Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › FEAR=40% CPU usage. In Windows I get 40 just dragging a window!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

FEAR=40% CPU usage. In Windows I get 40 just dragging a window! - Page 4

post #31 of 39
Thread Starter 
Thank you for all your posts guy! I really appreciate it.

This was still messed up as soon as I finished install windows and drivers
It was shooting to 80 percent.

My question to you all is, after me and my dad had go through so much, he helps me he handy man does it all. We got newmobo , new graphic card new ram , fresh clean install of windows.

I think I installed the 175.16 I believes ,,but I mean.. why would 165.16 do this to me. Also I tried other 175 version 174 ,, 169.21 even 58 something and 90;s

Did the new WQHL drivers do me in ??
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Q6600 GO @ 3760 Mhz@1.504v 0.0 vdrop ASUS P5K @ 1880 Mhz FSB @1.7v Pencil Voltmod 470x8 EVGA 8800 GT SC @740/1850/1085 Mhz@1.1v G.SKILL PC8000 8GB 2GBx4@ 940 Mhz@2.10v@5-5-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Tt iCage SATA WDC 320GB & 120GB Barracuda 80GB Memorex External DVD RAM Windows 7 Ultimate x64 RTM 7600 24" Sony FW900@ 2304x1440@80hz/23"Dell W2300 HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Tarantula with Battle Light Tt ToughPower Modularized Cable Managment@700w Black Full Tt Big WaterSE Tt P500 Pump & TMG2 Rad Razer Lachesis 
Mouse Pad
Razer 3M Precise Mousing Surface 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Q6600 GO @ 3760 Mhz@1.504v 0.0 vdrop ASUS P5K @ 1880 Mhz FSB @1.7v Pencil Voltmod 470x8 EVGA 8800 GT SC @740/1850/1085 Mhz@1.1v G.SKILL PC8000 8GB 2GBx4@ 940 Mhz@2.10v@5-5-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Tt iCage SATA WDC 320GB & 120GB Barracuda 80GB Memorex External DVD RAM Windows 7 Ultimate x64 RTM 7600 24" Sony FW900@ 2304x1440@80hz/23"Dell W2300 HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Tarantula with Battle Light Tt ToughPower Modularized Cable Managment@700w Black Full Tt Big WaterSE Tt P500 Pump & TMG2 Rad Razer Lachesis 
Mouse Pad
Razer 3M Precise Mousing Surface 
  hide details  
Reply
post #32 of 39
Quote:
Originally Posted by Pap3r View Post
A) CAN YOU MAYBE L2ENGLISH???????????
LOL. How ironic...


On topic here, and I know this is farfetched... but maybe a boot sector virus? Maybe run a virus scan? I know you said you did a clean install, but isn't the boot sector NOT formatted when you format? I seem to remember i had a problem with that a long time ago.

Somebody correct me if I'm wrong.

EDIT: Couldn't read your last post too clearly... Is everything good now?
Edited by Shadowrunner340 - 6/2/08 at 6:13pm
post #33 of 39
Thread Starter 
Yes I tried that too,

Its not hardware, I heard that is a 2D bug in windows and nvidia

If soo, which driver do I use to get rid of this problem...

Right now IM on 175.70 ,,,

What do you all suggest for me, Cuz since it is nvidia and 2D , Is there a driver set that will fix this. Better yet a app to fix this.. Anything,, my youtube video takes up 80 percent cpu usage, before it was 1 percent usage if that!!!
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Q6600 GO @ 3760 Mhz@1.504v 0.0 vdrop ASUS P5K @ 1880 Mhz FSB @1.7v Pencil Voltmod 470x8 EVGA 8800 GT SC @740/1850/1085 Mhz@1.1v G.SKILL PC8000 8GB 2GBx4@ 940 Mhz@2.10v@5-5-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Tt iCage SATA WDC 320GB & 120GB Barracuda 80GB Memorex External DVD RAM Windows 7 Ultimate x64 RTM 7600 24" Sony FW900@ 2304x1440@80hz/23"Dell W2300 HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Tarantula with Battle Light Tt ToughPower Modularized Cable Managment@700w Black Full Tt Big WaterSE Tt P500 Pump & TMG2 Rad Razer Lachesis 
Mouse Pad
Razer 3M Precise Mousing Surface 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Q6600 GO @ 3760 Mhz@1.504v 0.0 vdrop ASUS P5K @ 1880 Mhz FSB @1.7v Pencil Voltmod 470x8 EVGA 8800 GT SC @740/1850/1085 Mhz@1.1v G.SKILL PC8000 8GB 2GBx4@ 940 Mhz@2.10v@5-5-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Tt iCage SATA WDC 320GB & 120GB Barracuda 80GB Memorex External DVD RAM Windows 7 Ultimate x64 RTM 7600 24" Sony FW900@ 2304x1440@80hz/23"Dell W2300 HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Tarantula with Battle Light Tt ToughPower Modularized Cable Managment@700w Black Full Tt Big WaterSE Tt P500 Pump & TMG2 Rad Razer Lachesis 
Mouse Pad
Razer 3M Precise Mousing Surface 
  hide details  
Reply
post #34 of 39
Quote:
Originally Posted by tweakboy View Post
Yes I tried that too,

