Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › FEAR=40% CPU usage. In Windows I get 40 just dragging a window!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

FEAR=40% CPU usage. In Windows I get 40 just dragging a window! - Page 3

post #21 of 39
Quote:
Originally Posted by tweakboy View Post
Ive tried every resolution even 640xsomethiong , Same thing. This is not a window issue as I did a clean install , and right on boot up ,, without network card connected cable

My CPU scores are the same, soo it cant be CPU, plus LI play games ,, nothing 38 percent usage

Then I go to windows and I open firefox and go to youtubek when I make the window maximum full screen ,,, my usaging goes to 40 percent about, This is not right, as Ive been using this rig for a while now. all spyware and secutiry virus,, checked,, nothing as

Ive also tried first off using with latest HQL certied off nvidia site.

Ive reintall and uninstall drivers many many time, I even used 158.xx driver tsill same thing. We also tried a brand new video card, brand new RAM ,, ,, mobo , not PSU since games can run for 10 hours or more without a hitch,, not that I play that long.

Nothing is OCed ,, and its still like this...

the CPU scores benchmarks from everets show the same how it was before this problem. Same as it was before. soo CPU has the speed and works,, Its just that I produce music and I tried it,, what used to be 1 usage,,, now it works all the cores viewing a jpg, once I drag it since their large sometimes and all core work up to 50 percent, Before watching a video or youtube gave me 0.1 if that. Now this is a big problem for me, as my production of music is something I cant do. Cuz it draws the window. I cant work like this,, if alrealdy Im in a 50 percent hole ,,, That not right. The app used to take up 3 percent on a track,, now moving mouse even takes up cpu usage to 4 percent,, as soon I jump to my app, that drawsing steals all the CPU power.. looks like I have old Athlon XP,,man my old system was better then this nonsense.

Rite now I dont know,, cpu scores fine,, but still ,, does the CPU chip have a 2D processing or something,,
As others have said it is windows and not the hradware. For about the fifth time I suggest you try a linux variation (can be found on a live cd). I have to say it though (and don't take this the wrong way), its like trying to educate a dictaphone trying to suggest things to you
post #22 of 39
Thread Starter 
OK, soo CPU is not issue, RAM is not issue we tried new ones, mobo got new one
new Video card too.

Seems like this problem started when I had the beta 175xx something, now that the official release is out,, I tried that too same thing. My old box had a athlon XP , and that give me 2 percent dragging or less.

Now I get this new rig and this is what I get,, a lemon video card.

Ive tried uninstallling in safe mode and install it. No good.

BTW a toutube video @ full screen uses all cores for about 30 to 40 percent, when before this problem I was getting 1.4 percent usage, and watching full screen.

Did nvidia drivers do it. I just went from beta to hql 175.16.


NOTE: Just moving the mouse around takes up cpu usage to 8 percent,, thats not correct, My old athlon did nothing when I dragged a mouse,,,

