Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › Well Vista x64 just took a ****...
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Well Vista x64 just took a ****...

post #1 of 25
Thread Starter 
Ok so I'm out of ideas. Vista x64 for some reason now can't pull an IP. It's like the whole networking of the OS just corrupted.

I've tried uninstalling the drivers, rebuilding the stack, NOTHING.

Anybody else have this issue?
WaterWorks
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Quad Q6700 (3.79GHz) ASUS Maximus Formula X38 PNY XLR8 GTX280 1024MB 6GB Dual Channel PC6400 5-4-4-12 (800MHz) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1.18TB RAID 0 + 500GB RAID 0 + 400GB Spare Lite-On Blu-Ray Drive Windows 7 Ultimate x64 I-INC 28" HDMI 1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitch G15 Corsair 900w Cooler Master Cosmos 1000 (Modded) Logitch G5 
Mouse Pad
Ergonomic Wrist Support 
  hide details  
Reply
WaterWorks
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Quad Q6700 (3.79GHz) ASUS Maximus Formula X38 PNY XLR8 GTX280 1024MB 6GB Dual Channel PC6400 5-4-4-12 (800MHz) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1.18TB RAID 0 + 500GB RAID 0 + 400GB Spare Lite-On Blu-Ray Drive Windows 7 Ultimate x64 I-INC 28" HDMI 1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitch G15 Corsair 900w Cooler Master Cosmos 1000 (Modded) Logitch G5 
Mouse Pad
Ergonomic Wrist Support 
  hide details  
Reply
post #2 of 25
Reset your router/modem
Gabatha
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 GA-P35-DS4 PowerColor HD 3870 PCS 2x1gb pc-2 6400, Samsung 800mhz DDR2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
80gb ide :( 18x dvd LG Vista Ultimate OEM 190CW 19' Philips lcd 
PowerCase
HX620W Corsair Antec p182 
  hide details  
Reply
Gabatha
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 GA-P35-DS4 PowerColor HD 3870 PCS 2x1gb pc-2 6400, Samsung 800mhz DDR2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
80gb ide :( 18x dvd LG Vista Ultimate OEM 190CW 19' Philips lcd 
PowerCase
HX620W Corsair Antec p182 
  hide details  
Reply
post #3 of 25
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by CrAzYLiFe View Post
Reset your router/modem
I'm using the same cable on my other computer right now.
WaterWorks
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Quad Q6700 (3.79GHz) ASUS Maximus Formula X38 PNY XLR8 GTX280 1024MB 6GB Dual Channel PC6400 5-4-4-12 (800MHz) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1.18TB RAID 0 + 500GB RAID 0 + 400GB Spare Lite-On Blu-Ray Drive Windows 7 Ultimate x64 I-INC 28" HDMI 1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitch G15 Corsair 900w Cooler Master Cosmos 1000 (Modded) Logitch G5 
Mouse Pad
Ergonomic Wrist Support 
  hide details  
Reply
WaterWorks
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Quad Q6700 (3.79GHz) ASUS Maximus Formula X38 PNY XLR8 GTX280 1024MB 6GB Dual Channel PC6400 5-4-4-12 (800MHz) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1.18TB RAID 0 + 500GB RAID 0 + 400GB Spare Lite-On Blu-Ray Drive Windows 7 Ultimate x64 I-INC 28" HDMI 1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitch G15 Corsair 900w Cooler Master Cosmos 1000 (Modded) Logitch G5 
Mouse Pad
Ergonomic Wrist Support 
  hide details  
Reply
post #4 of 25
Did you use a tool to disable or semi-disable the UAC?

I did this and for some reason I had the same issues.. I re-instated the UAC, rebooted, removed it again and it worked after that.

