Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › I think one of my cards is fried
New Posts  All Forums:Forum Nav:

I think one of my cards is fried

post #1 of 7
Thread Starter 
Ati tool shows this:




It was really hot today do you guys think something bad happened to one of my cards. They are in SLI and in my sig rig. I ran 3dmark 06 and got the of score 15301. My frames looked the same and I think thats the score I got before the problems starting occuring. When I use winamp and put my visualizations to fullscreen it freezes. I reinstalled my drivers and that seemed to help a little bit but I'm still having problems.

As for ati tool it shows up like you see there. What does that mean?
MELFINA
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 GO @ 3.6ghz (1.42 Vcore) Gigabyte GA-EP45 UD3P Gigabyte 7950 Windforce + 6770 XFX G.Skill 8GB DDR2 1066mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Agtility 2 60Gigs + 4TB 3 drives LG DVD Win7 64bit 24' Gateway 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Wireless (1)PCP 610W + (2) Theramltake 650W VGA Armor Case MS Optical Mouse 
  hide details  
Reply
MELFINA
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 GO @ 3.6ghz (1.42 Vcore) Gigabyte GA-EP45 UD3P Gigabyte 7950 Windforce + 6770 XFX G.Skill 8GB DDR2 1066mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Agtility 2 60Gigs + 4TB 3 drives LG DVD Win7 64bit 24' Gateway 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Wireless (1)PCP 610W + (2) Theramltake 650W VGA Armor Case MS Optical Mouse 
  hide details  
Reply
post #2 of 7
first off you should know ATI tool dont work with SLI. and the 320 8800s are knows for the memory going bad or having memory leaks.
Lurking Ninja
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 D0 3849B203 4.0GHz/1.164 Evga X58 Classified E759/Koolance X58/BIX 120 TRI SLI GTX 285s.** 6GB 3x2 OCZ Gold 1600mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD3200AAKS (RAID0), 1tb AALS Samsumg Wrigtmaster Sb 204/182 Windows 7 Ultimate X64 Gateway HD2401 24" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 V1 Corsair HX1000W Modded Rocketfish Logitech MX Revolution 
Mouse Pad
soft cotton? 
  hide details  
Reply
Lurking Ninja
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 D0 3849B203 4.0GHz/1.164 Evga X58 Classified E759/Koolance X58/BIX 120 TRI SLI GTX 285s.** 6GB 3x2 OCZ Gold 1600mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD3200AAKS (RAID0), 1tb AALS Samsumg Wrigtmaster Sb 204/182 Windows 7 Ultimate X64 Gateway HD2401 24" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 V1 Corsair HX1000W Modded Rocketfish Logitech MX Revolution 
Mouse Pad
soft cotton? 
  hide details  
Reply
post #3 of 7
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by G|F.E.A.D|Killa View Post
first off you should know ATI tool dont work with SLI. and the 320 8800s are knows for the memory going bad or having memory leaks.
Ahh so if i'm in Sli it doesn't work....let me try to switch from sli....either way though it still wouldn't explain why my sytem is freezing. Perhaps if I detect artifacts on one on my cards it would explain the problems.
MELFINA
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 GO @ 3.6ghz (1.42 Vcore) Gigabyte GA-EP45 UD3P Gigabyte 7950 Windforce + 6770 XFX G.Skill 8GB DDR2 1066mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Agtility 2 60Gigs + 4TB 3 drives LG DVD Win7 64bit 24' Gateway 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Wireless (1)PCP 610W + (2) Theramltake 650W VGA Armor Case MS Optical Mouse 
  hide details  
Reply
MELFINA
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 GO @ 3.6ghz (1.42 Vcore) Gigabyte GA-EP45 UD3P Gigabyte 7950 Windforce + 6770 XFX G.Skill 8GB DDR2 1066mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Agtility 2 60Gigs + 4TB 3 drives LG DVD Win7 64bit 24' Gateway 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Wireless (1)PCP 610W + (2) Theramltake 650W VGA Armor Case MS Optical Mouse 
  hide details  
Reply
post #4 of 7
Thread Starter 
i disabled sli and now we are good...might be my second card. thanks for the help +rep
MELFINA
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 GO @ 3.6ghz (1.42 Vcore) Gigabyte GA-EP45 UD3P Gigabyte 7950 Windforce + 6770 XFX G.Skill 8GB DDR2 1066mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Agtility 2 60Gigs + 4TB 3 drives LG DVD Win7 64bit 24' Gateway 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Wireless (1)PCP 610W + (2) Theramltake 650W VGA Armor Case MS Optical Mouse 
  hide details  
Reply
MELFINA
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 GO @ 3.6ghz (1.42 Vcore) Gigabyte GA-EP45 UD3P Gigabyte 7950 Windforce + 6770 XFX G.Skill 8GB DDR2 1066mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Agtility 2 60Gigs + 4TB 3 drives LG DVD Win7 64bit 24' Gateway 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Wireless (1)PCP 610W + (2) Theramltake 650W VGA Armor Case MS Optical Mouse 
  hide details  
Reply
post #5 of 7
What is your PCIE Freq set to in your BIOS?

