Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › My Striker II BIOS won't boot. :eek:
New Posts  All Forums:Forum Nav:

My Striker II BIOS won't boot. :eek:

post #1 of 14
Thread Starter 
Hey guys, I have some real trouble with my comp atm.
I turned it off last night, after simply defragging it, and for the 2nd day in a row it wouldn't turn on when I pressed the touch sensitive power button (Coolermaster Cosmos S), well it DID, but as soon as I took my finger off it went off again, and holding it down for more than 4 secs just turned it off. So I did like I did yesturday turned the power off at the wall and let it for a few mins and turned it on again, but nothing.
I haven't changed anything in the last 3-4 days, at all. I have had it for 6 days today, and overclocked the processor to 2.93Ghz (Q6600) about 3-4 days ago, now when pressing the power button the LCD poster just says 'CPU INIT' and won't boot any further.

I am thinking maybe the mobo is dead, but it can't just die, I haven't done anything to it at all.
Any help you guys can give would be really appreciated, although I fear it might be time to send it back to see if they can fix it, or worse yet, have to buy a new mobo.
Unstable Machine
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k @ 4.5GHz, 1.3v. ASUS Maximus VI Formula. MSI GeForce GTX 1070 @ 2030MHz. 16Gbs Kingston HyperX Savage @ 1866Mhz. 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
250Gb Samsung Evo 840. 3x Seagate Barracuda ST2000DM001 2TB.  XSPC D5 Dual Bay Reservoir/Pump Combo V2. Alphacool NexXxoS XT45 360mm & UT60 240mm. 
MonitorMonitorKeyboardPower
2 x BenQ 24" 1200p. 22" Eizo 1200p for photo editing. Corsair K70 Rampage. Corsair AX860. 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Obsidian 750D. Mionix Naos 7000 Roccat Hiro. Schiit BiFrost Multibit.  
AudioAudioAudioAudio
HiFiMAN HE-1000 Headphones. Trilogy Audio 931 iFi iUSB 3.0 iFi iPower USB filter 
  hide details  
Reply
Unstable Machine
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k @ 4.5GHz, 1.3v. ASUS Maximus VI Formula. MSI GeForce GTX 1070 @ 2030MHz. 16Gbs Kingston HyperX Savage @ 1866Mhz. 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
250Gb Samsung Evo 840. 3x Seagate Barracuda ST2000DM001 2TB.  XSPC D5 Dual Bay Reservoir/Pump Combo V2. Alphacool NexXxoS XT45 360mm & UT60 240mm. 
MonitorMonitorKeyboardPower
2 x BenQ 24" 1200p. 22" Eizo 1200p for photo editing. Corsair K70 Rampage. Corsair AX860. 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Obsidian 750D. Mionix Naos 7000 Roccat Hiro. Schiit BiFrost Multibit.  
AudioAudioAudioAudio
HiFiMAN HE-1000 Headphones. Trilogy Audio 931 iFi iUSB 3.0 iFi iPower USB filter 
  hide details  
Reply
post #2 of 14
Hi.

Have you tried to power on the system directly from the mobo pin-header?

