Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › Vista won't install.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Vista won't install.

post #1 of 8
Thread Starter 
I boot and select "boot from CD/DVD" and it goes to the white bar at the bottom. That loads then it goes to the green bar. The bar runs and runs, but I can not get past that. How long does that green bar go for? It's Vista Home Premium 64 bit and I've already removed all RAM except one stick.

I've been in the BIOS and everything's set. No overclocks yet. Is the something I'm missing. The BIOS sees the HD. Thanks!

cg
Solo III
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5 2500K | 4.4Ghz ASRock | P67 Extreme4 EVGA | GTX 560 Ti  EVGA | GTS 250 | Physx 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G.Skill | Sniper | 4*4 Crucial | C300 | 128GB WD | Black | 500GB LG | Bluray 
CoolingOSMonitorMonitor
Xigmatek Gaia | Push/Pull W7 | Professional | 64bit LG | IPS | 23" | E2370V-BF Dell | LED | 23" | 1080p 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus | 19"  DasKeyboard | MX Browns Corsair | AX750 COOLER MASTER | RC-692 
MouseMouse Pad
Logitech | M510 steelseries 
  hide details  
Reply
Solo III
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5 2500K | 4.4Ghz ASRock | P67 Extreme4 EVGA | GTX 560 Ti  EVGA | GTS 250 | Physx 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G.Skill | Sniper | 4*4 Crucial | C300 | 128GB WD | Black | 500GB LG | Bluray 
CoolingOSMonitorMonitor
Xigmatek Gaia | Push/Pull W7 | Professional | 64bit LG | IPS | 23" | E2370V-BF Dell | LED | 23" | 1080p 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus | 19"  DasKeyboard | MX Browns Corsair | AX750 COOLER MASTER | RC-692 
MouseMouse Pad
Logitech | M510 steelseries 
  hide details  
Reply
post #2 of 8
the frist time takes a while to detect all the hard ware

how long did you wait?
post #3 of 8
Thread Starter 
Well, leave it to walking away. A few minutes go by, and now it's at a colorful (vista default I'm assuming) and there's nothing. Just the pretty background and a mouse pointer. I'm a patient person (normally), but this is freaking ridiculous! How long in between steps should it take. I understand the actual install should take a little bit, but this screen I'm on is just annoying. Will some text or anything eventually pop up? Did it pop up and then go away while I ran to the bathroom?

cg
Solo III
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5 2500K | 4.4Ghz ASRock | P67 Extreme4 EVGA | GTX 560 Ti  EVGA | GTS 250 | Physx 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G.Skill | Sniper | 4*4 Crucial | C300 | 128GB WD | Black | 500GB LG | Bluray 
CoolingOSMonitorMonitor
Xigmatek Gaia | Push/Pull W7 | Professional | 64bit LG | IPS | 23" | E2370V-BF Dell | LED | 23" | 1080p 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus | 19"  DasKeyboard | MX Browns Corsair | AX750 COOLER MASTER | RC-692 
MouseMouse Pad
Logitech | M510 steelseries 
  hide details  
Reply
Solo III
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5 2500K | 4.4Ghz ASRock | P67 Extreme4 EVGA | GTX 560 Ti  EVGA | GTS 250 | Physx 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G.Skill | Sniper | 4*4 Crucial | C300 | 128GB WD | Black | 500GB LG | Bluray 
CoolingOSMonitorMonitor
Xigmatek Gaia | Push/Pull W7 | Professional | 64bit LG | IPS | 23" | E2370V-BF Dell | LED | 23" | 1080p 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus | 19"  DasKeyboard | MX Browns Corsair | AX750 COOLER MASTER | RC-692 
MouseMouse Pad
Logitech | M510 steelseries 
  hide details  
Reply
post #4 of 8
I would also recommed removing one of the sticks of ram. Pre Vista SP1 has issues with 4 Gb of ram...
Edited by ericeod - 5/31/08 at 10:14pm
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6850K ASUS X99-AII eVGA GTX 1060 32Gb Team Vulcan DDR4 3000 Cas 15 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 EVO NVME Crucial M500 Seagate HDD Samsung F3 
CoolingOSMonitorKeyboard
H100i Windows 10 Pro 64 Samsung KU6300 40" Corsair K70 Vengeance 
PowerCaseMouse
Seasonic Gold 750W Phantek Enthoo Pro M Logitech G9X 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6850K ASUS X99-AII eVGA GTX 1060 32Gb Team Vulcan DDR4 3000 Cas 15 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 EVO NVME Crucial M500 Seagate HDD Samsung F3 
CoolingOSMonitorKeyboard
H100i Windows 10 Pro 64 Samsung KU6300 40" Corsair K70 Vengeance 
PowerCaseMouse
Seasonic Gold 750W Phantek Enthoo Pro M Logitech G9X 
  hide details  
Reply
post #5 of 8
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by noobdown View Post
the frist time takes a while to detect all the hard ware

how long did you wait?
For that first step, about ten minutes. I figured the hardware phase would come eventually. So, it passed that, but now it's stuck on the screen I mentioned above.