I've also tried using various versions of the winsock stack to open more allowable connections, such as in the fix in XP SP2, and found that it told me I would have to boot into the Menu each time and choose to disable the automatic file verification or authentication stuff to run this new .dll. Once I failed to do so and it exuded the *very same* symptoms.
Refreshed Duo
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8500 E0@4.25Ghz (500x8.5) Gigabyte GA-EP45-UD3P EVGA GTX285 (720/1674/2772) 2x2gb G.SKILL PC8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3xWD 250GB RAID0 Sony DVD/CDR/RW Windows 7 Ultimate x64 ACER 24" P241WAID LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 (Original) OCZ GameXStream 700w SLI ThermalTake Armor Black Logitech G5 
Mouse Pad
Razor XACT 
  hide details  
Reply
Refreshed Duo
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8500 E0@4.25Ghz (500x8.5) Gigabyte GA-EP45-UD3P EVGA GTX285 (720/1674/2772) 2x2gb G.SKILL PC8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3xWD 250GB RAID0 Sony DVD/CDR/RW Windows 7 Ultimate x64 ACER 24" P241WAID LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 (Original) OCZ GameXStream 700w SLI ThermalTake Armor Black Logitech G5 
Mouse Pad
Razor XACT 
  hide details  
Reply
post #5 of 25
Trust me mate. RESET it. I can guarantee it will work.
Gabatha
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 GA-P35-DS4 PowerColor HD 3870 PCS 2x1gb pc-2 6400, Samsung 800mhz DDR2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
80gb ide :( 18x dvd LG Vista Ultimate OEM 190CW 19' Philips lcd 
PowerCase
HX620W Corsair Antec p182 
  hide details  
Reply
Gabatha
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 GA-P35-DS4 PowerColor HD 3870 PCS 2x1gb pc-2 6400, Samsung 800mhz DDR2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
80gb ide :( 18x dvd LG Vista Ultimate OEM 190CW 19' Philips lcd 
PowerCase
HX620W Corsair Antec p182 
  hide details  
Reply
post #6 of 25
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Ictinike View Post
Did you use a tool to disable or semi-disable the UAC?

I did this and for some reason I had the same issues.. I re-instated the UAC, rebooted, removed it again and it worked after that.

