Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › crossfire fps sooooo low???
New Posts  All Forums:Forum Nav:

crossfire fps sooooo low???

post #1 of 19
Thread Starter 
dear guys im haveing major issues with my crossfire, im running 2 HIS hd 3870's and im only getting around 10 fps in crysis on high settings, tried uninstalling vista 64 bit and installing vista 32 bit and the saem problem!!!!

ive updated all the drivers for the cards and for windows.

it detects both my cards in device manager and it ccc, and crossfire is enabled aswell, ive tried running the game in dx9 instead of 10 and i get an extra 2 fps, if ne of you guys have any ideas how to resolve this could you please let me know!

q6600 quad core
2x HIS HD 3870's
4gb ocz gold edition ram
700w ocz psu (crossfire ready)
asus p5kc mobo
37" lcd running at 1080p
new rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k @4.8 ASRock Z68 Extreme 7 Gen 3 2 x gtx 560ti (448 cores) Battlefield 3 edition 8GB corsair xms3 ddr3 1866 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
64Gb OCZ Vertex 500 GB Satat 3 samsung standard dvd rom noctua nh-d14 
OSMonitorPowerCase
windows 7 ultimate x64 50" lg at 1920x1080 and 24" samsung 3d monitor 850 watt corsair TX850 corsair 600T white graphite limited edition 
MouseAudio
logitech gameing mouse sound blaster 5.1vx 
  hide details  
Reply
new rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k @4.8 ASRock Z68 Extreme 7 Gen 3 2 x gtx 560ti (448 cores) Battlefield 3 edition 8GB corsair xms3 ddr3 1866 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
64Gb OCZ Vertex 500 GB Satat 3 samsung standard dvd rom noctua nh-d14 
OSMonitorPowerCase
windows 7 ultimate x64 50" lg at 1920x1080 and 24" samsung 3d monitor 850 watt corsair TX850 corsair 600T white graphite limited edition 
MouseAudio
logitech gameing mouse sound blaster 5.1vx 
  hide details  
Reply
post #2 of 19

so your trying to run it max? with aa and af full.....

buys with the top of the line GPUs get like a max of 50 fps in open areas.....

Hes not even runnin AA ^^
post #3 of 19
Thread Starter 
no just running it on high settings no aa not set and getting really low fps, its like the 2nd card isnt working
new rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k @4.8 ASRock Z68 Extreme 7 Gen 3 2 x gtx 560ti (448 cores) Battlefield 3 edition 8GB corsair xms3 ddr3 1866 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
64Gb OCZ Vertex 500 GB Satat 3 samsung standard dvd rom noctua nh-d14 
OSMonitorPowerCase
windows 7 ultimate x64 50" lg at 1920x1080 and 24" samsung 3d monitor 850 watt corsair TX850 corsair 600T white graphite limited edition 
MouseAudio
logitech gameing mouse sound blaster 5.1vx 
  hide details  
Reply
new rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k @4.8 ASRock Z68 Extreme 7 Gen 3 2 x gtx 560ti (448 cores) Battlefield 3 edition 8GB corsair xms3 ddr3 1866 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
64Gb OCZ Vertex 500 GB Satat 3 samsung standard dvd rom noctua nh-d14 
OSMonitorPowerCase
windows 7 ultimate x64 50" lg at 1920x1080 and 24" samsung 3d monitor 850 watt corsair TX850 corsair 600T white graphite limited edition 
MouseAudio
logitech gameing mouse sound blaster 5.1vx 
  hide details  
Reply
post #4 of 19
Download and install the 8.4 drivers from ATI and not the 8.5 drivers
    
CPUMotherboardRAMHard Drive
Intel Core i5 450M Acer 4GB DDR3 500GB SATA 
Optical DriveOSMonitorPower
SuperMulti Dual Layer Windows 7 Home Premium 15.4" Widescreen LED Brick+Battery 
Mouse
Touch Pad 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardRAMHard Drive
Intel Core i5 450M Acer 4GB DDR3 500GB SATA 
Optical DriveOSMonitorPower
SuperMulti Dual Layer Windows 7 Home Premium 15.4" Widescreen LED Brick+Battery 
Mouse
Touch Pad 
  hide details  
Reply
post #5 of 19
Quote:
Originally Posted by jabawarkie View Post
no just running it on high settings no aa not set and getting really low fps, its like the 2nd card isnt working
hmmm....
i am not sure about crysis but i know its coded badly. i really cant help you because i know not that much about SLI or Xfire configuration sorry.
post #6 of 19
Thread Starter 
ive tired it with 8.4 get exactly the same problem lol
new rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k @4.8 ASRock Z68 Extreme 7 Gen 3 2 x gtx 560ti (448 cores) Battlefield 3 edition 8GB corsair xms3 ddr3 1866 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
64Gb OCZ Vertex 500 GB Satat 3 samsung standard dvd rom noctua nh-d14 
OSMonitorPowerCase
windows 7 ultimate x64 50" lg at 1920x1080 and 24" samsung 3d monitor 850 watt corsair TX850 corsair 600T white graphite limited edition 
MouseAudio
logitech gameing mouse sound blaster 5.1vx 
  hide details  
Reply
new rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k @4.8 ASRock Z68 Extreme 7 Gen 3 2 x gtx 560ti (448 cores) Battlefield 3 edition 8GB corsair xms3 ddr3 1866 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
64Gb OCZ Vertex 500 GB Satat 3 samsung standard dvd rom noctua nh-d14 
OSMonitorPowerCase
windows 7 ultimate x64 50" lg at 1920x1080 and 24" samsung 3d monitor 850 watt corsair TX850 corsair 600T white graphite limited edition 
MouseAudio
logitech gameing mouse sound blaster 5.1vx 
  hide details  
Reply
post #7 of 19
Quote:
Originally Posted by jabawarkie View Post
ive tired it with 8.4 get exactly the same problem lol
welcome to the club. I back at nvidia side now



