Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › X-FI doesn't save volume
New Posts  All Forums:Forum Nav:

X-FI doesn't save volume

post #1 of 3
Thread Starter 
I remember back when I first got my X-FI Fatality xtremegamer soundcard, when switching between modes it saved the volume percentage for each mode. So if I was under game mode and had it on 60% volume, and switched to entertainment mode and back to game mode I would still have the 60% volume. Know when switching in between modes it changes the volume from like 60% to 20%. Is there a setting for this? It really sucks having to load game mode and opening the volume control panel to fix the volume everytime I load the game mode or any other mode for that matter.
Tw1l!ght
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 Asus P6T Deluxe Sapphire 4850X2 GSKILL 3GB DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 x 74GB Raptor Samsung 22X CD/DVD Burner XP PRO Samsung T220 22" 
PowerCase
Corsair 750TX Antec 1200 
  hide details  
Reply
Tw1l!ght
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 Asus P6T Deluxe Sapphire 4850X2 GSKILL 3GB DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 x 74GB Raptor Samsung 22X CD/DVD Burner XP PRO Samsung T220 22" 
PowerCase
Corsair 750TX Antec 1200 
  hide details  
Reply
post #2 of 3
On the Creative Audio Console, there is a tab called " load defaults". I'd suggest checking this. Other than that, I'm not too sure. My creative card is a big buggy as well, it sometimes switches back from Entertainment mode to game mode, and I have to have my surround sound set to "stereo surround", because no sound will play under "stereo xpand". I don't really understand it myself. Good luck though!
Undernet Core
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 Foxconn Bloodrage GTX 285 12GB G.Skill Ripjawz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 2.0TB, 1x 500gb Maxtor LG Blu-gay/lightgay/HD-DVD/whatever Windows 7 Ultimate 64 bit *Lapped* 2x 24" Samsung Lcds 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G19 Corsair HX1000 *Lapped* Lian-Li PC-P80 modded Zowie AM 
Mouse PadAudio
Steelseries QcK Heavy ASUS Xonar D2 
  hide details  
Reply
Undernet Core
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 Foxconn Bloodrage GTX 285 12GB G.Skill Ripjawz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 2.0TB, 1x 500gb Maxtor LG Blu-gay/lightgay/HD-DVD/whatever Windows 7 Ultimate 64 bit *Lapped* 2x 24" Samsung Lcds 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G19 Corsair HX1000 *Lapped* Lian-Li PC-P80 modded Zowie AM 
Mouse PadAudio
Steelseries QcK Heavy ASUS Xonar D2 
  hide details  
Reply
post #3 of 3
Try using driver cleaner and then reinstalling the drivers using the latest version.
NEW BUILD!!!!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
i7 2600k / 4.5ghz @ 1.32v Asus P8Z68-V PRO/GEN3 EVGA GTX 560 Ti Crucial m4 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
WD Black WD Black LG Bluray Reader Corsair H60 
OSMonitorKeyboardPower
W7 Pro x64 Acer H233H G15 Corsair HX750 
CaseMouseAudioOther
HAF X - Blue Edition G500 X-Fi Elite Pro nMediaPC LCD 
Other
Rosewill 74-in-1 card reader 
  hide details  
Reply
NEW BUILD!!!!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
i7 2600k / 4.5ghz @ 1.32v Asus P8Z68-V PRO/GEN3 EVGA GTX 560 Ti Crucial m4 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
WD Black WD Black LG Bluray Reader Corsair H60 
OSMonitorKeyboardPower
W7 Pro x64 Acer H233H G15 Corsair HX750 
CaseMouseAudioOther
HAF X - Blue Edition G500 X-Fi Elite Pro nMediaPC LCD 
Other
Rosewill 74-in-1 card reader 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Sound Cards and Computer Audio
Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › X-FI doesn't save volume