Overclock.net › Forums › Graphics Cards › Graphics Cards - General › System will not boot
New Posts  All Forums:Forum Nav:

System will not boot

post #1 of 15
Thread Starter 
I recieved my Asus 3870X2 today. After removing drivers for 8800 and removing card. then I put in the 3870x2 and now my pc will not post. can I not use this card on this board? after this I reinstalled the 8800 and system started right up. very confused now. Please help...........
Frankenputer
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD RYZEN 7 1700 ASROCK X370 TAICHI ASUS ROG GTX 108 Ti strix G Skill Ripjaws V series 3200 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
samsung m.2 1TB Sony DVD-+RW DL + Sony bdu Custom Loop EK supremacy AM4 block 
OSMonitorPowerCase
Windows 10 home BenQ bl series LED 4k EVGA 1000 watt corsair 400r 
  hide details  
Reply
Frankenputer
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD RYZEN 7 1700 ASROCK X370 TAICHI ASUS ROG GTX 108 Ti strix G Skill Ripjaws V series 3200 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
samsung m.2 1TB Sony DVD-+RW DL + Sony bdu Custom Loop EK supremacy AM4 block 
OSMonitorPowerCase
Windows 10 home BenQ bl series LED 4k EVGA 1000 watt corsair 400r 
  hide details  
Reply
post #2 of 15
Defective ATi card maybe? If you have another pc put it in that one and see if it works. If you don't have another pc the just RMA it and get another one.
Meows
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Quad QX6700 Asus P5B-E EVGA 8800GTS 640MB 600/2000 4 x 1GB G.Skill DDR2-800 NQ 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Raid 0 Raptor 75GB x 2 Vista Ultimate x64 Samsung 225BW Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
SILVERSTONE DA-800 12V @ 66A NZXT Adamas Black Logitech G9 Icemat II 
  hide details  
Reply
Meows
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Quad QX6700 Asus P5B-E EVGA 8800GTS 640MB 600/2000 4 x 1GB G.Skill DDR2-800 NQ 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Raid 0 Raptor 75GB x 2 Vista Ultimate x64 Samsung 225BW Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
SILVERSTONE DA-800 12V @ 66A NZXT Adamas Black Logitech G9 Icemat II 
  hide details  
Reply
post #3 of 15
Thread Starter 
tried other computer immediately, after writing first post card works. what other options do I have?
Frankenputer
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD RYZEN 7 1700 ASROCK X370 TAICHI ASUS ROG GTX 108 Ti strix G Skill Ripjaws V series 3200 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
samsung m.2 1TB Sony DVD-+RW DL + Sony bdu Custom Loop EK supremacy AM4 block 
OSMonitorPowerCase
Windows 10 home BenQ bl series LED 4k EVGA 1000 watt corsair 400r 
  hide details  
Reply
Frankenputer
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD RYZEN 7 1700 ASROCK X370 TAICHI ASUS ROG GTX 108 Ti strix G Skill Ripjaws V series 3200 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
samsung m.2 1TB Sony DVD-+RW DL + Sony bdu Custom Loop EK supremacy AM4 block 
OSMonitorPowerCase
Windows 10 home BenQ bl series LED 4k EVGA 1000 watt corsair 400r 
  hide details  
Reply
post #4 of 15
did you try it once more in your other computer?
 
OverCoaster
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 7700K [4.5GHz] ASUS Z270i STRIX Titan X Pascal + Hybrid Corsair Vengeance LPX 3K [16GB] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 960 Evo [500GB] Mushkin Enhanced Reactor [1TB] Corsair H75 + F120MP Windows 10 Professional [x64] 
MonitorMonitorKeyboardPower
Acer Predator X34 Dell P2012Ht Razer Blackwidow X TE Corsair SF600 
CaseMouseMouse PadAudio
NCASE M1 [v5] G403 Wireless QcK+ [Vault 111 Ed.] Schiit Bifrost Uber + Schiit Asgard 2 + TH-X00 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4670K ASRock Z97E-ITX/ac ASUS GTX 1070 FE Kingston HyperX Fury DDR3 1866 [White Ed.] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung Evo 840 [250GB] Kingston HyperX Savage [480GB] Phanteks PH-TC14PE  Win 10 Pro [x64] 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell S2716DGR [144hz] KC60 [Miami Ed.] EVGA 550 G2 Phanteks Enthoo Evolv ITX [White] 
MouseMouse PadAudio
Logitech G403 SS QcK Heavy AudioQuest Dragonfly Black + Sennhesier HD650 
  hide details  
Reply
 
