Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › HELP! New build not booting up!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

HELP! New build not booting up! - Page 2

post #11 of 31
Make sure that all locations where you have screwed the motherboard to the chassis have standoffs between the motherboard and the chassis.
post #12 of 31
Thread Starter 
How tight should I screw in the tuniq?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel E8400 Gigabyte GA-EP35C-DS3R MSI 8800GTS OC G.Skill DDR2-1000 2x2GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 750GB + 320GB Lite-On Windows Vista x64 Acer AL2216W 22" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II SilverStone 850W Antec 900 Logitech MX518 
Mouse Pad
Icemat 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel E8400 Gigabyte GA-EP35C-DS3R MSI 8800GTS OC G.Skill DDR2-1000 2x2GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 750GB + 320GB Lite-On Windows Vista x64 Acer AL2216W 22" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II SilverStone 850W Antec 900 Logitech MX518 
Mouse Pad
Icemat 
  hide details  
Reply
post #13 of 31
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by t4ct1c47 View Post
Make sure that all locations where you have screwed the motherboard to the chassis have sandoffs between the motherboard and the chassis.
Yes, they have have standoffs where I have screws through the board. I have grommets that touch the board... but they're rubber I dont think they're grounding the board. I looked at the wiring, everything looks in tact, no tears, etc.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel E8400 Gigabyte GA-EP35C-DS3R MSI 8800GTS OC G.Skill DDR2-1000 2x2GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 750GB + 320GB Lite-On Windows Vista x64 Acer AL2216W 22" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II SilverStone 850W Antec 900 Logitech MX518 
Mouse Pad
Icemat 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel E8400 Gigabyte GA-EP35C-DS3R MSI 8800GTS OC G.Skill DDR2-1000 2x2GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 750GB + 320GB Lite-On Windows Vista x64 Acer AL2216W 22" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II SilverStone 850W Antec 900 Logitech MX518 
Mouse Pad
Icemat 
  hide details  
Reply
post #14 of 31
Thread Starter 
The CPU Cooler screws may have been too far in... therefore touching the case... and grounding it?? If I'm thinking right. I screwed it back in, not as tight as before and made sure the screws wouldn't touch the case... the CPU Cooler feels tight in place so... I guess I'll try this out unless anyone else has any other ideas.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel E8400 Gigabyte GA-EP35C-DS3R MSI 8800GTS OC G.Skill DDR2-1000 2x2GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 750GB + 320GB Lite-On Windows Vista x64 Acer AL2216W 22" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II SilverStone 850W Antec 900 Logitech MX518 
Mouse Pad
Icemat 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel E8400 Gigabyte GA-EP35C-DS3R MSI 8800GTS OC G.Skill DDR2-1000 2x2GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 750GB + 320GB Lite-On Windows Vista x64 Acer AL2216W 22" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II SilverStone 850W Antec 900 Logitech MX518 
Mouse Pad
Icemat 
  hide details  
Reply
post #15 of 31
Thread Starter 
Well, now it will run for about 5-10 seconds, then shut down. And it tries to continually re-start, each time running for 5-10 seconds, shut down, restart and so on...

The light on the back of the PSU is red when I go from O to I. Then, it turns green when it's running, then to red when it shuts down.

I'm really at a loss...
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel E8400 Gigabyte GA-EP35C-DS3R MSI 8800GTS OC G.Skill DDR2-1000 2x2GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 750GB + 320GB Lite-On Windows Vista x64 Acer AL2216W 22" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II SilverStone 850W Antec 900 Logitech MX518 
Mouse Pad
Icemat 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel E8400 Gigabyte GA-EP35C-DS3R MSI 8800GTS OC G.Skill DDR2-1000 2x2GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 750GB + 320GB Lite-On Windows Vista x64 Acer AL2216W 22" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II SilverStone 850W Antec 900 Logitech MX518 
Mouse Pad
Icemat 
  hide details  
Reply
post #16 of 31
Have you tried a CMOS reset? New mobos always need a CMOS reset first.
post #17 of 31
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by coffeejunky View Post
Have you tried a CMOS reset? New mobos always need a CMOS reset first.
Will do that now.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel E8400 Gigabyte GA-EP35C-DS3R MSI 8800GTS OC G.Skill DDR2-1000 2x2GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 750GB + 320GB Lite-On Windows Vista x64 Acer AL2216W 22" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II SilverStone 850W Antec 900 Logitech MX518 
Mouse Pad
Icemat 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel E8400 Gigabyte GA-EP35C-DS3R MSI 8800GTS OC G.Skill DDR2-1000 2x2GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 750GB + 320GB Lite-On Windows Vista x64 Acer AL2216W 22" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II SilverStone 850W Antec 900 Logitech MX518 
Mouse Pad
Icemat 
  hide details  
Reply
post #18 of 31
Thread Starter 
Well, it still did the start up, shut down, start up thing...

