Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › 790i is DEAD!! :( :(
New Posts  All Forums:Forum Nav:

790i is DEAD!! :( :( - Page 6

post #51 of 68
Quote:
Originally Posted by XFreeRollerX View Post
see if it will consistenly post

then yank the PSU from the wall outlet, hit the power button, go get some coffee, and see if it will do a cold boot
Last time i yanked something out of the wall, i pulled the outlet out with it O_o. Lol try "pulling gently" on the cord
RM 250
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 Evga 750i FTW SLi 9600 GT 2 x 2GB G.Skill 1066 
Hard DriveOptical DriveOSPower
250GB Western Digital Write Master Vista Ultimate 32 PC Power And Cooling 750W 
Case
Apevia X-Cruiser- slightly modded 
  hide details  
Reply
RM 250
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 Evga 750i FTW SLi 9600 GT 2 x 2GB G.Skill 1066 
Hard DriveOptical DriveOSPower
250GB Western Digital Write Master Vista Ultimate 32 PC Power And Cooling 750W 
Case
Apevia X-Cruiser- slightly modded 
  hide details  
Reply
post #52 of 68
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by theemonopolyguy View Post
Last time i yanked something out of the wall, i pulled the outlet out with it O_o. Lol try "pulling gently" on the cord
LOL ok i'll keep that in mind

So I turned it on again... and it posted normally. Seriously... like it used to before yesterday evening. What on earth guys.... I will start messing with it in just a minute. I am eating dinner right now lol
om3n rev. 2.8
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 quad core @ 3.6 GHZ/ 3.2 GHZ constant eVGA 790i Ultra SLI BFG 9800 GTX @ 800/2000/1200 x2 SLI (2 x 4096MB) GSkill DDR3 Ripjaw @ 1511 
RAMHard DriveOptical DriveOS
(2 x 1056MB) Corsair DDR3 XMS 1333 @ 1511 2x 150GB WD raptors RAID0; seagate 500GB & 1000GB ASUS 20x SATA Windows 8 professional x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 226BW 22" x2 CM Storm Quckfire Pro  Thermaltake 1200 watt toughpower Thermaltake Armor 
Mouse
Logitech G700 
  hide details  
Reply
om3n rev. 2.8
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 quad core @ 3.6 GHZ/ 3.2 GHZ constant eVGA 790i Ultra SLI BFG 9800 GTX @ 800/2000/1200 x2 SLI (2 x 4096MB) GSkill DDR3 Ripjaw @ 1511 
RAMHard DriveOptical DriveOS
(2 x 1056MB) Corsair DDR3 XMS 1333 @ 1511 2x 150GB WD raptors RAID0; seagate 500GB & 1000GB ASUS 20x SATA Windows 8 professional x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 226BW 22" x2 CM Storm Quckfire Pro  Thermaltake 1200 watt toughpower Thermaltake Armor 
Mouse
Logitech G700 
  hide details  
Reply
post #53 of 68
Quote:
Originally Posted by om3n View Post
So I turned it on again... and it posted normally. Seriously... like it used to before yesterday evening. What on earth guys....
I have read of several people having the same experience as you just described. It hard to tell with these boards. I thought mine was done to, even after I hit the Clear CMOS button. But about 20 minutes after the "52" error, it booted normally, and has been fine since. Granted I have the 750i, but there similar boards. That was about 3 weeks ago, and I have been fine ever since.
RM 250
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 Evga 750i FTW SLi 9600 GT 2 x 2GB G.Skill 1066 
Hard DriveOptical DriveOSPower
250GB Western Digital Write Master Vista Ultimate 32 PC Power And Cooling 750W 
Case
Apevia X-Cruiser- slightly modded 
  hide details  
Reply
RM 250
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 Evga 750i FTW SLi 9600 GT 2 x 2GB G.Skill 1066 
Hard DriveOptical DriveOSPower
250GB Western Digital Write Master Vista Ultimate 32 PC Power And Cooling 750W 
Case
Apevia X-Cruiser- slightly modded 
  hide details  
Reply
post #54 of 68
sounds like your board has some gas and got uncomfortable with 'boots'
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom 9950 Black Edition @ 3.0Ghz Gigabyte mATX 785G? HD3200 IGP *Passively cooled* 2x1GB WINTEC Crap, 2x2GB Patriot | DDR2 800 1.9v 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Western Digital AAKS Series 500GB Windows 7 Enterprise x64 Custom Cooked for SPEED Samsung 58" B650 1080p Plasma Logitech DiNovo Mini 
PowerCaseMouse
Silverstone 350Watt Silent PSU Cooler Master 590 Logitech DiNovo Mini 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom 9950 Black Edition @ 3.0Ghz Gigabyte mATX 785G? HD3200 IGP *Passively cooled* 2x1GB WINTEC Crap, 2x2GB Patriot | DDR2 800 1.9v 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Western Digital AAKS Series 500GB Windows 7 Enterprise x64 Custom Cooked for SPEED Samsung 58" B650 1080p Plasma Logitech DiNovo Mini 
PowerCaseMouse
Silverstone 350Watt Silent PSU Cooler Master 590 Logitech DiNovo Mini 
  hide details  
Reply
post #55 of 68
Quote:
Originally Posted by om3n View Post
Ok so I have NO idea what has happened to my sig pc... EVERY TIME I start it up now it just freezes at post code 52 which means (according to my user manual)

