Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Something wrong with my card?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Something wrong with my card?

post #1 of 7
Thread Starter 
I think there's something wrong with my graphics card. Whenever I get any object with soft edges (e.g. clouds, smoke), and when it's moved across the screen it appears to tear and bits of green and pink show. It's hard to demonstrate this as it doesn't show up in screenshots so I need to take a picture.



The image is from my phone so the quality isn't great, but can you see the pink bits on the top edge of the smoke cloud? It looks negligible in the pic but it's far more pronounced and easily visible when you're actually playing. And this happens in all sorts of things; watching videos, clouds in games such as crysis and phun, if I take a screenshot and move it around the screen then it does it as well.

Anybody have any idea what's going on? is it my gpu and should I RMA? Or could it be my monitor?
My home comp
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ph II X4 955 BE (C3) Asus M2N-SLI DELUXE EVGA 8800GTS 320MB 4GB G.Skill's DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 7200.10 320GB LG DVDRW Windows 7 x64 Dell ST2410 & Samsung 2032BW 
PowerCaseMouse
Hiper 530W Antec NSK6000 Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
My home comp
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ph II X4 955 BE (C3) Asus M2N-SLI DELUXE EVGA 8800GTS 320MB 4GB G.Skill's DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 7200.10 320GB LG DVDRW Windows 7 x64 Dell ST2410 & Samsung 2032BW 
PowerCaseMouse
Hiper 530W Antec NSK6000 Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
post #2 of 7
Did you try to reinstall your drivers to see if that was causing the issue? How are your temps in game? This is the only game is occurs in or it happens in every game?
post #3 of 7
Thread Starter 
This happens on 175.16 and 169.25 drivers. Temps are fine, never going over 73 in gaming. And as I said, it happens in all sorts of things, even youtube videos.
My home comp
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ph II X4 955 BE (C3) Asus M2N-SLI DELUXE EVGA 8800GTS 320MB 4GB G.Skill's DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 7200.10 320GB LG DVDRW Windows 7 x64 Dell ST2410 & Samsung 2032BW 
PowerCaseMouse
Hiper 530W Antec NSK6000 Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
My home comp
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ph II X4 955 BE (C3) Asus M2N-SLI DELUXE EVGA 8800GTS 320MB 4GB G.Skill's DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 7200.10 320GB LG DVDRW Windows 7 x64 Dell ST2410 & Samsung 2032BW 
PowerCaseMouse
Hiper 530W Antec NSK6000 Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
post #4 of 7
Try a different monitor. Might be the connection DVI cable that's not in proper condition.

~B~
2010 MBP 15"
(13 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
INTEL CORE i5 520M nVIDIA GEFORCE GT 330M 8GB DDR3 @ 1066MHz SEAGATE MOMENTUS XT 500GB 
Optical DriveMonitor
SUPERDRIVE 15.4" @ 1440x900 
  hide details  
Reply
2010 MBP 15"
(13 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
INTEL CORE i5 520M nVIDIA GEFORCE GT 330M 8GB DDR3 @ 1066MHz SEAGATE MOMENTUS XT 500GB 
Optical DriveMonitor
SUPERDRIVE 15.4" @ 1440x900 
  hide details  
Reply
post #5 of 7
chances are, you have your game running in 16bit, color instead of 32bit color .
you will see pink and green if it's in 16bit, that's a fact.
Edited by nigel - 6/8/08 at 9:04am
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700k z 170 pro gameing GTX980 16 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
samsung ssd  SUPER WRITE MASTER. Cooler Master Hyper 212 Evo win10 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS VW 199D g510 G7.. BitFenix Merc Beta Mid ATX Case 
MouseAudio
logitech m185 onbord. 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700k z 170 pro gameing GTX980 16 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
samsung ssd  SUPER WRITE MASTER. Cooler Master Hyper 212 Evo win10 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS VW 199D g510 G7.. BitFenix Merc Beta Mid ATX Case 
MouseAudio
logitech m185 onbord. 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by nigel View Post
chances are, you have your game running in 16bit, color instead of 32bit color .
you will see pink and green if it's in 16bit, that's a fact.
Nope it's not in 16 bit either. The odd thing is though when I went into the nvidia control panel and in the 3d settings, the section where you can change settings for a particular program was messed up. There were none in the list and if I added one it didn't get added to the list either. Ugh shall I reinstall my drivers? I've currently gone back to 169.25 because 175.16 made the driver (gpu driver, not racing driver ) crash just as the track was supposed to load.
My home comp
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ph II X4 955 BE (C3) Asus M2N-SLI DELUXE EVGA 8800GTS 320MB 4GB G.Skill's DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 7200.10 320GB LG DVDRW Windows 7 x64 Dell ST2410 & Samsung 2032BW 
PowerCaseMouse
Hiper 530W Antec NSK6000 Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
My home comp
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ph II X4 955 BE (C3) Asus M2N-SLI DELUXE EVGA 8800GTS 320MB 4GB G.Skill's DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 7200.10 320GB LG DVDRW Windows 7 x64 Dell ST2410 & Samsung 2032BW 
PowerCaseMouse
Hiper 530W Antec NSK6000 Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
post #7 of 7
Quote:
Originally Posted by namtlade View Post
Nope it's not in 16 bit either. The odd thing is though when I went into the nvidia control panel and in the 3d settings, the section where you can change settings for a particular program was messed up. There were none in the list and if I added one it didn't get added to the list either. Ugh shall I reinstall my drivers? I've currently gone back to 169.25 because 175.16 made the driver (gpu driver, not racing driver ) crash just as the track was supposed to load.
Just uninstall the driver all together, and reinstall them again..
use the driver cleaner pro, if you have got it if not you can download it...just Google it.
if that does not help, then I'm at a los.
Edited by nigel - 6/8/08 at 1:14pm
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700k z 170 pro gameing GTX980 16 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
samsung ssd  SUPER WRITE MASTER. Cooler Master Hyper 212 Evo win10 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS VW 199D g510 G7.. BitFenix Merc Beta Mid ATX Case 
MouseAudio
logitech m185 onbord. 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700k z 170 pro gameing GTX980 16 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
samsung ssd  SUPER WRITE MASTER. Cooler Master Hyper 212 Evo win10 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS VW 199D g510 G7.. BitFenix Merc Beta Mid ATX Case 
MouseAudio
logitech m185 onbord. 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Something wrong with my card?