I've also tried using various versions of the winsock stack to open more allowable connections, such as in the fix in XP SP2, and found that it told me I would have to boot into the Menu each time and choose to disable the automatic file verification or authentication stuff to run this new .dll. Once I failed to do so and it exuded the *very same* symptoms.
UAC huh? Mines off... been off since day 1... but I'll give it a shot.
Quote:
Originally Posted by CrAzYLiFe View Post
Trust me mate. RESET it. I can guarantee it will work.
Dude.... the line is working GREAT! It's the damn OS that's at fault!
WaterWorks
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Quad Q6700 (3.79GHz) ASUS Maximus Formula X38 PNY XLR8 GTX280 1024MB 6GB Dual Channel PC6400 5-4-4-12 (800MHz) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1.18TB RAID 0 + 500GB RAID 0 + 400GB Spare Lite-On Blu-Ray Drive Windows 7 Ultimate x64 I-INC 28" HDMI 1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitch G15 Corsair 900w Cooler Master Cosmos 1000 (Modded) Logitch G5 
Mouse Pad
Ergonomic Wrist Support 
  hide details  
Reply
WaterWorks
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Quad Q6700 (3.79GHz) ASUS Maximus Formula X38 PNY XLR8 GTX280 1024MB 6GB Dual Channel PC6400 5-4-4-12 (800MHz) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1.18TB RAID 0 + 500GB RAID 0 + 400GB Spare Lite-On Blu-Ray Drive Windows 7 Ultimate x64 I-INC 28" HDMI 1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitch G15 Corsair 900w Cooler Master Cosmos 1000 (Modded) Logitch G5 
Mouse Pad
Ergonomic Wrist Support 
  hide details  
Reply
post #7 of 25
Did you try start -> run -> type "cmd" -> type "ipconfig /flushdns" ?
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 6700k @ 4.5 GHz Asus Sabertooth Z170 S ZOTAC GTX 1070 AMP! 8GB G.SKILL Ripjaws V 16GB DDR4 2400 @ 2800 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial MX100 512GB Samsung 850 EVO 1TB Toshiba 2TB 7.2K RPM Silicon Power S60 120GB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Noctua NH-D15S Windows 10 Pro x64 Acer G257HU Logitech G910 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA SuperNOVA 750W G2 Cooler Master HAF XB EVO Steelseries Rival Some cheap generic crap 
AudioAudio
Asus Xonar DGX Kingston HyperX Cloud Revolver 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 4710MQ Eurocom X3 R2/Clevo P157SM-A GeForce GTX 965M 4GB @ 1178/1353 MHz 16GB DDR3L 1866 @ 2133 11-11-11-31-2T 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
[SSD] Mushkin ECO2 240GB [HDD] HGST 1TB 7.2K RPM SATA III Stock Windows 10 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
15.6" 1080P LCD Stock Stock 180W Stock 
MouseAudio
Touchpad/Microsoft Optical Mouse Sound Blaster X-Fi MB3 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 6700k @ 4.5 GHz Asus Sabertooth Z170 S ZOTAC GTX 1070 AMP! 8GB G.SKILL Ripjaws V 16GB DDR4 2400 @ 2800 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial MX100 512GB Samsung 850 EVO 1TB Toshiba 2TB 7.2K RPM Silicon Power S60 120GB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Noctua NH-D15S Windows 10 Pro x64 Acer G257HU Logitech G910 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA SuperNOVA 750W G2 Cooler Master HAF XB EVO Steelseries Rival Some cheap generic crap 
AudioAudio
Asus Xonar DGX Kingston HyperX Cloud Revolver 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 4710MQ Eurocom X3 R2/Clevo P157SM-A GeForce GTX 965M 4GB @ 1178/1353 MHz 16GB DDR3L 1866 @ 2133 11-11-11-31-2T 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
[SSD] Mushkin ECO2 240GB [HDD] HGST 1TB 7.2K RPM SATA III Stock Windows 10 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
15.6" 1080P LCD Stock Stock 180W Stock 
MouseAudio
Touchpad/Microsoft Optical Mouse Sound Blaster X-Fi MB3 
  hide details  
Reply
post #8 of 25
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by GigaByte View Post
Did you try start -> run -> type "cmd" -> type "ipconfig /flushdns" ?
Does totally uninstalling my network count?

EDIT: The problem isn't DNS, it's I can't get a damn IP address, and when I try to renew it, it gives an error.
WaterWorks
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Quad Q6700 (3.79GHz) ASUS Maximus Formula X38 PNY XLR8 GTX280 1024MB 6GB Dual Channel PC6400 5-4-4-12 (800MHz) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1.18TB RAID 0 + 500GB RAID 0 + 400GB Spare Lite-On Blu-Ray Drive Windows 7 Ultimate x64 I-INC 28" HDMI 1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitch G15 Corsair 900w Cooler Master Cosmos 1000 (Modded) Logitch G5 
Mouse Pad
Ergonomic Wrist Support 
  hide details  
Reply
WaterWorks
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Quad Q6700 (3.79GHz) ASUS Maximus Formula X38 PNY XLR8 GTX280 1024MB 6GB Dual Channel PC6400 5-4-4-12 (800MHz) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1.18TB RAID 0 + 500GB RAID 0 + 400GB Spare Lite-On Blu-Ray Drive Windows 7 Ultimate x64 I-INC 28" HDMI 1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitch G15 Corsair 900w Cooler Master Cosmos 1000 (Modded) Logitch G5 
Mouse Pad
Ergonomic Wrist Support 
  hide details  
Reply
post #9 of 25
Quote:
Originally Posted by AMD+nVidia View Post
Does totally uninstalling my network count?

