Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › Vista Orb killed my Boot... :'(
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Vista Orb killed my Boot... :'(

post #1 of 14
Thread Starter 
Well, it started this afternoon, i was overclocking my 34400, i hit 2.35 ghz no problem, but after 2.4, my system would load up to the Vista orb (right before it)
Then poof!
Restart!

I did my usual overclocking trouble shooting until i gave up.
I returned to stock speeds, turns out, it wasn't my overclock..
Im still having the same problem..
Any idea whats wrong?



(I used my Vista disk to try to repair the problem, but it said my OS wasn't compatible (probably because SP1)
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel® Core™ i5 750 Gigabyte P55A-UD4P 2 X Sapphire Radeon HD 5770 G.SKILL F3 2X2GB DDR3-1600 
Hard DriveOSKeyboardPower
Western Digital Caviar Black 1TB SATA3 Windows 7 Ultimate (64 BIT)® Saitek Eclipes Corsair HX650W Modular 
CaseMouse
Antec Dark Fleet DF-85 G500 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel® Core™ i5 750 Gigabyte P55A-UD4P 2 X Sapphire Radeon HD 5770 G.SKILL F3 2X2GB DDR3-1600 
Hard DriveOSKeyboardPower
Western Digital Caviar Black 1TB SATA3 Windows 7 Ultimate (64 BIT)® Saitek Eclipes Corsair HX650W Modular 
CaseMouse
Antec Dark Fleet DF-85 G500 
  hide details  
Reply
post #2 of 14
Re-install?
Oldie But Goodie
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 870 Intel DP55SB nVidia GTX 1050Ti 8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
240GB SSD + 250GB Storage N/A Windows 10 HP 21.5" LED 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Ultimate 2014 Apevia 550W Cheap LED off Newegg Logitech MX-518 
Mouse PadAudio
Generic Bluetooth Speakers 
  hide details  
Reply
Oldie But Goodie
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 870 Intel DP55SB nVidia GTX 1050Ti 8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
240GB SSD + 250GB Storage N/A Windows 10 HP 21.5" LED 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Ultimate 2014 Apevia 550W Cheap LED off Newegg Logitech MX-518 
Mouse PadAudio
Generic Bluetooth Speakers 
  hide details  
Reply
post #3 of 14
you may need more voltage to support the OC

Edit reinstall vista at stock settings when that is done reoverclock it and see what it does
My Current Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 evga 780i ftw EVGA 8800GT @ 700/1800/900 8GB Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 160GB AAJS, 640GB AAKS Asus Vista Ultimate x64 Bit SP1 Samsung Synmaster 2253BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek *Dead* Thermaltake Powertough 750W Thermaltake Armor logitech MX518 
  hide details  
Reply
My Current Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 evga 780i ftw EVGA 8800GT @ 700/1800/900 8GB Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 160GB AAJS, 640GB AAKS Asus Vista Ultimate x64 Bit SP1 Samsung Synmaster 2253BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek *Dead* Thermaltake Powertough 750W Thermaltake Armor logitech MX518 
  hide details  
Reply
post #4 of 14
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by EricM9104 View Post
Re-install?
Thats the last option.
But if i can avoid it i will

Quote:
Originally Posted by killin View Post
you may need more voltage to support the OC

Edit reinstall vista at stock settings when that is done reoverclock it and see what it does

This is AFTER i returned my machine to default speeds and voltages. (and before)

But im worried my OS isn't the problem, if it isn't then my install will probably go wrong as well. xD
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel® Core™ i5 750 Gigabyte P55A-UD4P 2 X Sapphire Radeon HD 5770 G.SKILL F3 2X2GB DDR3-1600 
Hard DriveOSKeyboardPower
Western Digital Caviar Black 1TB SATA3 Windows 7 Ultimate (64 BIT)® Saitek Eclipes Corsair HX650W Modular 
CaseMouse
Antec Dark Fleet DF-85 G500 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel® Core™ i5 750 Gigabyte P55A-UD4P 2 X Sapphire Radeon HD 5770 G.SKILL F3 2X2GB DDR3-1600 
Hard DriveOSKeyboardPower
Western Digital Caviar Black 1TB SATA3 Windows 7 Ultimate (64 BIT)® Saitek Eclipes Corsair HX650W Modular 
CaseMouse
Antec Dark Fleet DF-85 G500 
  hide details  
Reply
post #5 of 14
Did you leave your PCI frequencies at 33MHz?
If not, you more then likely corrupted your Vista install.
Oldie But Goodie
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 870 Intel DP55SB nVidia GTX 1050Ti 8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
240GB SSD + 250GB Storage N/A Windows 10 HP 21.5" LED 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Ultimate 2014 Apevia 550W Cheap LED off Newegg Logitech MX-518 
Mouse PadAudio
Generic Bluetooth Speakers 
  hide details  
Reply
Oldie But Goodie
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 870 Intel DP55SB nVidia GTX 1050Ti 8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
240GB SSD + 250GB Storage N/A Windows 10 HP 21.5" LED 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Ultimate 2014 Apevia 550W Cheap LED off Newegg Logitech MX-518 
Mouse PadAudio
Generic Bluetooth Speakers 
  hide details  
Reply
post #6 of 14
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by EricM9104 View Post
Did you leave your PCI frequencies at 33MHz?
If not, you more then likely corrupted your Vista install.
Nope, didn't touch them.

