Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › New rig won't boot
New Posts  All Forums:Forum Nav:

New rig won't boot - Page 2

post #11 of 23
Bad motherboard or bad PSU if you're sure it's not ram. Same thing has happened to me and it's always one of the three for me.
Lantia
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @ 3.0Ghz 1.285v ABIT IP35 Pro EVGA GTX280 SC / Hauppauge HVR 1800 8 GB Super Talent DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD SE16 500GB Asus DVD-RW 1814BLT & LG GGC-H20L BR/HD-DVD Vista Ultimate x64 SP 1 Acer P221W 22" & Acer AL2216 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Reclussa Rosewill RX750-D-B NZXT Zero Logitech G7 
Mouse Pad
XTRAC RIPPER XL & XTRAC X-Trac D-Gel Wrist Rest 
  hide details  
Reply
Lantia
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @ 3.0Ghz 1.285v ABIT IP35 Pro EVGA GTX280 SC / Hauppauge HVR 1800 8 GB Super Talent DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD SE16 500GB Asus DVD-RW 1814BLT & LG GGC-H20L BR/HD-DVD Vista Ultimate x64 SP 1 Acer P221W 22" & Acer AL2216 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Reclussa Rosewill RX750-D-B NZXT Zero Logitech G7 
Mouse Pad
XTRAC RIPPER XL & XTRAC X-Trac D-Gel Wrist Rest 
  hide details  
Reply
post #12 of 23
Mobo possibly dead.

Check around if any Caps are blown, but If you have taken all the RAM out, and only had 1 installed and try to post but nothing

If still nothing, disconnect everything except powering your mobo and Videocards to see if it will post.

Also if you have tried to attempt to OC your computer, reset the CMOS (take out the battery, discarge system [Hold the Power Button for 30sec]) , post system without Battery, and see if it will post. If nothing then you have a dead motherboard my friend >.>
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
720BE 3.5ghz x4 | E8400 4ghz GA790FXT-UD5P | eVGA 780i Sapp 3870 512 | eVGA 9800GTX 512 G.Skill 1600 2x2gb | Corsair 2x2GB XMS2-6400 
Hard DriveOSMonitorPower
1TB Seagate | 1TB Seagate Win7 64 24" ASUS VK246H | 28" Acer LCD TV PC Cooling 750w | PC Cooling 750w 
Case
Lian Li | Cosmos 1000 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
720BE 3.5ghz x4 | E8400 4ghz GA790FXT-UD5P | eVGA 780i Sapp 3870 512 | eVGA 9800GTX 512 G.Skill 1600 2x2gb | Corsair 2x2GB XMS2-6400 
Hard DriveOSMonitorPower
1TB Seagate | 1TB Seagate Win7 64 24" ASUS VK246H | 28" Acer LCD TV PC Cooling 750w | PC Cooling 750w 
Case
Lian Li | Cosmos 1000 
  hide details  
Reply
post #13 of 23
Yea i was going to say the same thing. Happened to my brothers motherboard as well, all i did was install a soundcard.

Try and boot it up, everything powers on except there is no display. Ended up being the motherboard
Smallville
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5 3570k Asus Sabertooth Z77 Asus HD7950 DirectCU II Asus HD7950 DirectCU II 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
8GB DDR3 Corsair Vengeance 1600Mhz 128GB Corsair Force Pro, 2 x 2TB HDD, 500GB Ext... LG Blu-Ray, DVD/CD RW drive Corsair H60 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 Pro 64-bit Genuine 27" Crossover 27Q S-IPS 1440p Cyborg V7 Corsair HX1000 
CaseMouseMouse PadAudio
NZXT Phantom White Microsoft Sidewinder X8 Wireless Steelseries QcK Sennheiser eH250 
  hide details  
Reply
Smallville
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5 3570k Asus Sabertooth Z77 Asus HD7950 DirectCU II Asus HD7950 DirectCU II 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
8GB DDR3 Corsair Vengeance 1600Mhz 128GB Corsair Force Pro, 2 x 2TB HDD, 500GB Ext... LG Blu-Ray, DVD/CD RW drive Corsair H60 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 Pro 64-bit Genuine 27" Crossover 27Q S-IPS 1440p Cyborg V7 Corsair HX1000 
CaseMouseMouse PadAudio
NZXT Phantom White Microsoft Sidewinder X8 Wireless Steelseries QcK Sennheiser eH250 
  hide details  
Reply
post #14 of 23
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by OneOunce View Post
Mobo possibly dead.

