Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Question About Intel BadAxe 2 (D975XBX2) w/Q6600
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Question About Intel BadAxe 2 (D975XBX2) w/Q6600

post #1 of 7
Thread Starter 
**EDIT***

*Fixed* 1 maybe 2 bad sticks of ram.....




My buddy built this pc a few weeks ago..

Q6600 / Arctic Freezer
Intel BadAxe 2 D975XBX2
4 X 1024 OCZ DDRII 800
XFX 8600 GT
600W LS Pro

used the stock HSF while waiting on AF7 to come in, installed vista 64 all was fine for a week or so. He pulled it apart to install the freezer 7 and began having problems with it seeing the cd/dvd. reinstalled windows and everything was there and working, but his PC locks up overnight or any prolonged period hes not using it..
tried uninstalling nvidia drivers with driver sweeper and reinstalling.

Im wondering what it could be (other than any one of 1000 things)

Could it be the power settings a a problem comming out of sleep mode? I believe from what he said that when he moved mouse this AM all the lights n fan come on but nothing to display? sounds like sleep mode in power settings?

Also wondering if its conflicting drivers for motherboard being vista installs mobo drivers, then installing the cd or updated ones from site causing problems....

would like to get a stable system to give this board a good run being its intels first attempt at and OC board...

thanks in advance

Edit** update...... He just flashed to most recent bios (flashed from cd .iso) and everything went fine with update, but now BSOD in windows....
I cant get to him til weekend... told him to try mem test, if thats good than reinstall windows... Im at a loss..
Edited by 10acjed - 5/14/08 at 5:05pm
The Money Pit
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-950 - 4.24 @ 1.40v Batch #3941B089 EVGA X58 SLI LE MSI 580 GTX Lightning - 950/1900/2200 @ 1.1v 6GB Mushkin @ 1475 - 6-8-6-24 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
120GB Vertex Plus 2 x 500GB WD Blues RAID0 Lite-On DVD/CD Custom H20 Loop 
OSMonitorPowerCase
Win 7 Ulti-64 25" I-Inc iH253 Antec TruePower New TP-750 CoolerMaster HAF 932 
  hide details  
Reply
The Money Pit
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-950 - 4.24 @ 1.40v Batch #3941B089 EVGA X58 SLI LE MSI 580 GTX Lightning - 950/1900/2200 @ 1.1v 6GB Mushkin @ 1475 - 6-8-6-24 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
120GB Vertex Plus 2 x 500GB WD Blues RAID0 Lite-On DVD/CD Custom H20 Loop 
OSMonitorPowerCase
Win 7 Ulti-64 25" I-Inc iH253 Antec TruePower New TP-750 CoolerMaster HAF 932 
  hide details  
Reply
post #2 of 7
I think I know. Could you check the processor temperatures?

It looks like the heatsink wasn't installed properly and there might be an air bubble making the processor overheat causing BSODs and lock ups.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q8300 @ 3.0Ghz EP45-DS3L Saphirre 5770 Vapor-X 6 gig A-Data 800mhz (2x2 + 2x1) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 2 60Gig + 4.5TB worth of drives Samsung Windows 7 Ultimate 64-bit 2xAsus VW266H 25.5" 
KeyboardPowerCaseMouse
G110 650W Cooler Master Antec 300 G500 
Mouse Pad
Razer pad 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q8300 @ 3.0Ghz EP45-DS3L Saphirre 5770 Vapor-X 6 gig A-Data 800mhz (2x2 + 2x1) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 2 60Gig + 4.5TB worth of drives Samsung Windows 7 Ultimate 64-bit 2xAsus VW266H 25.5" 
KeyboardPowerCaseMouse
G110 650W Cooler Master Antec 300 G500 
Mouse Pad
Razer pad 
  hide details  
Reply
post #3 of 7
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Turnoz View Post
I think I know. Could you check the processor temperatures?

It looks like the heatsink wasn't installed properly and there might be an air bubble making the processor overheat causing BSODs and lock ups.
edited in begining of post..... It was bad RAM... he put 2x2G of corsair in yesterday and problem solved..

thanks tho
The Money Pit
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-950 - 4.24 @ 1.40v Batch #3941B089 EVGA X58 SLI LE MSI 580 GTX Lightning - 950/1900/2200 @ 1.1v 6GB Mushkin @ 1475 - 6-8-6-24 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
120GB Vertex Plus 2 x 500GB WD Blues RAID0 Lite-On DVD/CD Custom H20 Loop 
OSMonitorPowerCase
Win 7 Ulti-64 25" I-Inc iH253 Antec TruePower New TP-750 CoolerMaster HAF 932 
  hide details  
Reply
The Money Pit
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-950 - 4.24 @ 1.40v Batch #3941B089 EVGA X58 SLI LE MSI 580 GTX Lightning - 950/1900/2200 @ 1.1v 6GB Mushkin @ 1475 - 6-8-6-24 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
120GB Vertex Plus 2 x 500GB WD Blues RAID0 Lite-On DVD/CD Custom H20 Loop 
OSMonitorPowerCase
Win 7 Ulti-64 25" I-Inc iH253 Antec TruePower New TP-750 CoolerMaster HAF 932 
  hide details  
Reply
post #4 of 7
oh lawl sorry
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q8300 @ 3.0Ghz EP45-DS3L Saphirre 5770 Vapor-X 6 gig A-Data 800mhz (2x2 + 2x1) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 2 60Gig + 4.5TB worth of drives Samsung Windows 7 Ultimate 64-bit 2xAsus VW266H 25.5" 
KeyboardPowerCaseMouse
G110 650W Cooler Master Antec 300 G500 
Mouse Pad
Razer pad 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q8300 @ 3.0Ghz EP45-DS3L Saphirre 5770 Vapor-X 6 gig A-Data 800mhz (2x2 + 2x1) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 2 60Gig + 4.5TB worth of drives Samsung Windows 7 Ultimate 64-bit 2xAsus VW266H 25.5" 
KeyboardPowerCaseMouse
G110 650W Cooler Master Antec 300 G500 
Mouse Pad
Razer pad 
  hide details  
Reply
post #5 of 7
Actually I'm having the same problem. It is the latest BIOS that's causing it. Do you know where I can download older versions of BIOS? Were you able to overclock it?

