Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › P5N32-e SLI -- Southbridge Heatsink change, NO POST!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

P5N32-e SLI -- Southbridge Heatsink change, NO POST!

post #1 of 11
Thread Starter 
I have had my computer running fine with two thermalright heatsinks on both the SB and NB. The one on the SB was preventing me from adding a second videocard. So, I decided to try putting the old NB heatsink (heatpipes removed) onto the southbridge. Strangely, it wouldn't post or even power on! The LED on the MOBO would turn green, but no power when the button was pressed. I tried reseating it, but to no avail.
...so, obviously, I put the thermalright heatsink back on. Now, to my enormous disappointment, the fans would power up, but no post!
I pulled out everything the computer didn't need to run, nothing. I reset the heatsink a couple of times, nothing.

Me sad...
Any ideas?

Thanks for your time.
post #2 of 11
I hate to see these posts. But it's quite possible that when you pulled off your stock heatsink it may have pulled off part of your SB die.

This is your board, right?


Pulling that one piece off with the heatpipe could have damaged your SB or your MOFSETs
Vegeta 2.0
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 @ 3.2GHz (400 x 8 @ 1.4v) «Lapped» DFI Lan Party UT P35 T2R BFG 8800GTS 640MB (625/1950/1400) 4GB (2 x 2GB) OCZ Platinum 1066MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 320GB and 160GB || Western Digital 250GB DVD-RW Vista Ultimate x64 2 x 19" Widescreens (2880x900) 
KeyboardPowerCase
Eclipse II Antec Earthwatts 500W Thermaltake Armor 
  hide details  
Reply
Vegeta 2.0
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 @ 3.2GHz (400 x 8 @ 1.4v) «Lapped» DFI Lan Party UT P35 T2R BFG 8800GTS 640MB (625/1950/1400) 4GB (2 x 2GB) OCZ Platinum 1066MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 320GB and 160GB || Western Digital 250GB DVD-RW Vista Ultimate x64 2 x 19" Widescreens (2880x900) 
KeyboardPowerCase
Eclipse II Antec Earthwatts 500W Thermaltake Armor 
  hide details  
Reply
post #3 of 11
Thread Starter 
No, no, I pulled the original heat sinks off long ago (and everything ran well.) I was just swapping things around this time.
post #4 of 11
Hmmm....

That's odd. So you already had everything off, and you were just moving things around. What happens when you power on?
Vegeta 2.0
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 @ 3.2GHz (400 x 8 @ 1.4v) «Lapped» DFI Lan Party UT P35 T2R BFG 8800GTS 640MB (625/1950/1400) 4GB (2 x 2GB) OCZ Platinum 1066MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 320GB and 160GB || Western Digital 250GB DVD-RW Vista Ultimate x64 2 x 19" Widescreens (2880x900) 
KeyboardPowerCase
Eclipse II Antec Earthwatts 500W Thermaltake Armor 
  hide details  
Reply
Vegeta 2.0
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 @ 3.2GHz (400 x 8 @ 1.4v) «Lapped» DFI Lan Party UT P35 T2R BFG 8800GTS 640MB (625/1950/1400) 4GB (2 x 2GB) OCZ Platinum 1066MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 320GB and 160GB || Western Digital 250GB DVD-RW Vista Ultimate x64 2 x 19" Widescreens (2880x900) 
KeyboardPowerCase
Eclipse II Antec Earthwatts 500W Thermaltake Armor 
  hide details  
Reply
post #5 of 11
Is it possible theres a short somewhere form the heatsink coming into contact with something?
Just gotta be careful about the traces and caps. I had to RMA a board because I messed up a cap while switching heatsinks. Asus's RMA is pretty slow too.
ragequit
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 4ghz @ 1.25v Asus Max 2 formula 8800gtx 610/1ghz OCZ LV blade 1:1 950mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
7200.10 250gb dvd leetlinucks 24" Westy 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 750w Toughpower Lian li pc-65 Copperhead 
Mouse Pad
Thermtaltake? 
  hide details  
Reply
ragequit
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 4ghz @ 1.25v Asus Max 2 formula 8800gtx 610/1ghz OCZ LV blade 1:1 950mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
7200.10 250gb dvd leetlinucks 24" Westy 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 750w Toughpower Lian li pc-65 Copperhead 
Mouse Pad
Thermtaltake? 
  hide details  
Reply
post #6 of 11
You put too much pressure on the chip. I had that happen with one of my sb coolers when I had the asus p5n32-e. When I took the cooler off it worked. Unless you cracked it....
Murder Box II
(18 items)
 