Check around if any Caps are blown, but If you have taken all the RAM out, and only had 1 installed and try to post but nothing

If still nothing, disconnect everything except powering your mobo and Videocards to see if it will post.

Also if you have tried to attempt to OC your computer, reset the CMOS (take out the battery, discarge system [Hold the Power Button for 30sec]) , post system without Battery, and see if it will post. If nothing then you have a dead motherboard my friend >.>
This is the first time this mobo has been used. I can't tell if it POSTs because I have no lights or speaker.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Quad Q6700 Kentsfield DFI DK P35-T2RS eVGA 9800GTX 512MB G.SKILL DDR2-800 4x2GB 
Hard DriveOptical DriveMonitorKeyboard
160GB WD SATA2 Pioneer DVD-ROM Acer 22 in. Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
PC Power & Cooling 750W Antec P182 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Quad Q6700 Kentsfield DFI DK P35-T2RS eVGA 9800GTX 512MB G.SKILL DDR2-800 4x2GB 
Hard DriveOptical DriveMonitorKeyboard
160GB WD SATA2 Pioneer DVD-ROM Acer 22 in. Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
PC Power & Cooling 750W Antec P182 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
post #15 of 23
Quote:
Originally Posted by amped View Post
All it takes for grounding to occur is one screw slipping behind the mobo.

A picture wouldn't help, all of my cables are routed around the case, you can't see much.
I don't think that one screw can... screw this
Try other RAM, other PSU, try disconnect some unnecessary stuff (liek cd-roms, lights x) ), and then run.

You all can't be sure if it's dead...
I had same problem (after I installed another dvd-rom...), and after several cable blowing and trying diffrent cable managements it's working....
Edited by DrasT-X - 6/8/08 at 11:47am
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D E6750 @ 2,66 Asus P5K-E Gigabyte HD3870 (Zalman edition) 2x1GB Patriot DDR2 800hz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate Barracuda 160Gb ASUS DRW-2014L1 Windows Vista Ultimate x86 LG Flatron W2252TQ 
KeyboardPowerCaseMouse
A4 tech Evolution Slim Tablet OCZ StealthXStream 500W NZXT Tempest A4 Tech X7 
Mouse Pad
Dunno, but with gel under wrist :D 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D E6750 @ 2,66 Asus P5K-E Gigabyte HD3870 (Zalman edition) 2x1GB Patriot DDR2 800hz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate Barracuda 160Gb ASUS DRW-2014L1 Windows Vista Ultimate x86 LG Flatron W2252TQ 
KeyboardPowerCaseMouse
A4 tech Evolution Slim Tablet OCZ StealthXStream 500W NZXT Tempest A4 Tech X7 
Mouse Pad
Dunno, but with gel under wrist :D 
  hide details  
Reply
post #16 of 23
If everything is spinng up and you have no video...then double check your connection to the monitor. I've moved PC's from here to ther and loosened the cable on the actual monitor. I'm sure you've thought of that though.

Is the entire system new - or just some components?
ABS Black Pearl
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 B3 @ 3.1GHz EVGA 780i SLI BFG GTS250 OC 2x2GB Mushkin 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
320GB + 160GB 7200RPM SATA Lite-On DVD+RW w LS Win 7 Ult. 64 Acer 22" X221W & 19" Samasung 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 (1st Edition) Rosewill RX750 v2.2 ABS Black Pearl (Lian Li Rebadge) Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
ABS Black Pearl
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 B3 @ 3.1GHz EVGA 780i SLI BFG GTS250 OC 2x2GB Mushkin 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
320GB + 160GB 7200RPM SATA Lite-On DVD+RW w LS Win 7 Ult. 64 Acer 22" X221W & 19" Samasung 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 (1st Edition) Rosewill RX750 v2.2 ABS Black Pearl (Lian Li Rebadge) Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
post #17 of 23
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by clbkdaz View Post
If everything is spinng up and you have no video...then double check your connection to the monitor. I've moved PC's from here to ther and loosened the cable on the actual monitor. I'm sure you've thought of that though.