Perhaps the sitch is faulty?
Flux
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K GA-P67A-UD7 GTX 580 2 x 2GB Corsair 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
C300 (OS), Velociraptor (storage) Lite-On W7 64-bit Pro Samsung 275T 
KeyboardPowerCaseMouse
Black Widow Ult. Silverstone DA750 Lian Li T60 R.A.T. 7 
Mouse Pad
Q-Pad 
  hide details  
Reply
Flux
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K GA-P67A-UD7 GTX 580 2 x 2GB Corsair 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
C300 (OS), Velociraptor (storage) Lite-On W7 64-bit Pro Samsung 275T 
KeyboardPowerCaseMouse
Black Widow Ult. Silverstone DA750 Lian Li T60 R.A.T. 7 
Mouse Pad
Q-Pad 
  hide details  
Reply
post #3 of 14
Thread Starter 
Um, no. How do I go about doing that?
Unstable Machine
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k @ 4.5GHz, 1.3v. ASUS Maximus VI Formula. MSI GeForce GTX 1070 @ 2030MHz. 16Gbs Kingston HyperX Savage @ 1866Mhz. 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
250Gb Samsung Evo 840. 3x Seagate Barracuda ST2000DM001 2TB.  XSPC D5 Dual Bay Reservoir/Pump Combo V2. Alphacool NexXxoS XT45 360mm & UT60 240mm. 
MonitorMonitorKeyboardPower
2 x BenQ 24" 1200p. 22" Eizo 1200p for photo editing. Corsair K70 Rampage. Corsair AX860. 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Obsidian 750D. Mionix Naos 7000 Roccat Hiro. Schiit BiFrost Multibit.  
AudioAudioAudioAudio
HiFiMAN HE-1000 Headphones. Trilogy Audio 931 iFi iUSB 3.0 iFi iPower USB filter 
  hide details  
Reply
Unstable Machine
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k @ 4.5GHz, 1.3v. ASUS Maximus VI Formula. MSI GeForce GTX 1070 @ 2030MHz. 16Gbs Kingston HyperX Savage @ 1866Mhz. 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
250Gb Samsung Evo 840. 3x Seagate Barracuda ST2000DM001 2TB.  XSPC D5 Dual Bay Reservoir/Pump Combo V2. Alphacool NexXxoS XT45 360mm & UT60 240mm. 
MonitorMonitorKeyboardPower
2 x BenQ 24" 1200p. 22" Eizo 1200p for photo editing. Corsair K70 Rampage. Corsair AX860. 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Obsidian 750D. Mionix Naos 7000 Roccat Hiro. Schiit BiFrost Multibit.  
AudioAudioAudioAudio
HiFiMAN HE-1000 Headphones. Trilogy Audio 931 iFi iUSB 3.0 iFi iPower USB filter 
  hide details  
Reply
post #4 of 14
Ok. I had this problem too, what you do is click the reset CMOS on the I/O panel. And start it up, this may take multiple times.

If this still doesn't work. Take out your CPU and put back in the socket, then click the Reset CMOS button, then try starting up. It may take a lot tries, it took me about 30. Turns out there is a problem with these boards in which the CPU doesnt sit completely flat on the pins, and you get that CPU INTI error message. DONT WORRY BOARD IS NOT DEAD!
post #5 of 14
You got that notorious "CPU INIT", well, two things you can do, either RMA the board or try the things in this thread.

