Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › I have a power problem
New Posts  All Forums:Forum Nav:

I have a power problem

post #1 of 5
Thread Starter 
I dont know if this is the right place to post this but here goesI built a mid range computer for my friend so he can play wow and CS:S on and i just encountered a problem... 10 seconds after i press the power button the computer shuts down... then i push the power button again... and it shuts down soon after that... its take 5 seconds for it to shut down it does not even post... what can be the problem... i tryed replacing the old 380 watt PSU with a New 700Watt PSU... his system setup is: 1 80GB Western Digital HDD, 1x DVD/CD Burner, 3GB of ram 1x1024 and 1x2048 both are G-Skill, Evga 7800GT 256mb, AMD Athlon 4800X2 with its stock fan/heatsink, 3 case fans 1x120mm and 2x80mm, ASUS M2N-SLI DELUXE and a in a cheap raidmax case that he picked up! Oh and heres the usermanual for his PSU http://www.rocketfishproducts.com/sk...700WPS_WEB.pdf thanks for the help guys.
post #2 of 5
short in the system maybe?

Time to start testing
try each stick of ram
try without gpu

reply back
post #3 of 5
Thread Starter 
yep its the ram... my 2gb stick is bad... oh well... RMA time
post #4 of 5
Quote:
Originally Posted by DanDaManZ06 View Post
I dont know if this is the right place to post this but here goesI built a mid range computer for my friend so he can play wow and CS:S on and i just encountered a problem... 10 seconds after i press the power button the computer shuts down... then i push the power button again... and it shuts down soon after that... its take 5 seconds for it to shut down it does not even post... what can be the problem... i tryed replacing the old 380 watt PSU with a New 700Watt PSU... his system setup is: 1 80GB Western Digital HDD, 1x DVD/CD Burner, 3GB of ram 1x1024 and 1x2048 both are G-Skill, Evga 7800GT 256mb, AMD Athlon 4800X2 with its stock fan/heatsink, 3 case fans 1x120mm and 2x80mm, ASUS M2N-SLI DELUXE and a in a cheap raidmax case that he picked up! Oh and heres the usermanual for his PSU http://www.rocketfishproducts.com/sk...700WPS_WEB.pdf thanks for the help guys.
My eyes just bled a little, I think...
post #5 of 5
Cerberus, great suggestion +1. Sounds like to me it could be a short too.

Dan, take everything out of the case and place it on a non-static surface and try testing that way. Connect only the essentials.

Let us know if that works

Good luck
Workstation
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 620 Asus M4A785-M Asus 5770 G.Skill 8GB DDR2-800 
Hard DriveOSMonitorPower
WD3200AAJS Windows 7 Pro Acer AL2216W, Samsung P2770 Corsair 550VX 
Case
Tagan Black Pearl 
  hide details  
Reply
Workstation
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 620 Asus M4A785-M Asus 5770 G.Skill 8GB DDR2-800 
Hard DriveOSMonitorPower
WD3200AAJS Windows 7 Pro Acer AL2216W, Samsung P2770 Corsair 550VX 
Case
Tagan Black Pearl 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › I have a power problem