Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › cpu-mainboard problem-help needed
New Posts  All Forums:Forum Nav:

cpu-mainboard problem-help needed

post #1 of 7
Thread Starter 
hi

I am having a problem with my old p4 (2.4Gz) and qdi mainboard(model-platinix8)
with my other cpu p4 (2Gz) it runs ok but when i install the 2.4 it doesnt even boot sometimes a windows error comes up some times just black sreen after post.I tried diferent memory modules but the same thing again.And finaly when i install my p4 (2Gz) just runs fine it boots into windows just like nothing happened.
Does someone know something about it? thanks in advance.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX8350@stock for now ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 AMD Radeon R7 240 @ 800MHz its enough for me CORSAIR VENGEANCE @1600MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD 80GB caviar/Western Digital 500GB caviar/Hit... XIGMATEK DARK KNIGHT  windows 7 ultimate 64bit Samsung T24D390  
PowerCase
Enermax infinity 650w Aerocool ExtremEngine 3T (black) 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX8350@stock for now ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 AMD Radeon R7 240 @ 800MHz its enough for me CORSAIR VENGEANCE @1600MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD 80GB caviar/Western Digital 500GB caviar/Hit... XIGMATEK DARK KNIGHT  windows 7 ultimate 64bit Samsung T24D390  
PowerCase
Enermax infinity 650w Aerocool ExtremEngine 3T (black) 
  hide details  
Reply
post #2 of 7
Hmm does the bios/Mobo support the faster chip. try a newer bios if it is available
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8500 GA-P35-DS3L ATi 3870 512MB 2x2GB PC6400 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Samsung 840 Pro 256Gb WD 640 GB Samsung Blu-ray R/W Win 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 2253BW DELL CORSAIR VX550 CM690 
Mouse
Razer DeathAdder 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8500 GA-P35-DS3L ATi 3870 512MB 2x2GB PC6400 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Samsung 840 Pro 256Gb WD 640 GB Samsung Blu-ray R/W Win 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 2253BW DELL CORSAIR VX550 CM690 
Mouse
Razer DeathAdder 
  hide details  
Reply
post #3 of 7
Yeah do as above also try to repare windows. I had to do that once but only because it was a new MOBO i'm not sure about a processor but it might help.

Can you go into your bios and does it say 2.4 Ghz? or does it still say 2 Ghz
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E4400@3.5 24/7 1.4v Gigabyte UD3P 8800 GTS 512 Corsair xms2 1:1 389 DDR2 4-4-4-12 2.0v 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 1Tb black SAMSUNG DL DVD Burner SATA Windows Xp Samsung syncmaster 204b & dell 17' 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Corsair 750Tx CM 690 Logitech laser wireless 
Mouse Pad
My dad's company's logo 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E4400@3.5 24/7 1.4v Gigabyte UD3P 8800 GTS 512 Corsair xms2 1:1 389 DDR2 4-4-4-12 2.0v 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 1Tb black SAMSUNG DL DVD Burner SATA Windows Xp Samsung syncmaster 204b & dell 17' 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Corsair 750Tx CM 690 Logitech laser wireless 
Mouse Pad
My dad's company's logo 
  hide details  
Reply
post #4 of 7
Your older chip is probably a Willamette, while the newer one is a Northwood, which will require a BIOS update, if it is even supported at all.
post #5 of 7
Thread Starter 
Hi
and sorry for the delyed reply!no both of them are northwood and in the mobos site its says that it supports them both,in bios finds the cpu corect at 2.4!sometimes when booting
after post just black screen and sometimes a message says that some windows file is missing and some other times it doesnt even post!and one last thing at post the cpu shows as intel p4 2.4!is it possible that the cpu is damaged?one the other hand when i put my 2ghz everithing runs fine!i am confused!
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX8350@stock for now ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 AMD Radeon R7 240 @ 800MHz its enough for me CORSAIR VENGEANCE @1600MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD 80GB caviar/Western Digital 500GB caviar/Hit... XIGMATEK DARK KNIGHT  windows 7 ultimate 64bit Samsung T24D390  
PowerCase
Enermax infinity 650w Aerocool ExtremEngine 3T (black) 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX8350@stock for now ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 AMD Radeon R7 240 @ 800MHz its enough for me CORSAIR VENGEANCE @1600MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD 80GB caviar/Western Digital 500GB caviar/Hit... XIGMATEK DARK KNIGHT  windows 7 ultimate 64bit Samsung T24D390  
PowerCase
Enermax infinity 650w Aerocool ExtremEngine 3T (black) 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
Might have something do do with your old chip being quad pumped at 100 fsb, and your new one being pumped at 133 fsb.? I think they made both 100 and 133 2.4's, maybe your mobo does not support the 533 fsb?

Not sure thou, but maybe it will shed some light for ya, I was a AMD guy back when these were out.
NeiN
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D E8400 Biostar I45 4870 Crossfire 6144 MB G.Skill DDR800 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD Raptor 150GB Vista ULT 64 BIT Gateway HD2400 Razer Lycosa 
PowerCaseMouse
Silverstone OP700 Antec 900 GE 6 button opti dual wheel 
  hide details  
Reply
NeiN
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D E8400 Biostar I45 4870 Crossfire 6144 MB G.Skill DDR800 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD Raptor 150GB Vista ULT 64 BIT Gateway HD2400 Razer Lycosa 
PowerCaseMouse
Silverstone OP700 Antec 900 GE 6 button opti dual wheel 
  hide details  
Reply
post #7 of 7
Thread Starter 
Hi

my mobo does support 533!i am stuck here cant figure it out what is wrong!even bios update and still nothing after post a f***ing black screen or file missing/corrupt damit!with tha 2.4 i had an msi mobo but that mobo is dead now!It might have damaged the chip when that board died but on the other hand i am thinking(if the chip was damaged it wouldnt even post or it wouldn even detect the chip)if i am wrong please tell me!!!!
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX8350@stock for now ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 AMD Radeon R7 240 @ 800MHz its enough for me CORSAIR VENGEANCE @1600MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD 80GB caviar/Western Digital 500GB caviar/Hit... XIGMATEK DARK KNIGHT  windows 7 ultimate 64bit Samsung T24D390  
PowerCase
Enermax infinity 650w Aerocool ExtremEngine 3T (black) 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX8350@stock for now ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 AMD Radeon R7 240 @ 800MHz its enough for me CORSAIR VENGEANCE @1600MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD 80GB caviar/Western Digital 500GB caviar/Hit... XIGMATEK DARK KNIGHT  windows 7 ultimate 64bit Samsung T24D390  
PowerCase
Enermax infinity 650w Aerocool ExtremEngine 3T (black) 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › cpu-mainboard problem-help needed