Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › First overclock = only 100 more 3Dmark06 points??
New Posts  All Forums:Forum Nav:

First overclock = only 100 more 3Dmark06 points?? - Page 2

post #11 of 33
try changing your htt multi to 5x should fix you issue with the low score
post #12 of 33
Good call on the htt link. You have it set a 1x when it should be in the 1000 to 1250 range so 5x
And then
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom 9750 @ 3.0 Foxconn A7DA-S XFX HD4770 G.Skill Pi Black 2x2GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
40GB Intel X25-V & 2.5TB Storage Samsung DVD/RW SATA Vista x64 Envision 22" 
PowerCase
Antec Basiq Plus 550w Rocketfish Lian Li 
  hide details  
Reply
And then
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom 9750 @ 3.0 Foxconn A7DA-S XFX HD4770 G.Skill Pi Black 2x2GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
40GB Intel X25-V & 2.5TB Storage Samsung DVD/RW SATA Vista x64 Envision 22" 
PowerCase
Antec Basiq Plus 550w Rocketfish Lian Li 
  hide details  
Reply
post #13 of 33
Yea, if its not drivers, cpu speed, or GPU, it's gotta be RAM or HT Link related. Unless Windows just hates you. My E2180 and 9600GT at stock scores the same as a 2.6GHz AMD, and I scored 8000 in 3DMark06. You should definitely be above 9000.

