Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Networking & Security › 50% load at least all the time???
New Posts  All Forums:Forum Nav:

50% load at least all the time???

post #1 of 19
Thread Starter 
A yesterday I noticed that my cpu was running at 100% all the time so I checked task manager and it said that explorer was using 99% of the cpu so I close all unnecessary programs, and then run AVG, and Spybot and unplug my laptop turn it all off took the battery out plugged it back in. And now it is using at least 50% of the cpu no matter what even with nothing open, its heating up my laptop and killing my battery life and making me worried anyone have any ideas?
OC Beast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8500 @4GHZ Gigabyte P45 4850x2 2GB IT LIVES! 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500AAKS+250external CD-DVD combo windows 7 ultimate x64 26" 
KeyboardPowerCaseMouse
MC$ wireless 650w corsair antec 900 Logitech battlefield 2142 G5 
  hide details  
Reply
OC Beast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8500 @4GHZ Gigabyte P45 4850x2 2GB IT LIVES! 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500AAKS+250external CD-DVD combo windows 7 ultimate x64 26" 
KeyboardPowerCaseMouse
MC$ wireless 650w corsair antec 900 Logitech battlefield 2142 G5 
  hide details  
Reply
post #2 of 19
how many processes are you running?
post #3 of 19
look at control manager and tell us what processes are taking up the most of your cpu (biggest %)
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 @ 3Ghz GA-P35-DS3L Rev. 2.0 Powercooler 4870 8Gb GSkill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500Gb WD+640Gb WD Lite-on 20x Vista Home Premium 64x 1920x1200 24" +1400x1050 20" 
PowerCase
650 watt OP650 CM Stacker 830 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 @ 3Ghz GA-P35-DS3L Rev. 2.0 Powercooler 4870 8Gb GSkill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500Gb WD+640Gb WD Lite-on 20x Vista Home Premium 64x 1920x1200 24" +1400x1050 20" 
PowerCase
650 watt OP650 CM Stacker 830 
  hide details  
Reply
post #4 of 19
Thread Starter 
its just explorer.exe thats why idk whats goin on and im running the laptop in my sig a c2d, its not like i can juts kill the process lol
OC Beast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8500 @4GHZ Gigabyte P45 4850x2 2GB IT LIVES! 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500AAKS+250external CD-DVD combo windows 7 ultimate x64 26" 
KeyboardPowerCaseMouse
MC$ wireless 650w corsair antec 900 Logitech battlefield 2142 G5 
  hide details  
Reply
OC Beast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8500 @4GHZ Gigabyte P45 4850x2 2GB IT LIVES! 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500AAKS+250external CD-DVD combo windows 7 ultimate x64 26" 
KeyboardPowerCaseMouse
MC$ wireless 650w corsair antec 900 Logitech battlefield 2142 G5 
  hide details  
Reply
post #5 of 19
Thread Starter 
yea running at 100% with only firefox and aim and open office calc open and 1.08 gbs of RAM used
OC Beast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8500 @4GHZ Gigabyte P45 4850x2 2GB IT LIVES! 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500AAKS+250external CD-DVD combo windows 7 ultimate x64 26" 
KeyboardPowerCaseMouse
MC$ wireless 650w corsair antec 900 Logitech battlefield 2142 G5 
  hide details  
Reply
OC Beast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8500 @4GHZ Gigabyte P45 4850x2 2GB IT LIVES! 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500AAKS+250external CD-DVD combo windows 7 ultimate x64 26" 
KeyboardPowerCaseMouse
MC$ wireless 650w corsair antec 900 Logitech battlefield 2142 G5 
  hide details  
Reply
post #6 of 19
Quote:
Originally Posted by ZTR1760 View Post
its just explorer.exe thats why idk whats goin on and im running the laptop in my sig a c2d, its not like i can juts kill the process lol
LOL, who said you can't kill explorer.exe? You can kill explorer.exe just fine...

I have had this same problem occasionally with my desktop when I resume from hibernate (I made a thread on it somewhere around here...)--CPU load is at about 50% even though no processes are reporting any CPU usage. This is the fix for me (short of reinstalling the OS, which I didn't want to do):

open up taskmanager
In the "Processes" tab, single-click and select explorer.exe
select "end process" at the lower right, and click "yes" when prompted if you really want to end it
Wait a few seconds. then, while still in task manager, go to File > New Task... and type "explorer.exe" (without the quotes).