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?...Language=en-us

Good luck
The Blue Beast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7-2600K cooled by Heatkiller Rev 3.0 LT ASUS P8Z68 Deluxe EVGA GTX 580 SC in SLI cooled by Koolance VID-N... 2x4GB G Skill RipjawsX 1600C8 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel SSD 510 120GB / 250GB + WD Black Caviar 1TB Samsung DVD Win 7 64-bit Samsung 2443BW @ 1920x1200 
PowerCase
Corsair HX850 Lian Li PC-343B 
  hide details  
Reply
The Blue Beast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7-2600K cooled by Heatkiller Rev 3.0 LT ASUS P8Z68 Deluxe EVGA GTX 580 SC in SLI cooled by Koolance VID-N... 2x4GB G Skill RipjawsX 1600C8 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel SSD 510 120GB / 250GB + WD Black Caviar 1TB Samsung DVD Win 7 64-bit Samsung 2443BW @ 1920x1200 
PowerCase
Corsair HX850 Lian Li PC-343B 
  hide details  
Reply
post #6 of 14
Thread Starter 
Omg, I think I love you. I will have to give it a shot! Will this problem persist then? And I have like 5ml of thermal paste left, how much am I going to need to keep reseating the heatsink?
Unstable Machine
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k @ 4.5GHz, 1.3v. ASUS Maximus VI Formula. MSI GeForce GTX 1070 @ 2030MHz. 16Gbs Kingston HyperX Savage @ 1866Mhz. 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
250Gb Samsung Evo 840. 3x Seagate Barracuda ST2000DM001 2TB.  XSPC D5 Dual Bay Reservoir/Pump Combo V2. Alphacool NexXxoS XT45 360mm & UT60 240mm. 
MonitorMonitorKeyboardPower
2 x BenQ 24" 1200p. 22" Eizo 1200p for photo editing. Corsair K70 Rampage. Corsair AX860. 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Obsidian 750D. Mionix Naos 7000 Roccat Hiro. Schiit BiFrost Multibit.  
AudioAudioAudioAudio
HiFiMAN HE-1000 Headphones. Trilogy Audio 931 iFi iUSB 3.0 iFi iPower USB filter 
  hide details  
Reply
Unstable Machine
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k @ 4.5GHz, 1.3v. ASUS Maximus VI Formula. MSI GeForce GTX 1070 @ 2030MHz. 16Gbs Kingston HyperX Savage @ 1866Mhz. 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
250Gb Samsung Evo 840. 3x Seagate Barracuda ST2000DM001 2TB.  XSPC D5 Dual Bay Reservoir/Pump Combo V2. Alphacool NexXxoS XT45 360mm & UT60 240mm. 
MonitorMonitorKeyboardPower
2 x BenQ 24" 1200p. 22" Eizo 1200p for photo editing. Corsair K70 Rampage. Corsair AX860. 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Obsidian 750D. Mionix Naos 7000 Roccat Hiro. Schiit BiFrost Multibit.  
AudioAudioAudioAudio
HiFiMAN HE-1000 Headphones. Trilogy Audio 931 iFi iUSB 3.0 iFi iPower USB filter 
  hide details  
Reply
post #7 of 14
Quote:
Originally Posted by Ghostleader View Post
You got that notorious "CPU INIT", well, two things you can do, either RMA the board or try the things in this thread.

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?...Language=en-us

Good luck

Well, I fixed it by resetting the CPU.
It worked, so thats what I reccomend. People need to learn that is doesn't always mean your board is dead!
post #8 of 14
Quote:
Originally Posted by Kalavere View Post
Omg, I think I love you. I will have to give it a shot! Will this problem persist then? And I have like 5ml of thermal paste left, how much am I going to need to keep reseating the heatsink?
I didnt resert the heatsink. i just left it bare, then when it booted up, i immeadialtely turned it off, then mounted the heatsink!
post #9 of 14
Quote:
Originally Posted by Kalavere View Post
Um, no. How do I go about doing that?
sorry 'bout the typo, should be "switch"

You can short the two pins using a scewdriver.

This will at least eliminate the switch as the issue.

...and of course there is the CMOS reset.
Flux
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K GA-P67A-UD7 GTX 580 2 x 2GB Corsair 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
C300 (OS), Velociraptor (storage) Lite-On W7 64-bit Pro Samsung 275T 
KeyboardPowerCaseMouse
Black Widow Ult. Silverstone DA750 Lian Li T60 R.A.T. 7 
Mouse Pad
Q-Pad 
  hide details  
Reply
Flux
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K GA-P67A-UD7 GTX 580 2 x 2GB Corsair 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
C300 (OS), Velociraptor (storage) Lite-On W7 64-bit Pro Samsung 275T 
KeyboardPowerCaseMouse
Black Widow Ult. Silverstone DA750 Lian Li T60 R.A.T. 7 
Mouse Pad
Q-Pad 
  hide details  
Reply
post #10 of 14
Quote:
Originally Posted by Kalavere View Post
Omg, I think I love you. I will have to give it a shot! Will this problem persist then? And I have like 5ml of thermal paste left, how much am I going to need to keep reseating the heatsink?
Ive never had the problem after, but I dont know about you.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › My Striker II BIOS won't boot. :eek: