Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › 790i is DEAD!! :( :(
New Posts  All Forums:Forum Nav:

790i is DEAD!! :( :( - Page 7

post #61 of 68
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by XFreeRollerX View Post
you spelled your CPU cooler wrong
lol yeah... after I checked it your right changed now.... thanks
om3n rev. 2.8
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 quad core @ 3.6 GHZ/ 3.2 GHZ constant eVGA 790i Ultra SLI BFG 9800 GTX @ 800/2000/1200 x2 SLI (2 x 4096MB) GSkill DDR3 Ripjaw @ 1511 
RAMHard DriveOptical DriveOS
(2 x 1056MB) Corsair DDR3 XMS 1333 @ 1511 2x 150GB WD raptors RAID0; seagate 500GB & 1000GB ASUS 20x SATA Windows 8 professional x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 226BW 22" x2 CM Storm Quckfire Pro  Thermaltake 1200 watt toughpower Thermaltake Armor 
Mouse
Logitech G700 
  hide details  
Reply
om3n rev. 2.8
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 quad core @ 3.6 GHZ/ 3.2 GHZ constant eVGA 790i Ultra SLI BFG 9800 GTX @ 800/2000/1200 x2 SLI (2 x 4096MB) GSkill DDR3 Ripjaw @ 1511 
RAMHard DriveOptical DriveOS
(2 x 1056MB) Corsair DDR3 XMS 1333 @ 1511 2x 150GB WD raptors RAID0; seagate 500GB & 1000GB ASUS 20x SATA Windows 8 professional x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 226BW 22" x2 CM Storm Quckfire Pro  Thermaltake 1200 watt toughpower Thermaltake Armor 
Mouse
Logitech G700 
  hide details  
Reply
post #62 of 68


I found it funny for some reason lol

np
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom 9950 Black Edition @ 3.0Ghz Gigabyte mATX 785G? HD3200 IGP *Passively cooled* 2x1GB WINTEC Crap, 2x2GB Patriot | DDR2 800 1.9v 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Western Digital AAKS Series 500GB Windows 7 Enterprise x64 Custom Cooked for SPEED Samsung 58" B650 1080p Plasma Logitech DiNovo Mini 
PowerCaseMouse
Silverstone 350Watt Silent PSU Cooler Master 590 Logitech DiNovo Mini 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom 9950 Black Edition @ 3.0Ghz Gigabyte mATX 785G? HD3200 IGP *Passively cooled* 2x1GB WINTEC Crap, 2x2GB Patriot | DDR2 800 1.9v 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Western Digital AAKS Series 500GB Windows 7 Enterprise x64 Custom Cooked for SPEED Samsung 58" B650 1080p Plasma Logitech DiNovo Mini 
PowerCaseMouse
Silverstone 350Watt Silent PSU Cooler Master 590 Logitech DiNovo Mini 
  hide details  
Reply
post #63 of 68
Wanted to jump in on the thread with my info also. I'm using the 780i mobo and have the EXACT issue you've had, om3n. My situation was the comp ran flawless for about four days, then had the error 52 hangup issue. I swapped memory, even purchased new DDR2 sticks and tried them one at a time with no avail. Mine also takes about 20 friggin minutes to boot, but once it finally does, it runs without a hitch. My RMA is already filled out and waiting, but seems that it is a common issue with the 7 series boards with you having the 790i and another poster had the 760i. Now me in the middle with 780i heh. I did all the idea and troubleshooting that was suggested here and still takes forever to boot after hanging on at 52. BIOS is updated, drivers too. Memory is perfect and still hangs after working great for a bit. So I too am at a loss on what to do next.
Patriot's PC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9300 EVGA 780i EVGA 8800 GTS KO 512MB (x2) 8Gig OCZ DDR2 800 (4x2gb) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250gbx2 WD Caviar SATA + 500gb WD MyBook Samsung 20X DVD+R w/Lightscribe Windows Vista Ultimate 64bit 22" Samsung 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Thermaltake 650w PSU Cooler Master C90 Logitech G5 Laser 
Mouse Pad
Wowpad 
  hide details  
Reply
Patriot's PC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9300 EVGA 780i EVGA 8800 GTS KO 512MB (x2) 8Gig OCZ DDR2 800 (4x2gb) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250gbx2 WD Caviar SATA + 500gb WD MyBook Samsung 20X DVD+R w/Lightscribe Windows Vista Ultimate 64bit 22" Samsung 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Thermaltake 650w PSU Cooler Master C90 Logitech G5 Laser 
Mouse Pad
Wowpad 
  hide details  
Reply
post #64 of 68
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by NVPatriot View Post
Wanted to jump in on the thread with my info also. I'm using the 780i mobo and have the EXACT issue you've had, om3n. My situation was the comp ran flawless for about four days, then had the error 52 hangup issue. I swapped memory, even purchased new DDR2 sticks and tried them one at a time with no avail. Mine also takes about 20 friggin minutes to boot, but once it finally does, it runs without a hitch. My RMA is already filled out and waiting, but seems that it is a common issue with the 7 series boards with you having the 790i and another poster had the 760i. Now me in the middle with 780i heh. I did all the idea and troubleshooting that was suggested here and still takes forever to boot after hanging on at 52. BIOS is updated, drivers too. Memory is perfect and still hangs after working great for a bit. So I too am at a loss on what to do next.
Well here is the thing; I have no experience with DDR3 memory, so I think I actually had my memory undervolted this whole time. Once I bumped the voltage up to 1.55 from 1.5 (stock), it is now posting correctly-almost. It still hangs up for like 10-20 seconds on the post code 52, but it still is posting nevertheless thank goodness. Or maybe its just a coincidence... with this board who knows.

Now I am sure that undervolting is not your problem... And if you tried everything that was suggested and that I tried as well to no avail, well then I am sorry dude. I had tremendous success with my 780i, wish you could with yours. What bios are you using?
om3n rev. 2.8
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 quad core @ 3.6 GHZ/ 3.2 GHZ constant eVGA 790i Ultra SLI BFG 9800 GTX @ 800/2000/1200 x2 SLI (2 x 4096MB) GSkill DDR3 Ripjaw @ 1511 
RAMHard DriveOptical DriveOS
(2 x 1056MB) Corsair DDR3 XMS 1333 @ 1511 2x 150GB WD raptors RAID0; seagate 500GB & 1000GB ASUS 20x SATA Windows 8 professional x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 226BW 22" x2 CM Storm Quckfire Pro  Thermaltake 1200 watt toughpower Thermaltake Armor 
Mouse
Logitech G700 
  hide details  
Reply
om3n rev. 2.8
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 quad core @ 3.6 GHZ/ 3.2 GHZ constant eVGA 790i Ultra SLI BFG 9800 GTX @ 800/2000/1200 x2 SLI (2 x 4096MB) GSkill DDR3 Ripjaw @ 1511 
RAMHard DriveOptical DriveOS
(2 x 1056MB) Corsair DDR3 XMS 1333 @ 1511 2x 150GB WD raptors RAID0; seagate 500GB & 1000GB ASUS 20x SATA Windows 8 professional x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 226BW 22" x2 CM Storm Quckfire Pro  Thermaltake 1200 watt toughpower Thermaltake Armor 
Mouse
Logitech G700 
  hide details  
Reply
post #65 of 68
i hope i dont get this issue.... i would say just contact the tech support of the company...
under contruction
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 GO @ 3.0ghz XFX 790I Ultra SLI XFX 8800 GT alpha dog OCZ SLI ready ddr3 1800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 7200.11 sata 2x(500gb) & 750gb Sony dvd/cd rom and Emprex dvd combo XP 32 bit Samsung 2253lw (21.6 inch) 
PowerCase
Thermaltake ToughPower 750W modular Antec 900 
  hide details  
Reply
under contruction
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 GO @ 3.0ghz XFX 790I Ultra SLI XFX 8800 GT alpha dog OCZ SLI ready ddr3 1800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 7200.11 sata 2x(500gb) & 750gb Sony dvd/cd rom and Emprex dvd combo XP 32 bit Samsung 2253lw (21.6 inch) 
PowerCase
Thermaltake ToughPower 750W modular Antec 900 
  hide details  
Reply
post #66 of 68
i had that issue the other day....wouldent post....