Just watch my video review.
post #8 of 19
i installed my 2nd 3870 yesterday and was getting huge issues (couldn't even post for a while) and my 3dmark06 was pitiful)

i usually scoff at the people who reccomend Driver/registry cleaners but they actually worked in my case and now the cards seem to scale better (i'm on 8.4's)

does it detect both cards? (will it let you set 16xAA in CCC?) what is your 3dmark06? i'm just wondering if this is a crysis issue or if the cards just not working well.

what patch are you using on Crysis?


Edit: here is my thread and look at post # 8 for links and info on using the cleaners (courtesy of Antho)

Edit#2 there was a crossfire hotfix for vista like 6 months ago, chances are it's now a regular update and you already have it, but just google that and it might solve your problem
Edited by SyncMaster753 - 5/29/08 at 8:07am
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 960 4.1ghz HT on Gigabyte X58A-UD7 ASUS 6970 DCII (975/1498 1.2V) 4x4GB G.skill 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial M500 480GB + 2tb WD Passport Samsung 20x DVD-RW Corsair H100i Win10 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell u2711 G15 (v2) corsair AX850 Fractal R5 
MouseMouse PadAudio
G5 dota custom asus xonar essence stx 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 960 4.1ghz HT on Gigabyte X58A-UD7 ASUS 6970 DCII (975/1498 1.2V) 4x4GB G.skill 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial M500 480GB + 2tb WD Passport Samsung 20x DVD-RW Corsair H100i Win10 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell u2711 G15 (v2) corsair AX850 Fractal R5 
MouseMouse PadAudio
G5 dota custom asus xonar essence stx 
  hide details  
Reply
post #9 of 19
Quote:
Originally Posted by SyncMaster753 View Post
i installed my 2nd 3870 yesterday and was getting huge issues (couldn't even post for a while) and my 3dmark06 was pitiful)

i usually scoff at the people who reccomend Driver/registry cleaners but they actually worked in my case and now the cards seem to scale better (i'm on 8.4's)

does it detect both cards? (will it let you set 16xAA in CCC?) what is your 3dmark06? i'm just wondering if this is a crysis issue or if the cards just not working well.

what patch are you using on Crysis?
As i said in the video above you. Crysis would freeze and or close without warning on DX 10 or even on loadpoints. The card i had "HD3870X2" ran crysis on XP as good as my 8800GTX if not better.
Heres my 3dmark 06 run with the GPU non overclocked

http://service.futuremark.com/compare?3dm06=6819952
post #10 of 19
Thread Starter 
3d mark score just over 4000 witch im pretty sure my old atari could beat.

cryssi patch 1.2

it detects both in device manager but i carnt see anywere in ccc that says i have 2 cards, it says crossfire is enabled tho and i have the crssfire tree. ne ideas?
new rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k @4.8 ASRock Z68 Extreme 7 Gen 3 2 x gtx 560ti (448 cores) Battlefield 3 edition 8GB corsair xms3 ddr3 1866 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
64Gb OCZ Vertex 500 GB Satat 3 samsung standard dvd rom noctua nh-d14 
OSMonitorPowerCase
windows 7 ultimate x64 50" lg at 1920x1080 and 24" samsung 3d monitor 850 watt corsair TX850 corsair 600T white graphite limited edition 
MouseAudio
logitech gameing mouse sound blaster 5.1vx 
  hide details  
Reply
new rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k @4.8 ASRock Z68 Extreme 7 Gen 3 2 x gtx 560ti (448 cores) Battlefield 3 edition 8GB corsair xms3 ddr3 1866 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
64Gb OCZ Vertex 500 GB Satat 3 samsung standard dvd rom noctua nh-d14 
OSMonitorPowerCase
windows 7 ultimate x64 50" lg at 1920x1080 and 24" samsung 3d monitor 850 watt corsair TX850 corsair 600T white graphite limited edition 
MouseAudio
logitech gameing mouse sound blaster 5.1vx 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › crossfire fps sooooo low???