Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Q9450 OC nightmare?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Q9450 OC nightmare? - Page 8

post #71 of 118
I think he was just plain blind. On the MSI board I have my AMD on - it always has some funny message pop up if I screw up and it is written in horrible english. Literally "Over clock option failure wrong: Please steps redo post to"
Wall-E
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 2600K GA-Z68X-UD3H-B3 6990 6990 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB Kingston Hyper-X DDR3-1600 PNY SSD OS [RAID0][2x] 512GB WD 600GB Raptor 10K WD Black 1TB 
Optical DriveOSMonitorPower
Samsung DVD-RAM Windows 8.1 Enterprise 28" Hanns-G BFG 1200W 
Case
Custom Wallhanger - see sig 
  hide details  
Reply
Wall-E
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 2600K GA-Z68X-UD3H-B3 6990 6990 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB Kingston Hyper-X DDR3-1600 PNY SSD OS [RAID0][2x] 512GB WD 600GB Raptor 10K WD Black 1TB 
Optical DriveOSMonitorPower
Samsung DVD-RAM Windows 8.1 Enterprise 28" Hanns-G BFG 1200W 
Case
Custom Wallhanger - see sig 
  hide details  
Reply
post #72 of 118
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by rpm666 View Post
I think he was just plain blind. On the MSI board I have my AMD on - it always has some funny message pop up if I screw up and it is written in horrible english. Literally "Over clock option failure wrong: Please steps redo post to"
So it's probably a colorblind, underpaid and overestimated AMI guru or so
Edited by baretsu - 6/3/08 at 11:40am
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 MSI X38 Hydrogen HD 3870X2 Corsair TWIN3X2048-1333C9DHX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3 x WD 500GB NEC Windows Vista Ultimate 32bit Nec Multisync 20WGX² Pro 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Antec Neo 650W Lian Li 2100 Plus Logitech G5 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 MSI X38 Hydrogen HD 3870X2 Corsair TWIN3X2048-1333C9DHX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3 x WD 500GB NEC Windows Vista Ultimate 32bit Nec Multisync 20WGX² Pro 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Antec Neo 650W Lian Li 2100 Plus Logitech G5 
  hide details  
Reply
post #73 of 118
Personally I would never consider what a mobo considers safe or not via color in bios to be accurate. The red in my bios dosen't show up till 1.45 which I wouldn't run on this chip, at least so new in its lifetime.

I wouldn't go above:
1.3625 vcore
1.4 fsb
1.55 nb (as long as the cooling will suffice)

I'm amazed at the volts that rpm666 is running with, however being on water can't hurt.
#22
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9650 (VID 1.1625) Gigabyte UD3P (Rev 1.6) Evga GTX 285 OCZ ReaperX HPC 4GB @ 1092 5-5-4-15 PL8 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD640AAKS x2 Lite-on Sata 20x Windows 7 | OSX LG 22" 2ms 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Corsair HX620 Lian Li PC-A05B MX 518 
Mouse Pad
QCK Heavy 
  hide details  
Reply
#22
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9650 (VID 1.1625) Gigabyte UD3P (Rev 1.6) Evga GTX 285 OCZ ReaperX HPC 4GB @ 1092 5-5-4-15 PL8 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD640AAKS x2 Lite-on Sata 20x Windows 7 | OSX LG 22" 2ms 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Corsair HX620 Lian Li PC-A05B MX 518 
Mouse Pad
QCK Heavy 
  hide details  
Reply
post #74 of 118
FSB at 1.5 is fairly common and a NB above 1.55 isn't too bad. Bart's Northbridge should be just fine at or above 1.7volts since it is already watercooled, heat wouldn't be an issue at that voltage.
Wall-E
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 2600K GA-Z68X-UD3H-B3 6990 6990 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB Kingston Hyper-X DDR3-1600 PNY SSD OS [RAID0][2x] 512GB WD 600GB Raptor 10K WD Black 1TB 
Optical DriveOSMonitorPower
Samsung DVD-RAM Windows 8.1 Enterprise 28" Hanns-G BFG 1200W 
Case
Custom Wallhanger - see sig 
  hide details  
Reply
Wall-E
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 2600K GA-Z68X-UD3H-B3 6990 6990 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB Kingston Hyper-X DDR3-1600 PNY SSD OS [RAID0][2x] 512GB WD 600GB Raptor 10K WD Black 1TB 
Optical DriveOSMonitorPower
Samsung DVD-RAM Windows 8.1 Enterprise 28" Hanns-G BFG 1200W 
Case
Custom Wallhanger - see sig 
  hide details  
Reply
post #75 of 118
Thread Starter 
OK, let's go back to the very beginning ... what do we actually know for sure?
1. it overclocks fine with everything on auto on 400 FSB
2. it continues to overclock fine until 408 FSB with everything on auto
3. it doesn't even boot anymore when going to 409 FSB! The big difference? The memory FSB (on auto) falls back from 1.305 MHz to 981 MHz instead of 1.308 MHz! Changing the setting from auto to 1:1.60 gives me the 1.308 MHz (normal) but still won't let me boot the system anymore ...

