Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › Computer freezes only when I play music...[EMERGENCY}
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Computer freezes only when I play music...[EMERGENCY}

post #1 of 6
Thread Starter 
It's really weird... I can leave it on for days without playing music and it's fine, but once I turn on any music player (itunes, wmp, foobar2000) it freezes up after a couple of hours. It doesn't freeze up when I play games though. Any thoughts?
EDIT: I really don't want to reinstall vista since I finally got the wireless working perfectly... but if that's what it comes to... then... I guess I'll have to...
*SIGH*
Edited by getllamasfast - 5/27/08 at 6:36pm
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD X6 1055t @ 4GHz 1.45v GA-890FXA-UD5 Diamond 4870x2 4gb Corsair Dominator 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Gskill 60GB Phoenix Pro + 1TB WD Green Win 7 x64 Dell U2311H Filco Tenkeyless Blue Cherry "Otaku" 
PowerCaseMouse
Antec 850w Quattro Lian Li PC-A05N Modded Logitech G500 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD X6 1055t @ 4GHz 1.45v GA-890FXA-UD5 Diamond 4870x2 4gb Corsair Dominator 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Gskill 60GB Phoenix Pro + 1TB WD Green Win 7 x64 Dell U2311H Filco Tenkeyless Blue Cherry "Otaku" 
PowerCaseMouse
Antec 850w Quattro Lian Li PC-A05N Modded Logitech G500 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
Have you gotten ALL the updates and upgraded to service pack 2 yet? I had this problem with Video. I also see you're using the creative X-FI sound card, which is also what I use. I thought it was my soundcard, and it still may have been, but my freeze was tripped off after watching flash content and watching movies. Good luck to you sir :| I still think SP1 fixes it.
Undernet Core
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 Foxconn Bloodrage GTX 285 12GB G.Skill Ripjawz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 2.0TB, 1x 500gb Maxtor LG Blu-gay/lightgay/HD-DVD/whatever Windows 7 Ultimate 64 bit *Lapped* 2x 24" Samsung Lcds 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G19 Corsair HX1000 *Lapped* Lian-Li PC-P80 modded Zowie AM 
Mouse PadAudio
Steelseries QcK Heavy ASUS Xonar D2 
  hide details  
Reply
Undernet Core
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 Foxconn Bloodrage GTX 285 12GB G.Skill Ripjawz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 2.0TB, 1x 500gb Maxtor LG Blu-gay/lightgay/HD-DVD/whatever Windows 7 Ultimate 64 bit *Lapped* 2x 24" Samsung Lcds 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G19 Corsair HX1000 *Lapped* Lian-Li PC-P80 modded Zowie AM 
Mouse PadAudio
Steelseries QcK Heavy ASUS Xonar D2 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
As Inuyasha said, I would make sure you are running Vista Service Pack 1. I'm no expert on sound cards, but I'd make sure you are using the latest drivers from Creative. You may want to delete and reinstall them (making sure you do a thorough cleanup with CCleaner before re-installation.) Just a suggestion.
Edited by Choggs396 - 5/28/08 at 8:40am
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 @ 3.6GHz (lapped) EVGA 780i SLI FTW @ 1600MHz FSB 2 x EVGA 8800GTX 768MB (SLI) @ 625/1500/2000MHz 2x2GB G.Skill PC2-8000 PQ @ 800MHz (linked to FSB) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x160GB WD RAID 0, 750GB Samsung Spinpoint F1 LITE-ON 20X SATA DVD/CD RW Windows 7 Ultimate x64 Viewsonic VA2702w 27" LCD 1920x1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Value 100 (beer magnet) Corsair TX 750W Cooler Master ATCS 840 Logitech SBF-90 (cheapest one on Newegg) 
Mouse Pad
Some kinda rubber thing (beer magnet) 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 @ 3.6GHz (lapped) EVGA 780i SLI FTW @ 1600MHz FSB 2 x EVGA 8800GTX 768MB (SLI) @ 625/1500/2000MHz 2x2GB G.Skill PC2-8000 PQ @ 800MHz (linked to FSB) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x160GB WD RAID 0, 750GB Samsung Spinpoint F1 LITE-ON 20X SATA DVD/CD RW Windows 7 Ultimate x64 Viewsonic VA2702w 27" LCD 1920x1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Value 100 (beer magnet) Corsair TX 750W Cooler Master ATCS 840 Logitech SBF-90 (cheapest one on Newegg) 
Mouse Pad
Some kinda rubber thing (beer magnet) 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
Don't play music.

