Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Networking & Security › Keep losing wireless connection?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Keep losing wireless connection?

post #1 of 18
Thread Starter 
I don't know why, but I keep losing connection with my router? I am having this problem with two different laptops an Acer thats running Vista Home Premium 32-bit and a MacBook running Mac OS X Leopard. I have tried it with WEP, WPA Personal, and WPA Personal 2. It doesnt matter which I set it on, but I still lose connection. I have tried it on a set up that broadcasts B, G, and N and I lose my connection constantly with both laptops and with the Acer I have a lot of difficult connecting all together.

Would my internet signal be causing my laptops to lose connection like that or would it be a router problem? I love in Northern Virginia and we did just get hit by a huge storm and to my understanding comcast has been having difficulties.
My 1st Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 5600+ @ 2.8GHz ASUS Crosshair eVGA 8800GTS 640MB Corsair XMS2 DDR2 800 4GB(2X2GB) Cas 5 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160GB OS Drive + 500GB x4 = 1.5TB RAID 5 Lite-On SATA Burner Windows Vista Ultimate (64-Bit) Dual 20" Dell Widescreen's 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse Antec Earthwatts 500W Thermaltake Armor Logitech MX518 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
My 1st Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 5600+ @ 2.8GHz ASUS Crosshair eVGA 8800GTS 640MB Corsair XMS2 DDR2 800 4GB(2X2GB) Cas 5 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160GB OS Drive + 500GB x4 = 1.5TB RAID 5 Lite-On SATA Burner Windows Vista Ultimate (64-Bit) Dual 20" Dell Widescreen's 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse Antec Earthwatts 500W Thermaltake Armor Logitech MX518 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
post #2 of 18
Are you losing connect to your router or is your modem losing connect to your ISP? Those are two VERY different things. Also, do you live in a city?
Once again...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 [4.28GHz, HT] Asus P6T + Broadcom NetXtreme II VisionTek HD5850 [900/1200] + Galaxy GT240 2x4GB G.Skill Ripjaw X [1632 MHz] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X25-M 160GB + 3xRAID0 500GB 7200.12 Window 7 Pro 64 Acer H243H + Samsung 226BW XARMOR-U9BL  
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Truepower New 750W Li Lian PC-V2100 [10x120mm fans] Logitech G9 X-Trac Pro 
  hide details  
Reply
Once again...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 [4.28GHz, HT] Asus P6T + Broadcom NetXtreme II VisionTek HD5850 [900/1200] + Galaxy GT240 2x4GB G.Skill Ripjaw X [1632 MHz] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X25-M 160GB + 3xRAID0 500GB 7200.12 Window 7 Pro 64 Acer H243H + Samsung 226BW XARMOR-U9BL  
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Truepower New 750W Li Lian PC-V2100 [10x120mm fans] Logitech G9 X-Trac Pro 
  hide details  
Reply
post #3 of 18
Thread Starter 
How would I be able to tell the difference? I guess you could say that I live in a small city. I have Comcast High Speed Internet.
My 1st Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 5600+ @ 2.8GHz ASUS Crosshair eVGA 8800GTS 640MB Corsair XMS2 DDR2 800 4GB(2X2GB) Cas 5 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160GB OS Drive + 500GB x4 = 1.5TB RAID 5 Lite-On SATA Burner Windows Vista Ultimate (64-Bit) Dual 20" Dell Widescreen's 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse Antec Earthwatts 500W Thermaltake Armor Logitech MX518 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
My 1st Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 5600+ @ 2.8GHz ASUS Crosshair eVGA 8800GTS 640MB Corsair XMS2 DDR2 800 4GB(2X2GB) Cas 5 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160GB OS Drive + 500GB x4 = 1.5TB RAID 5 Lite-On SATA Burner Windows Vista Ultimate (64-Bit) Dual 20" Dell Widescreen's 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse Antec Earthwatts 500W Thermaltake Armor Logitech MX518 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
post #4 of 18
I keep getting PPC server down error on mine. They have sorted it a number of times but it always happens again.
post #5 of 18
Thread Starter 
could updating the firmware possibly fix my issue if it is the router?
My 1st Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 5600+ @ 2.8GHz ASUS Crosshair eVGA 8800GTS 640MB Corsair XMS2 DDR2 800 4GB(2X2GB) Cas 5 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160GB OS Drive + 500GB x4 = 1.5TB RAID 5 Lite-On SATA Burner Windows Vista Ultimate (64-Bit) Dual 20" Dell Widescreen's 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse Antec Earthwatts 500W Thermaltake Armor Logitech MX518 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
My 1st Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 5600+ @ 2.8GHz ASUS Crosshair eVGA 8800GTS 640MB Corsair XMS2 DDR2 800 4GB(2X2GB) Cas 5 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160GB OS Drive + 500GB x4 = 1.5TB RAID 5 Lite-On SATA Burner Windows Vista Ultimate (64-Bit) Dual 20" Dell Widescreen's 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse Antec Earthwatts 500W Thermaltake Armor Logitech MX518 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
post #6 of 18
it would help to know what router you have.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom 9600 BE Asus M3A32-MVP Deluxe Watercooled Saphire 1GB 3870 X2 4 GB DDR2 800 OCZ HTC Reaper 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 x WD 500GB SATA 2 2 x SATA DVD-RW Vista Ultimate 32" HD TFT on HDMI 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II Zalman 850 Watt Heatpipe cooled Gigabyte Mercury 3D Genius Navigator 525 
Mouse Pad
Desk 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom 9600 BE Asus M3A32-MVP Deluxe Watercooled Saphire 1GB 3870 X2 4 GB DDR2 800 OCZ HTC Reaper 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 x WD 500GB SATA 2 2 x SATA DVD-RW Vista Ultimate 32" HD TFT on HDMI 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II Zalman 850 Watt Heatpipe cooled Gigabyte Mercury 3D Genius Navigator 525 
Mouse Pad
Desk 
  hide details  
Reply
post #7 of 18
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by magus.tsf View Post
it would help to know what router you have.
lol you are right that might help. I have the Linksys WRT600N