EDIT* to see the system go to [Ultra BMF] link in my sig
MasterMediaRig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Quad Q6600 (G0 SLACR) 3.4Ghz @ 1.40v ASUS Striker Extreme nVidia 680i SLI BFG GTX280(oc) / ASUS EN8800GTS 320(as Physx) OCZ2 Reaper 4GbX1066Mghz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate Barracuda ES SATA 500gb SONY DVD-RW +/- XP x64 Pro SP2 Gateway 24" HD 
KeyboardPowerCaseMouse
MERC "Stealth" Thermatake ToughPower 1000w CoolMaster Mystique 632 Cyber Snipa STINGER 
  hide details  
Reply
MasterMediaRig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Quad Q6600 (G0 SLACR) 3.4Ghz @ 1.40v ASUS Striker Extreme nVidia 680i SLI BFG GTX280(oc) / ASUS EN8800GTS 320(as Physx) OCZ2 Reaper 4GbX1066Mghz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate Barracuda ES SATA 500gb SONY DVD-RW +/- XP x64 Pro SP2 Gateway 24" HD 
KeyboardPowerCaseMouse
MERC "Stealth" Thermatake ToughPower 1000w CoolMaster Mystique 632 Cyber Snipa STINGER 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
By the way... did you guys change ram timing in BIOS before replacing the sticks? BIOS is set at 5-5-5-5-16 my ram was 5-5-5-5-15 I was getting bsod's until I noticed it....
MasterMediaRig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Quad Q6600 (G0 SLACR) 3.4Ghz @ 1.40v ASUS Striker Extreme nVidia 680i SLI BFG GTX280(oc) / ASUS EN8800GTS 320(as Physx) OCZ2 Reaper 4GbX1066Mghz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate Barracuda ES SATA 500gb SONY DVD-RW +/- XP x64 Pro SP2 Gateway 24" HD 
KeyboardPowerCaseMouse
MERC "Stealth" Thermatake ToughPower 1000w CoolMaster Mystique 632 Cyber Snipa STINGER 
  hide details  
Reply
MasterMediaRig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Quad Q6600 (G0 SLACR) 3.4Ghz @ 1.40v ASUS Striker Extreme nVidia 680i SLI BFG GTX280(oc) / ASUS EN8800GTS 320(as Physx) OCZ2 Reaper 4GbX1066Mghz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate Barracuda ES SATA 500gb SONY DVD-RW +/- XP x64 Pro SP2 Gateway 24" HD 
KeyboardPowerCaseMouse
MERC "Stealth" Thermatake ToughPower 1000w CoolMaster Mystique 632 Cyber Snipa STINGER 
  hide details  
Reply
post #7 of 7
Thread Starter 
The board i was working with was put on a work station sytem and is running at stock..

Was able to get to 3.0, but never could get stable, vdroop was unreal and it seemed he had to go up a little at a time on the FSB (like 5 or less) and if it failed at any point he would have to restart from the begining...
... gave up.. put the Q6600 on a evga 780i and clocked it to 3.40 on day one...

Do some google searches... there are a few running at 3.2 on Q66 stable 24/7 with older bios.. but never could find the bios anywhere

Intel make great workstation/server boards, not good for us extremest yet tho.. the DBX is about as good as they have got so far
The Money Pit
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-950 - 4.24 @ 1.40v Batch #3941B089 EVGA X58 SLI LE MSI 580 GTX Lightning - 950/1900/2200 @ 1.1v 6GB Mushkin @ 1475 - 6-8-6-24 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
120GB Vertex Plus 2 x 500GB WD Blues RAID0 Lite-On DVD/CD Custom H20 Loop 
OSMonitorPowerCase
Win 7 Ulti-64 25" I-Inc iH253 Antec TruePower New TP-750 CoolerMaster HAF 932 
  hide details  
Reply
The Money Pit
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-950 - 4.24 @ 1.40v Batch #3941B089 EVGA X58 SLI LE MSI 580 GTX Lightning - 950/1900/2200 @ 1.1v 6GB Mushkin @ 1475 - 6-8-6-24 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
120GB Vertex Plus 2 x 500GB WD Blues RAID0 Lite-On DVD/CD Custom H20 Loop 
OSMonitorPowerCase
Win 7 Ulti-64 25" I-Inc iH253 Antec TruePower New TP-750 CoolerMaster HAF 932 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Question About Intel BadAxe 2 (D975XBX2) w/Q6600