Tried diff mouse as well, same thing. What else,,,, I think the CPU is a gonner, the 2D on the CPU is busted hmmmm
Edited by tweakboy - 6/1/08 at 11:09am
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Q6600 GO @ 3760 Mhz@1.504v 0.0 vdrop ASUS P5K @ 1880 Mhz FSB @1.7v Pencil Voltmod 470x8 EVGA 8800 GT SC @740/1850/1085 Mhz@1.1v G.SKILL PC8000 8GB 2GBx4@ 940 Mhz@2.10v@5-5-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Tt iCage SATA WDC 320GB & 120GB Barracuda 80GB Memorex External DVD RAM Windows 7 Ultimate x64 RTM 7600 24" Sony FW900@ 2304x1440@80hz/23"Dell W2300 HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Tarantula with Battle Light Tt ToughPower Modularized Cable Managment@700w Black Full Tt Big WaterSE Tt P500 Pump & TMG2 Rad Razer Lachesis 
Mouse Pad
Razer 3M Precise Mousing Surface 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Q6600 GO @ 3760 Mhz@1.504v 0.0 vdrop ASUS P5K @ 1880 Mhz FSB @1.7v Pencil Voltmod 470x8 EVGA 8800 GT SC @740/1850/1085 Mhz@1.1v G.SKILL PC8000 8GB 2GBx4@ 940 Mhz@2.10v@5-5-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Tt iCage SATA WDC 320GB & 120GB Barracuda 80GB Memorex External DVD RAM Windows 7 Ultimate x64 RTM 7600 24" Sony FW900@ 2304x1440@80hz/23"Dell W2300 HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Tarantula with Battle Light Tt ToughPower Modularized Cable Managment@700w Black Full Tt Big WaterSE Tt P500 Pump & TMG2 Rad Razer Lachesis 
Mouse Pad
Razer 3M Precise Mousing Surface 
  hide details  
Reply
post #23 of 39
Thread Starter 
Bump! please
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Q6600 GO @ 3760 Mhz@1.504v 0.0 vdrop ASUS P5K @ 1880 Mhz FSB @1.7v Pencil Voltmod 470x8 EVGA 8800 GT SC @740/1850/1085 Mhz@1.1v G.SKILL PC8000 8GB 2GBx4@ 940 Mhz@2.10v@5-5-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Tt iCage SATA WDC 320GB & 120GB Barracuda 80GB Memorex External DVD RAM Windows 7 Ultimate x64 RTM 7600 24" Sony FW900@ 2304x1440@80hz/23"Dell W2300 HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Tarantula with Battle Light Tt ToughPower Modularized Cable Managment@700w Black Full Tt Big WaterSE Tt P500 Pump & TMG2 Rad Razer Lachesis 
Mouse Pad
Razer 3M Precise Mousing Surface 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Q6600 GO @ 3760 Mhz@1.504v 0.0 vdrop ASUS P5K @ 1880 Mhz FSB @1.7v Pencil Voltmod 470x8 EVGA 8800 GT SC @740/1850/1085 Mhz@1.1v G.SKILL PC8000 8GB 2GBx4@ 940 Mhz@2.10v@5-5-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Tt iCage SATA WDC 320GB & 120GB Barracuda 80GB Memorex External DVD RAM Windows 7 Ultimate x64 RTM 7600 24" Sony FW900@ 2304x1440@80hz/23"Dell W2300 HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Tarantula with Battle Light Tt ToughPower Modularized Cable Managment@700w Black Full Tt Big WaterSE Tt P500 Pump & TMG2 Rad Razer Lachesis 
Mouse Pad
Razer 3M Precise Mousing Surface 
  hide details  
Reply
post #24 of 39
First, wait 24 hours for bumping.

Second, this is a GUI glitch, ie Windows displays something that is not true.

Third, if it was your CPU, you would not be having issues close to this occuring.

Fourth, please read what others have been saying. I can easily recreate the issue your having by opening up the task manager and moving it around.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D T7100 1.8 ghz (undervolted) ummm... Dell Intel X3100 2 x 1gb 667mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Fujitsu 7200 RPM 120gb CD-RW/DVD dual boot Vista business 1440x900 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D T7100 1.8 ghz (undervolted) ummm... Dell Intel X3100 2 x 1gb 667mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Fujitsu 7200 RPM 120gb CD-RW/DVD dual boot Vista business 1440x900 
  hide details  
Reply
post #25 of 39
Thread Starter 
Thx trueg I read them though. I dont want linux,,,,, *** I need it fore,, cant need my apps and need my games fo shu! Im not going near linux based strpola

Here is simply what Im saying. Someone go to youtube, someone with good system good video card, and do a full screen ,,,,, when I do it I get 60 percent. Before this problem it would be 2 percent,,,,

Soo there you go trug ,,, youll see thats its a prroblem.

