Overclock.net › Forums › Graphics Cards › Graphics Cards - General › 9800GTX cold boot
New Posts  All Forums:Forum Nav:

9800GTX cold boot - Page 2

post #11 of 29
Thread Starter 
omg!
Finally, someone with the same problem.
You just ignore it?
I am trying to fix it....

Can anyone help us ? ? ?
Green Machine
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4200+ X2 clocked @ 2.65 DFI LANPARTY UT nF4 SLI 9800GTX @ 800/2000/1280 4 gig ddr 400 Kingston Hyper X 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
4 Seagate 320gig SATA Dual layer DVD burner with lite scribe xp Sceptre 21" 
KeyboardPowerCaseMouse
Eclipse Corsair 520 watt PSU Lian Li MX518 
  hide details  
Reply
Green Machine
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4200+ X2 clocked @ 2.65 DFI LANPARTY UT nF4 SLI 9800GTX @ 800/2000/1280 4 gig ddr 400 Kingston Hyper X 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
4 Seagate 320gig SATA Dual layer DVD burner with lite scribe xp Sceptre 21" 
KeyboardPowerCaseMouse
Eclipse Corsair 520 watt PSU Lian Li MX518 
  hide details  
Reply
post #12 of 29
Can you try something?Unplug the psu w8 for the led to go off and then plug it back in,then try to boot.Tell me if that works.If it does i maybe able to help you out.
Deca
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel core i7 920 d0 Rampage III Extreme Gigabyte HD5870 3x2GB Corsair Dominator GT 2000MHZ 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
X25M 80gb-2x wd raptors 300gb-caviar 1tb sataIII Windows 7 64bit Eizo HD2442W Logitech G15 Gaming Keyboard 
PowerCaseMouseMouse Pad
Enermax Revolution 85+ 1250W HAF 932 Ducky Secret Ducky Flipper 
  hide details  
Reply
Deca
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel core i7 920 d0 Rampage III Extreme Gigabyte HD5870 3x2GB Corsair Dominator GT 2000MHZ 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
X25M 80gb-2x wd raptors 300gb-caviar 1tb sataIII Windows 7 64bit Eizo HD2442W Logitech G15 Gaming Keyboard 
PowerCaseMouseMouse Pad
Enermax Revolution 85+ 1250W HAF 932 Ducky Secret Ducky Flipper 
  hide details  
Reply
post #13 of 29
Thread Starter 
i did that.
sometimes it works once, but then doesnt again...
never consistent.
I am running out of ideas..

need help guys...
Green Machine
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4200+ X2 clocked @ 2.65 DFI LANPARTY UT nF4 SLI 9800GTX @ 800/2000/1280 4 gig ddr 400 Kingston Hyper X 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
4 Seagate 320gig SATA Dual layer DVD burner with lite scribe xp Sceptre 21" 
KeyboardPowerCaseMouse
Eclipse Corsair 520 watt PSU Lian Li MX518 
  hide details  
Reply
Green Machine
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4200+ X2 clocked @ 2.65 DFI LANPARTY UT nF4 SLI 9800GTX @ 800/2000/1280 4 gig ddr 400 Kingston Hyper X 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
4 Seagate 320gig SATA Dual layer DVD burner with lite scribe xp Sceptre 21" 
KeyboardPowerCaseMouse
Eclipse Corsair 520 watt PSU Lian Li MX518 
  hide details  
Reply
post #14 of 29
hey m8...iv posted on a few forums...no solution as of yet...keep trying and experimenting....let me know if ya find a solution!
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790K 4.8GHZ 1.35V MSI Z97 M-Power EVGA GTX 980 Superclocked 16GB Corsair Vengeance 
Hard DriveOSMonitorPower
4x1TB 7,200RPM , 1x128GB Samsung SSD 1x 128GB K... Windows 7 64Bit Ultimate Samsung SA950D+ Optoma HD82 Antec 1000W Platinum 
CaseMouse
NZXT Phantom Logitech G7 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790K 4.8GHZ 1.35V MSI Z97 M-Power EVGA GTX 980 Superclocked 16GB Corsair Vengeance 
Hard DriveOSMonitorPower
4x1TB 7,200RPM , 1x128GB Samsung SSD 1x 128GB K... Windows 7 64Bit Ultimate Samsung SA950D+ Optoma HD82 Antec 1000W Platinum 
CaseMouse
NZXT Phantom Logitech G7 
  hide details  
Reply
post #15 of 29
Try making sure all of your components are all the way into the slot, and I'd try re-seating your CPU as well. Basically a full re-build. The only thing i could think of causing this is something is loose, and when it warms up something expands just enough to make contact.
post #16 of 29
Thread Starter 
hm.... i will try that...

