Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Please help me!!!! strange problem
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Please help me!!!! strange problem - Page 2

post #11 of 22
Thread Starter 
hmhmm...seeems if i change my memory timings im getting rounding errors???


i think its a bios problem , can someone point out a bios update and the date the update came out???? ppllzzz
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790K 4.8GHZ 1.35V MSI Z97 M-Power EVGA GTX 980 Superclocked 16GB Corsair Vengeance 
Hard DriveOSMonitorPower
4x1TB 7,200RPM , 1x128GB Samsung SSD 1x 128GB K... Windows 7 64Bit Ultimate Samsung SA950D+ Optoma HD82 Antec 1000W Platinum 
CaseMouse
NZXT Phantom Logitech G7 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790K 4.8GHZ 1.35V MSI Z97 M-Power EVGA GTX 980 Superclocked 16GB Corsair Vengeance 
Hard DriveOSMonitorPower
4x1TB 7,200RPM , 1x128GB Samsung SSD 1x 128GB K... Windows 7 64Bit Ultimate Samsung SA950D+ Optoma HD82 Antec 1000W Platinum 
CaseMouse
NZXT Phantom Logitech G7 
  hide details  
Reply
post #12 of 22
Thread Starter 
bleh...this morning it got past the splash screen , started posting and froze.....


hit the power button once , and it worked fine??>.....very odd
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790K 4.8GHZ 1.35V MSI Z97 M-Power EVGA GTX 980 Superclocked 16GB Corsair Vengeance 
Hard DriveOSMonitorPower
4x1TB 7,200RPM , 1x128GB Samsung SSD 1x 128GB K... Windows 7 64Bit Ultimate Samsung SA950D+ Optoma HD82 Antec 1000W Platinum 
CaseMouse
NZXT Phantom Logitech G7 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790K 4.8GHZ 1.35V MSI Z97 M-Power EVGA GTX 980 Superclocked 16GB Corsair Vengeance 
Hard DriveOSMonitorPower
4x1TB 7,200RPM , 1x128GB Samsung SSD 1x 128GB K... Windows 7 64Bit Ultimate Samsung SA950D+ Optoma HD82 Antec 1000W Platinum 
CaseMouse
NZXT Phantom Logitech G7 
  hide details  
Reply
post #13 of 22
Thread Starter 
ok , again , after 10 hours P95 stable , I turn it on , it posts , and freezes wile its loading windows!?!?!?


I simple resart fixes it...but still ....why do i have to turn on my pc twice???
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790K 4.8GHZ 1.35V MSI Z97 M-Power EVGA GTX 980 Superclocked 16GB Corsair Vengeance 
Hard DriveOSMonitorPower
4x1TB 7,200RPM , 1x128GB Samsung SSD 1x 128GB K... Windows 7 64Bit Ultimate Samsung SA950D+ Optoma HD82 Antec 1000W Platinum 
CaseMouse
NZXT Phantom Logitech G7 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790K 4.8GHZ 1.35V MSI Z97 M-Power EVGA GTX 980 Superclocked 16GB Corsair Vengeance 
Hard DriveOSMonitorPower
4x1TB 7,200RPM , 1x128GB Samsung SSD 1x 128GB K... Windows 7 64Bit Ultimate Samsung SA950D+ Optoma HD82 Antec 1000W Platinum 
CaseMouse
NZXT Phantom Logitech G7 
  hide details  
Reply
post #14 of 22
Thread Starter 
*bump*

please anyone help!!

had to resart twice today!!!
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790K 4.8GHZ 1.35V MSI Z97 M-Power EVGA GTX 980 Superclocked 16GB Corsair Vengeance 
Hard DriveOSMonitorPower
4x1TB 7,200RPM , 1x128GB Samsung SSD 1x 128GB K... Windows 7 64Bit Ultimate Samsung SA950D+ Optoma HD82 Antec 1000W Platinum 
CaseMouse
NZXT Phantom Logitech G7 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790K 4.8GHZ 1.35V MSI Z97 M-Power EVGA GTX 980 Superclocked 16GB Corsair Vengeance 
Hard DriveOSMonitorPower
4x1TB 7,200RPM , 1x128GB Samsung SSD 1x 128GB K... Windows 7 64Bit Ultimate Samsung SA950D+ Optoma HD82 Antec 1000W Platinum 
CaseMouse
NZXT Phantom Logitech G7 
  hide details  
Reply
post #15 of 22
i read the whole thread and i suggest finding a new bios. You can see you BIOS version in Everest->My comp.->Summary. Search forums and Manu web site..
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon X2 4000+ Epox MF 570SLi Asus EN7600 GS Corsair 2X 1GB xms2 6400C4 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Maxtor 320 GB Sata II 16MB 2x Nec DVD RW+++ WinXP SP2 Philips Brillians 202P7 (CRT) 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech 400W Delux Logitech 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon X2 4000+ Epox MF 570SLi Asus EN7600 GS Corsair 2X 1GB xms2 6400C4 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Maxtor 320 GB Sata II 16MB 2x Nec DVD RW+++ WinXP SP2 Philips Brillians 202P7 (CRT) 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech 400W Delux Logitech 
  hide details  
Reply
post #16 of 22
I had this on my board, its weird, its a overclock fault though.