"memory test: test all memory of memory above 1MB using Virtual 8086 mode, page mode and clear the memory"

Well I have cleared the CMOS... I have tested each stick (of two) independently, I have tested each DIMM slot.... I have NO idea why it's doing this. I have tried everything I can think of except KICK THE MOTHER BLASTED THING and it's not passing that 52 post code...

I have not recently installed anything new; I have had a stable overclock (ran prime for 10 hours without any errors) without overvolting the ram and I have had this overclock for a few weeks without this problem (but have had other 790i problems.... CURSE THE STUPID BOARD)

Please help me ppl... I don't have another ddr3 pc available to cross test components on so I don't know what to do
i had the same problem. even thoug your getting a 52 error the RAM is not the issue. i re-set my cpu and made sure the heat sink was bolted down nicely. then i resat the ram that should clear the BIOS as well. give it a try
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom 8450 x3 DFI DK 790FX ATi 2350 OCZ Fatality 2x2Gb 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
1x WD Cavier Blue - 1x Samsung Spinpoint F! 1Tb Samsung Write Master Vista 7 RC1 Wireless Keybaord 
PowerCaseMouseMouse Pad
Gigabyte ODIN Pro 550w Quad Rail 4U Rack Mountalble Wireless Laser Mouse BED LOL! 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom 8450 x3 DFI DK 790FX ATi 2350 OCZ Fatality 2x2Gb 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
1x WD Cavier Blue - 1x Samsung Spinpoint F! 1Tb Samsung Write Master Vista 7 RC1 Wireless Keybaord 
PowerCaseMouseMouse Pad
Gigabyte ODIN Pro 550w Quad Rail 4U Rack Mountalble Wireless Laser Mouse BED LOL! 
  hide details  
Reply
post #56 of 68
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Robilar View Post
Looks like I am using the same set of ram as you. The C9's right?
I hope this guy is still checking this thread....