OverCoaster
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 7700K [4.5GHz] ASUS Z270i STRIX Titan X Pascal + Hybrid Corsair Vengeance LPX 3K [16GB] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 960 Evo [500GB] Mushkin Enhanced Reactor [1TB] Corsair H75 + F120MP Windows 10 Professional [x64] 
MonitorMonitorKeyboardPower
Acer Predator X34 Dell P2012Ht Razer Blackwidow X TE Corsair SF600 
CaseMouseMouse PadAudio
NCASE M1 [v5] G403 Wireless QcK+ [Vault 111 Ed.] Schiit Bifrost Uber + Schiit Asgard 2 + TH-X00 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4670K ASRock Z97E-ITX/ac ASUS GTX 1070 FE Kingston HyperX Fury DDR3 1866 [White Ed.] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung Evo 840 [250GB] Kingston HyperX Savage [480GB] Phanteks PH-TC14PE  Win 10 Pro [x64] 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell S2716DGR [144hz] KC60 [Miami Ed.] EVGA 550 G2 Phanteks Enthoo Evolv ITX [White] 
MouseMouse PadAudio
Logitech G403 SS QcK Heavy AudioQuest Dragonfly Black + Sennhesier HD650 
  hide details  
Reply
post #5 of 15
Thread Starter 
yes I did. Then I tried different resolutions. Thinking maybe that was the reason for the blank screen. I am lost on this issue.
Frankenputer
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD RYZEN 7 1700 ASROCK X370 TAICHI ASUS ROG GTX 108 Ti strix G Skill Ripjaws V series 3200 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
samsung m.2 1TB Sony DVD-+RW DL + Sony bdu Custom Loop EK supremacy AM4 block 
OSMonitorPowerCase
Windows 10 home BenQ bl series LED 4k EVGA 1000 watt corsair 400r 
  hide details  
Reply
Frankenputer
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD RYZEN 7 1700 ASROCK X370 TAICHI ASUS ROG GTX 108 Ti strix G Skill Ripjaws V series 3200 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
samsung m.2 1TB Sony DVD-+RW DL + Sony bdu Custom Loop EK supremacy AM4 block 
OSMonitorPowerCase
Windows 10 home BenQ bl series LED 4k EVGA 1000 watt corsair 400r 
  hide details  
Reply
post #6 of 15
well if the card works in one computer perfectly fine and not the other....then maybe it could be just the motherboard? Does your motherboard have an nVidia chipset? I'm not sure about this one.
 
OverCoaster
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 7700K [4.5GHz] ASUS Z270i STRIX Titan X Pascal + Hybrid Corsair Vengeance LPX 3K [16GB] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 960 Evo [500GB] Mushkin Enhanced Reactor [1TB] Corsair H75 + F120MP Windows 10 Professional [x64] 
MonitorMonitorKeyboardPower
Acer Predator X34 Dell P2012Ht Razer Blackwidow X TE Corsair SF600 
CaseMouseMouse PadAudio
NCASE M1 [v5] G403 Wireless QcK+ [Vault 111 Ed.] Schiit Bifrost Uber + Schiit Asgard 2 + TH-X00 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4670K ASRock Z97E-ITX/ac ASUS GTX 1070 FE Kingston HyperX Fury DDR3 1866 [White Ed.] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung Evo 840 [250GB] Kingston HyperX Savage [480GB] Phanteks PH-TC14PE  Win 10 Pro [x64] 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell S2716DGR [144hz] KC60 [Miami Ed.] EVGA 550 G2 Phanteks Enthoo Evolv ITX [White] 
MouseMouse PadAudio
Logitech G403 SS QcK Heavy AudioQuest Dragonfly Black + Sennhesier HD650 
  hide details  
Reply
 