Is the entire system new - or just some components?
Entire system is new.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Quad Q6700 Kentsfield DFI DK P35-T2RS eVGA 9800GTX 512MB G.SKILL DDR2-800 4x2GB 
Hard DriveOptical DriveMonitorKeyboard
160GB WD SATA2 Pioneer DVD-ROM Acer 22 in. Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
PC Power & Cooling 750W Antec P182 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Quad Q6700 Kentsfield DFI DK P35-T2RS eVGA 9800GTX 512MB G.SKILL DDR2-800 4x2GB 
Hard DriveOptical DriveMonitorKeyboard
160GB WD SATA2 Pioneer DVD-ROM Acer 22 in. Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
PC Power & Cooling 750W Antec P182 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
post #18 of 23
Try resetting the cmos.I know but try it.Also make sure the power connector /reset / HD LED / Power LED. are connected correctly.Make sure the colored wire is on the + connector and white is on the -.Also try putting the sound card in another slot or just leave it out til you figure out whats going on.And make sure the video card is seated completely.By the way Good luck with your new system.It looks great.
Edited by mothow - 6/8/08 at 12:29pm
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i7 4790K Asrock Z97 Extreme 4 NVIDIA GeForce GTX 670 FTW NVIDIA GeForce GTX 670 FTW 
RAMRAMHard DriveHard Drive
Crucial Ballistix Tactical Tracer 8GB (2 x 4GB)... Crucial Ballistix Tactical Tracer 8GB (2 x 4GB)...  1TB WD Cavair Black Mushkin Chronos Deluxe 
Optical DriveCoolingCoolingOS
LG DVD+rw HL-DT-ST BD-RE WH10LS30 H80i Crucial Ballistix Active Cooling Fan Windows 7 Ultimate 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell Ultra Sharp 2407WFP Rosewill RK9000BL  Corsair HX1000w  Lancool First Knight Series PC-K9WX  
MouseMouse PadAudio
G500 AND MX518 XTRAC PADS Ripper XXL Mouse Sound Blaster recon 3D FATAL1TY CHAMP1ON series 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i7 4790K Asrock Z97 Extreme 4 NVIDIA GeForce GTX 670 FTW NVIDIA GeForce GTX 670 FTW 
RAMRAMHard DriveHard Drive
Crucial Ballistix Tactical Tracer 8GB (2 x 4GB)... Crucial Ballistix Tactical Tracer 8GB (2 x 4GB)...  1TB WD Cavair Black Mushkin Chronos Deluxe 
Optical DriveCoolingCoolingOS
LG DVD+rw HL-DT-ST BD-RE WH10LS30 H80i Crucial Ballistix Active Cooling Fan Windows 7 Ultimate 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell Ultra Sharp 2407WFP Rosewill RK9000BL  Corsair HX1000w  Lancool First Knight Series PC-K9WX  
MouseMouse PadAudio
G500 AND MX518 XTRAC PADS Ripper XXL Mouse Sound Blaster recon 3D FATAL1TY CHAMP1ON series 
  hide details  
Reply
post #19 of 23
Thread Starter 
Now, after I power on, holding down the power button on the mobo won't even turn it off. I have to hit the PSU switch.

Is it safe to say that I need to RMA the mobo?

I tried with the PSU from my other rig, but no luck.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Quad Q6700 Kentsfield DFI DK P35-T2RS eVGA 9800GTX 512MB G.SKILL DDR2-800 4x2GB 
Hard DriveOptical DriveMonitorKeyboard
160GB WD SATA2 Pioneer DVD-ROM Acer 22 in. Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
PC Power & Cooling 750W Antec P182 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Quad Q6700 Kentsfield DFI DK P35-T2RS eVGA 9800GTX 512MB G.SKILL DDR2-800 4x2GB 
Hard DriveOptical DriveMonitorKeyboard
160GB WD SATA2 Pioneer DVD-ROM Acer 22 in. Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
PC Power & Cooling 750W Antec P182 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
post #20 of 23
I hate giving up...but I'm thinking it's RMA time.
ABS Black Pearl
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 B3 @ 3.1GHz EVGA 780i SLI BFG GTS250 OC 2x2GB Mushkin 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
320GB + 160GB 7200RPM SATA Lite-On DVD+RW w LS Win 7 Ult. 64 Acer 22" X221W & 19" Samasung 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 (1st Edition) Rosewill RX750 v2.2 ABS Black Pearl (Lian Li Rebadge) Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
ABS Black Pearl
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 B3 @ 3.1GHz EVGA 780i SLI BFG GTS250 OC 2x2GB Mushkin 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
320GB + 160GB 7200RPM SATA Lite-On DVD+RW w LS Win 7 Ult. 64 Acer 22" X221W & 19" Samasung 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 (1st Edition) Rosewill RX750 v2.2 ABS Black Pearl (Lian Li Rebadge) Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › New rig won't boot