Overclock.net › Forums › Graphics Cards › Graphics Cards - General › Marked Capacitors?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Marked Capacitors?

post #1 of 11
Thread Starter 
Just wondering as my bro bought some stuff from ebay and some 'untested' graphics cards were thrown in, but they have blue pen on all the capacitors. Anyone know what this means?

Found a pic of a card on newegg with the same kind of thing:
HP G6
(6 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
AMD A6 3400M Quad Core  Radeon 6520G 6GB DDR3 1333MHz 128GB Verbatim Black Edition SSD 
OSMonitor
Ubuntu 11.10 x64 15.6" HP 
  hide details  
Reply
HP G6
(6 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
AMD A6 3400M Quad Core  Radeon 6520G 6GB DDR3 1333MHz 128GB Verbatim Black Edition SSD 
OSMonitor
Ubuntu 11.10 x64 15.6" HP 
  hide details  
Reply
post #2 of 11
It the way they inspect the cards in the factories. To make sure they are ok. I have seen the marks on my cards too.
Yin
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 4790k 4.7@1.265 Asus Sabertooth Z87 2 X GALAX GeForce GTX 980 HOF 4GB SLI 4x4gb G.Skill Trident X 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 500gigs Samsung 840  2 PNY SSD 240gig Switech H220x 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate 64bit/Windows 8.1/Windows10/... ASUS 24" Logitech G15 Consair HX750 
CaseMouseAudio
Antec P280 LOGITECH G502 PROTEUS CORE Sound Blaster Z 
  hide details  
Reply
Yin
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 4790k 4.7@1.265 Asus Sabertooth Z87 2 X GALAX GeForce GTX 980 HOF 4GB SLI 4x4gb G.Skill Trident X 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 500gigs Samsung 840  2 PNY SSD 240gig Switech H220x 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate 64bit/Windows 8.1/Windows10/... ASUS 24" Logitech G15 Consair HX750 
CaseMouseAudio
Antec P280 LOGITECH G502 PROTEUS CORE Sound Blaster Z 
  hide details  
Reply
post #3 of 11
They're going to blow up.


