can boot.

Do you think it's the rounded cables? Or some sort of controller that is not letting the computer boot with the floppy connected to the mobo?

I'm kinda out in the dark here.

I will check mobo manual now..
Just a comp.
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 GO @ 3.6 Ghz 1.48 v bios Asus P5K eVGA 9800GTX 770/1944/2300 4 GB Patriot Extreme PC2-6400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
150 GB WD Raptor 500 GB Barracuda 160 GB IDE HD LITE-ON DVD-RW Dual boot Vista / XP 32 Bit Samsung 226BW 22" WS 
KeyboardPowerCaseMouse
Emachines Antec Truepower Trio 650 W Antec Nine Hundred Microsoft Comfort Optical Mouse 3000 
Mouse Pad
Regular 
  hide details  
Reply
Just a comp.
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 GO @ 3.6 Ghz 1.48 v bios Asus P5K eVGA 9800GTX 770/1944/2300 4 GB Patriot Extreme PC2-6400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
150 GB WD Raptor 500 GB Barracuda 160 GB IDE HD LITE-ON DVD-RW Dual boot Vista / XP 32 Bit Samsung 226BW 22" WS 
KeyboardPowerCaseMouse
Emachines Antec Truepower Trio 650 W Antec Nine Hundred Microsoft Comfort Optical Mouse 3000 
Mouse Pad
Regular 
  hide details  
Reply
post #2 of 7
Try clearing the CMOS and then installing it. Also try just having the cable hooked up to the motherboard and not the floppy.
Cataclysm
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 GA-EP45-UD3P Rev. 1.0 Sapphire 4850 4x 2GB DDR2-1066 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
WD1600AAJS Random IDE Sony DVD Burner Tuniq Tower 120 
CoolingCoolingCoolingOS
6x 120mm Scythe SY1225SL12SH Fans Thermalright T-RAD2 2x 92mm Scythe DFS922512M-PWM Fans Windows 7 Ultimate x64 SP1 
MonitorMonitorKeyboardPower
Acer 19" @ 1400x900 Sceptre 19" @ 1280x1024 Cherry G81-7000LPAUS-2 (MY Switches) Corsair 650TX 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec 900 Razer Diamondback 3G A black one with a cat in a hammock Asus Xonar D1 
  hide details  
Reply
Cataclysm
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 GA-EP45-UD3P Rev. 1.0 Sapphire 4850 4x 2GB DDR2-1066 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
WD1600AAJS Random IDE Sony DVD Burner Tuniq Tower 120 
CoolingCoolingCoolingOS
6x 120mm Scythe SY1225SL12SH Fans Thermalright T-RAD2 2x 92mm Scythe DFS922512M-PWM Fans Windows 7 Ultimate x64 SP1 
MonitorMonitorKeyboardPower
Acer 19" @ 1400x900 Sceptre 19" @ 1280x1024 Cherry G81-7000LPAUS-2 (MY Switches) Corsair 650TX 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec 900 Razer Diamondback 3G A black one with a cat in a hammock Asus Xonar D1 
  hide details  
Reply
post #3 of 7
Thread Starter 
ok, so how long should I wait when clearing cmos?
Just a comp.
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 GO @ 3.6 Ghz 1.48 v bios Asus P5K eVGA 9800GTX 770/1944/2300 4 GB Patriot Extreme PC2-6400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
150 GB WD Raptor 500 GB Barracuda 160 GB IDE HD LITE-ON DVD-RW Dual boot Vista / XP 32 Bit Samsung 226BW 22" WS 
KeyboardPowerCaseMouse
Emachines Antec Truepower Trio 650 W Antec Nine Hundred Microsoft Comfort Optical Mouse 3000 
Mouse Pad
Regular 
  hide details  
Reply
Just a comp.
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 GO @ 3.6 Ghz 1.48 v bios Asus P5K eVGA 9800GTX 770/1944/2300 4 GB Patriot Extreme PC2-6400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
150 GB WD Raptor 500 GB Barracuda 160 GB IDE HD LITE-ON DVD-RW Dual boot Vista / XP 32 Bit Samsung 226BW 22" WS 
KeyboardPowerCaseMouse
Emachines Antec Truepower Trio 650 W Antec Nine Hundred Microsoft Comfort Optical Mouse 3000 
Mouse Pad
Regular 
  hide details  
Reply
post #4 of 7
Check your BIOS. It could have something to do with your Boot Order. Change the floppy to last (or remove it from the order), unless you specifically need to boot from it.

