Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Every startup system looses overclock and struggles to POST
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Every startup system looses overclock and struggles to POST

post #1 of 2
Thread Starter 
I been having this problem since I went 45nm, it never did this with the E4500. Everytime I turn off the system for the night it will never boot normally when I try to start it up, it will turn on for about 6 seconds with a black screen and no post then shut off, it will repeat this cycle about 2-4 times, sometimes it gives me 3 very short beeps (all within 0.8 seconds) which means video card bios is corrupt when its not. I keep letting it cycle on and off and it will finally post at stock speeds but my overclock volts remain the same..

I put back my overclock thats rock stable and it will do the same thing again, I put back the overclock again and again for about 2-3 tries then it will hold the overclock and post then all is fine and its still stable in memtest and prime95.. The only way it will post when I set my overclock again is if I wait about 1-2 minutes in bios screen for some reason. I don't think its anything to do with being too cold, its only 20c in my room and its never done this with the 65nm E4500..
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 6700k @ 4.5 GHz Asus Sabertooth Z170 S ZOTAC GTX 1070 AMP! 8GB G.SKILL Ripjaws V 16GB DDR4 2400 @ 2800 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial MX100 512GB Samsung 850 EVO 1TB Toshiba 2TB 7.2K RPM Silicon Power S60 120GB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Noctua NH-D15S Windows 10 Pro x64 Acer G257HU Logitech G910 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA SuperNOVA 750W G2 Cooler Master HAF XB EVO Steelseries Rival Some cheap generic crap 
AudioAudio
Asus Xonar DGX Kingston HyperX Cloud Revolver 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 4710MQ Eurocom X3 R2/Clevo P157SM-A GeForce GTX 965M 4GB @ 1178/1353 MHz 16GB DDR3L 1866 @ 2133 11-11-11-31-2T 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
[SSD] Mushkin ECO2 240GB [HDD] HGST 1TB 7.2K RPM SATA III Stock Windows 10 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
15.6" 1080P LCD Stock Stock 180W Stock 
MouseAudio
Touchpad/Microsoft Optical Mouse Sound Blaster X-Fi MB3 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 6700k @ 4.5 GHz Asus Sabertooth Z170 S ZOTAC GTX 1070 AMP! 8GB G.SKILL Ripjaws V 16GB DDR4 2400 @ 2800 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial MX100 512GB Samsung 850 EVO 1TB Toshiba 2TB 7.2K RPM Silicon Power S60 120GB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Noctua NH-D15S Windows 10 Pro x64 Acer G257HU Logitech G910 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA SuperNOVA 750W G2 Cooler Master HAF XB EVO Steelseries Rival Some cheap generic crap 
AudioAudio
Asus Xonar DGX Kingston HyperX Cloud Revolver 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 4710MQ Eurocom X3 R2/Clevo P157SM-A GeForce GTX 965M 4GB @ 1178/1353 MHz 16GB DDR3L 1866 @ 2133 11-11-11-31-2T 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
[SSD] Mushkin ECO2 240GB [HDD] HGST 1TB 7.2K RPM SATA III Stock Windows 10 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
15.6" 1080P LCD Stock Stock 180W Stock 
MouseAudio
Touchpad/Microsoft Optical Mouse Sound Blaster X-Fi MB3 
  hide details  
Reply
post #2 of 2
Okay, well try removing 1 RAM stick if that doesn't work then clear CMOS with battery, remove it for 10 minutes then reinstall it and then try.
Moon
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel® Core™ 2 Quad CPU ~ 3.00 GHz GigaByte G71 630i Nvidia® GeForce™ 8800 Ultra Crucial Ballistix Tracer RED 4096MB 4-4-4-12. 
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung® Spinpoint F1 750 GB Windows® Vista™ Home Premium Hewlett Packard® W2207H Tagan BZ-900 PipeRock Series. 
Case
Antec 1200 
  hide details  
Reply
Moon
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel® Core™ 2 Quad CPU ~ 3.00 GHz GigaByte G71 630i Nvidia® GeForce™ 8800 Ultra Crucial Ballistix Tracer RED 4096MB 4-4-4-12. 
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung® Spinpoint F1 750 GB Windows® Vista™ Home Premium Hewlett Packard® W2207H Tagan BZ-900 PipeRock Series. 
Case
Antec 1200 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Every startup system looses overclock and struggles to POST