Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › NVIDIA Drivers and Overclocking Software › I think i broke my 8800gt
New Posts  All Forums:Forum Nav:

I think i broke my 8800gt

post #1 of 14
Thread Starter 
See the before and after images below... I flashed aa bios i modded with nibitor 4.1, and it worked for 700/1650/1000, so i jumped bit higher, and now i am screwed... any ideas?

Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 GA-X58a-UD3R 2 x XFX 5770 6gb 1600mhz corsair dominator 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120gb OCZ Vertex2, 2 x 1tb WD Black Raid0 20x Pioneer DVD-DL/RW 7 x64 Dell U2410 
KeyboardPowerCaseMouse
Gateway PS/2 PCP&C Silencer 610 Antec P182 Gunmetal MS Wireless Pro (leather) 
  hide details  
Reply
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 GA-X58a-UD3R 2 x XFX 5770 6gb 1600mhz corsair dominator 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120gb OCZ Vertex2, 2 x 1tb WD Black Raid0 20x Pioneer DVD-DL/RW 7 x64 Dell U2410 
KeyboardPowerCaseMouse
Gateway PS/2 PCP&C Silencer 610 Antec P182 Gunmetal MS Wireless Pro (leather) 
  hide details  
Reply
post #2 of 14
Can you undo the process with nibitor? For example, finding the stock evga bios and flashing it back to your card? I don't see why that wouldn't fix the problem.
Project X99 mATX
(13 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-5820k EVGA X99 Micro mATX EVGA GTX 980 SC ACX 2.0 Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 Pro 512GB SSD Corsair H110 Windows 8.1 Pro ASUS ROG Swift PG278Q 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 RGB Corsair HX850i Corsair 350D Logitech G700s 
Audio
Logitech G930 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-4770k @ 4.5 GHz ASUS Maximus VI Formula 2 x EVGA GTX 780 Ti in SLI 16GB G.SKILL Trident X DDR3-2400 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 840 256GB SSD EK-Supremacy Clean CSQ 2 x EK-FC780 GTX Ti - Acrylic EK-FC Terminal Dual Parallel 3-Slot 
CoolingCoolingCoolingOS
XSPC Photon 170 w/ D5 Vario Pump Alphacool NexXxoS UT60 280mm Alphacool NexXxoS XT45 360mm Windows 7 Professional 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS PB278Q 1440p LED Logitech G510 Corsair AX1200i Corsair Obsidian 750D 
Mouse
Logitech G700s 
  hide details  
Reply
Project X99 mATX
(13 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-5820k EVGA X99 Micro mATX EVGA GTX 980 SC ACX 2.0 Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 Pro 512GB SSD Corsair H110 Windows 8.1 Pro ASUS ROG Swift PG278Q 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 RGB Corsair HX850i Corsair 350D Logitech G700s 
Audio
Logitech G930 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-4770k @ 4.5 GHz ASUS Maximus VI Formula 2 x EVGA GTX 780 Ti in SLI 16GB G.SKILL Trident X DDR3-2400 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 840 256GB SSD EK-Supremacy Clean CSQ 2 x EK-FC780 GTX Ti - Acrylic EK-FC Terminal Dual Parallel 3-Slot 
CoolingCoolingCoolingOS
XSPC Photon 170 w/ D5 Vario Pump Alphacool NexXxoS UT60 280mm Alphacool NexXxoS XT45 360mm Windows 7 Professional 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS PB278Q 1440p LED Logitech G510 Corsair AX1200i Corsair Obsidian 750D 
Mouse
Logitech G700s 
  hide details  
Reply
post #3 of 14
Thread Starter 
grabbed a stock firmware from techpowerup and no help... see attached

Edited by bgbop15 - 6/12/08 at 3:53am
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 GA-X58a-UD3R 2 x XFX 5770 6gb 1600mhz corsair dominator 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120gb OCZ Vertex2, 2 x 1tb WD Black Raid0 20x Pioneer DVD-DL/RW 7 x64 Dell U2410 
KeyboardPowerCaseMouse
Gateway PS/2 PCP&C Silencer 610 Antec P182 Gunmetal MS Wireless Pro (leather) 
  hide details  
Reply
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 GA-X58a-UD3R 2 x XFX 5770 6gb 1600mhz corsair dominator 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120gb OCZ Vertex2, 2 x 1tb WD Black Raid0 20x Pioneer DVD-DL/RW 7 x64 Dell U2410 
KeyboardPowerCaseMouse
Gateway PS/2 PCP&C Silencer 610 Antec P182 Gunmetal MS Wireless Pro (leather) 
  hide details  
Reply
post #4 of 14
Well first of all:
Shouldn't you have checked the overclock first using RivaTuner to set the clocks...or just use RivaTuner for clocking anyway? Much less risk there .

Secondly:
I COULD be wrong on this, but I do believe that with the latest drivers, GPUz doesn't actually read the clock speeds correctly. At least it didn't for me with my 6800XT in my HTPC rig. It did the exact same thing.