changed all my settings in bios to stock , turned pc on wouldent post....


tried a whole bunch of stuff....
wouldent post....

turned it on , left it for 15 minutes , made some cofee...working fine now...
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790K 4.8GHZ 1.35V MSI Z97 M-Power EVGA GTX 980 Superclocked 16GB Corsair Vengeance 
Hard DriveOSMonitorPower
4x1TB 7,200RPM , 1x128GB Samsung SSD 1x 128GB K... Windows 7 64Bit Ultimate Samsung SA950D+ Optoma HD82 Antec 1000W Platinum 
CaseMouse
NZXT Phantom Logitech G7 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790K 4.8GHZ 1.35V MSI Z97 M-Power EVGA GTX 980 Superclocked 16GB Corsair Vengeance 
Hard DriveOSMonitorPower
4x1TB 7,200RPM , 1x128GB Samsung SSD 1x 128GB K... Windows 7 64Bit Ultimate Samsung SA950D+ Optoma HD82 Antec 1000W Platinum 
CaseMouse
NZXT Phantom Logitech G7 
  hide details  
Reply
post #67 of 68
Gah, I'll have to double check it when I get home, currently at work. (And obviously being productive on a friday hoho )
Patriot's PC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9300 EVGA 780i EVGA 8800 GTS KO 512MB (x2) 8Gig OCZ DDR2 800 (4x2gb) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250gbx2 WD Caviar SATA + 500gb WD MyBook Samsung 20X DVD+R w/Lightscribe Windows Vista Ultimate 64bit 22" Samsung 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Thermaltake 650w PSU Cooler Master C90 Logitech G5 Laser 
Mouse Pad
Wowpad 
  hide details  
Reply
Patriot's PC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9300 EVGA 780i EVGA 8800 GTS KO 512MB (x2) 8Gig OCZ DDR2 800 (4x2gb) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250gbx2 WD Caviar SATA + 500gb WD MyBook Samsung 20X DVD+R w/Lightscribe Windows Vista Ultimate 64bit 22" Samsung 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Thermaltake 650w PSU Cooler Master C90 Logitech G5 Laser 
Mouse Pad
Wowpad 
  hide details  
Reply
post #68 of 68
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by dan12288 View Post
i hope i dont get this issue.... i would say just contact the tech support of the company...
read earlier in the thread... i did and they are of no help
om3n rev. 2.8
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 quad core @ 3.6 GHZ/ 3.2 GHZ constant eVGA 790i Ultra SLI BFG 9800 GTX @ 800/2000/1200 x2 SLI (2 x 4096MB) GSkill DDR3 Ripjaw @ 1511 
RAMHard DriveOptical DriveOS
(2 x 1056MB) Corsair DDR3 XMS 1333 @ 1511 2x 150GB WD raptors RAID0; seagate 500GB & 1000GB ASUS 20x SATA Windows 8 professional x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 226BW 22" x2 CM Storm Quckfire Pro  Thermaltake 1200 watt toughpower Thermaltake Armor 
Mouse
Logitech G700 
  hide details  
Reply
om3n rev. 2.8
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 quad core @ 3.6 GHZ/ 3.2 GHZ constant eVGA 790i Ultra SLI BFG 9800 GTX @ 800/2000/1200 x2 SLI (2 x 4096MB) GSkill DDR3 Ripjaw @ 1511 
RAMHard DriveOptical DriveOS
(2 x 1056MB) Corsair DDR3 XMS 1333 @ 1511 2x 150GB WD raptors RAID0; seagate 500GB & 1000GB ASUS 20x SATA Windows 8 professional x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 226BW 22" x2 CM Storm Quckfire Pro  Thermaltake 1200 watt toughpower Thermaltake Armor 
Mouse
Logitech G700 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › 790i is DEAD!! :( :(