I remember when i would overclock and on certain settings it would do what your described but if i changed my overclock slightly (like up or down) then it would work (or i would keep changing until it stayed the same).
Chris-PC
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-920 Gigabyte GA-EX58-UD3R HIS R9 280X IceQ X2 Turbo OC 6GB DDR3 SuperTalent 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 250GB EVO SSD (Internal) 2TB WD Black HDD (Internal) 4TB WD My Book HDD (External) LG 18X DVD-RW 
CoolingCoolingOSMonitor
Antec TruQuiet 140mm (X5) Antec TruQuiet 120mm (X2) Windows 10 Pro 64-bit 23" Samsung 2333HD 1080p 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II XFX Pro 650W Core Edition Corsair Carbide 300R Logitech MX518 
Mouse PadAudioAudio
SteelSeries QcK+ (XL) Epiphany Acoustics EHP-02 AMP + DAC Audio-Technica ATH-M50X 
  hide details  
Reply
Chris-PC
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-920 Gigabyte GA-EX58-UD3R HIS R9 280X IceQ X2 Turbo OC 6GB DDR3 SuperTalent 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 250GB EVO SSD (Internal) 2TB WD Black HDD (Internal) 4TB WD My Book HDD (External) LG 18X DVD-RW 
CoolingCoolingOSMonitor
Antec TruQuiet 140mm (X5) Antec TruQuiet 120mm (X2) Windows 10 Pro 64-bit 23" Samsung 2333HD 1080p 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II XFX Pro 650W Core Edition Corsair Carbide 300R Logitech MX518 
Mouse PadAudioAudio
SteelSeries QcK+ (XL) Epiphany Acoustics EHP-02 AMP + DAC Audio-Technica ATH-M50X 
  hide details  
Reply
post #17 of 22
You have the latest BIOS for that board?
post #18 of 22
Thread Starter 
nope.....how i check my bios?? what version i have?? , what program i need?!

also , on the XFX website it just shows a "bios download" withought showing what version it is!
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790K 4.8GHZ 1.35V MSI Z97 M-Power EVGA GTX 980 Superclocked 16GB Corsair Vengeance 
Hard DriveOSMonitorPower
4x1TB 7,200RPM , 1x128GB Samsung SSD 1x 128GB K... Windows 7 64Bit Ultimate Samsung SA950D+ Optoma HD82 Antec 1000W Platinum 
CaseMouse
NZXT Phantom Logitech G7 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790K 4.8GHZ 1.35V MSI Z97 M-Power EVGA GTX 980 Superclocked 16GB Corsair Vengeance 
Hard DriveOSMonitorPower
4x1TB 7,200RPM , 1x128GB Samsung SSD 1x 128GB K... Windows 7 64Bit Ultimate Samsung SA950D+ Optoma HD82 Antec 1000W Platinum 
CaseMouse
NZXT Phantom Logitech G7 
  hide details  
Reply
post #19 of 22
Quote:
Originally Posted by porky View Post
nope.....how i check my bios?? what version i have?? , what program i need?!

also , on the XFX website it just shows a "bios download" withought showing what version it is!
Since you havn't update the bios or anything, I would just download whichever is the most rather release on the XFX site.
intel
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 920 D0 4.2ghz with HT @ 1.275V Bios EVGA 3X SLI, 132-BL-E758-A1 2x XFX HD5870 in Crossfire 6gb 3x2gb Corsair XMS3 1600mhz @ 7-7-7-20 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3x WD 640gb AALS Raid 0 22x Samsung SATA DVD-RW Windows 7 Dell 3008wfp IPS 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G19 Corsair 850TX, 70A on a single 12v rail!! Corsair 800D Logitech G500 
  hide details  
Reply
intel
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 920 D0 4.2ghz with HT @ 1.275V Bios EVGA 3X SLI, 132-BL-E758-A1 2x XFX HD5870 in Crossfire 6gb 3x2gb Corsair XMS3 1600mhz @ 7-7-7-20 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3x WD 640gb AALS Raid 0 22x Samsung SATA DVD-RW Windows 7 Dell 3008wfp IPS 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G19 Corsair 850TX, 70A on a single 12v rail!! Corsair 800D Logitech G500 
  hide details  
Reply
post #20 of 22
i pretty much had the same problem with my evga mobo. i boosted the voltage for VCORE, FSB, and .25 for ram, haven't had any bsod anymore.
Xtasy's System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6700 @ 3.8 ghz // 1.46 vCore 24/7 Evga nForce 780i SLI w/ PencilMod BFG GTX260 4GB Dominator's @ 4/4/4/8-1T, 1066mhz. 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate 300GB// Sata 3.0 [Raptor X on the way!] Window XP SP2 32Bit [64bit soon!] 21.6' Samsung 216BW G11 
PowerCaseMouseMouse Pad
700W OCZ XSTREAM Antec 900 G5 Beachside 
  hide details  
Reply
Xtasy's System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6700 @ 3.8 ghz // 1.46 vCore 24/7 Evga nForce 780i SLI w/ PencilMod BFG GTX260 4GB Dominator's @ 4/4/4/8-1T, 1066mhz. 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate 300GB// Sata 3.0 [Raptor X on the way!] Window XP SP2 32Bit [64bit soon!] 21.6' Samsung 216BW G11 
PowerCaseMouseMouse Pad
700W OCZ XSTREAM Antec 900 G5 Beachside 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Please help me!!!! strange problem