All I know is before this I could drag images and do other stuff and it only took like 4 percent,, now its 40 percent

bencharmk scores are all good, Except in 2D ,, its not handling it ,,, You cant move stuff, even if I move my mouse I get 3 to 4 percent. Next is to try CPU ,, which will be in a long time, I aint got no money rite now,,,,

thx all, but problem is still there,,,,, one of you tell me with youtube full screen,, and You will see I proved my point,, Mine takes up 60 percent, tell me what you guys get. Thought so!
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Q6600 GO @ 3760 Mhz@1.504v 0.0 vdrop ASUS P5K @ 1880 Mhz FSB @1.7v Pencil Voltmod 470x8 EVGA 8800 GT SC @740/1850/1085 Mhz@1.1v G.SKILL PC8000 8GB 2GBx4@ 940 Mhz@2.10v@5-5-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Tt iCage SATA WDC 320GB & 120GB Barracuda 80GB Memorex External DVD RAM Windows 7 Ultimate x64 RTM 7600 24" Sony FW900@ 2304x1440@80hz/23"Dell W2300 HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Tarantula with Battle Light Tt ToughPower Modularized Cable Managment@700w Black Full Tt Big WaterSE Tt P500 Pump & TMG2 Rad Razer Lachesis 
Mouse Pad
Razer 3M Precise Mousing Surface 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Q6600 GO @ 3760 Mhz@1.504v 0.0 vdrop ASUS P5K @ 1880 Mhz FSB @1.7v Pencil Voltmod 470x8 EVGA 8800 GT SC @740/1850/1085 Mhz@1.1v G.SKILL PC8000 8GB 2GBx4@ 940 Mhz@2.10v@5-5-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Tt iCage SATA WDC 320GB & 120GB Barracuda 80GB Memorex External DVD RAM Windows 7 Ultimate x64 RTM 7600 24" Sony FW900@ 2304x1440@80hz/23"Dell W2300 HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Tarantula with Battle Light Tt ToughPower Modularized Cable Managment@700w Black Full Tt Big WaterSE Tt P500 Pump & TMG2 Rad Razer Lachesis 
Mouse Pad
Razer 3M Precise Mousing Surface 
  hide details  
Reply
post #26 of 39
Quote:
Originally Posted by tweakboy View Post
Thx trueg I read them though. I dont want linux,,,,, *** I need it fore,, cant need my apps and need my games fo shu! Im not going near linux based strpola

Here is simply what Im saying. Someone go to youtube, someone with good system good video card, and do a full screen ,,,,, when I do it I get 60 percent. Before this problem it would be 2 percent,,,,

Soo there you go trug ,,, youll see thats its a prroblem.

All I know is before this I could drag images and do other stuff and it only took like 4 percent,, now its 40 percent

bencharmk scores are all good, Except in 2D ,, its not handling it ,,, You cant move stuff, even if I move my mouse I get 3 to 4 percent. Next is to try CPU ,, which will be in a long time, I aint got no money rite now,,,,

thx all, but problem is still there,,,,, one of you tell me with youtube full screen,, and You will see I proved my point,, Mine takes up 60 percent, tell me what you guys get. Thought so!
I'm not saying to install linux permanently. Just to try to find out if it is a hardware problem or a software problem. I personally don't like linux but it is a useful tool to test whether an issue is caused by windows.
post #27 of 39
A) CAN YOU MAYBE L2ENGLISH???????????

B) Try reading people's responses who are trying to help you.

C) After reading those responses, try not completely disregarding them and posting the SAME INFORMATION ABOUT YOUR PROBLEMS OVER AND OVER.

D) Yes, we understand that moving your mouse takes 8%, because you've said it six times.

E) It's a windows GUI glitch, as about 12 people have said.

F) You don't need to install linux. Run it from a live cd. That way you can go play your games and not worry about installing this "strpola" on your computer

EDIT

Why not just try running Orthos or Prime95 on it to find out if it is actually a dead CPU? If it passes those tests for 10 hours, then you have proof it's not the CPU.
Edited by Pap3r - 6/1/08 at 3:44pm
Mod
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @ 3390MHz Asus P5Q XFX 8800GT Alpha Dog Edition 767/1833 2x1g OCZ Reaper DDR2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 160G SATA Light-on Lightscribe Drive Ubuntu Syncmaster 730B 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Rosewill 550w SLI TT Tsunami MX518 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
Mod
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @ 3390MHz Asus P5Q XFX 8800GT Alpha Dog Edition 767/1833 2x1g OCZ Reaper DDR2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 160G SATA Light-on Lightscribe Drive Ubuntu Syncmaster 730B 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Rosewill 550w SLI TT Tsunami MX518 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
post #28 of 39
Literally it is just a glitch with what windows is displaying.

