Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › good enough to solve my problem?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

good enough to solve my problem? - Page 2

post #11 of 18
Quote:
Originally Posted by The Duke View Post
With all due respect, its not productive to multi post on the same topic.

Is that directed at me? If so... sorry
Sky
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 *Lapped* @ 3.24GHz Gigabyte P35 DS3L Rev 2.0 EVGA GTX 465 G Skill 2x2GB PC2 8000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 250 GB SATA Sony W/ LightScribe DVD+RW XP LG 32" HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft OCZ600SXS Antec 900 Microsoft Intelli Point 
Mouse Pad
Memory Foam Pad 
  hide details  
Reply
Sky
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 *Lapped* @ 3.24GHz Gigabyte P35 DS3L Rev 2.0 EVGA GTX 465 G Skill 2x2GB PC2 8000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 250 GB SATA Sony W/ LightScribe DVD+RW XP LG 32" HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft OCZ600SXS Antec 900 Microsoft Intelli Point 
Mouse Pad
Memory Foam Pad 
  hide details  
Reply
post #12 of 18
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by The Duke View Post
With all due respect, its not productive to multi post on the same topic.
Hi Duke, sorry about that. Guess Im just new around here...

wont do it again!
my system
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8200 Asus P5N-D Asus 8800GT-TOP Kingston TwinX PC8500 
Hard DriveOSMonitorPower
Seagate 320GB SATA2 Windows XP Pro SP2 LG 204WT 20" wide Corsair HX520W 
  hide details  
Reply
my system
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8200 Asus P5N-D Asus 8800GT-TOP Kingston TwinX PC8500 
Hard DriveOSMonitorPower
Seagate 320GB SATA2 Windows XP Pro SP2 LG 204WT 20" wide Corsair HX520W 
  hide details  
Reply
post #13 of 18
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Avacado View Post
Yea, If you could get me pictures of your BIOS settings, I can edit them and help you better.
here they are, is that all you need??



my system
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8200 Asus P5N-D Asus 8800GT-TOP Kingston TwinX PC8500 
Hard DriveOSMonitorPower
Seagate 320GB SATA2 Windows XP Pro SP2 LG 204WT 20" wide Corsair HX520W 
  hide details  
Reply
my system
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8200 Asus P5N-D Asus 8800GT-TOP Kingston TwinX PC8500 
Hard DriveOSMonitorPower
Seagate 320GB SATA2 Windows XP Pro SP2 LG 204WT 20" wide Corsair HX520W 
  hide details  
Reply
post #14 of 18
Try putting some volts in the NB by .1v to .2v (manually) you can do the same on the SB. Also try enabling the virtualization (doesn't need to be disabled .off topic.), Change fsb to memory from auto to manual and I think 4:3 is ok. When you up the fsb, try 50-100mhz at a time, some mobos have blackholes (fsb deadzones) that you will have to go past to get to work.
post #15 of 18
It was directed at Confused because he posted twice in a row.
Unto The Void
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6800k Gigabyte G1 X99-Phoenix SLI Gigabyte GTX 1080 G1 32GB RipJaw 4 DDR4-3000 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 850 500GB Crucial M4 2 x Spinpoint F1 Samsung 850 1TB 
CoolingOSMonitorMonitor
Noctua NH-D15S Windows 10 LG Ultrawide 29" Asus 24" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech 810 EVGA P2 650 Watt In Win 303 Logitech G502 
  hide details  
Reply
Unto The Void
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6800k Gigabyte G1 X99-Phoenix SLI Gigabyte GTX 1080 G1 32GB RipJaw 4 DDR4-3000 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 850 500GB Crucial M4 2 x Spinpoint F1 Samsung 850 1TB 
CoolingOSMonitorMonitor
Noctua NH-D15S Windows 10 LG Ultrawide 29" Asus 24" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech 810 EVGA P2 650 Watt In Win 303 Logitech G502 
  hide details  
Reply
post #16 of 18
Change your memory Multi to manual and x2, check to see what the stock voltage is on your board and make sure the RAM voltage is set to 2.1-2.2, change CPU VCore to 1.30
Sky
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 *Lapped* @ 3.24GHz Gigabyte P35 DS3L Rev 2.0 EVGA GTX 465 G Skill 2x2GB PC2 8000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 250 GB SATA Sony W/ LightScribe DVD+RW XP LG 32" HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft OCZ600SXS Antec 900 Microsoft Intelli Point 
Mouse Pad
Memory Foam Pad 
  hide details  
Reply
Sky
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 *Lapped* @ 3.24GHz Gigabyte P35 DS3L Rev 2.0 EVGA GTX 465 G Skill 2x2GB PC2 8000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 250 GB SATA Sony W/ LightScribe DVD+RW XP LG 32" HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft OCZ600SXS Antec 900 Microsoft Intelli Point 
Mouse Pad
Memory Foam Pad 
  hide details  
Reply
post #17 of 18
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Avacado View Post
Change your memory Multi to manual and x2, check to see what the stock voltage is on your board and make sure the RAM voltage is set to 2.1-2.2, change CPU VCore to 1.30
ok this is not going well...