OverCoaster
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 7700K [4.5GHz] ASUS Z270i STRIX Titan X Pascal + Hybrid Corsair Vengeance LPX 3K [16GB] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 960 Evo [500GB] Mushkin Enhanced Reactor [1TB] Corsair H75 + F120MP Windows 10 Professional [x64] 
MonitorMonitorKeyboardPower
Acer Predator X34 Dell P2012Ht Razer Blackwidow X TE Corsair SF600 
CaseMouseMouse PadAudio
NCASE M1 [v5] G403 Wireless QcK+ [Vault 111 Ed.] Schiit Bifrost Uber + Schiit Asgard 2 + TH-X00 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4670K ASRock Z97E-ITX/ac ASUS GTX 1070 FE Kingston HyperX Fury DDR3 1866 [White Ed.] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung Evo 840 [250GB] Kingston HyperX Savage [480GB] Phanteks PH-TC14PE  Win 10 Pro [x64] 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell S2716DGR [144hz] KC60 [Miami Ed.] EVGA 550 G2 Phanteks Enthoo Evolv ITX [White] 
MouseMouse PadAudio
Logitech G403 SS QcK Heavy AudioQuest Dragonfly Black + Sennhesier HD650 
  hide details  
Reply
post #7 of 15
try reseating your ram, i just put in 2 more gigs and my computer would not post, i reseated all four sticks and it works fine now
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 5.0GHz P8Z68-V EVGA GTX 780 8GB Corsair Vengeance 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X-25 M 2TB WD Caviar Black RAID0 Corsair H100i Windows 7 Professional 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung BX2450 G15 Corsair HX750 Fractal Design Define R4 
MouseMouse PadAudio
G500 Counter-Strike Fragmat X-Fi Extreme Gamer 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 5.0GHz P8Z68-V EVGA GTX 780 8GB Corsair Vengeance 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X-25 M 2TB WD Caviar Black RAID0 Corsair H100i Windows 7 Professional 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung BX2450 G15 Corsair HX750 Fractal Design Define R4 
MouseMouse PadAudio
G500 Counter-Strike Fragmat X-Fi Extreme Gamer 
  hide details  
Reply
post #8 of 15
You can use ATI cards in nvidia chipsets.
post #9 of 15
Thread Starter 
as soon as I put my 8800gtx back in the system posted. and started.
Frankenputer
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD RYZEN 7 1700 ASROCK X370 TAICHI ASUS ROG GTX 108 Ti strix G Skill Ripjaws V series 3200 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
samsung m.2 1TB Sony DVD-+RW DL + Sony bdu Custom Loop EK supremacy AM4 block 
OSMonitorPowerCase
Windows 10 home BenQ bl series LED 4k EVGA 1000 watt corsair 400r 
  hide details  
Reply
Frankenputer
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD RYZEN 7 1700 ASROCK X370 TAICHI ASUS ROG GTX 108 Ti strix G Skill Ripjaws V series 3200 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
samsung m.2 1TB Sony DVD-+RW DL + Sony bdu Custom Loop EK supremacy AM4 block 
OSMonitorPowerCase
Windows 10 home BenQ bl series LED 4k EVGA 1000 watt corsair 400r 
  hide details  
Reply
post #10 of 15
I noticed in your sig rig that you have 2 8800gtxs. Did you disable SLI before inserting the new card? It might be expecting a second card which is why nothing is posting. Just an idea...

Like make sure SLI broadcast aperture and NVIDIA GPU Ex are disabled in your bios.
Edited by shoot2thrill - 6/17/08 at 11:59pm
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 5.0GHz P8Z68-V EVGA GTX 780 8GB Corsair Vengeance 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X-25 M 2TB WD Caviar Black RAID0 Corsair H100i Windows 7 Professional 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung BX2450 G15 Corsair HX750 Fractal Design Define R4 
MouseMouse PadAudio
G500 Counter-Strike Fragmat X-Fi Extreme Gamer 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 5.0GHz P8Z68-V EVGA GTX 780 8GB Corsair Vengeance 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X-25 M 2TB WD Caviar Black RAID0 Corsair H100i Windows 7 Professional 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung BX2450 G15 Corsair HX750 Fractal Design Define R4 
MouseMouse PadAudio
G500 Counter-Strike Fragmat X-Fi Extreme Gamer 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Graphics Cards - General
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › Graphics Cards - General › System will not boot