EDIT: Yup, took a closer look at your pic, you can see the HT Link is in the 200's. Set that multiplier to 5x and you should be good to go.
White Whale
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-4770K Gigabyte GA-Z87X-UD4H MSI TwinFrozrIII 7950 2x8GB Crucial Ballistix Sport XT 
Hard DriveCoolingOSMonitor
250GB Samsung Evo Noctua NH-D14 Windows 7 Professional 64-bit 24" Samsung ToC T240 1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse (Blue LED) 660W Seasonic Platinum SS-660XP Corsair 600T (white) OCZ Equalizer 
Mouse Pad
XTrac Ripper 17" x 12" 
  hide details  
Reply
White Whale
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-4770K Gigabyte GA-Z87X-UD4H MSI TwinFrozrIII 7950 2x8GB Crucial Ballistix Sport XT 
Hard DriveCoolingOSMonitor
250GB Samsung Evo Noctua NH-D14 Windows 7 Professional 64-bit 24" Samsung ToC T240 1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse (Blue LED) 660W Seasonic Platinum SS-660XP Corsair 600T (white) OCZ Equalizer 
Mouse Pad
XTrac Ripper 17" x 12" 
  hide details  
Reply
post #14 of 33
Thread Starter 
Thanks guys, I would have never seen that! I will report back with my results
The Rhymnoceros
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.9 EVGA 750i FTW GeForce 9600GT SLI G.SKILL 4GB DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate Barracuda 7200.10 BenQ DVD-RW Vista 64-bit HP w2207 22'' 
PowerCaseMouse
OCZ GameXStream 700W RAIDMAX Smilodon G5 
  hide details  
Reply
The Rhymnoceros
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.9 EVGA 750i FTW GeForce 9600GT SLI G.SKILL 4GB DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate Barracuda 7200.10 BenQ DVD-RW Vista 64-bit HP w2207 22'' 
PowerCaseMouse
OCZ GameXStream 700W RAIDMAX Smilodon G5 
  hide details  
Reply
post #15 of 33
Thread Starter 
Well, it turns out I did have the ht link set to 5X in my bios. For some reason it keeps getting reset to 1X when I reboot. I have tried a few different bios, but none have fixed the problem.
The Rhymnoceros
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.9 EVGA 750i FTW GeForce 9600GT SLI G.SKILL 4GB DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate Barracuda 7200.10 BenQ DVD-RW Vista 64-bit HP w2207 22'' 
PowerCaseMouse
OCZ GameXStream 700W RAIDMAX Smilodon G5 
  hide details  
Reply
The Rhymnoceros
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.9 EVGA 750i FTW GeForce 9600GT SLI G.SKILL 4GB DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate Barracuda 7200.10 BenQ DVD-RW Vista 64-bit HP w2207 22'' 
PowerCaseMouse
OCZ GameXStream 700W RAIDMAX Smilodon G5 
  hide details  
Reply
post #16 of 33
Quote:
Originally Posted by bremaine View Post
Well, it turns out I did have the ht link set to 5X in my bios. For some reason it keeps getting reset to 1X when I reboot. I have tried a few different bios, but none have fixed the problem.
I remember reading that it's a know bug with one or more of the BIOS versions for your MB.
Try flashing to the latest BIOS and always reset your CMOS before flashing,never flash with OC settings.
You could also go back to 1201 which is stable and the last BIOS before Phenom support was added.
GAMER
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 750 Intel DP55KG Gigabyte HD6950 2GB 880/1375 1536 shaders stock v 4 GB DDR3-1333 HyperX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1 TB Blue Ray Windows 7 HP 64 3-22" LCD's 1680x1050=5040x1050 Eyefinity 
PowerCase
Corsair HX650 CM Storm Sniper 
  hide details  
Reply
GAMER
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 750 Intel DP55KG Gigabyte HD6950 2GB 880/1375 1536 shaders stock v 4 GB DDR3-1333 HyperX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1 TB Blue Ray Windows 7 HP 64 3-22" LCD's 1680x1050=5040x1050 Eyefinity 
PowerCase
Corsair HX650 CM Storm Sniper 
  hide details  
Reply
post #17 of 33
Thread Starter 
^^I tried to downgrade to 1201 bios, but the flash utility said it was not compatable with my current chip. I will try and clear the CMOS and flash the latest bios again. Thanks
The Rhymnoceros
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.9 EVGA 750i FTW GeForce 9600GT SLI G.SKILL 4GB DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate Barracuda 7200.10 BenQ DVD-RW Vista 64-bit HP w2207 22'' 
PowerCaseMouse
OCZ GameXStream 700W RAIDMAX Smilodon G5 
  hide details  
Reply
The Rhymnoceros
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.9 EVGA 750i FTW GeForce 9600GT SLI G.SKILL 4GB DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate Barracuda 7200.10 BenQ DVD-RW Vista 64-bit HP w2207 22'' 
PowerCaseMouse
OCZ GameXStream 700W RAIDMAX Smilodon G5 
  hide details  
Reply
post #18 of 33
To downgrade your bios, the bios has to be flashed via dos. I would never flash through windows anyways.
Craptop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 Q740 M Intel HM55 GT425M 6GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB BDROM/DVDRW 7 64bit LED Backlit 17inch 
Power
Baterry 
  hide details  
Reply
Craptop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 Q740 M Intel HM55 GT425M 6GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB BDROM/DVDRW 7 64bit LED Backlit 17inch 
Power
Baterry 
  hide details  
Reply
post #19 of 33
Thread Starter 
vwgti, I tried to downgrade through dos, but i still get a similar error.
The Rhymnoceros
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.9 EVGA 750i FTW GeForce 9600GT SLI G.SKILL 4GB DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate Barracuda 7200.10 BenQ DVD-RW Vista 64-bit HP w2207 22'' 
PowerCaseMouse
OCZ GameXStream 700W RAIDMAX Smilodon G5 
  hide details  
Reply
The Rhymnoceros
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.9 EVGA 750i FTW GeForce 9600GT SLI G.SKILL 4GB DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate Barracuda 7200.10 BenQ DVD-RW Vista 64-bit HP w2207 22'' 
PowerCaseMouse
OCZ GameXStream 700W RAIDMAX Smilodon G5 
  hide details  
Reply
post #20 of 33
Hmm that is indeed a strange issue. You did get the most up to date dos flash utility right?
Craptop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 Q740 M Intel HM55 GT425M 6GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB BDROM/DVDRW 7 64bit LED Backlit 17inch 
Power
Baterry 
  hide details  
Reply
Craptop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 Q740 M Intel HM55 GT425M 6GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB BDROM/DVDRW 7 64bit LED Backlit 17inch 
Power
Baterry 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › First overclock = only 100 more 3Dmark06 points??