Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › e8400 + evga 680i LT SLi = BSOD
New Posts  All Forums:Forum Nav:

e8400 + evga 680i LT SLi = BSOD

post #1 of 9
Thread Starter 
So, Got my frst 45nm the other day, updated my work rig's bios (evga 680i LT SLi), and popped in the e8400 with an OCZ Vindicator. Everything was working well, volts were doen to about 1.3, temps were under 50c at load, so i figured i would do some video encoding at 3.6ghz. After about 30 minutes, temps staying under 50c, i got a BSOD saying Hardware Error. No stop code, just hardware error.

Anyone else having issue with this mobo? I was thinking about trying the e8400 in my 650i main rig....
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 GA-X58a-UD3R 2 x XFX 5770 6gb 1600mhz corsair dominator 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120gb OCZ Vertex2, 2 x 1tb WD Black Raid0 20x Pioneer DVD-DL/RW 7 x64 Dell U2410 
KeyboardPowerCaseMouse
Gateway PS/2 PCP&C Silencer 610 Antec P182 Gunmetal MS Wireless Pro (leather) 
  hide details  
Reply
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 GA-X58a-UD3R 2 x XFX 5770 6gb 1600mhz corsair dominator 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120gb OCZ Vertex2, 2 x 1tb WD Black Raid0 20x Pioneer DVD-DL/RW 7 x64 Dell U2410 
KeyboardPowerCaseMouse
Gateway PS/2 PCP&C Silencer 610 Antec P182 Gunmetal MS Wireless Pro (leather) 
  hide details  
Reply
post #2 of 9
Quote:
Originally Posted by bgbop15 View Post
So, Got my frst 45nm the other day, updated my work rig's bios (evga 680i LT SLi), and popped in the e8400 with an OCZ Vindicator. Everything was working well, volts were doen to about 1.3, temps were under 50c at load, so i figured i would do some video encoding at 3.6ghz. After about 30 minutes, temps staying under 50c, i got a BSOD saying Hardware Error. No stop code, just hardware error.

Anyone else having issue with this mobo? I was thinking about trying the e8400 in my 650i main rig....
No, Ive tried Every bios and it works great.

Try different bios

Try P06,P31,P32 Just clear Cmos and try again. At 3.6ghz i only need 1.2vcore
post #3 of 9
Thread Starter 
you sure? wolfdale was only introduced in the new bios, right?
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 GA-X58a-UD3R 2 x XFX 5770 6gb 1600mhz corsair dominator 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120gb OCZ Vertex2, 2 x 1tb WD Black Raid0 20x Pioneer DVD-DL/RW 7 x64 Dell U2410 
KeyboardPowerCaseMouse
Gateway PS/2 PCP&C Silencer 610 Antec P182 Gunmetal MS Wireless Pro (leather) 
  hide details  
Reply
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 GA-X58a-UD3R 2 x XFX 5770 6gb 1600mhz corsair dominator 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120gb OCZ Vertex2, 2 x 1tb WD Black Raid0 20x Pioneer DVD-DL/RW 7 x64 Dell U2410 
KeyboardPowerCaseMouse
Gateway PS/2 PCP&C Silencer 610 Antec P182 Gunmetal MS Wireless Pro (leather) 
  hide details  
Reply
post #4 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by sublime0 View Post
No, Ive tried Every bios and it works great.

Try different bios

Try P06,P31,P32 Just clear Cmos and try again. At 3.6ghz i only need 1.2vcore
hte bsod is an "Unrecoverable Hardware Error"