It will not harm benchmarks, games, encoding etc..

They suggest Linux because all you do is pop in a Live CD and it boots a mini-OS that doesn't touch your hard drive at all. That way you can eliminate that it is a driver or OS issue, and thus must be a hardware issue, which I can assure you 100% it is not.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D T7100 1.8 ghz (undervolted) ummm... Dell Intel X3100 2 x 1gb 667mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Fujitsu 7200 RPM 120gb CD-RW/DVD dual boot Vista business 1440x900 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D T7100 1.8 ghz (undervolted) ummm... Dell Intel X3100 2 x 1gb 667mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Fujitsu 7200 RPM 120gb CD-RW/DVD dual boot Vista business 1440x900 
  hide details  
Reply
post #29 of 39
Not this again. Your CPU is not friggin dead for crying out loud! If it were dead, you're computer wouldn't even turn on!
 
Server
(3 items)
 
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i7-3540M Intel HD Graphics 4000 8GB G.SKILL Ripjaws DDR3 1600 Samsung 840 EVO 250GB SSD 
OSMonitorMouseAudio
Windows 10 Pro x64 14" at 1600x900 Logitech Anywhere Mouse MX FiiO E17 USB DAC amp 
CPUOSCase
i3-540 Debian 8 (Jessie) Cooler Master Elite 341 
  hide details  
Reply
 
Server
(3 items)
 
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i7-3540M Intel HD Graphics 4000 8GB G.SKILL Ripjaws DDR3 1600 Samsung 840 EVO 250GB SSD 
OSMonitorMouseAudio
Windows 10 Pro x64 14" at 1600x900 Logitech Anywhere Mouse MX FiiO E17 USB DAC amp 
CPUOSCase
i3-540 Debian 8 (Jessie) Cooler Master Elite 341 
  hide details  
Reply
post #30 of 39
Quote:
Originally Posted by Pap3r View Post
A) CAN YOU MAYBE L2ENGLISH???????????

B) Try reading people's responses who are trying to help you.

C) After reading those responses, try not completely disregarding them and posting the SAME INFORMATION ABOUT YOUR PROBLEMS OVER AND OVER.

D) Yes, we understand that moving your mouse takes 8%, because you've said it six times.

E) It's a windows GUI glitch, as about 12 people have said.

F) You don't need to install linux. Run it from a live cd. That way you can go play your games and not worry about installing this "strpola" on your computer

EDIT

Why not just try running Orthos or Prime95 on it to find out if it is actually a dead CPU? If it passes those tests for 10 hours, then you have proof it's not the CPU.
Little Big Planet
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K HT Asus Maximus IV GENE-Z Sapphire HD5870 1GB Corsair 8GB DDR3-1600 
Hard DriveCoolingOSMonitor
X25-M 160GB SSD | WD 1TB Black EK Supreme HF | EK FC5870 Win 7 Pro Dell U2410 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky 9008S Corsair HX850 HAF X Logitech G9 
Mouse Pad
Steelseries QcK+ 
  hide details  
Reply
Little Big Planet
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K HT Asus Maximus IV GENE-Z Sapphire HD5870 1GB Corsair 8GB DDR3-1600 
Hard DriveCoolingOSMonitor
X25-M 160GB SSD | WD 1TB Black EK Supreme HF | EK FC5870 Win 7 Pro Dell U2410 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky 9008S Corsair HX850 HAF X Logitech G9 
Mouse Pad
Steelseries QcK+ 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › FEAR=40% CPU usage. In Windows I get 40 just dragging a window!