EDIT: The problem isn't DNS, it's I can't get a damn IP address, and when I try to renew it, it gives an error.
-Virus scan
-Spyware scan
-Go back to stock speeds/volts
-Check bios settings that relate to networking
-Check if the pins in the network connector are broken
-Check cable from modem to the PC
-If possible try another OS or reinstall Vista on a partition or another HDD to see if the problem is still there
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 6700k @ 4.5 GHz Asus Sabertooth Z170 S ZOTAC GTX 1070 AMP! 8GB G.SKILL Ripjaws V 16GB DDR4 2400 @ 2800 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial MX100 512GB Samsung 850 EVO 1TB Toshiba 2TB 7.2K RPM Silicon Power S60 120GB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Noctua NH-D15S Windows 10 Pro x64 Acer G257HU Logitech G910 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA SuperNOVA 750W G2 Cooler Master HAF XB EVO Steelseries Rival Some cheap generic crap 
AudioAudio
Asus Xonar DGX Kingston HyperX Cloud Revolver 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 4710MQ Eurocom X3 R2/Clevo P157SM-A GeForce GTX 965M 4GB @ 1178/1353 MHz 16GB DDR3L 1866 @ 2133 11-11-11-31-2T 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
[SSD] Mushkin ECO2 240GB [HDD] HGST 1TB 7.2K RPM SATA III Stock Windows 10 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
15.6" 1080P LCD Stock Stock 180W Stock 
MouseAudio
Touchpad/Microsoft Optical Mouse Sound Blaster X-Fi MB3 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 6700k @ 4.5 GHz Asus Sabertooth Z170 S ZOTAC GTX 1070 AMP! 8GB G.SKILL Ripjaws V 16GB DDR4 2400 @ 2800 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial MX100 512GB Samsung 850 EVO 1TB Toshiba 2TB 7.2K RPM Silicon Power S60 120GB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Noctua NH-D15S Windows 10 Pro x64 Acer G257HU Logitech G910 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA SuperNOVA 750W G2 Cooler Master HAF XB EVO Steelseries Rival Some cheap generic crap 
AudioAudio
Asus Xonar DGX Kingston HyperX Cloud Revolver 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 4710MQ Eurocom X3 R2/Clevo P157SM-A GeForce GTX 965M 4GB @ 1178/1353 MHz 16GB DDR3L 1866 @ 2133 11-11-11-31-2T 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
[SSD] Mushkin ECO2 240GB [HDD] HGST 1TB 7.2K RPM SATA III Stock Windows 10 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
15.6" 1080P LCD Stock Stock 180W Stock 
MouseAudio
Touchpad/Microsoft Optical Mouse Sound Blaster X-Fi MB3 
  hide details  
Reply
post #10 of 25
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by GigaByte View Post
-Virus scan
-Spyware scan
-Go back to stock speeds/volts
-Check bios settings that relate to networking
-Check if the pins in the network connector are broken
-Check cable from modem to the PC
-If possible try another OS or reinstall Vista on a partition or another HDD to see if the problem is still there
Screw computers... I'm done w/ them...
WaterWorks
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Quad Q6700 (3.79GHz) ASUS Maximus Formula X38 PNY XLR8 GTX280 1024MB 6GB Dual Channel PC6400 5-4-4-12 (800MHz) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1.18TB RAID 0 + 500GB RAID 0 + 400GB Spare Lite-On Blu-Ray Drive Windows 7 Ultimate x64 I-INC 28" HDMI 1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitch G15 Corsair 900w Cooler Master Cosmos 1000 (Modded) Logitch G5 
Mouse Pad
Ergonomic Wrist Support 
  hide details  
Reply
WaterWorks
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Quad Q6700 (3.79GHz) ASUS Maximus Formula X38 PNY XLR8 GTX280 1024MB 6GB Dual Channel PC6400 5-4-4-12 (800MHz) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1.18TB RAID 0 + 500GB RAID 0 + 400GB Spare Lite-On Blu-Ray Drive Windows 7 Ultimate x64 I-INC 28" HDMI 1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitch G15 Corsair 900w Cooler Master Cosmos 1000 (Modded) Logitch G5 
Mouse Pad
Ergonomic Wrist Support 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Windows
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › Well Vista x64 just took a ****...