I tried upping just about all voltages one by one (taking ages if you have to reset every time!) but this seems to be the issue! Maybe this bit of extra information might ring a bell @ you wizards?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 MSI X38 Hydrogen HD 3870X2 Corsair TWIN3X2048-1333C9DHX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3 x WD 500GB NEC Windows Vista Ultimate 32bit Nec Multisync 20WGX² Pro 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Antec Neo 650W Lian Li 2100 Plus Logitech G5 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 MSI X38 Hydrogen HD 3870X2 Corsair TWIN3X2048-1333C9DHX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3 x WD 500GB NEC Windows Vista Ultimate 32bit Nec Multisync 20WGX² Pro 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Antec Neo 650W Lian Li 2100 Plus Logitech G5 
  hide details  
Reply
post #76 of 118
Stay off Auto.

Set the RAM to an unlinked working condition and keep it under 1333 MHZ with 1.82-1.86volts.

Northbridge at 1.7, CPU at 1.37(which is much more than you need but it's your only option), and FSB at 1.5+v. Southbridge can probably stay AUTO but you could just set it to a notch or two above stock settings. Of course make sure all of the basics are disabled like CE1 or C1E I forget, Speed, watchdog, failsafe, etc... And start trying for a much higher FSB - try for 440+ you still could be sitting in a hole.
Wall-E
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 2600K GA-Z68X-UD3H-B3 6990 6990 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB Kingston Hyper-X DDR3-1600 PNY SSD OS [RAID0][2x] 512GB WD 600GB Raptor 10K WD Black 1TB 
Optical DriveOSMonitorPower
Samsung DVD-RAM Windows 8.1 Enterprise 28" Hanns-G BFG 1200W 
Case
Custom Wallhanger - see sig 
  hide details  
Reply
Wall-E
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 2600K GA-Z68X-UD3H-B3 6990 6990 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB Kingston Hyper-X DDR3-1600 PNY SSD OS [RAID0][2x] 512GB WD 600GB Raptor 10K WD Black 1TB 
Optical DriveOSMonitorPower
Samsung DVD-RAM Windows 8.1 Enterprise 28" Hanns-G BFG 1200W 
Case
Custom Wallhanger - see sig 
  hide details  
Reply
post #77 of 118
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by rpm666 View Post
Stay off Auto.

Set the RAM to an unlinked working condition and keep it under 1333 MHZ with 1.82-1.86volts.