thanks

anyone else? ? ? any more ideas ? ? ?
Green Machine
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4200+ X2 clocked @ 2.65 DFI LANPARTY UT nF4 SLI 9800GTX @ 800/2000/1280 4 gig ddr 400 Kingston Hyper X 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
4 Seagate 320gig SATA Dual layer DVD burner with lite scribe xp Sceptre 21" 
KeyboardPowerCaseMouse
Eclipse Corsair 520 watt PSU Lian Li MX518 
  hide details  
Reply
Green Machine
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4200+ X2 clocked @ 2.65 DFI LANPARTY UT nF4 SLI 9800GTX @ 800/2000/1280 4 gig ddr 400 Kingston Hyper X 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
4 Seagate 320gig SATA Dual layer DVD burner with lite scribe xp Sceptre 21" 
KeyboardPowerCaseMouse
Eclipse Corsair 520 watt PSU Lian Li MX518 
  hide details  
Reply
post #17 of 29
if you have another graphics card try that, if it boots fine after being off all night then you know it is the 9800GTX
post #18 of 29
If you move it to the Second slot does it do the same thing?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-4790k @ Stock ASrock Fatal1ty Z97 Killer 2x XFX 6950 Unlocked HyperX Savage 2x8GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
250GB Crucial MX200 Corsair H100i V2 Windows 10 64-bit Crossover 2795 QHD 
KeyboardPowerCaseAudio
CM Quickfire TK EVGA P2 1000w Corsair Carbide 240 JDS Labs cMoy BB/Fiio E10 + HD 598/Q701 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-4790k @ Stock ASrock Fatal1ty Z97 Killer 2x XFX 6950 Unlocked HyperX Savage 2x8GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
250GB Crucial MX200 Corsair H100i V2 Windows 10 64-bit Crossover 2795 QHD 
KeyboardPowerCaseAudio
CM Quickfire TK EVGA P2 1000w Corsair Carbide 240 JDS Labs cMoy BB/Fiio E10 + HD 598/Q701 
  hide details  
Reply
post #19 of 29
Thread Starter 
I know its the 9800GTX. my 8800GTS never did it.

I will try the 2nd slot option.

I will post and let you know.

Anyone else, please post ur ideas too.

Thanks for the attention on this guys !
Green Machine
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4200+ X2 clocked @ 2.65 DFI LANPARTY UT nF4 SLI 9800GTX @ 800/2000/1280 4 gig ddr 400 Kingston Hyper X 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
4 Seagate 320gig SATA Dual layer DVD burner with lite scribe xp Sceptre 21" 
KeyboardPowerCaseMouse
Eclipse Corsair 520 watt PSU Lian Li MX518 
  hide details  
Reply
Green Machine
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4200+ X2 clocked @ 2.65 DFI LANPARTY UT nF4 SLI 9800GTX @ 800/2000/1280 4 gig ddr 400 Kingston Hyper X 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
4 Seagate 320gig SATA Dual layer DVD burner with lite scribe xp Sceptre 21" 
KeyboardPowerCaseMouse
Eclipse Corsair 520 watt PSU Lian Li MX518 
  hide details  
Reply
post #20 of 29
Quote:
Originally Posted by D3rF
DFI LANPARTY UT nF4 SLI-DR Expert Mother Board
The nForce4 boards aren't 100% compatible with high powered PCI-Express 2.0 cards. In non-techie terms, they basically have issues powering on any PCI-Express 2.0 video adapter when booting up for the first time. This is due to the additional power that has to flow through the bus. There may be a fix for this issue in one of the newer BIOS's, but if you're already using the latest motherboard BIOS then there's nothing you can do.
Edited by t4ct1c47 - 5/28/08 at 1:05pm
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Graphics Cards - General
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › Graphics Cards - General › 9800GTX cold boot