Home PC
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 6800K Asus X99-A II Zotac 1080Ti AMP Extreme Edition G. Skill Trident Z - 32GB/ 3200Hz/CL14/Quad  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Sandisk Extreme Pro 480GB Corsair H100i V2 - w/ML120 Pro Fans Windows 10 Home 64 Bit Acer Z35P 1440P G-Sync 
KeyboardPowerCaseMouse
Steelseries Merc  EVGA Supernova G2 1000W Corsair 450D Mionix Naos 8200 
Mouse PadAudioAudioOther
Inwin Batmat Aluminum Sound Blaster Z Logitech Z906 - 5.1 Maxnomic Commander S-III Gaming Chair 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel G3440 Asus B85M-E/CSM EVGA GTX 950 Patriot Viper 3 - 2x8GB 1600hz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung EVO 850 - 500GB + 4TB/3TB x 2/2TB WD Green LG CH12LS28 Bluray Scythe Big Shuriken 2 w/Corsair SP120 Fan Windows 10 64 Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 75" TV.... GooBang Doo MX3 Corsair CX430 V2 NMEDIAPC HTPC 6000B w/ Pro LCD Module 
Mouse
GooBang Doo MX3 
  hide details  
Reply
Murder Box II
(18 items)
 
Home PC
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 6800K Asus X99-A II Zotac 1080Ti AMP Extreme Edition G. Skill Trident Z - 32GB/ 3200Hz/CL14/Quad  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Sandisk Extreme Pro 480GB Corsair H100i V2 - w/ML120 Pro Fans Windows 10 Home 64 Bit Acer Z35P 1440P G-Sync 
KeyboardPowerCaseMouse
Steelseries Merc  EVGA Supernova G2 1000W Corsair 450D Mionix Naos 8200 
Mouse PadAudioAudioOther
Inwin Batmat Aluminum Sound Blaster Z Logitech Z906 - 5.1 Maxnomic Commander S-III Gaming Chair 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel G3440 Asus B85M-E/CSM EVGA GTX 950 Patriot Viper 3 - 2x8GB 1600hz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung EVO 850 - 500GB + 4TB/3TB x 2/2TB WD Green LG CH12LS28 Bluray Scythe Big Shuriken 2 w/Corsair SP120 Fan Windows 10 64 Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 75" TV.... GooBang Doo MX3 Corsair CX430 V2 NMEDIAPC HTPC 6000B w/ Pro LCD Module 
Mouse
GooBang Doo MX3 
  hide details  
Reply
post #7 of 11
Thread Starter 
Well, when I put the old NB heatsink on, I first used the plastic clips and they were fairly loose and there was no post, no fans. I tried putting some pressure on it and it posted, but when I took the pressure off...it wouldn't boot, no power, no fans either.
So, then I used the screws that come with the thermalright heatsinks and use those to sock it down nice and tight. No post, no power, no fans.
Then I swapped the thermalright back in, no post, but the fans would run.

I have a feeling that it'll be difficult to RMA without the old heatsinks.
post #8 of 11
Yeah. I think you cracked it. With that pressure it god enough to POST, but after that I think it's done

About the RMA, you removed the heatpipes? I don't know about that then. This doesn't look too good buddy
Vegeta 2.0
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 @ 3.2GHz (400 x 8 @ 1.4v) «Lapped» DFI Lan Party UT P35 T2R BFG 8800GTS 640MB (625/1950/1400) 4GB (2 x 2GB) OCZ Platinum 1066MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 320GB and 160GB || Western Digital 250GB DVD-RW Vista Ultimate x64 2 x 19" Widescreens (2880x900) 
KeyboardPowerCase
Eclipse II Antec Earthwatts 500W Thermaltake Armor 
  hide details  
Reply
Vegeta 2.0
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 @ 3.2GHz (400 x 8 @ 1.4v) «Lapped» DFI Lan Party UT P35 T2R BFG 8800GTS 640MB (625/1950/1400) 4GB (2 x 2GB) OCZ Platinum 1066MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 320GB and 160GB || Western Digital 250GB DVD-RW Vista Ultimate x64 2 x 19" Widescreens (2880x900) 
KeyboardPowerCase
Eclipse II Antec Earthwatts 500W Thermaltake Armor 
  hide details  
Reply
post #9 of 11
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by se7en56 View Post
This doesn't look too good buddy
It sure doesn't.

There are more crooked ways to get an "RMA." But, I think I'd like to get a different motherboard...I'll have to do some research. I know there's one that can get the q6600 to 1600fsb. Of course...I'm not sure how willing I am to spend a bunch of money.
Edited by turbotom - 6/2/08 at 5:00pm
post #10 of 11
Thread Starter 
Well, I found my problem...

I found this loose. Yes, I know the white balance is terrible.





I tried laying it onto the two contacts, but it didn't work.

I know someone with the tools to reattach something like that...but I doubt it will work.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › P5N32-e SLI -- Southbridge Heatsink change, NO POST!