Northbridge at 1.7, CPU at 1.37(which is much more than you need but it's your only option), and FSB at 1.5+v. Southbridge can probably stay AUTO but you could just set it to a notch or two above stock settings. Of course make sure all of the basics are disabled like CE1 or C1E I forget, Speed, watchdog, failsafe, etc... And start trying for a much higher FSB - try for 440+ you still could be sitting in a hole.
As I have those nice red values now, I can actually lower the CPU voltage to just about any step ...
And off course I try manual settings all the time, the only thing I tried to point out is that this is actually the highest stable setting I can get until now ...
And all those settings are disabled ...
Maybe I'm in a hole (quite possible) but I just thought maybe this exact problem could ring a bell somewhere, as in 'aha, now I get it!' (and as in 'I don't )

So, will try again (handy thing this portable next to this PC ... at least I can keep on posting and reading while trying all those settings!)
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 MSI X38 Hydrogen HD 3870X2 Corsair TWIN3X2048-1333C9DHX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3 x WD 500GB NEC Windows Vista Ultimate 32bit Nec Multisync 20WGX² Pro 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Antec Neo 650W Lian Li 2100 Plus Logitech G5 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 MSI X38 Hydrogen HD 3870X2 Corsair TWIN3X2048-1333C9DHX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3 x WD 500GB NEC Windows Vista Ultimate 32bit Nec Multisync 20WGX² Pro 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Antec Neo 650W Lian Li 2100 Plus Logitech G5 
  hide details  
Reply
post #78 of 118
If you can set the CPU to 1.362 for now, but those other voltages bump them up nicely into the red lol.
Wall-E
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 2600K GA-Z68X-UD3H-B3 6990 6990 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB Kingston Hyper-X DDR3-1600 PNY SSD OS [RAID0][2x] 512GB WD 600GB Raptor 10K WD Black 1TB 
Optical DriveOSMonitorPower
Samsung DVD-RAM Windows 8.1 Enterprise 28" Hanns-G BFG 1200W 
Case
Custom Wallhanger - see sig 
  hide details  
Reply
Wall-E
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 2600K GA-Z68X-UD3H-B3 6990 6990 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB Kingston Hyper-X DDR3-1600 PNY SSD OS [RAID0][2x] 512GB WD 600GB Raptor 10K WD Black 1TB 
Optical DriveOSMonitorPower
Samsung DVD-RAM Windows 8.1 Enterprise 28" Hanns-G BFG 1200W 
Case
Custom Wallhanger - see sig 
  hide details  
Reply
post #79 of 118
Thread Starter 
Nope ... hangs on "CPU" on the Mobo LED ... I'll try some other settings ... again!
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 MSI X38 Hydrogen HD 3870X2 Corsair TWIN3X2048-1333C9DHX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3 x WD 500GB NEC Windows Vista Ultimate 32bit Nec Multisync 20WGX² Pro 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Antec Neo 650W Lian Li 2100 Plus Logitech G5 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 MSI X38 Hydrogen HD 3870X2 Corsair TWIN3X2048-1333C9DHX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3 x WD 500GB NEC Windows Vista Ultimate 32bit Nec Multisync 20WGX² Pro 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Antec Neo 650W Lian Li 2100 Plus Logitech G5 
  hide details  
Reply
post #80 of 118
Quote:
Originally Posted by baretsu View Post
Nope ... hangs on "CPU" on the Mobo LED ... I'll try some other settings ... again!
What exactly is the mobo LED telling you? Just "CPU" ? THAT narrows it down.
Wall-E
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 2600K GA-Z68X-UD3H-B3 6990 6990 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB Kingston Hyper-X DDR3-1600 PNY SSD OS [RAID0][2x] 512GB WD 600GB Raptor 10K WD Black 1TB 
Optical DriveOSMonitorPower
Samsung DVD-RAM Windows 8.1 Enterprise 28" Hanns-G BFG 1200W 
Case
Custom Wallhanger - see sig 
  hide details  
Reply
Wall-E
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 2600K GA-Z68X-UD3H-B3 6990 6990 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB Kingston Hyper-X DDR3-1600 PNY SSD OS [RAID0][2x] 512GB WD 600GB Raptor 10K WD Black 1TB 
Optical DriveOSMonitorPower
Samsung DVD-RAM Windows 8.1 Enterprise 28" Hanns-G BFG 1200W 
Case
Custom Wallhanger - see sig 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Q9450 OC nightmare?