Explorer will re-start (hopefully with no problems).
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K Biostar TP67B+ XFX HD5750 1GB 2x4GB DDR3 Corsair 1600 
Hard DriveOSMonitorPower
60GB OCZ SSD, 2x160GB HDD RAID0, 500GB+500GB+1.5TB Windows 7 Ultimate 64-bit Samsung SyncMaster 930B Antec SmartPower 450w 
Case
Antec 900 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K Biostar TP67B+ XFX HD5750 1GB 2x4GB DDR3 Corsair 1600 
Hard DriveOSMonitorPower
60GB OCZ SSD, 2x160GB HDD RAID0, 500GB+500GB+1.5TB Windows 7 Ultimate 64-bit Samsung SyncMaster 930B Antec SmartPower 450w 
Case
Antec 900 
  hide details  
Reply
post #7 of 19
Thread Starter 
Thanks ill try it
OC Beast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8500 @4GHZ Gigabyte P45 4850x2 2GB IT LIVES! 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500AAKS+250external CD-DVD combo windows 7 ultimate x64 26" 
KeyboardPowerCaseMouse
MC$ wireless 650w corsair antec 900 Logitech battlefield 2142 G5 
  hide details  
Reply
OC Beast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8500 @4GHZ Gigabyte P45 4850x2 2GB IT LIVES! 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500AAKS+250external CD-DVD combo windows 7 ultimate x64 26" 
KeyboardPowerCaseMouse
MC$ wireless 650w corsair antec 900 Logitech battlefield 2142 G5 
  hide details  
Reply
post #8 of 19
Thread Starter 
sorry for the double post but i tried ending hte process then restarting it like you said and nothing happened

This is really hindering my performance, a lot and its really annoying.

EDIT:! another weird thing i noticed my recycle bin is invisible!!!!! Its not deleted or anything cause the little words recycle bin are still there but the little icon is there, linked are these events maybe, myeassss .
Edited by ZTR1760 - 5/22/08 at 7:21pm
OC Beast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8500 @4GHZ Gigabyte P45 4850x2 2GB IT LIVES! 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500AAKS+250external CD-DVD combo windows 7 ultimate x64 26" 
KeyboardPowerCaseMouse
MC$ wireless 650w corsair antec 900 Logitech battlefield 2142 G5 
  hide details  
Reply
OC Beast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8500 @4GHZ Gigabyte P45 4850x2 2GB IT LIVES! 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500AAKS+250external CD-DVD combo windows 7 ultimate x64 26" 
KeyboardPowerCaseMouse
MC$ wireless 650w corsair antec 900 Logitech battlefield 2142 G5 
  hide details  
Reply
post #9 of 19
Quote:
Originally Posted by ZTR1760 View Post
sorry for the double post but i tried ending hte process then restarting it like you said and nothing happened

This is really hindering my performance, a lot and its really annoying.

EDIT:! another weird thing i noticed my recycle bin is invisible!!!!! Its not deleted or anything cause the little words recycle bin are still there but the little icon is there, linked are these events maybe, myeassss .
Weird...perhaps some sort of malware or virus? Or it could be that the original install of the OS was corrupt. Two suggestions--run some good malware/virus scans and see if that's the problem (for free anti virus, I like to use Avast. for malware, adaware and spybot S&D are good). If that doesn't help, then I'd suggest doing a reinstall of the OS, which is a pain, and I'd consider that a last-resort. Sorry my quick fix didn't help...
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K Biostar TP67B+ XFX HD5750 1GB 2x4GB DDR3 Corsair 1600 
Hard DriveOSMonitorPower
60GB OCZ SSD, 2x160GB HDD RAID0, 500GB+500GB+1.5TB Windows 7 Ultimate 64-bit Samsung SyncMaster 930B Antec SmartPower 450w 
Case
Antec 900 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K Biostar TP67B+ XFX HD5750 1GB 2x4GB DDR3 Corsair 1600 
Hard DriveOSMonitorPower
60GB OCZ SSD, 2x160GB HDD RAID0, 500GB+500GB+1.5TB Windows 7 Ultimate 64-bit Samsung SyncMaster 930B Antec SmartPower 450w 
Case
Antec 900 
  hide details  
Reply
post #10 of 19
LOl, certainly sounds virusy.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Networking & Security
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Networking & Security › 50% load at least all the time???