Its not hardware, I heard that is a 2D bug in windows and nvidia

If soo, which driver do I use to get rid of this problem...

Right now IM on 175.70 ,,,

What do you all suggest for me, Cuz since it is nvidia and 2D , Is there a driver set that will fix this. Better yet a app to fix this.. Anything,, my youtube video takes up 80 percent cpu usage, before it was 1 percent usage if that!!!
Well, try to get nvidia drivers from as long ago as possible, then work your way forward.
post #35 of 39
Quote:
Originally Posted by tweakboy View Post
Yes I tried that too,

Its not hardware, I heard that is a 2D bug in windows and nvidia

If soo, which driver do I use to get rid of this problem...

Right now IM on 175.70 ,,,

What do you all suggest for me, Cuz since it is nvidia and 2D , Is there a driver set that will fix this. Better yet a app to fix this.. Anything,, my youtube video takes up 80 percent cpu usage, before it was 1 percent usage if that!!!
It is not an Nvidia thing, it is not an ATI thing it is a WINDOWS thing.

it has ZERO effect, I repeat ZERO effect on anything.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D T7100 1.8 ghz (undervolted) ummm... Dell Intel X3100 2 x 1gb 667mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Fujitsu 7200 RPM 120gb CD-RW/DVD dual boot Vista business 1440x900 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D T7100 1.8 ghz (undervolted) ummm... Dell Intel X3100 2 x 1gb 667mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Fujitsu 7200 RPM 120gb CD-RW/DVD dual boot Vista business 1440x900 
  hide details  
Reply
post #36 of 39
going to go out there and say it's windows but since that doesn't seem to work.

Make sure all your bios settings have been saved and are in fact at stock. Uninstall all drivers and if you have on board video use that and see if it happens. I don't think you do but if you do try it.

Did you install ntune with the nvidia drivers?? That is known to cause issues. If you really believe it was the drivers then, as already stated, start from the earliest drivers and work your way to the most recent that are stable on your PC.

Again, please try to formulated complete sentences in a way we can understand or at least have a clue what you are saying.
I'm Back
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055T @3.71 Asus M4A785TD-V EVO Gigabyte GTX 460 1GB 16 GB Corsair XMS 3 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Kingston V300 SSD Western Digital Caviar Samsung Spinpoint Western Digital Caviar black 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Sony CD DVD R/WR Prolimatech Megahalems  Windows 7 x64 Samsung Smart TV 
MonitorKeyboardPowerCase
Hanns G POS Saitek Eclipse II Corsair 750 TX NZXT Source 210 
Mouse
Logitech G700S 
  hide details  
Reply
I'm Back
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055T @3.71 Asus M4A785TD-V EVO Gigabyte GTX 460 1GB 16 GB Corsair XMS 3 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Kingston V300 SSD Western Digital Caviar Samsung Spinpoint Western Digital Caviar black 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Sony CD DVD R/WR Prolimatech Megahalems  Windows 7 x64 Samsung Smart TV 
MonitorKeyboardPowerCase
Hanns G POS Saitek Eclipse II Corsair 750 TX NZXT Source 210 
Mouse
Logitech G700S 
  hide details  
Reply
post #37 of 39
Everyone, including myself, has mentioned it to be a windows GUI error. However, all of us have failed to mention that the Processor is not actually running at 80%. That's what we mean by gui glitch. Windows is simply displaying it like that, but in fact, the processor is just fine, and is not being used 80%.
Mod
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @ 3390MHz Asus P5Q XFX 8800GT Alpha Dog Edition 767/1833 2x1g OCZ Reaper DDR2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 160G SATA Light-on Lightscribe Drive Ubuntu Syncmaster 730B 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Rosewill 550w SLI TT Tsunami MX518 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
Mod
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @ 3390MHz Asus P5Q XFX 8800GT Alpha Dog Edition 767/1833 2x1g OCZ Reaper DDR2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 160G SATA Light-on Lightscribe Drive Ubuntu Syncmaster 730B 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Rosewill 550w SLI TT Tsunami MX518 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
post #38 of 39
Thread Starter 
WOW Pap3r are you serious. WOW great knowledge you have

Soo I basically stop using speedfan.