Try to download the last set of drivers that you know read your clocks correctly. It might be a GPUz problem perhaps? Have you tried another program to read the speeds, such as Everest?

And I'm sure there's SOME way you can get the stock eVGA BIOS from SOMEBODY around here. I know you're not the only one that flashes their GPU's .
Junkyard
(18 items)
 
NAStradamous
(12 items)
 
HTPC01
(16 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2320 @ 3.1GHz MSI B75MA-E33 HIS HD7970 3GB @ 1050 / 1700, 1.17v Patriot 2x4GB DDR3-1066 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial MX100 256GB WD Green 2TB DVDRW Corsair H50 Push / Pull 
CoolingOSMonitorMonitor
NZXT 120mm fans strapped to stock 7970 cooler Windows 10 Pro Dell 3007WFP Dell 2007FP 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 2007FP Cheap Toshiba (R.I.P. Ducky) PC Power & Cooling Silencer MKIII 950w Cheap Garbage (free) 
MouseAudio
Logitech G602 Yardsale Special 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3330 Asus H61 MSI GTX 750Ti Low Profile 2x4GB Hynix DDR3-1333 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
60GB Kingston SSD 1TB Seagate Samsung DVDRW CoolerMaster Gemin II 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 + Steam Big Picture / Plex HT 50" Insignia LED 1080p Logitech Rosewill Green 530w 
CaseMouseAudioOther
Silverstone HTPC Logitech Pioneer 2.0 tower speakers + 135w RMS Rosewill MCE Remote 
  hide details  
Reply
Junkyard
(18 items)
 
NAStradamous
(12 items)
 
HTPC01
(16 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2320 @ 3.1GHz MSI B75MA-E33 HIS HD7970 3GB @ 1050 / 1700, 1.17v Patriot 2x4GB DDR3-1066 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial MX100 256GB WD Green 2TB DVDRW Corsair H50 Push / Pull 
CoolingOSMonitorMonitor
NZXT 120mm fans strapped to stock 7970 cooler Windows 10 Pro Dell 3007WFP Dell 2007FP 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 2007FP Cheap Toshiba (R.I.P. Ducky) PC Power & Cooling Silencer MKIII 950w Cheap Garbage (free) 
MouseAudio
Logitech G602 Yardsale Special 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3330 Asus H61 MSI GTX 750Ti Low Profile 2x4GB Hynix DDR3-1333 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
60GB Kingston SSD 1TB Seagate Samsung DVDRW CoolerMaster Gemin II 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 + Steam Big Picture / Plex HT 50" Insignia LED 1080p Logitech Rosewill Green 530w 
CaseMouseAudioOther
Silverstone HTPC Logitech Pioneer 2.0 tower speakers + 135w RMS Rosewill MCE Remote 
  hide details  
Reply
post #5 of 14
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by pioneerisloud View Post
Well first of all:
Shouldn't you have checked the overclock first using RivaTuner to set the clocks...or just use RivaTuner for clocking anyway? Much less risk there .

Secondly:
I COULD be wrong on this, but I do believe that with the latest drivers, GPUz doesn't actually read the clock speeds correctly. At least it didn't for me with my 6800XT in my HTPC rig. It did the exact same thing.

Try to download the last set of drivers that you know read your clocks correctly. It might be a GPUz problem perhaps? Have you tried another program to read the speeds, such as Everest?

And I'm sure there's SOME way you can get the stock eVGA BIOS from SOMEBODY around here. I know you're not the only one that flashes their GPU's .

got the stock evga bios from EVGA... still the same

Yes, I have also tried evga precision and the clocks are stuck at 400/800
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 GA-X58a-UD3R 2 x XFX 5770 6gb 1600mhz corsair dominator 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120gb OCZ Vertex2, 2 x 1tb WD Black Raid0 20x Pioneer DVD-DL/RW 7 x64 Dell U2410 
KeyboardPowerCaseMouse
Gateway PS/2 PCP&C Silencer 610 Antec P182 Gunmetal MS Wireless Pro (leather) 
  hide details  
Reply
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 GA-X58a-UD3R 2 x XFX 5770 6gb 1600mhz corsair dominator 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120gb OCZ Vertex2, 2 x 1tb WD Black Raid0 20x Pioneer DVD-DL/RW 7 x64 Dell U2410 
KeyboardPowerCaseMouse
Gateway PS/2 PCP&C Silencer 610 Antec P182 Gunmetal MS Wireless Pro (leather) 
  hide details  
Reply
post #6 of 14
Uninstall the drivers for the card. Power down and remove the card. Power up the PC WITHOUT the video card. Power back down again. Re-install video card and power up.