Any other ideas??
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel E8400 Gigabyte GA-EP35C-DS3R MSI 8800GTS OC G.Skill DDR2-1000 2x2GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 750GB + 320GB Lite-On Windows Vista x64 Acer AL2216W 22" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II SilverStone 850W Antec 900 Logitech MX518 
Mouse Pad
Icemat 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel E8400 Gigabyte GA-EP35C-DS3R MSI 8800GTS OC G.Skill DDR2-1000 2x2GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 750GB + 320GB Lite-On Windows Vista x64 Acer AL2216W 22" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II SilverStone 850W Antec 900 Logitech MX518 
Mouse Pad
Icemat 
  hide details  
Reply
post #19 of 31
Try this:

1. Unplug power supply AC cord.
2. Take CMOS battery out.
3. Take out ram.
4. Wait 5 minutes then hold the power button in for 60secs.
5. Put battery back in.
6. Put ram back in.
7. Plug in AC power cord to power supply.
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
1090t ASUS Sabertooth 990fx PNY GTX470 2x4g GSkill 1333 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2x 500gig WD DVD ±RW Black TRUE Vista Ultimate SP2 
MonitorPowerCase
Gateway FPD2275 Corsair HX1000 Antec 1200 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
1090t ASUS Sabertooth 990fx PNY GTX470 2x4g GSkill 1333 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2x 500gig WD DVD ±RW Black TRUE Vista Ultimate SP2 
MonitorPowerCase
Gateway FPD2275 Corsair HX1000 Antec 1200 
  hide details  
Reply
post #20 of 31
i doubt the ram is giving you issues but try 1 stick or alternating the sticks of ram

i almost always have strange issues with dual channel memory on first boot
Nameless Traitor
(14 items)
 
†he cu|†
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core I7 920@3.8ghz Asus P6T-Deluxe GTX 570 1.2gb ;p Mushkin RedLine: 3x2GB 1600mhz 998805 
Hard DriveCoolingOSMonitor
128GB Crucial M4 SSD + 2 x 250GB + 500GB Extern... Noctua U12P Win7 Ultimate 64-bit 20in Wide LCD 1680x1050 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky OCN 1008 MX Brown MechBoard Corsair CMPSU-750HX HAF 932! Logitech G5 
Mouse Pad
Cool Warhammer Print 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opty 165 CCBBE @ 300fsb DFI LanP UT SLI-DR eVGA 8800gts 640mb 2x1gb Corsair XMS TwinX P 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250 g sataII Max†or NEC DVD+/-DL XP pro 20.1 inch wide 5ms 
KeyboardPowerCaseMouse
Some old Thing OCZ GameXstream 600w Spire Baby! Logitech G5 
Mouse Pad
What? 
  hide details  
Reply
Nameless Traitor
(14 items)
 
†he cu|†
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core I7 920@3.8ghz Asus P6T-Deluxe GTX 570 1.2gb ;p Mushkin RedLine: 3x2GB 1600mhz 998805 
Hard DriveCoolingOSMonitor
128GB Crucial M4 SSD + 2 x 250GB + 500GB Extern... Noctua U12P Win7 Ultimate 64-bit 20in Wide LCD 1680x1050 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky OCN 1008 MX Brown MechBoard Corsair CMPSU-750HX HAF 932! Logitech G5 
Mouse Pad
Cool Warhammer Print 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opty 165 CCBBE @ 300fsb DFI LanP UT SLI-DR eVGA 8800gts 640mb 2x1gb Corsair XMS TwinX P 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250 g sataII Max†or NEC DVD+/-DL XP pro 20.1 inch wide 5ms 
KeyboardPowerCaseMouse
Some old Thing OCZ GameXstream 600w Spire Baby! Logitech G5 
Mouse Pad
What? 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › HELP! New build not booting up!