Probably just some inspection marking for busted caps.
Once again...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 [4.28GHz, HT] Asus P6T + Broadcom NetXtreme II VisionTek HD5850 [900/1200] + Galaxy GT240 2x4GB G.Skill Ripjaw X [1632 MHz] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X25-M 160GB + 3xRAID0 500GB 7200.12 Window 7 Pro 64 Acer H243H + Samsung 226BW XARMOR-U9BL  
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Truepower New 750W Li Lian PC-V2100 [10x120mm fans] Logitech G9 X-Trac Pro 
  hide details  
Reply
Once again...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 [4.28GHz, HT] Asus P6T + Broadcom NetXtreme II VisionTek HD5850 [900/1200] + Galaxy GT240 2x4GB G.Skill Ripjaw X [1632 MHz] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X25-M 160GB + 3xRAID0 500GB 7200.12 Window 7 Pro 64 Acer H243H + Samsung 226BW XARMOR-U9BL  
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Truepower New 750W Li Lian PC-V2100 [10x120mm fans] Logitech G9 X-Trac Pro 
  hide details  
Reply
post #4 of 11
Definately not safe... Those capacitors will leak and your system will mutate.... lol
MasterMediaRig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Quad Q6600 (G0 SLACR) 3.4Ghz @ 1.40v ASUS Striker Extreme nVidia 680i SLI BFG GTX280(oc) / ASUS EN8800GTS 320(as Physx) OCZ2 Reaper 4GbX1066Mghz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate Barracuda ES SATA 500gb SONY DVD-RW +/- XP x64 Pro SP2 Gateway 24" HD 
KeyboardPowerCaseMouse
MERC "Stealth" Thermatake ToughPower 1000w CoolMaster Mystique 632 Cyber Snipa STINGER 
  hide details  
Reply
MasterMediaRig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Quad Q6600 (G0 SLACR) 3.4Ghz @ 1.40v ASUS Striker Extreme nVidia 680i SLI BFG GTX280(oc) / ASUS EN8800GTS 320(as Physx) OCZ2 Reaper 4GbX1066Mghz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate Barracuda ES SATA 500gb SONY DVD-RW +/- XP x64 Pro SP2 Gateway 24" HD 
KeyboardPowerCaseMouse
MERC "Stealth" Thermatake ToughPower 1000w CoolMaster Mystique 632 Cyber Snipa STINGER 
  hide details  
Reply
post #5 of 11
Yeah, I think it's just part of an inspection process at the factory.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 @ 3.6GHz (lapped) EVGA 780i SLI FTW @ 1600MHz FSB 2 x EVGA 8800GTX 768MB (SLI) @ 625/1500/2000MHz 2x2GB G.Skill PC2-8000 PQ @ 800MHz (linked to FSB) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x160GB WD RAID 0, 750GB Samsung Spinpoint F1 LITE-ON 20X SATA DVD/CD RW Windows 7 Ultimate x64 Viewsonic VA2702w 27" LCD 1920x1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Value 100 (beer magnet) Corsair TX 750W Cooler Master ATCS 840 Logitech SBF-90 (cheapest one on Newegg) 
Mouse Pad
Some kinda rubber thing (beer magnet) 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 @ 3.6GHz (lapped) EVGA 780i SLI FTW @ 1600MHz FSB 2 x EVGA 8800GTX 768MB (SLI) @ 625/1500/2000MHz 2x2GB G.Skill PC2-8000 PQ @ 800MHz (linked to FSB) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x160GB WD RAID 0, 750GB Samsung Spinpoint F1 LITE-ON 20X SATA DVD/CD RW Windows 7 Ultimate x64 Viewsonic VA2702w 27" LCD 1920x1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Value 100 (beer magnet) Corsair TX 750W Cooler Master ATCS 840 Logitech SBF-90 (cheapest one on Newegg) 
Mouse Pad
Some kinda rubber thing (beer magnet) 
  hide details  
Reply
post #6 of 11
Thread Starter 
Just tested it in an older system (its a sapphire 9550) and it kind of works..I get an image on the screen except its just a bit blurry and it crashes whenever a fullscreen app is opened. Any ideas on why this is happening?
HP G6
(6 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
AMD A6 3400M Quad Core  Radeon 6520G 6GB DDR3 1333MHz 128GB Verbatim Black Edition SSD 
OSMonitor
Ubuntu 11.10 x64 15.6" HP 
  hide details  
Reply
HP G6
(6 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
AMD A6 3400M Quad Core  Radeon 6520G 6GB DDR3 1333MHz 128GB Verbatim Black Edition SSD 
OSMonitor
Ubuntu 11.10 x64 15.6" HP 
  hide details  
Reply
post #7 of 11
Quote:
Originally Posted by japan1 View Post
Just tested it in an older system (its a sapphire 9550) and it kind of works..I get an image on the screen except its just a bit blurry and it crashes whenever a fullscreen app is opened. Any ideas on why this is happening?
temps?
Once again...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 [4.28GHz, HT] Asus P6T + Broadcom NetXtreme II VisionTek HD5850 [900/1200] + Galaxy GT240 2x4GB G.Skill Ripjaw X [1632 MHz] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X25-M 160GB + 3xRAID0 500GB 7200.12 Window 7 Pro 64 Acer H243H + Samsung 226BW XARMOR-U9BL  
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Truepower New 750W Li Lian PC-V2100 [10x120mm fans] Logitech G9 X-Trac Pro 
  hide details  
Reply
Once again...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 [4.28GHz, HT] Asus P6T + Broadcom NetXtreme II VisionTek HD5850 [900/1200] + Galaxy GT240 2x4GB G.Skill Ripjaw X [1632 MHz] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X25-M 160GB + 3xRAID0 500GB 7200.12 Window 7 Pro 64 Acer H243H + Samsung 226BW XARMOR-U9BL  
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Truepower New 750W Li Lian PC-V2100 [10x120mm fans] Logitech G9 X-Trac Pro 
  hide details  
Reply
post #8 of 11
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by DuckieHo View Post
temps?
Ah never thought It could be temps, I'll go take a look. But would high temps explain a blurry display?
HP G6
(6 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
AMD A6 3400M Quad Core  Radeon 6520G 6GB DDR3 1333MHz 128GB Verbatim Black Edition SSD 
OSMonitor
Ubuntu 11.10 x64 15.6" HP 
  hide details  
Reply
HP G6
(6 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
AMD A6 3400M Quad Core  Radeon 6520G 6GB DDR3 1333MHz 128GB Verbatim Black Edition SSD 
OSMonitor
Ubuntu 11.10 x64 15.6" HP 
  hide details  
Reply
post #9 of 11
Did you clean out the old drivers and install the correct ones?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 @ 3.6GHz (lapped) EVGA 780i SLI FTW @ 1600MHz FSB 2 x EVGA 8800GTX 768MB (SLI) @ 625/1500/2000MHz 2x2GB G.Skill PC2-8000 PQ @ 800MHz (linked to FSB) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x160GB WD RAID 0, 750GB Samsung Spinpoint F1 LITE-ON 20X SATA DVD/CD RW Windows 7 Ultimate x64 Viewsonic VA2702w 27" LCD 1920x1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Value 100 (beer magnet) Corsair TX 750W Cooler Master ATCS 840 Logitech SBF-90 (cheapest one on Newegg) 
Mouse Pad
Some kinda rubber thing (beer magnet) 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 @ 3.6GHz (lapped) EVGA 780i SLI FTW @ 1600MHz FSB 2 x EVGA 8800GTX 768MB (SLI) @ 625/1500/2000MHz 2x2GB G.Skill PC2-8000 PQ @ 800MHz (linked to FSB) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x160GB WD RAID 0, 750GB Samsung Spinpoint F1 LITE-ON 20X SATA DVD/CD RW Windows 7 Ultimate x64 Viewsonic VA2702w 27" LCD 1920x1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Value 100 (beer magnet) Corsair TX 750W Cooler Master ATCS 840 Logitech SBF-90 (cheapest one on Newegg) 
Mouse Pad
Some kinda rubber thing (beer magnet) 
  hide details  
Reply
post #10 of 11
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Choggs396 View Post
Did you clean out the old drivers and install the correct ones?
Yup, its on a fresh install of XP with latest drivers from the website.
HP G6
(6 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
AMD A6 3400M Quad Core  Radeon 6520G 6GB DDR3 1333MHz 128GB Verbatim Black Edition SSD 
OSMonitor
Ubuntu 11.10 x64 15.6" HP 
  hide details  
Reply
HP G6
(6 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
AMD A6 3400M Quad Core  Radeon 6520G 6GB DDR3 1333MHz 128GB Verbatim Black Edition SSD 
OSMonitor
Ubuntu 11.10 x64 15.6" HP 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Graphics Cards - General
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › Graphics Cards - General › Marked Capacitors?