I tried your first suggesitons, and did NOT go down well at all! Im running at 1400mhz now, with only the voltage changed. as soon as I try 1450, I cant even POST. I tired

1. tweaking the RAm voltage
2. teaking the VCore voltage a bit more
3. loweing the RAm speed (maybe the RAM is taking strain)

How can I check the RAM voltage? I got the spec sheet here, and it says 2.2v at 1066mhz or 1.8c at 800mhz. My board is running it at 800mhz, so should I put it so high as 2.2V?

Grrr this is not working well!

Also, see attached, I dont have the 4:3 option, my options suck!
my system
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8200 Asus P5N-D Asus 8800GT-TOP Kingston TwinX PC8500 
Hard DriveOSMonitorPower
Seagate 320GB SATA2 Windows XP Pro SP2 LG 204WT 20" wide Corsair HX520W 
  hide details  
Reply
my system
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8200 Asus P5N-D Asus 8800GT-TOP Kingston TwinX PC8500 
Hard DriveOSMonitorPower
Seagate 320GB SATA2 Windows XP Pro SP2 LG 204WT 20" wide Corsair HX520W 
  hide details  
Reply
post #18 of 18
Quote:
Originally Posted by confused_OC View Post
ok this is not going well...

I tried your first suggesitons, and did NOT go down well at all! Im running at 1400mhz now, with only the voltage changed. as soon as I try 1450, I cant even POST. I tired

1. tweaking the RAm voltage
2. teaking the VCore voltage a bit more
3. loweing the RAm speed (maybe the RAM is taking strain)

How can I check the RAM voltage? I got the spec sheet here, and it says 2.2v at 1066mhz or 1.8c at 800mhz. My board is running it at 800mhz, so should I put it so high as 2.2V?

Grrr this is not working well!

Also, see attached, I dont have the 4:3 option, my options suck!
I can't quite grasp what your doing wrong. With that last Pic I would set the Ram to 1:1, Change your FSB to 400, and leave your ram at a 2x multi with a VCore of 1.3.

Should look like this.....

CPU - 400MHz*9 = 3600MHz or 3.6GHz.
NB/FSB Voltage - Stock
RAM, Unlinked, 2x multi, 1:1 ratio, with the FSB @400 a 2x Multi will leave your 1:1 unlinked at 800MHz. Voltage 2.1-2.2

I really am lost past that, I know if i were there I would be able to figure it out, but i'm not, I'll let someone else step in to help. GL
Sky
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 *Lapped* @ 3.24GHz Gigabyte P35 DS3L Rev 2.0 EVGA GTX 465 G Skill 2x2GB PC2 8000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 250 GB SATA Sony W/ LightScribe DVD+RW XP LG 32" HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft OCZ600SXS Antec 900 Microsoft Intelli Point 
Mouse Pad
Memory Foam Pad 
  hide details  
Reply
Sky
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 *Lapped* @ 3.24GHz Gigabyte P35 DS3L Rev 2.0 EVGA GTX 465 G Skill 2x2GB PC2 8000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 250 GB SATA Sony W/ LightScribe DVD+RW XP LG 32" HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft OCZ600SXS Antec 900 Microsoft Intelli Point 
Mouse Pad
Memory Foam Pad 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › good enough to solve my problem?