(i will take a video tomorrow if i don't figure out whats wrong by then. xD)
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel® Core™ i5 750 Gigabyte P55A-UD4P 2 X Sapphire Radeon HD 5770 G.SKILL F3 2X2GB DDR3-1600 
Hard DriveOSKeyboardPower
Western Digital Caviar Black 1TB SATA3 Windows 7 Ultimate (64 BIT)® Saitek Eclipes Corsair HX650W Modular 
CaseMouse
Antec Dark Fleet DF-85 G500 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel® Core™ i5 750 Gigabyte P55A-UD4P 2 X Sapphire Radeon HD 5770 G.SKILL F3 2X2GB DDR3-1600 
Hard DriveOSKeyboardPower
Western Digital Caviar Black 1TB SATA3 Windows 7 Ultimate (64 BIT)® Saitek Eclipes Corsair HX650W Modular 
CaseMouse
Antec Dark Fleet DF-85 G500 
  hide details  
Reply
post #7 of 14
Is your memory good? I'd run memtest to make sure that your memory is stable, it might have been the culprit of the corrupted OS.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6750 at 3.6GHz MSI P6N SLI Platinum eVGA 8800GTS 512 Mb |750|1885|2130| Crucial Ballistix 2GB PC6400 @ 930 5-5-5-15 
OSMonitorKeyboardPower
Vista SP1 ViewSonic G810 21" CRT Saitek Eclipse OCZ GameXStream 600W 
CaseMouseMouse Pad
CM 690 Logitech Mx-518 Gateway 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6750 at 3.6GHz MSI P6N SLI Platinum eVGA 8800GTS 512 Mb |750|1885|2130| Crucial Ballistix 2GB PC6400 @ 930 5-5-5-15 
OSMonitorKeyboardPower
Vista SP1 ViewSonic G810 21" CRT Saitek Eclipse OCZ GameXStream 600W 
CaseMouseMouse Pad
CM 690 Logitech Mx-518 Gateway 
  hide details  
Reply
post #8 of 14
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by xShiFTx View Post
Is your memory good? I'd run memtest to make sure that your memory is stable, it might have been the culprit of the corrupted OS.
Will do
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel® Core™ i5 750 Gigabyte P55A-UD4P 2 X Sapphire Radeon HD 5770 G.SKILL F3 2X2GB DDR3-1600 
Hard DriveOSKeyboardPower
Western Digital Caviar Black 1TB SATA3 Windows 7 Ultimate (64 BIT)® Saitek Eclipes Corsair HX650W Modular 
CaseMouse
Antec Dark Fleet DF-85 G500 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel® Core™ i5 750 Gigabyte P55A-UD4P 2 X Sapphire Radeon HD 5770 G.SKILL F3 2X2GB DDR3-1600 
Hard DriveOSKeyboardPower
Western Digital Caviar Black 1TB SATA3 Windows 7 Ultimate (64 BIT)® Saitek Eclipes Corsair HX650W Modular 
CaseMouse
Antec Dark Fleet DF-85 G500 
  hide details  
Reply
post #9 of 14
Thread Starter 
Mem test didn't find anything, im reinstalling Windows.. *sigh*
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel® Core™ i5 750 Gigabyte P55A-UD4P 2 X Sapphire Radeon HD 5770 G.SKILL F3 2X2GB DDR3-1600 
Hard DriveOSKeyboardPower
Western Digital Caviar Black 1TB SATA3 Windows 7 Ultimate (64 BIT)® Saitek Eclipes Corsair HX650W Modular 
CaseMouse
Antec Dark Fleet DF-85 G500 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel® Core™ i5 750 Gigabyte P55A-UD4P 2 X Sapphire Radeon HD 5770 G.SKILL F3 2X2GB DDR3-1600 
Hard DriveOSKeyboardPower
Western Digital Caviar Black 1TB SATA3 Windows 7 Ultimate (64 BIT)® Saitek Eclipes Corsair HX650W Modular 
CaseMouse
Antec Dark Fleet DF-85 G500 
  hide details  
Reply
post #10 of 14
Quote:
Originally Posted by David_1337 View Post
Mem test didn't find anything, im reinstalling Windows.. *sigh*
It's best to run overnight on memtest. 24 hr is optimal.
Waka waka waka
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom X4 II 955 BE @ 3.84GHz Biostar TA790GX A3+ Powercolor 5770 1GB (935/1280) Patriot 2gb DDR3 1333mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 500GB SATA Win7 Ultimate 32-bit Acer H233H IBM Model M 
PowerCaseMouse
Coolermaster 550w Mozart TX Razer Deathadder 1800dpi 
  hide details  
Reply
Waka waka waka
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom X4 II 955 BE @ 3.84GHz Biostar TA790GX A3+ Powercolor 5770 1GB (935/1280) Patriot 2gb DDR3 1333mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 500GB SATA Win7 Ultimate 32-bit Acer H233H IBM Model M 
PowerCaseMouse
Coolermaster 550w Mozart TX Razer Deathadder 1800dpi 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Windows
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › Vista Orb killed my Boot... :'(