Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › Any Assistance Appreciated with my Motherboard
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Any Assistance Appreciated with my Motherboard

post #1 of 25
Thread Starter 
Okay so I left my machine on all night, which is normal. I woke up today and decided I wanted to play on the CoD4 1.0 servers because there were alot more servers on the 1.0 version and they had tons of people playing on the 1.0 version servers as opposed to the 1.5 servers. So I uninstall CoD4 and select restart. My comp then shuts down and doesn't restart. I turn it back on manually and the machine boots up but it doesn't post or make any beeps at all. Also, the keyboard, mouse, and the NIC LEDS don't come on. My DVD drives blink for awhile and then stop and can be opened and closed but there's no display and no post.

So I then start dissecting my machine to figure out what's wrong. I replaced the CPU and same result. I pulled my cards out of SLI and just use one and then other and same result both times. I replaced my PSU and same result. I replaced the memory with spare and same result. So am I accurate that this is the motherboard that's died?

If so, I'm pissed because I just got it back from Gigabyte about a month ago for another problem. What's more is that I'm going to be even more pissed because if they don't have this motherboard in stock, they are going to upgrade me to the new AM2+ boards which suck and don't have all the features as my motherboard.

Any other suggestions from anyone? No beeps, no display, nothing.
Kamtastic II
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Gigabyte GA-MA790GP-UD4H Visiontek 4850 512MB Reference 8GB A-Data DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
750GB Caviar Black Currently Samsung 20x SH2022 Windows 7 Ultimate x64 2 x Samsung Synchmaster 226BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G11 OCZ 700w GameXStream Thermaltake V9 Black Edition Razer Copperhead 
  hide details  
Reply
Kamtastic II
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Gigabyte GA-MA790GP-UD4H Visiontek 4850 512MB Reference 8GB A-Data DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
750GB Caviar Black Currently Samsung 20x SH2022 Windows 7 Ultimate x64 2 x Samsung Synchmaster 226BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G11 OCZ 700w GameXStream Thermaltake V9 Black Edition Razer Copperhead 
  hide details  
Reply
post #2 of 25
try unplugging the machine and taking the cmos battery out, then reset the cmos jumper and put the battery back in and power up again... i have this problem with my p5n-e and have to do the same
post #3 of 25
Thread Starter 
Okay thanks. Trying it now.

Edit: OMG it works again....what the hell in the bios makes it do this? Dammit..it worked until I chose last known good configuration for the bios. Well time to hit it again. Thanks alot for the info.
Edited by KamuiRSX - 5/25/08 at 1:12pm
Kamtastic II
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Gigabyte GA-MA790GP-UD4H Visiontek 4850 512MB Reference 8GB A-Data DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
750GB Caviar Black Currently Samsung 20x SH2022 Windows 7 Ultimate x64 2 x Samsung Synchmaster 226BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G11 OCZ 700w GameXStream Thermaltake V9 Black Edition Razer Copperhead 
  hide details  
Reply
Kamtastic II
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Gigabyte GA-MA790GP-UD4H Visiontek 4850 512MB Reference 8GB A-Data DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
750GB Caviar Black Currently Samsung 20x SH2022 Windows 7 Ultimate x64 2 x Samsung Synchmaster 226BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G11 OCZ 700w GameXStream Thermaltake V9 Black Edition Razer Copperhead 
  hide details  
Reply
post #4 of 25
don't know but it works
post #5 of 25
Thread Starter 
Now this is weird. The error the came up after the CMOS reset was that I had a CPU Frequency error but when I went into the BIOS it was set to auto. Whatever floats but it's back up and running now.
Kamtastic II
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Gigabyte GA-MA790GP-UD4H Visiontek 4850 512MB Reference 8GB A-Data DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
750GB Caviar Black Currently Samsung 20x SH2022 Windows 7 Ultimate x64 2 x Samsung Synchmaster 226BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G11 OCZ 700w GameXStream Thermaltake V9 Black Edition Razer Copperhead 
  hide details  
Reply
Kamtastic II
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Gigabyte GA-MA790GP-UD4H Visiontek 4850 512MB Reference 8GB A-Data DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
750GB Caviar Black Currently Samsung 20x SH2022 Windows 7 Ultimate x64 2 x Samsung Synchmaster 226BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G11 OCZ 700w GameXStream Thermaltake V9 Black Edition Razer Copperhead 
  hide details  
Reply
post #6 of 25
Try clearing the CMOS again and then re flash the BIOS,maybe a corrupt BIOS.
GAMER
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 750 Intel DP55KG Gigabyte HD6950 2GB 880/1375 1536 shaders stock v 4 GB DDR3-1333 HyperX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1 TB Blue Ray Windows 7 HP 64 3-22" LCD's 1680x1050=5040x1050 Eyefinity 
PowerCase
Corsair HX650 CM Storm Sniper 
  hide details  
Reply
GAMER
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 750 Intel DP55KG Gigabyte HD6950 2GB 880/1375 1536 shaders stock v 4 GB DDR3-1333 HyperX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1 TB Blue Ray Windows 7 HP 64 3-22" LCD's 1680x1050=5040x1050 Eyefinity 
PowerCase
Corsair HX650 CM Storm Sniper 
  hide details  
Reply
post #7 of 25
were you overclocking?