Did you try uninstalling and reinstalling them?
The Money Pit
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-950 - 4.24 @ 1.40v Batch #3941B089 EVGA X58 SLI LE MSI 580 GTX Lightning - 950/1900/2200 @ 1.1v 6GB Mushkin @ 1475 - 6-8-6-24 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
120GB Vertex Plus 2 x 500GB WD Blues RAID0 Lite-On DVD/CD Custom H20 Loop 
OSMonitorPowerCase
Win 7 Ulti-64 25" I-Inc iH253 Antec TruePower New TP-750 CoolerMaster HAF 932 
  hide details  
Reply
The Money Pit
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-950 - 4.24 @ 1.40v Batch #3941B089 EVGA X58 SLI LE MSI 580 GTX Lightning - 950/1900/2200 @ 1.1v 6GB Mushkin @ 1475 - 6-8-6-24 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
120GB Vertex Plus 2 x 500GB WD Blues RAID0 Lite-On DVD/CD Custom H20 Loop 
OSMonitorPowerCase
Win 7 Ulti-64 25" I-Inc iH253 Antec TruePower New TP-750 CoolerMaster HAF 932 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
Thread Starter 
frequency is the same I have yet to remove them and messing with them. However I'm starting to think that it might winamp that has issues.

Reason being that I can play crysis on high without issues and occasional drop in frames when stuff gets crazy but not freezes or nothing.... yet with winamp and its visuals I get the freeze. Maybe its because I run those visualizations at the highest resolution? I'm gonna do some more test and resinstall winamp.....Another wierd thing that happened to my system was that I can enable the xp look anymore. I'm stuck with the flat looking visuals as you can see from my first post ARRGGH

edit: I just remembered that in ubuntu I freeze sometimes when my screensaver goes on ... it has to be my video cards or something around those lines...maybe the north bridge settings.... we'll see.
MELFINA
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 GO @ 3.6ghz (1.42 Vcore) Gigabyte GA-EP45 UD3P Gigabyte 7950 Windforce + 6770 XFX G.Skill 8GB DDR2 1066mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Agtility 2 60Gigs + 4TB 3 drives LG DVD Win7 64bit 24' Gateway 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Wireless (1)PCP 610W + (2) Theramltake 650W VGA Armor Case MS Optical Mouse 
  hide details  
Reply
MELFINA
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 GO @ 3.6ghz (1.42 Vcore) Gigabyte GA-EP45 UD3P Gigabyte 7950 Windforce + 6770 XFX G.Skill 8GB DDR2 1066mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Agtility 2 60Gigs + 4TB 3 drives LG DVD Win7 64bit 24' Gateway 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Wireless (1)PCP 610W + (2) Theramltake 650W VGA Armor Case MS Optical Mouse 
  hide details  
Reply
post #7 of 7
the winamp visual isnt that demanding on a card, R4 barely even heats my cards up but pushes 150FPS at times..

But if you can play games without issue, i would blame the winamp visual...

the reason i ask about PCIE freq in bios, is because i had simalar issue with a card and winamp, a found that my pcie freq in bios was set to 125, and my card literally went up in smoke....

100-105 is all id recommend...

but i also suggest swapping them and seeing if you have any probs...
The Money Pit
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-950 - 4.24 @ 1.40v Batch #3941B089 EVGA X58 SLI LE MSI 580 GTX Lightning - 950/1900/2200 @ 1.1v 6GB Mushkin @ 1475 - 6-8-6-24 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
120GB Vertex Plus 2 x 500GB WD Blues RAID0 Lite-On DVD/CD Custom H20 Loop 
OSMonitorPowerCase
Win 7 Ulti-64 25" I-Inc iH253 Antec TruePower New TP-750 CoolerMaster HAF 932 
  hide details  
Reply
The Money Pit
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-950 - 4.24 @ 1.40v Batch #3941B089 EVGA X58 SLI LE MSI 580 GTX Lightning - 950/1900/2200 @ 1.1v 6GB Mushkin @ 1475 - 6-8-6-24 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
120GB Vertex Plus 2 x 500GB WD Blues RAID0 Lite-On DVD/CD Custom H20 Loop 
OSMonitorPowerCase
Win 7 Ulti-64 25" I-Inc iH253 Antec TruePower New TP-750 CoolerMaster HAF 932 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › I think one of my cards is fried