LINKSYS WRT600N IEEE 802.3/3u, IEEE 802.11a/b/g, IEEE802.11n Draft Dual-Band Wireless-N Gigabit Router with Storage Link
My 1st Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 5600+ @ 2.8GHz ASUS Crosshair eVGA 8800GTS 640MB Corsair XMS2 DDR2 800 4GB(2X2GB) Cas 5 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160GB OS Drive + 500GB x4 = 1.5TB RAID 5 Lite-On SATA Burner Windows Vista Ultimate (64-Bit) Dual 20" Dell Widescreen's 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse Antec Earthwatts 500W Thermaltake Armor Logitech MX518 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
My 1st Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 5600+ @ 2.8GHz ASUS Crosshair eVGA 8800GTS 640MB Corsair XMS2 DDR2 800 4GB(2X2GB) Cas 5 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160GB OS Drive + 500GB x4 = 1.5TB RAID 5 Lite-On SATA Burner Windows Vista Ultimate (64-Bit) Dual 20" Dell Widescreen's 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse Antec Earthwatts 500W Thermaltake Armor Logitech MX518 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
post #8 of 18
Remember as well most 802.11X wireless runs on 2.4ghz range so if you happen to have an older cordless phone or the likes of any devices in this range it will blink your wireless connection.

I have the same in my home if my wife uses the cordless land line.
Refreshed Duo
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8500 E0@4.25Ghz (500x8.5) Gigabyte GA-EP45-UD3P EVGA GTX285 (720/1674/2772) 2x2gb G.SKILL PC8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3xWD 250GB RAID0 Sony DVD/CDR/RW Windows 7 Ultimate x64 ACER 24" P241WAID LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 (Original) OCZ GameXStream 700w SLI ThermalTake Armor Black Logitech G5 
Mouse Pad
Razor XACT 
  hide details  
Reply
Refreshed Duo
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8500 E0@4.25Ghz (500x8.5) Gigabyte GA-EP45-UD3P EVGA GTX285 (720/1674/2772) 2x2gb G.SKILL PC8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3xWD 250GB RAID0 Sony DVD/CDR/RW Windows 7 Ultimate x64 ACER 24" P241WAID LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 (Original) OCZ GameXStream 700w SLI ThermalTake Armor Black Logitech G5 
Mouse Pad
Razor XACT 
  hide details  
Reply
post #9 of 18
Thread Starter 
I did not think of that how ever I do not have a house phone just a cell phone, but my neighbors possibly might? I do live in a townhouse. =\\

I have connected one of my older routers and so far I dont seem to be having any issues accept a slower connection.

With the router that was giving me issues I never really noticed it but at times I would also lose connection with my desktop which is connected threw a ethernet cable.
My 1st Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 5600+ @ 2.8GHz ASUS Crosshair eVGA 8800GTS 640MB Corsair XMS2 DDR2 800 4GB(2X2GB) Cas 5 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160GB OS Drive + 500GB x4 = 1.5TB RAID 5 Lite-On SATA Burner Windows Vista Ultimate (64-Bit) Dual 20" Dell Widescreen's 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse Antec Earthwatts 500W Thermaltake Armor Logitech MX518 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
My 1st Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 5600+ @ 2.8GHz ASUS Crosshair eVGA 8800GTS 640MB Corsair XMS2 DDR2 800 4GB(2X2GB) Cas 5 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160GB OS Drive + 500GB x4 = 1.5TB RAID 5 Lite-On SATA Burner Windows Vista Ultimate (64-Bit) Dual 20" Dell Widescreen's 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse Antec Earthwatts 500W Thermaltake Armor Logitech MX518 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
post #10 of 18
Quote:
Originally Posted by SeanEE89 View Post
I did not think of that how ever I do not have a house phone just a cell phone, but my neighbors possibly might? I do live in a townhouse. =

I have connected one of my older routers and so far I dont seem to be having any issues accept a slower connection.

With the router that was giving me issues I never really noticed it but at times I would also lose connection with my desktop which is connected threw a ethernet cable.
Ahh. Understood.

The cordless I guess *could* extend enough to blip your wireless but if your also having corded troubles then somethings off with the router itself I would think. Anymore you just Plug-N-Play them other than setting some security and they work. So hard to diagnose them because, as in most cases, they appear to work normally then *blam* weirdness.

Hope you can figure it out.. I'll check back if anything else hits me out of the ordinary.
Refreshed Duo
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8500 E0@4.25Ghz (500x8.5) Gigabyte GA-EP45-UD3P EVGA GTX285 (720/1674/2772) 2x2gb G.SKILL PC8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3xWD 250GB RAID0 Sony DVD/CDR/RW Windows 7 Ultimate x64 ACER 24" P241WAID LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 (Original) OCZ GameXStream 700w SLI ThermalTake Armor Black Logitech G5 
Mouse Pad
Razor XACT 
  hide details  
Reply
Refreshed Duo
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8500 E0@4.25Ghz (500x8.5) Gigabyte GA-EP45-UD3P EVGA GTX285 (720/1674/2772) 2x2gb G.SKILL PC8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3xWD 250GB RAID0 Sony DVD/CDR/RW Windows 7 Ultimate x64 ACER 24" P241WAID LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 (Original) OCZ GameXStream 700w SLI ThermalTake Armor Black Logitech G5 
Mouse Pad
Razor XACT 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Networking & Security
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Networking & Security › Keep losing wireless connection?