Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Could it be my mobo holding me back?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Could it be my mobo holding me back?

post #1 of 4
Thread Starter 
Hey,
I currently have the ASUS P5N-D with my Q6700 (VID is 1.25)

I have the Q6700 stable at around 3.6 but there's a huge leap from 1.4v to get 3.7 stable.

My board has a vdroop from 1.5v to 1.47 when at load which I don't think is big but is the difference between me BSOD'n and not BSOD'n.

My question is, would a change of motherboard help me become more stable?

Suggestions are exctremely welcome.

Thanks a lot
My Computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Quad Q6700 @ 3.6 @ 1.37v EVGA 790i Ultra SLI FTW - Digital EVGA 9800GTX + OCZ DDR3 8gb @ 1400mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
1TB + 600GB + 300GB + 500GB Jaunty 9.04 Dual 24" Hyundai/Samsung Mac Keyboard 
PowerCase
Corsair HX 620W ATX2.2 Modular Antec 1200 
  hide details  
Reply
My Computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Quad Q6700 @ 3.6 @ 1.37v EVGA 790i Ultra SLI FTW - Digital EVGA 9800GTX + OCZ DDR3 8gb @ 1400mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
1TB + 600GB + 300GB + 500GB Jaunty 9.04 Dual 24" Hyundai/Samsung Mac Keyboard 
PowerCase
Corsair HX 620W ATX2.2 Modular Antec 1200 
  hide details  
Reply
post #2 of 4
Your Vdroop isn't too bad at all, really. Most boards have a .05 vdroop, so yours is normal, or alittle better. I don't think thats your problem getting higher speeds with more volts. I'm not sure with the Q6700's, but I know on the Q6600, after a certain point, you have to make a bigger voltage leap to get it stable. It's different on each chip, so I can't give and exact speed.

Other Mobo's might o/c better, I think your doing fine with that setup. What are your other voltages set at? That might be an issue also.
My Gaming System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 @ 4.0GHz @ 1.25v ASUS P6X58D-E GTX 580 Gskill 1600's 3x2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x Corsair F120's in RAID0 Win 7 Ultimate 64bit Apple 30" 2560x1600 microsoft reclusa 
PowerCaseMouse
1000w Corsair antec 1200 razer diamondback 
  hide details  
Reply
My Gaming System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 @ 4.0GHz @ 1.25v ASUS P6X58D-E GTX 580 Gskill 1600's 3x2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x Corsair F120's in RAID0 Win 7 Ultimate 64bit Apple 30" 2560x1600 microsoft reclusa 
PowerCaseMouse
1000w Corsair antec 1200 razer diamondback 
  hide details  
Reply
post #3 of 4
Thread Starter 
Well without looking I think it's the NB and HT that are at about 1.4 - 1.55 and the SB is at 1.55 - 1.6

These voltages are the only ones that will get me stable.

My mobo temp goes from 35 - 40 with a fan on the NB but no fan on the SB due to SLI and Thermalright HR-03's ;\\

Thanks
My Computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Quad Q6700 @ 3.6 @ 1.37v EVGA 790i Ultra SLI FTW - Digital EVGA 9800GTX + OCZ DDR3 8gb @ 1400mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
1TB + 600GB + 300GB + 500GB Jaunty 9.04 Dual 24" Hyundai/Samsung Mac Keyboard 
PowerCase
Corsair HX 620W ATX2.2 Modular Antec 1200 
  hide details  
Reply
My Computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Quad Q6700 @ 3.6 @ 1.37v EVGA 790i Ultra SLI FTW - Digital EVGA 9800GTX + OCZ DDR3 8gb @ 1400mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
1TB + 600GB + 300GB + 500GB Jaunty 9.04 Dual 24" Hyundai/Samsung Mac Keyboard 
PowerCase
Corsair HX 620W ATX2.2 Modular Antec 1200 
  hide details  
Reply
post #4 of 4
It could be the leap from 3.6 to 3.7 itself that causes the problem...usually Q6600s-Q6700s refuse to go higher than 3.6 unless you pump the voltage up. Keep in mind that higher voltage means high temps on these CPUs.
Quad Machine
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @ 3.6Ghz @1.39v L733/ E8500 ASUS Blitz Formula SE 8800 GTS 512 G92 stable @818/1917/1107 4x1GB 800Mhz Transcend Axeram N 5-5-5-15 @1066Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 320GB SATA II+250GB Hitachi 7200rpm IDE LG DVD-RW 3ple-Boot: SuSE 10.3 - XP x64 - Vista Ultimate x64 ASUS 22" VW222S 1680x1050 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX3000 Laser Thermaltake Toughpower 750W SLI Ready Thermaltake Armor V8003SWA with 25cm side fan Logitech G9 
Mouse Pad
Alienware 
  hide details  
Reply
Quad Machine
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @ 3.6Ghz @1.39v L733/ E8500 ASUS Blitz Formula SE 8800 GTS 512 G92 stable @818/1917/1107 4x1GB 800Mhz Transcend Axeram N 5-5-5-15 @1066Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 320GB SATA II+250GB Hitachi 7200rpm IDE LG DVD-RW 3ple-Boot: SuSE 10.3 - XP x64 - Vista Ultimate x64 ASUS 22" VW222S 1680x1050 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX3000 Laser Thermaltake Toughpower 750W SLI Ready Thermaltake Armor V8003SWA with 25cm side fan Logitech G9 
Mouse Pad
Alienware 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Could it be my mobo holding me back?