I just flashed the p32 xfx 680i sli bios and cleared cmos... would that cure the BSOD problem?
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 GA-X58a-UD3R 2 x XFX 5770 6gb 1600mhz corsair dominator 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120gb OCZ Vertex2, 2 x 1tb WD Black Raid0 20x Pioneer DVD-DL/RW 7 x64 Dell U2410 
KeyboardPowerCaseMouse
Gateway PS/2 PCP&C Silencer 610 Antec P182 Gunmetal MS Wireless Pro (leather) 
  hide details  
Reply
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 GA-X58a-UD3R 2 x XFX 5770 6gb 1600mhz corsair dominator 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120gb OCZ Vertex2, 2 x 1tb WD Black Raid0 20x Pioneer DVD-DL/RW 7 x64 Dell U2410 
KeyboardPowerCaseMouse
Gateway PS/2 PCP&C Silencer 610 Antec P182 Gunmetal MS Wireless Pro (leather) 
  hide details  
Reply
post #5 of 9
you may need more voltage some where
Coeus
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 940 Msi 970a-g46 2x xfx 7970 G Skill NQ PC1333 4x2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 7200.9 160gb need Windows 10 64bit Sharp 32inch 
Power
Thermaltake 1350 
  hide details  
Reply
Coeus
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 940 Msi 970a-g46 2x xfx 7970 G Skill NQ PC1333 4x2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 7200.9 160gb need Windows 10 64bit Sharp 32inch 
Power
Thermaltake 1350 
  hide details  
Reply
post #6 of 9
Thread Starter 
maybe... with p32 bios and 3 or so hours of SMP folding, same BSOD has occurred...
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 GA-X58a-UD3R 2 x XFX 5770 6gb 1600mhz corsair dominator 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120gb OCZ Vertex2, 2 x 1tb WD Black Raid0 20x Pioneer DVD-DL/RW 7 x64 Dell U2410 
KeyboardPowerCaseMouse
Gateway PS/2 PCP&C Silencer 610 Antec P182 Gunmetal MS Wireless Pro (leather) 
  hide details  
Reply
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 GA-X58a-UD3R 2 x XFX 5770 6gb 1600mhz corsair dominator 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120gb OCZ Vertex2, 2 x 1tb WD Black Raid0 20x Pioneer DVD-DL/RW 7 x64 Dell U2410 
KeyboardPowerCaseMouse
Gateway PS/2 PCP&C Silencer 610 Antec P182 Gunmetal MS Wireless Pro (leather) 
  hide details  
Reply
post #7 of 9
Thread Starter 
i just noticed that setting the Vcore to anything over 1.3v in bios still gets me about 1.264v under load!!! Is that normal?
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 GA-X58a-UD3R 2 x XFX 5770 6gb 1600mhz corsair dominator 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120gb OCZ Vertex2, 2 x 1tb WD Black Raid0 20x Pioneer DVD-DL/RW 7 x64 Dell U2410 
KeyboardPowerCaseMouse
Gateway PS/2 PCP&C Silencer 610 Antec P182 Gunmetal MS Wireless Pro (leather) 
  hide details  
Reply
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 GA-X58a-UD3R 2 x XFX 5770 6gb 1600mhz corsair dominator 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120gb OCZ Vertex2, 2 x 1tb WD Black Raid0 20x Pioneer DVD-DL/RW 7 x64 Dell U2410 
KeyboardPowerCaseMouse
Gateway PS/2 PCP&C Silencer 610 Antec P182 Gunmetal MS Wireless Pro (leather) 
  hide details  
Reply
post #8 of 9
Thread Starter 
pumped up to 1.3375 in bios, giving me 1.304v at load in cpu-z, and 5 hours SO FAR of SMP folding! w00t!
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 GA-X58a-UD3R 2 x XFX 5770 6gb 1600mhz corsair dominator 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120gb OCZ Vertex2, 2 x 1tb WD Black Raid0 20x Pioneer DVD-DL/RW 7 x64 Dell U2410 
KeyboardPowerCaseMouse
Gateway PS/2 PCP&C Silencer 610 Antec P182 Gunmetal MS Wireless Pro (leather) 
  hide details  
Reply
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 GA-X58a-UD3R 2 x XFX 5770 6gb 1600mhz corsair dominator 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120gb OCZ Vertex2, 2 x 1tb WD Black Raid0 20x Pioneer DVD-DL/RW 7 x64 Dell U2410 
KeyboardPowerCaseMouse
Gateway PS/2 PCP&C Silencer 610 Antec P182 Gunmetal MS Wireless Pro (leather) 
  hide details  
Reply
post #9 of 9
Thread Starter 
got to 15 hours of smp folding, quit that, did 2 hours of orthos small ffts no prob, max temp 58c

did about 5 minutes of x264 video encoding with FairUseWizard, BAM! BSOD... w...t...f...
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 GA-X58a-UD3R 2 x XFX 5770 6gb 1600mhz corsair dominator 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120gb OCZ Vertex2, 2 x 1tb WD Black Raid0 20x Pioneer DVD-DL/RW 7 x64 Dell U2410 
KeyboardPowerCaseMouse
Gateway PS/2 PCP&C Silencer 610 Antec P182 Gunmetal MS Wireless Pro (leather) 
  hide details  
Reply
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 GA-X58a-UD3R 2 x XFX 5770 6gb 1600mhz corsair dominator 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120gb OCZ Vertex2, 2 x 1tb WD Black Raid0 20x Pioneer DVD-DL/RW 7 x64 Dell U2410 
KeyboardPowerCaseMouse
Gateway PS/2 PCP&C Silencer 610 Antec P182 Gunmetal MS Wireless Pro (leather) 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › e8400 + evga 680i LT SLi = BSOD