EDIT: I see you're getting no post at all. Not too sure about why. Sorry.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 @ 3.6GHz (lapped) EVGA 780i SLI FTW @ 1600MHz FSB 2 x EVGA 8800GTX 768MB (SLI) @ 625/1500/2000MHz 2x2GB G.Skill PC2-8000 PQ @ 800MHz (linked to FSB) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x160GB WD RAID 0, 750GB Samsung Spinpoint F1 LITE-ON 20X SATA DVD/CD RW Windows 7 Ultimate x64 Viewsonic VA2702w 27" LCD 1920x1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Value 100 (beer magnet) Corsair TX 750W Cooler Master ATCS 840 Logitech SBF-90 (cheapest one on Newegg) 
Mouse Pad
Some kinda rubber thing (beer magnet) 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 @ 3.6GHz (lapped) EVGA 780i SLI FTW @ 1600MHz FSB 2 x EVGA 8800GTX 768MB (SLI) @ 625/1500/2000MHz 2x2GB G.Skill PC2-8000 PQ @ 800MHz (linked to FSB) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x160GB WD RAID 0, 750GB Samsung Spinpoint F1 LITE-ON 20X SATA DVD/CD RW Windows 7 Ultimate x64 Viewsonic VA2702w 27" LCD 1920x1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Value 100 (beer magnet) Corsair TX 750W Cooler Master ATCS 840 Logitech SBF-90 (cheapest one on Newegg) 
Mouse Pad
Some kinda rubber thing (beer magnet) 
  hide details  
Reply
post #5 of 7
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Choggs396 View Post
Check your BIOS. It could have something to do with your Boot Order. Change the floppy to last (or remove it from the order), unless you specifically need to boot from it.

EDIT: I see you're getting no post at all. Not too sure about why. Sorry.
Yeah, I tried the whole boot order thing, and nothing.

I thought maybe it couldn't been a controller mode -- so I changed from AHCI to IDE.. I don't know that was a shot in the dark..

but thanks choggs.
Just a comp.
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 GO @ 3.6 Ghz 1.48 v bios Asus P5K eVGA 9800GTX 770/1944/2300 4 GB Patriot Extreme PC2-6400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
150 GB WD Raptor 500 GB Barracuda 160 GB IDE HD LITE-ON DVD-RW Dual boot Vista / XP 32 Bit Samsung 226BW 22" WS 
KeyboardPowerCaseMouse
Emachines Antec Truepower Trio 650 W Antec Nine Hundred Microsoft Comfort Optical Mouse 3000 
Mouse Pad
Regular 
  hide details  
Reply
Just a comp.
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 GO @ 3.6 Ghz 1.48 v bios Asus P5K eVGA 9800GTX 770/1944/2300 4 GB Patriot Extreme PC2-6400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
150 GB WD Raptor 500 GB Barracuda 160 GB IDE HD LITE-ON DVD-RW Dual boot Vista / XP 32 Bit Samsung 226BW 22" WS 
KeyboardPowerCaseMouse
Emachines Antec Truepower Trio 650 W Antec Nine Hundred Microsoft Comfort Optical Mouse 3000 
Mouse Pad
Regular 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
try checking that the floppy cable is connected the right way, coloured ribbon closest to the power. Cable.
From The Cosmos
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @ 3.2Ghz Asus P5Q Deluxe (P45) BFG 9800GX2 4GB OCZ REAPER 1066MHZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB samsung Sony DVD RW Vista home prem 64bit Samsug 22" Syncmaster 225MD 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Reclusa Corsair 750WXT Coolermaster COSMOS S Logitech G5 
Mouse Pad
Steelpad 
  hide details  
Reply
From The Cosmos
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @ 3.2Ghz Asus P5Q Deluxe (P45) BFG 9800GX2 4GB OCZ REAPER 1066MHZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB samsung Sony DVD RW Vista home prem 64bit Samsug 22" Syncmaster 225MD 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Reclusa Corsair 750WXT Coolermaster COSMOS S Logitech G5 
Mouse Pad
Steelpad 
  hide details  
Reply
post #7 of 7
Honestly, I think you have the floppy cable plugged in upside down.

Does the floppy drive light stay on all the time... if so, then the cable is on backwards.
Darkside of Fury
(13 items)
 
Fast and Furious
(11 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I7 930 MSI X58 Pro-E XFX Radeon 5850 Black Edition 6GB Kingston HyperX 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ 128GB Vertex 2 SSD Samsung 223L Windows 7 Ultimate 64 bit Asus 26" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Enermax Revolution 85+ CoolerMaster ATCS 840 Logitech G9 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i3/i5/i7 Z77 MPower (MS-7751) NVIDIA GeForce GTX 670 G-Skill 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Vertex 4 Lite-on DVD Corsair H100 Windows 7 Ultimate 
PowerCaseMouse
CoolerMaster Silent Pro 1050 CoolerMaster 690 II Advanced Cyborg MMO 7 
  hide details  
Reply
Darkside of Fury
(13 items)
 
Fast and Furious
(11 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I7 930 MSI X58 Pro-E XFX Radeon 5850 Black Edition 6GB Kingston HyperX 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ 128GB Vertex 2 SSD Samsung 223L Windows 7 Ultimate 64 bit Asus 26" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Enermax Revolution 85+ CoolerMaster ATCS 840 Logitech G9 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i3/i5/i7 Z77 MPower (MS-7751) NVIDIA GeForce GTX 670 G-Skill 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Vertex 4 Lite-on DVD Corsair H100 Windows 7 Ultimate 
PowerCaseMouse
CoolerMaster Silent Pro 1050 CoolerMaster 690 II Advanced Cyborg MMO 7 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Hard Drives & Storage
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › Floppy = no boot / no post