Sorry, had to...
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9300 @ 3.0GHz EVGA 780i 8800GTS 320Mb x3!!! 4Gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500Gb Yes Vista Home Premium 64-bit Samsung 2032NW 
KeyboardPowerCaseMouse
OEM Corsair TX750W CM 690 Nvidia edition OEM 
Mouse Pad
It has cats on it... 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9300 @ 3.0GHz EVGA 780i 8800GTS 320Mb x3!!! 4Gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500Gb Yes Vista Home Premium 64-bit Samsung 2032NW 
KeyboardPowerCaseMouse
OEM Corsair TX750W CM 690 Nvidia edition OEM 
Mouse Pad
It has cats on it... 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
Quote:
Originally Posted by Inuyasha1771 View Post
Have you gotten ALL the updates and upgraded to service pack 2 yet?
vista service pack 2??
om3n rev. 2.8
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 quad core @ 3.6 GHZ/ 3.2 GHZ constant eVGA 790i Ultra SLI BFG 9800 GTX @ 800/2000/1200 x2 SLI (2 x 4096MB) GSkill DDR3 Ripjaw @ 1511 
RAMHard DriveOptical DriveOS
(2 x 1056MB) Corsair DDR3 XMS 1333 @ 1511 2x 150GB WD raptors RAID0; seagate 500GB & 1000GB ASUS 20x SATA Windows 8 professional x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 226BW 22" x2 CM Storm Quckfire Pro  Thermaltake 1200 watt toughpower Thermaltake Armor 
Mouse
Logitech G700 
  hide details  
Reply
om3n rev. 2.8
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 quad core @ 3.6 GHZ/ 3.2 GHZ constant eVGA 790i Ultra SLI BFG 9800 GTX @ 800/2000/1200 x2 SLI (2 x 4096MB) GSkill DDR3 Ripjaw @ 1511 
RAMHard DriveOptical DriveOS
(2 x 1056MB) Corsair DDR3 XMS 1333 @ 1511 2x 150GB WD raptors RAID0; seagate 500GB & 1000GB ASUS 20x SATA Windows 8 professional x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 226BW 22" x2 CM Storm Quckfire Pro  Thermaltake 1200 watt toughpower Thermaltake Armor 
Mouse
Logitech G700 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Choggs396 View Post
As Inuyasha said, I would make sure you are running Vista Service Pack 1. I'm no expert on sound cards, but I'd make sure you are using the latest drivers from Creative. You may want to delete and reinstall them (making sure you do a thorough cleanup with CCleaner before re-installation.) Just a suggestion.
I'll try to go and reinstall the drivers.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD X6 1055t @ 4GHz 1.45v GA-890FXA-UD5 Diamond 4870x2 4gb Corsair Dominator 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Gskill 60GB Phoenix Pro + 1TB WD Green Win 7 x64 Dell U2311H Filco Tenkeyless Blue Cherry "Otaku" 
PowerCaseMouse
Antec 850w Quattro Lian Li PC-A05N Modded Logitech G500 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD X6 1055t @ 4GHz 1.45v GA-890FXA-UD5 Diamond 4870x2 4gb Corsair Dominator 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Gskill 60GB Phoenix Pro + 1TB WD Green Win 7 x64 Dell U2311H Filco Tenkeyless Blue Cherry "Otaku" 
PowerCaseMouse
Antec 850w Quattro Lian Li PC-A05N Modded Logitech G500 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Sound Cards and Computer Audio
Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › Computer freezes only when I play music...[EMERGENCY}