that cpu freq. error is most likely caused by your cpu-swap...
Apollo
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 D0 Asus P6T Sapphire 4870X2 3x2GB OCZ Gold DDR3-1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 x 500gb RAID 0, 2 x 1TB Caviar Black Samsung 22x Sata DVD+-R/DL Vista x64 Acer x223w 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 gen2 Cooler Master 850w 6 Rail Antec Twelve Hundred OCZ Equilizer 
Mouse Pad
Fellowes Ergonomic Wrist Support 
  hide details  
Reply
Apollo
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 D0 Asus P6T Sapphire 4870X2 3x2GB OCZ Gold DDR3-1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 x 500gb RAID 0, 2 x 1TB Caviar Black Samsung 22x Sata DVD+-R/DL Vista x64 Acer x223w 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 gen2 Cooler Master 850w 6 Rail Antec Twelve Hundred OCZ Equilizer 
Mouse Pad
Fellowes Ergonomic Wrist Support 
  hide details  
Reply
post #8 of 25
Thread Starter 
I had switched the profiles back to my stock settings so no OC'ing involved. I dunno. But now, even clearing the CMOS won't make it start up. I tried like 5 times last night and still no Post.
Kamtastic II
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Gigabyte GA-MA790GP-UD4H Visiontek 4850 512MB Reference 8GB A-Data DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
750GB Caviar Black Currently Samsung 20x SH2022 Windows 7 Ultimate x64 2 x Samsung Synchmaster 226BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G11 OCZ 700w GameXStream Thermaltake V9 Black Edition Razer Copperhead 
  hide details  
Reply
Kamtastic II
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Gigabyte GA-MA790GP-UD4H Visiontek 4850 512MB Reference 8GB A-Data DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
750GB Caviar Black Currently Samsung 20x SH2022 Windows 7 Ultimate x64 2 x Samsung Synchmaster 226BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G11 OCZ 700w GameXStream Thermaltake V9 Black Edition Razer Copperhead 
  hide details  
Reply
post #9 of 25
Any other symptoms before this happened?Have you checked or replaced MB battery?
GAMER
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 750 Intel DP55KG Gigabyte HD6950 2GB 880/1375 1536 shaders stock v 4 GB DDR3-1333 HyperX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1 TB Blue Ray Windows 7 HP 64 3-22" LCD's 1680x1050=5040x1050 Eyefinity 
PowerCase
Corsair HX650 CM Storm Sniper 
  hide details  
Reply
GAMER
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 750 Intel DP55KG Gigabyte HD6950 2GB 880/1375 1536 shaders stock v 4 GB DDR3-1333 HyperX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1 TB Blue Ray Windows 7 HP 64 3-22" LCD's 1680x1050=5040x1050 Eyefinity 
PowerCase
Corsair HX650 CM Storm Sniper 
  hide details  
Reply
post #10 of 25
Thread Starter 
No that's my next thing to do. God do I hate buying watch batteries though. I might see if my old system's battery is still good though.

There's no beeps or error codes because there's no display or post. The only thing I did was literally uninstall CoD4 and then rebooted and that's when this all started. Other than that, it's been working perfectly.
Kamtastic II
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Gigabyte GA-MA790GP-UD4H Visiontek 4850 512MB Reference 8GB A-Data DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
750GB Caviar Black Currently Samsung 20x SH2022 Windows 7 Ultimate x64 2 x Samsung Synchmaster 226BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G11 OCZ 700w GameXStream Thermaltake V9 Black Edition Razer Copperhead 
  hide details  
Reply
Kamtastic II
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Gigabyte GA-MA790GP-UD4H Visiontek 4850 512MB Reference 8GB A-Data DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
750GB Caviar Black Currently Samsung 20x SH2022 Windows 7 Ultimate x64 2 x Samsung Synchmaster 226BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G11 OCZ 700w GameXStream Thermaltake V9 Black Edition Razer Copperhead 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › Any Assistance Appreciated with my Motherboard