What voltage is your ram at? I have been messing with my ram voltages for a while now, and I have the ram at 1.55 (stock is 1.5) with the timings 10 10 10 26, and now it boots well every time. No more freezing at all. It was at 1.25 before... now it boots very nicely. *sigh...* again, what the heck
om3n rev. 2.8
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 quad core @ 3.6 GHZ/ 3.2 GHZ constant eVGA 790i Ultra SLI BFG 9800 GTX @ 800/2000/1200 x2 SLI (2 x 4096MB) GSkill DDR3 Ripjaw @ 1511 
RAMHard DriveOptical DriveOS
(2 x 1056MB) Corsair DDR3 XMS 1333 @ 1511 2x 150GB WD raptors RAID0; seagate 500GB & 1000GB ASUS 20x SATA Windows 8 professional x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 226BW 22" x2 CM Storm Quckfire Pro  Thermaltake 1200 watt toughpower Thermaltake Armor 
Mouse
Logitech G700 
  hide details  
Reply
om3n rev. 2.8
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 quad core @ 3.6 GHZ/ 3.2 GHZ constant eVGA 790i Ultra SLI BFG 9800 GTX @ 800/2000/1200 x2 SLI (2 x 4096MB) GSkill DDR3 Ripjaw @ 1511 
RAMHard DriveOptical DriveOS
(2 x 1056MB) Corsair DDR3 XMS 1333 @ 1511 2x 150GB WD raptors RAID0; seagate 500GB & 1000GB ASUS 20x SATA Windows 8 professional x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 226BW 22" x2 CM Storm Quckfire Pro  Thermaltake 1200 watt toughpower Thermaltake Armor 
Mouse
Logitech G700 
  hide details  
Reply
post #57 of 68
Yea dude idk. I'd say keep the board at this point. I guess in a way, boards are like bikes. You have to break them in before you rev 'em up to much. With my board, I OC'ed right away, was fine for a bit, ,and got that error. You have to break it in, give it some time to settle before you go balls to the wall, all out. Lol, sry if that made no sense, it's 11:30, and i am extremely tired (stupid allergy meds)
RM 250
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 Evga 750i FTW SLi 9600 GT 2 x 2GB G.Skill 1066 
Hard DriveOptical DriveOSPower
250GB Western Digital Write Master Vista Ultimate 32 PC Power And Cooling 750W 
Case
Apevia X-Cruiser- slightly modded 
  hide details  
Reply
RM 250
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 Evga 750i FTW SLi 9600 GT 2 x 2GB G.Skill 1066 
Hard DriveOptical DriveOSPower
250GB Western Digital Write Master Vista Ultimate 32 PC Power And Cooling 750W 
Case
Apevia X-Cruiser- slightly modded 
  hide details  
Reply
post #58 of 68
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by theemonopolyguy View Post
Yea dude idk. I'd say keep the board at this point. I guess in a way, boards are like bikes. You have to break them in before you rev 'em up to much. With my board, I OC'ed right away, was fine for a bit, ,and got that error. You have to break it in, give it some time to settle before you go balls to the wall, all out. Lol, sry if that made no sense, it's 11:30, and i am extremely tired (stupid allergy meds)
um kinda made sense? lol it's alright dude. Yeah i'm keeping it for now... I upped my voltage to the ram and now it's running wonderful. My OC is only at 3.15 now instead of 3.2, but whatever I can always change that back later. So i'm keeping the board and ram for now. thanks for everyone's help. I think I rep'd everyone who deserved it...
om3n rev. 2.8
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 quad core @ 3.6 GHZ/ 3.2 GHZ constant eVGA 790i Ultra SLI BFG 9800 GTX @ 800/2000/1200 x2 SLI (2 x 4096MB) GSkill DDR3 Ripjaw @ 1511 
RAMHard DriveOptical DriveOS
(2 x 1056MB) Corsair DDR3 XMS 1333 @ 1511 2x 150GB WD raptors RAID0; seagate 500GB & 1000GB ASUS 20x SATA Windows 8 professional x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 226BW 22" x2 CM Storm Quckfire Pro  Thermaltake 1200 watt toughpower Thermaltake Armor 
Mouse
Logitech G700 
  hide details  
Reply
om3n rev. 2.8
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 quad core @ 3.6 GHZ/ 3.2 GHZ constant eVGA 790i Ultra SLI BFG 9800 GTX @ 800/2000/1200 x2 SLI (2 x 4096MB) GSkill DDR3 Ripjaw @ 1511 
RAMHard DriveOptical DriveOS
(2 x 1056MB) Corsair DDR3 XMS 1333 @ 1511 2x 150GB WD raptors RAID0; seagate 500GB & 1000GB ASUS 20x SATA Windows 8 professional x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 226BW 22" x2 CM Storm Quckfire Pro  Thermaltake 1200 watt toughpower Thermaltake Armor 
Mouse
Logitech G700 
  hide details  
Reply
post #59 of 68
you spelled your CPU cooler wrong
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom 9950 Black Edition @ 3.0Ghz Gigabyte mATX 785G? HD3200 IGP *Passively cooled* 2x1GB WINTEC Crap, 2x2GB Patriot | DDR2 800 1.9v 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Western Digital AAKS Series 500GB Windows 7 Enterprise x64 Custom Cooked for SPEED Samsung 58" B650 1080p Plasma Logitech DiNovo Mini 
PowerCaseMouse
Silverstone 350Watt Silent PSU Cooler Master 590 Logitech DiNovo Mini 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom 9950 Black Edition @ 3.0Ghz Gigabyte mATX 785G? HD3200 IGP *Passively cooled* 2x1GB WINTEC Crap, 2x2GB Patriot | DDR2 800 1.9v 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Western Digital AAKS Series 500GB Windows 7 Enterprise x64 Custom Cooked for SPEED Samsung 58" B650 1080p Plasma Logitech DiNovo Mini 
PowerCaseMouse
Silverstone 350Watt Silent PSU Cooler Master 590 Logitech DiNovo Mini 
  hide details  
Reply
post #60 of 68
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by XFreeRollerX View Post
you spelled your CPU cooler wrong
??? me? dtek fuzion??
om3n rev. 2.8
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 quad core @ 3.6 GHZ/ 3.2 GHZ constant eVGA 790i Ultra SLI BFG 9800 GTX @ 800/2000/1200 x2 SLI (2 x 4096MB) GSkill DDR3 Ripjaw @ 1511 
RAMHard DriveOptical DriveOS
(2 x 1056MB) Corsair DDR3 XMS 1333 @ 1511 2x 150GB WD raptors RAID0; seagate 500GB & 1000GB ASUS 20x SATA Windows 8 professional x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 226BW 22" x2 CM Storm Quckfire Pro  Thermaltake 1200 watt toughpower Thermaltake Armor 
Mouse
Logitech G700 
  hide details  
Reply
om3n rev. 2.8
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 quad core @ 3.6 GHZ/ 3.2 GHZ constant eVGA 790i Ultra SLI BFG 9800 GTX @ 800/2000/1200 x2 SLI (2 x 4096MB) GSkill DDR3 Ripjaw @ 1511 
RAMHard DriveOptical DriveOS
(2 x 1056MB) Corsair DDR3 XMS 1333 @ 1511 2x 150GB WD raptors RAID0; seagate 500GB & 1000GB ASUS 20x SATA Windows 8 professional x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 226BW 22" x2 CM Storm Quckfire Pro  Thermaltake 1200 watt toughpower Thermaltake Armor 
Mouse
Logitech G700 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › 790i is DEAD!! :( :(