Soo your saying even when shown 80 percent on all cores in touyoube full screen video used to take up 2percent cpu usage,,,, Now its 80 percent.

Something went wrong. Sorry dont use nvtune ,, system is clean , as long as all u wanna do is play games...

This happened when I went from beta 175 to the offiial WHQL 175.16 ,,

That nite I had FEAR combat running for around 10 hours,,, CPU usage 38 percent,

Now your saying inside windows with speedfan or taks manager ,, if I see all cores working up to 60 percent is fine ? How can I know my true cpu usage, if windows is bugging me out suddenly!
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Q6600 GO @ 3760 Mhz@1.504v 0.0 vdrop ASUS P5K @ 1880 Mhz FSB @1.7v Pencil Voltmod 470x8 EVGA 8800 GT SC @740/1850/1085 Mhz@1.1v G.SKILL PC8000 8GB 2GBx4@ 940 Mhz@2.10v@5-5-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Tt iCage SATA WDC 320GB & 120GB Barracuda 80GB Memorex External DVD RAM Windows 7 Ultimate x64 RTM 7600 24" Sony FW900@ 2304x1440@80hz/23"Dell W2300 HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Tarantula with Battle Light Tt ToughPower Modularized Cable Managment@700w Black Full Tt Big WaterSE Tt P500 Pump & TMG2 Rad Razer Lachesis 
Mouse Pad
Razer 3M Precise Mousing Surface 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Q6600 GO @ 3760 Mhz@1.504v 0.0 vdrop ASUS P5K @ 1880 Mhz FSB @1.7v Pencil Voltmod 470x8 EVGA 8800 GT SC @740/1850/1085 Mhz@1.1v G.SKILL PC8000 8GB 2GBx4@ 940 Mhz@2.10v@5-5-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Tt iCage SATA WDC 320GB & 120GB Barracuda 80GB Memorex External DVD RAM Windows 7 Ultimate x64 RTM 7600 24" Sony FW900@ 2304x1440@80hz/23"Dell W2300 HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Tarantula with Battle Light Tt ToughPower Modularized Cable Managment@700w Black Full Tt Big WaterSE Tt P500 Pump & TMG2 Rad Razer Lachesis 
Mouse Pad
Razer 3M Precise Mousing Surface 
  hide details  
Reply
post #39 of 39
Thread Starter 
Or no software can do it ,, ? thx
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Q6600 GO @ 3760 Mhz@1.504v 0.0 vdrop ASUS P5K @ 1880 Mhz FSB @1.7v Pencil Voltmod 470x8 EVGA 8800 GT SC @740/1850/1085 Mhz@1.1v G.SKILL PC8000 8GB 2GBx4@ 940 Mhz@2.10v@5-5-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Tt iCage SATA WDC 320GB & 120GB Barracuda 80GB Memorex External DVD RAM Windows 7 Ultimate x64 RTM 7600 24" Sony FW900@ 2304x1440@80hz/23"Dell W2300 HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Tarantula with Battle Light Tt ToughPower Modularized Cable Managment@700w Black Full Tt Big WaterSE Tt P500 Pump & TMG2 Rad Razer Lachesis 
Mouse Pad
Razer 3M Precise Mousing Surface 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Q6600 GO @ 3760 Mhz@1.504v 0.0 vdrop ASUS P5K @ 1880 Mhz FSB @1.7v Pencil Voltmod 470x8 EVGA 8800 GT SC @740/1850/1085 Mhz@1.1v G.SKILL PC8000 8GB 2GBx4@ 940 Mhz@2.10v@5-5-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Tt iCage SATA WDC 320GB & 120GB Barracuda 80GB Memorex External DVD RAM Windows 7 Ultimate x64 RTM 7600 24" Sony FW900@ 2304x1440@80hz/23"Dell W2300 HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Tarantula with Battle Light Tt ToughPower Modularized Cable Managment@700w Black Full Tt Big WaterSE Tt P500 Pump & TMG2 Rad Razer Lachesis 
Mouse Pad
Razer 3M Precise Mousing Surface 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › FEAR=40% CPU usage. In Windows I get 40 just dragging a window!