Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Why doesnt ATITool work for me?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Why doesnt ATITool work for me?

post #1 of 3
Thread Starter 
I have an evga 8800GTX with an accelero xtreme 8800 cooler.

I would like to overclock my card, but cant seem to get atitool to work. Im using v .27b4 because I have vista 64.

When I start atitool, it shows default profile (576/900), but the core and memory values are set to 0. If I start find max core as a test, the core and mem values are greyed out and the thing will run forever- no values are changing, and the display does not change except I see the fuzzy cube.

What am I doing wrong? And is there other software better? Maybe I should use rivatuner and just use the artifact search in atitool?

Advice appreciated!
My System
(13 items)
 
  
Reply
My System
(13 items)
 
  
Reply
post #2 of 3
you overclock with rivatuner and stress test your video card using the artifact tool in atitool. this help?
EvuL Machine
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-3770K Ivy Bridge GIGABYTE GA-Z77X-UP5 TH EVGA GeForce GTX770 SuperClocked 2GB G.SKILL Ripjaws X Series 16GB (2 x 8GB) DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
SAMSUNG 840 Pro Series 256GB  2xSAMSUNG Spinpoint F3 1TB Thermalright Silver Arrow SB-E Windows 7 Professional 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell UltraSharp U2713HM Deck Legend - Ice (Linear) CORSAIR Professional Series Gold AX750 SilverStone Fortress Series FT02B-W 
MouseAudioAudio
Logitech G400s NuForce Icon HDP Sennheiser HD 650 Headphones 
  hide details  
Reply
EvuL Machine
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-3770K Ivy Bridge GIGABYTE GA-Z77X-UP5 TH EVGA GeForce GTX770 SuperClocked 2GB G.SKILL Ripjaws X Series 16GB (2 x 8GB) DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
SAMSUNG 840 Pro Series 256GB  2xSAMSUNG Spinpoint F3 1TB Thermalright Silver Arrow SB-E Windows 7 Professional 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell UltraSharp U2713HM Deck Legend - Ice (Linear) CORSAIR Professional Series Gold AX750 SilverStone Fortress Series FT02B-W 
MouseAudioAudio
Logitech G400s NuForce Icon HDP Sennheiser HD 650 Headphones 
  hide details  
Reply
post #3 of 3
That's a Vista issue. Try OCing with Riva Tuner
http://www.overclock.net/downloads/3...rivatuner.html
G0
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600G0 L728B205 OC to3.6 Asus Maximus Formula Sapphire Radeon 3870 4X1GB Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 320GB 2 X Sony DVD combo Vista ultimate 64 ViewSonic VX2235wm 22-inc 
PowerCase
PC Power & Cooling Silencer 750 Quad Cheap 
  hide details  
Reply
G0
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600G0 L728B205 OC to3.6 Asus Maximus Formula Sapphire Radeon 3870 4X1GB Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 320GB 2 X Sony DVD combo Vista ultimate 64 ViewSonic VX2235wm 22-inc 
PowerCase
PC Power & Cooling Silencer 750 Quad Cheap 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Why doesnt ATITool work for me?