With any luck the PC will recognize the video card as a new device and read the clocks correctly. This happened with my old 6800GT.
Master Control
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-6300 Six-Core  GIGABYTE GA-970A-DS3P AMD Radeon 480 Red Dragon  Team Vulcan  
RAMHard DriveOSMonitor
Team Vulcan  Muskin Reactor 2.5 SSD Windows 10 64bit Acer H233H 1920x1080 
KeyboardPowerMouseMouse Pad
Microsoft Pro PC Power & Cooling 750W Microsoft Pro old and busted 
  hide details  
Reply
Master Control
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-6300 Six-Core  GIGABYTE GA-970A-DS3P AMD Radeon 480 Red Dragon  Team Vulcan  
RAMHard DriveOSMonitor
Team Vulcan  Muskin Reactor 2.5 SSD Windows 10 64bit Acer H233H 1920x1080 
KeyboardPowerMouseMouse Pad
Microsoft Pro PC Power & Cooling 750W Microsoft Pro old and busted 
  hide details  
Reply
post #7 of 14
Thread Starter 
that's one thing I have not tried... I'll try it and check back... any other ideas please throw them my way
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 GA-X58a-UD3R 2 x XFX 5770 6gb 1600mhz corsair dominator 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120gb OCZ Vertex2, 2 x 1tb WD Black Raid0 20x Pioneer DVD-DL/RW 7 x64 Dell U2410 
KeyboardPowerCaseMouse
Gateway PS/2 PCP&C Silencer 610 Antec P182 Gunmetal MS Wireless Pro (leather) 
  hide details  
Reply
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 GA-X58a-UD3R 2 x XFX 5770 6gb 1600mhz corsair dominator 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120gb OCZ Vertex2, 2 x 1tb WD Black Raid0 20x Pioneer DVD-DL/RW 7 x64 Dell U2410 
KeyboardPowerCaseMouse
Gateway PS/2 PCP&C Silencer 610 Antec P182 Gunmetal MS Wireless Pro (leather) 
  hide details  
Reply
post #8 of 14
Thread Starter 
has this not happened to ANYONE else?
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 GA-X58a-UD3R 2 x XFX 5770 6gb 1600mhz corsair dominator 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120gb OCZ Vertex2, 2 x 1tb WD Black Raid0 20x Pioneer DVD-DL/RW 7 x64 Dell U2410 
KeyboardPowerCaseMouse
Gateway PS/2 PCP&C Silencer 610 Antec P182 Gunmetal MS Wireless Pro (leather) 
  hide details  
Reply
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 GA-X58a-UD3R 2 x XFX 5770 6gb 1600mhz corsair dominator 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120gb OCZ Vertex2, 2 x 1tb WD Black Raid0 20x Pioneer DVD-DL/RW 7 x64 Dell U2410 
KeyboardPowerCaseMouse
Gateway PS/2 PCP&C Silencer 610 Antec P182 Gunmetal MS Wireless Pro (leather) 
  hide details  
Reply
post #9 of 14
Try to find your stock ROM for the card at mvktech.net, and then flash it using the command :
"nvflash -4 -5 -6 YouNameIt.rom"
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6850K 4.3GHz (100x43) 1.355v Evga X99 Classified BIOS 2.03 Gigabyte Aorus Xtreme 1080ti G.SKILL 4x4GB 3200MHz 16-16-16-36 1T 1.35v 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SM961 1TB NVMe + 1TB Samsung 840 Evo External Asus drive 2x MCP655 in independent loops Windows 7 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Philips BDM4065UC 40" 4K Logitech G19 Evga 1200 P2 Enthoo Pro M 
MouseAudio
Logitech G900 Asus Essence XT II PCIe 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6850K 4.3GHz (100x43) 1.355v Evga X99 Classified BIOS 2.03 Gigabyte Aorus Xtreme 1080ti G.SKILL 4x4GB 3200MHz 16-16-16-36 1T 1.35v 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SM961 1TB NVMe + 1TB Samsung 840 Evo External Asus drive 2x MCP655 in independent loops Windows 7 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Philips BDM4065UC 40" 4K Logitech G19 Evga 1200 P2 Enthoo Pro M 
MouseAudio
Logitech G900 Asus Essence XT II PCIe 
  hide details  
Reply
post #10 of 14
reinstall drivers
My Box
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 37700K ASrock Z77 Fatl1ty Pro Gigabyte G1 Gaming GTX 1080 G.SKILL RIPJAW 16GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 840 Pro 128GB SSD WD 250GB Samsung 850 EVO 120GB Samsung 850 EVO 500GB 
Optical DriveCoolingOSMonitor
LB Blue ray rewriter Noctuna NH-D14 Windows 10 QNIX 27" QX2710 2560x1440P 
PowerCase
Seasonic X-850w Corsair 500R 
  hide details  
Reply
My Box
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 37700K ASrock Z77 Fatl1ty Pro Gigabyte G1 Gaming GTX 1080 G.SKILL RIPJAW 16GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 840 Pro 128GB SSD WD 250GB Samsung 850 EVO 120GB Samsung 850 EVO 500GB 
Optical DriveCoolingOSMonitor
LB Blue ray rewriter Noctuna NH-D14 Windows 10 QNIX 27" QX2710 2560x1440P 
PowerCase
Seasonic X-850w Corsair 500R 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › NVIDIA Drivers and Overclocking Software › I think i broke my 8800gt