Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › eVGA 790i RAM question
New Posts  All Forums:Forum Nav:

eVGA 790i RAM question

post #1 of 4
Thread Starter 
WELL, since the 790i thread seems to be dead, I'll just start a new thread in order to get this answered. OK, I got 8 GB of OCZ RAM only to find out the motherboard doesn't like it. I need a lot of RAM for Photoshop and other applications. http://www.tigerdirect.com/applicati...209&CatId=3433 I was considering getting 8 GB of this, can anyone here verify that it's compatible? the eVGA website states a similar one as compatible, but the product number "TW3X4G1333C9DHX" is "TW3X2G1800C7DFNV ". I am hoping that's only the amount in the kit and the speed that have changed. Any other suggestions are welcome as well
Undernet Core
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 Foxconn Bloodrage GTX 285 12GB G.Skill Ripjawz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 2.0TB, 1x 500gb Maxtor LG Blu-gay/lightgay/HD-DVD/whatever Windows 7 Ultimate 64 bit *Lapped* 2x 24" Samsung Lcds 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G19 Corsair HX1000 *Lapped* Lian-Li PC-P80 modded Zowie AM 
Mouse PadAudio
Steelseries QcK Heavy ASUS Xonar D2 
  hide details  
Reply
Undernet Core
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 Foxconn Bloodrage GTX 285 12GB G.Skill Ripjawz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 2.0TB, 1x 500gb Maxtor LG Blu-gay/lightgay/HD-DVD/whatever Windows 7 Ultimate 64 bit *Lapped* 2x 24" Samsung Lcds 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G19 Corsair HX1000 *Lapped* Lian-Li PC-P80 modded Zowie AM 
Mouse PadAudio
Steelseries QcK Heavy ASUS Xonar D2 
  hide details  
Reply
post #2 of 4
I'm using 2 gigs of that ram (2x1024) and it's running fine in my 790i... especially after I flashed the BIOS with the recently released P05. I doubt it's the ram, but I have had problems with the pc going through post before P05 when the machine is overclocked.
om3n rev. 2.8
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 quad core @ 3.6 GHZ/ 3.2 GHZ constant eVGA 790i Ultra SLI BFG 9800 GTX @ 800/2000/1200 x2 SLI (2 x 4096MB) GSkill DDR3 Ripjaw @ 1511 
RAMHard DriveOptical DriveOS
(2 x 1056MB) Corsair DDR3 XMS 1333 @ 1511 2x 150GB WD raptors RAID0; seagate 500GB & 1000GB ASUS 20x SATA Windows 8 professional x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 226BW 22" x2 CM Storm Quckfire Pro  Thermaltake 1200 watt toughpower Thermaltake Armor 
Mouse
Logitech G700 
  hide details  
Reply
om3n rev. 2.8
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 quad core @ 3.6 GHZ/ 3.2 GHZ constant eVGA 790i Ultra SLI BFG 9800 GTX @ 800/2000/1200 x2 SLI (2 x 4096MB) GSkill DDR3 Ripjaw @ 1511 
RAMHard DriveOptical DriveOS
(2 x 1056MB) Corsair DDR3 XMS 1333 @ 1511 2x 150GB WD raptors RAID0; seagate 500GB & 1000GB ASUS 20x SATA Windows 8 professional x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 226BW 22" x2 CM Storm Quckfire Pro  Thermaltake 1200 watt toughpower Thermaltake Armor 
Mouse
Logitech G700 
  hide details  
Reply
post #3 of 4
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by om3n View Post
I'm using 2 gigs of that ram (2x1024) and it's running fine in my 790i... especially after I flashed the BIOS with the recently released P05. I doubt it's the ram, but I have had problems with the pc going through post before P05 when the machine is overclocked.

It doesn't seem to matter whether I'm overclocked or not, even with BIOS settings at default, changing the voltages to be higher and anything else, it just won't run this RAm correctly. It takes me about an hour of taking the RAM out and putting it back in to get just one stick to work. Which RAM, By the way...hopefully you're referring to the RAM i nthe link I supplied AHAH
Edited by Inuyasha1771 - 5/23/08 at 5:59pm
Undernet Core
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 Foxconn Bloodrage GTX 285 12GB G.Skill Ripjawz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 2.0TB, 1x 500gb Maxtor LG Blu-gay/lightgay/HD-DVD/whatever Windows 7 Ultimate 64 bit *Lapped* 2x 24" Samsung Lcds 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G19 Corsair HX1000 *Lapped* Lian-Li PC-P80 modded Zowie AM 
Mouse PadAudio
Steelseries QcK Heavy ASUS Xonar D2 
  hide details  
Reply
Undernet Core
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 Foxconn Bloodrage GTX 285 12GB G.Skill Ripjawz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 2.0TB, 1x 500gb Maxtor LG Blu-gay/lightgay/HD-DVD/whatever Windows 7 Ultimate 64 bit *Lapped* 2x 24" Samsung Lcds 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G19 Corsair HX1000 *Lapped* Lian-Li PC-P80 modded Zowie AM 
Mouse PadAudio
Steelseries QcK Heavy ASUS Xonar D2 
  hide details  
Reply
post #4 of 4
Quote:
Originally Posted by Inuyasha1771 View Post
It doesn't seem to matter whether I'm overclocked or not, even with BIOS settings at default, changing the voltages to be higher and anything else, it just won't run this RAm correctly. It takes me about an hour of taking the RAM out and putting it back in to get just one stick to work. Which RAM, By the way...hopefully you're referring to the RAM i nthe link I supplied AHAH
Well the memory is the same except i'm using 1 gig sticks not 2 gig sticks. So I'm not sure if that makes a huge difference... it's the same speed and the same timing and the same brand and everything else. The only difference is the amount of memory per stick.
om3n rev. 2.8
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 quad core @ 3.6 GHZ/ 3.2 GHZ constant eVGA 790i Ultra SLI BFG 9800 GTX @ 800/2000/1200 x2 SLI (2 x 4096MB) GSkill DDR3 Ripjaw @ 1511 
RAMHard DriveOptical DriveOS
(2 x 1056MB) Corsair DDR3 XMS 1333 @ 1511 2x 150GB WD raptors RAID0; seagate 500GB & 1000GB ASUS 20x SATA Windows 8 professional x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 226BW 22" x2 CM Storm Quckfire Pro  Thermaltake 1200 watt toughpower Thermaltake Armor 
Mouse
Logitech G700 
  hide details  
Reply
om3n rev. 2.8
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 quad core @ 3.6 GHZ/ 3.2 GHZ constant eVGA 790i Ultra SLI BFG 9800 GTX @ 800/2000/1200 x2 SLI (2 x 4096MB) GSkill DDR3 Ripjaw @ 1511 
RAMHard DriveOptical DriveOS
(2 x 1056MB) Corsair DDR3 XMS 1333 @ 1511 2x 150GB WD raptors RAID0; seagate 500GB & 1000GB ASUS 20x SATA Windows 8 professional x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 226BW 22" x2 CM Storm Quckfire Pro  Thermaltake 1200 watt toughpower Thermaltake Armor 
Mouse
Logitech G700 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › eVGA 790i RAM question