I figure I'm just being impatient. Thanks for replying . I'll give it a few more to do its thing.

cg
Solo III
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5 2500K | 4.4Ghz ASRock | P67 Extreme4 EVGA | GTX 560 Ti  EVGA | GTS 250 | Physx 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G.Skill | Sniper | 4*4 Crucial | C300 | 128GB WD | Black | 500GB LG | Bluray 
CoolingOSMonitorMonitor
Xigmatek Gaia | Push/Pull W7 | Professional | 64bit LG | IPS | 23" | E2370V-BF Dell | LED | 23" | 1080p 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus | 19"  DasKeyboard | MX Browns Corsair | AX750 COOLER MASTER | RC-692 
MouseMouse Pad
Logitech | M510 steelseries 
  hide details  
Reply
Solo III
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5 2500K | 4.4Ghz ASRock | P67 Extreme4 EVGA | GTX 560 Ti  EVGA | GTS 250 | Physx 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G.Skill | Sniper | 4*4 Crucial | C300 | 128GB WD | Black | 500GB LG | Bluray 
CoolingOSMonitorMonitor
Xigmatek Gaia | Push/Pull W7 | Professional | 64bit LG | IPS | 23" | E2370V-BF Dell | LED | 23" | 1080p 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus | 19"  DasKeyboard | MX Browns Corsair | AX750 COOLER MASTER | RC-692 
MouseMouse Pad
Logitech | M510 steelseries 
  hide details  
Reply
post #6 of 8
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by ericeod View Post
I would also recommed romiving one of the sticks of ram. Pre Vista SP1 has issues with 4 Gb of ram...
Did that already .

On a similar new build note; will I ever get the HD light and Power light connectors in the right orientation? lol!

cg
Solo III
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5 2500K | 4.4Ghz ASRock | P67 Extreme4 EVGA | GTX 560 Ti  EVGA | GTS 250 | Physx 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G.Skill | Sniper | 4*4 Crucial | C300 | 128GB WD | Black | 500GB LG | Bluray 
CoolingOSMonitorMonitor
Xigmatek Gaia | Push/Pull W7 | Professional | 64bit LG | IPS | 23" | E2370V-BF Dell | LED | 23" | 1080p 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus | 19"  DasKeyboard | MX Browns Corsair | AX750 COOLER MASTER | RC-692 
MouseMouse Pad
Logitech | M510 steelseries 
  hide details  
Reply
Solo III
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5 2500K | 4.4Ghz ASRock | P67 Extreme4 EVGA | GTX 560 Ti  EVGA | GTS 250 | Physx 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G.Skill | Sniper | 4*4 Crucial | C300 | 128GB WD | Black | 500GB LG | Bluray 
CoolingOSMonitorMonitor
Xigmatek Gaia | Push/Pull W7 | Professional | 64bit LG | IPS | 23" | E2370V-BF Dell | LED | 23" | 1080p 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus | 19"  DasKeyboard | MX Browns Corsair | AX750 COOLER MASTER | RC-692 
MouseMouse Pad
Logitech | M510 steelseries 
  hide details  
Reply
post #7 of 8
Thread Starter 
Bad firewire card was the cause. Thanks for all your replies.

cg
Solo III
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5 2500K | 4.4Ghz ASRock | P67 Extreme4 EVGA | GTX 560 Ti  EVGA | GTS 250 | Physx 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G.Skill | Sniper | 4*4 Crucial | C300 | 128GB WD | Black | 500GB LG | Bluray 
CoolingOSMonitorMonitor
Xigmatek Gaia | Push/Pull W7 | Professional | 64bit LG | IPS | 23" | E2370V-BF Dell | LED | 23" | 1080p 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus | 19"  DasKeyboard | MX Browns Corsair | AX750 COOLER MASTER | RC-692 
MouseMouse Pad
Logitech | M510 steelseries 
  hide details  
Reply
Solo III
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5 2500K | 4.4Ghz ASRock | P67 Extreme4 EVGA | GTX 560 Ti  EVGA | GTS 250 | Physx 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G.Skill | Sniper | 4*4 Crucial | C300 | 128GB WD | Black | 500GB LG | Bluray 
CoolingOSMonitorMonitor
Xigmatek Gaia | Push/Pull W7 | Professional | 64bit LG | IPS | 23" | E2370V-BF Dell | LED | 23" | 1080p 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus | 19"  DasKeyboard | MX Browns Corsair | AX750 COOLER MASTER | RC-692 
MouseMouse Pad
Logitech | M510 steelseries 
  hide details  
Reply
post #8 of 8
boot on 2GB

Install KB929777

Reboot with 4Gb
refer to guide in my sig

Edit: seems you got it fixed lol
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom 9950 Black Edition @ 3.0Ghz Gigabyte mATX 785G? HD3200 IGP *Passively cooled* 2x1GB WINTEC Crap, 2x2GB Patriot | DDR2 800 1.9v 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Western Digital AAKS Series 500GB Windows 7 Enterprise x64 Custom Cooked for SPEED Samsung 58" B650 1080p Plasma Logitech DiNovo Mini 
PowerCaseMouse
Silverstone 350Watt Silent PSU Cooler Master 590 Logitech DiNovo Mini 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom 9950 Black Edition @ 3.0Ghz Gigabyte mATX 785G? HD3200 IGP *Passively cooled* 2x1GB WINTEC Crap, 2x2GB Patriot | DDR2 800 1.9v 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Western Digital AAKS Series 500GB Windows 7 Enterprise x64 Custom Cooked for SPEED Samsung 58" B650 1080p Plasma Logitech DiNovo Mini 
PowerCaseMouse
Silverstone 350Watt Silent PSU Cooler Master 590 Logitech DiNovo Mini 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Windows
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › Vista won't install.